Hur du uppdaterar WordPress, teman och plugins i instrumentpanelen

update-wordpress.png


När du loggar in på din WordPress-blogg en gång i några veckor kommer du att märka att det finns uppdateringar tillgängliga för din webbplats. Även om det är lätt att bara klicka på knappen för att uppgradera din WordPress-kärna, teman och plugins till en nyare version, bör du ta ett extra steg och förbereda din webbplats för uppdateringsprocessen. Eller med andra ord, följ en “bättre säker än ledsen” -princip.

Även om din webbplats fungerar ganska mycket normalt även om du inte trycker på uppdateringsknappen precis när du ser en finns tillgänglig, bör du veta om fördelarna med att snabbt uppgradera. Utvecklare av WordPress, dess teman och plugins arbetar kontinuerligt med att förbättra sina produkter. Genom nya uppdateringar introducerar de nya funktioner som kommer att göra din webbplats bättre. Och ännu viktigare är att utvecklare fixar buggar och säkerhetshål som hackare kan använda för att komma åt din webbplats utan tillstånd.

Eftersom WordPress är en öppen källkodsplattform kan alla ta hand om koden, granska den och hitta ett nytt sätt att hacka oskyddade webbplatser. Genom att uppdatera till den senaste versionen skyddar du din webbplats från skadlig programvara och farliga människor. Förutom svaga lösenord är att inte ha den senaste versionen av din programvara ett av de vanligaste orsakerna till att du förlorar din webbplats till en hacker.

Hur du uppdaterar WordPress-kärnan, teman och plugins

Vi hoppas att du nu inser fördelarna med att göra snabba, regelbundna uppdateringar. Men innan du skyndar dig att klicka på uppgraderingsknappen, låt oss överväga några saker och lära dig hur du uppdaterar WordPress korrekt.

Förbered dig för uppdateringen

Från det ögonblick du klickar på uppdateringsknappen börjar WordPress arbeta med dina filer. Den kommer att ladda ner nya filer och skriva över de gamla. Eftersom det är en känslig process som kan avbrytas bara med en enkel skrivfel i koden, finns det en liten men realistisk chans att något kommer att gå fel. Innan du tappar åtkomsten till din webbplats och gör den oanvändbar för allmänheten, ta försäkringen i form av säkerhetskopian. Så om något går fel kan du enkelt återgå till den gamla versionen av WordPress eller något annat plugin och tema du skulle uppdatera.

Eftersom cache-pluginprogram (som W3 Total Cache eller WP Super Cache) kan störa uppgraderingsprocessen är det bäst att du inaktiverar dem under uppdateringsprocessen för WordPress. När uppdateringen är klar efter några minuter kommer du att kunna gå tillbaka och aktivera plugin utan problem.

Innan du uppdaterar, skapa alltid en säkerhetskopia av din webbplats och inaktivera eventuella cache-plugins du kanske har installerat.

Uppdatera WordPress manuellt till en ny version

För att lära dig mer om tillgängliga uppdateringar, navigera till Dashboard -> Uppdateringar. Alternativt kan du klicka på uppdateringar ikon i WordPress adminfält. Detta tar dig till WordPress-uppdateringssidan som innehåller all relevant information och åtgärdsknappar du behöver.

Även om WordPress automatiskt letar efter nya uppdateringar och meddelar dig om dem via e-post, från denna sida kan du klicka på knappen för att leta efter nya uppdateringar manuellt.

Sidan kan delas in i tre avsnitt:

 1. WordPress kärnuppdateringar
 2. Plugins-uppdateringar
 3. Teman uppdateras

1. Uppdatera WordPress

Uppdatera WordPress-kärnan

Det första avsnittet låter dig uppdatera WordPress-kärnan. Om du redan har den senaste versionen av WordPress ser du ett meddelande som bekräftar det. Dessutom ser du en knapp som hjälper dig att installera den aktuella versionen igen. Medan du kan ignorera det för tillfället, kom ihåg alternativet bara om något går fel i framtiden.

För att uppdatera WordPress till den senaste versionen klickar du bara på Uppdatera nu -knappen och vänta några minuter.

Beroende på hastigheten på din webbplats och storleken på filerna som överförs kan det ta upp till några minuter innan allt slutförs.

