Hur du snabbt hittar och redigerar kod från teman och plugins

hitta-edit-wordpress-code.png


Att arbeta med WordPress kan vara enkelt. Jämfört med många andra innehållshanteringssystem är det verkligen enkelt. Även du om du inte har något att göra med koden eller designen, kan du fortfarande skapa din WordPress-blogg, och du kan börja skriva och publicera innehåll på några minuter. Om du behöver utöka din WordPress-blogg kan du göra det genom att installera några av de miljoner plugins och teman som finns tillgängliga på Internet.

Men om du blir lite mer allvarlig om din webbplats måste du förr eller senare anpassa en sak eller två. Oavsett hur bra ett tema eller plugin är, hur många alternativ får du med det, det är helt enkelt inte möjligt att göra allt redigerbart. Till exempel kan du ändra en titel och några viktiga knappar, men hur gör du en ändring om ett visst element inte kan ändras via Customizer och temas / plugin-alternativ? Du ändrar det själv.

Beroende på hur mycket du vet om WordPress kan modifiering av filer vara ett två-minutersjobb, eller det kan krascha hela webbplatsen efter att du har använt timmar på anpassning. Innan du börjar ändra filerna måste du se till att du är medveten om vad du gör och att du alltid har en säkerhetskopia placerad i en mapp utanför din server.

Om du har bestämt att det är dags för ändringar kan du fastna i ett första steg – hitta rätt fil där koden finns. Eftersom WordPress består av dussintals olika filer kan en nybörjare ha problem med att hitta dem. WordPress-utvecklare har inga problem med det eftersom de redan känner till det Mallhierarki utantill. Men om du inte är så intresserad av kodning bör du veta om dessa plugins som kan hjälpa dig mycket.

Vad filen

PRIS: Gratis

Vad filen

När du väl har kommit bakom idén att förkortningen för detta plugin är WTF, kommer du att se hur coolt plugin egentligen är. När du installerar och aktiverar den, skapar What File en enkel menypost direkt på verktygsfältet, bredvid ditt användarnamn och ditt coola foto. Om du nu öppnar någon sida på din webbplats kan du sväva över menyalternativet Vad File och plugin kommer att berätta vilka malldelar som har använts för att skapa den specifika sidan.

Plugin tillåter dig att klicka på mallnamnet som sedan leder dig till redigeringssidan. Även om detta kan vara bra att göra små ändringar, måste du vara mycket försiktig om du redigerar mallfiler direkt från WordPress.

Som ni redan ser är plugin ganska enkel, men det kan hjälpa dig att identifiera malldelar som du vill ändra snabbt. Resten är upp till dig. Det är därför vi vill introducera ytterligare ett gratis plugin som kan hjälpa dig ännu mer.

String Locator

PRIS: Gratis

String Locator

När det inte räcker med att hitta rätt mall är String Locator här för att hjälpa. Föreställ dig att du vill ändra ett specifikt HTML-element i ditt tema eller vilken plugin du har installerat. Du kan snabbt hitta elementet genom att inspektera det genom din webbläsare, men du har fortfarande problem med att ta reda på filen som gav det elementet. Eftersom du nu arbetar med anpassade teman och plugins kan filer ha olika namn än vad du är van vid. En utvecklare kan ha placerat en kod i en separat fil för att underlätta för vidareutveckling, och du kan fastna på att söka i koden genom hundratals filer. Istället kan du använda String Locator.

Om du väljer att använda detta plugin behöver du inte oroa dig för vilken mall som används för att producera den specifika strängen du söker efter.

Oavsett om du söker efter ett ord, en hel fras eller en kod, kommer detta plugin att kunna hitta det.

Allt du behöver göra är att navigera till Verktyg -> String Locator och börja söka. Plugin skannar sedan igenom alla tema- och plugin-filer du har installerat, och den hittar söktermen. Du kan till och med välja det specifika temat / plugin som pluginet ska söka igenom.

När du har tryckt på Sök-knappen och låt String Locator några sekunder göra sin magi visar resultaten dig strängen, filen där den ligger och ett radnummer. Plugin låter dig redigera den specifika filen och den markerar omedelbart din sökfras!

Nu kan du ändra vilken del av vilket som helst tema / plugin, du kan översätta de hårdkodade delarna av dem och du kan glömma manuell skanning genom filer som är okända för dig.


Medan dessa WordPress-verktyg kan hjälpa dig mycket, föreslår vi fortfarande att du tar hand om din webbplats. Om du inte är helt säker på vilka förändringar du gör ska du se till att du alltid har en ny säkerhetskopia och överväga att anställa en professionell för att göra jobbet åt dig. Observera också att många utvecklare inte kan hjälpa dig om du gör misstag genom att ändra ett tema eller ett plugin på egen hand.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map