2. Uppdatera WordPress-plugins

Uppdatera WordPress-plugins

Det andra avsnittet innehåller alla tillgängliga plugins-uppdateringar. Beroende på antalet insticksprogram som du har installerat kan listan uppenbarligen vara kortare eller längre. Alla plugins som har nya versioner finns på listan och du kommer att välja dem. Så, välj helt enkelt de plugins du vill uppdatera och tryck på Uppdatera plugins knappen under listan.

3. Uppdatera WordPress-teman

Uppdatera WordPress-teman

Det tredje och det sista avsnittet på denna sida låter dig uppdatera dina teman. På samma sätt som de tidigare nämnda plugins-uppdateringarna kan du förvänta dig en lista över alla tillgängliga teman (de du har installerat på din webbplats) som har en ny tillgänglig version för nedladdning. Välj de som du vill uppdatera med de nya filerna och klicka på Uppdatera teman knapp.

När du har klickat på någon av uppdateringsknapparna, vänligen var tålamod och låt upp till några minuter för att allt ska slutföras.

Vad är den bästa tiden att uppdatera din webbplats?

Även om du kan uppdatera WordPress-kärnan, teman och plugins när du vill, rekommenderar vi att du gör det när du har minst antal besökare på din webbplats. Beroende på din publik kan det vara under helgerna eller vid den speciella tiden på dagen. Överväg alltid att göra uppdateringar under nattetimmarna – de är mindre upptagna.

Vad händer med din webbplats medan den uppdateras?

Vi nämnde redan möjligheten att något skulle gå fel medan uppdateringen körs. Beroende på storleken på uppdateringen och hastigheten för din webbhotell (server) kan det ta upp till några minuter tills allt plockas upp. Därför visar WordPress automatiskt en underhållssida för alla användare som råkar öppna din webbplats under uppdateringen.

Meddelande om underhållsläge

Vid uppdateringen visar WordPress detta meddelande: “Kort tillgängligt för schemalagt underhåll. Kom tillbaka om en minut. ”

Automatiska uppdateringar av WordPress

I oktober 2013 introducerade WordPress automatiska uppdateringar. Sedan dess kommer systemet automatiskt att uppdatera alla mindre utgåvor (till exempel från WordPress v4.7.4 till v4.7.5) och säkerhetsuppdateringar. Du måste fortfarande uppdatera alla större utgåvor manuellt (till exempel från WordPress v4.8 till v4.9).

Det är möjligt att kontrollera hur automatiska WordPress-uppdateringar fungerar, men du måste installera ytterligare plugins eller ändra koden. Vi kommer att täcka det i ett av våra framtida inlägg.

När INTE ska låta WordPress uppdatera din webbplats

I de flesta fall är det nödvändigt att uppdatera WordPress, det finns tillfällen då du inte borde vara snabb på avtryckaren. Som du kanske redan vet låter WordPress dig anpassa varje del av själva CMS, och dess teman och plugins.

Om du har en modifierad (anpassad) version av någonting på din blogg, bör du vara försiktig med uppdateringar. Eftersom WordPress skriver över varje fil under processen kommer alla ändringar du gjorde till WordPress, teman eller något av plugins att gå förlorade!

Fortfarande betyder det inte att du inte ska uppdatera WordPress. Istället måste du förbereda alla ändringar så att du kan byta ut dem efter uppdateringen. Det finns till och med klassiska lösningar som gör att du kan uppdatera teman och plugins utan att oroa dig för anpassade delar (med underordnade teman och anpassade plugin-filer), men det är ett avancerat alternativ som vi lämnar för en av våra framtida artiklar.

Kontrollera din webbplats efter uppdateringen

Efter varje uppdatering föreslår vi starkt att du kontrollerar din webbplats. Även om det kan tyckas att allt gick smidigt kan du bli förvånad över några trasiga designelement eller nya funktioner som du inte förväntade dig. Ibland händer det bara att ditt tema eller ett av dina plugins inte är kompatibla med den nya versionen av WordPress. Så var inte lat och öppna några sidor på din webbplats för att se om allt fungerar bra.

Slutsats

Det är viktigt att du alltid håller din WordPress uppdaterad. Genom att ha den senaste versionen av kärnfiler, teman och plugins ser du till att din webbplats förblir säker och alltid ett steg före otäcka hackare. Du får också nya funktioner och förbättrad funktionalitet. Glöm inte att säkerhetskopiera din webbplats innan du gör större uppdateringar (du bör faktiskt säkerhetskopiera webbplatsen regelbundet, oavsett uppdateringar, men vi kommer till det i en annan artikel), och var försiktig om du har en anpassad webbplats.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map