Hur du anpassar din WordPress-webbplatsrubrik

skräddarsy-wordpress-header.png


WordPress header är det översta avsnittet, och utan tvekan det viktigaste visuella elementet i en WordPress-blogg. Eftersom det är det första besökarna ser efter att ha laddat din webbplats, är det viktigt att du är extra uppmärksam när du anpassar rubriken.

Vanligtvis visar WordPress-rubriken en bild eller en video som används för att fånga besökarnas uppmärksamhet. Oftare än inte kan du också förvänta dig en navigationsmeny där. Eftersom sociala medier har blivit populära tenderar många WordPress-användare att lägga sociala ikoner där också så att andra kan komma till sina profiler snabbare.

Även om detta element är en standardmodul som kan hittas på alla webbplatser, beror funktioner i en WordPress-huvud endast på ett tema du använder. Medan de flesta gratis- och premiumtema låter dig hantera bilder och videor som du kan justera i detalj, kan vissa inte göra dig anpassad till huvudet alls. Förhoppningsvis har du valt ett bra WordPress-tema från den första gruppen, och nu är du intresserad av hur du kan anpassa din WordPress-webbplatsrubrik. Om inte, måste du redigera temafiler. Det finns ingen väg runt det.

Hur du lägger till bilder och videor i en WordPress-rubrik

För att komma till redigeraren, navigera till Utseende -> Header från WordPress-instrumentpanelen på vänster sida.

Alternativt kan du hitta Header-redigeraren från Utseende -> Anpassa -> Header Media. Eftersom alternativen beror på varje tema, observera att “Header Media” kan ha ett annat namn eller att det kanske inte visas i listan alls. I denna handledning kommer vi att fokusera på det stora tjugo sjutton temat.

Header Media i WordPress

Det första du märker efter att du klickat på länken är det WordPress öppnade en demosida på din webbplats med alla alternativ på vänster sida. Detta gör att du kan se ändringar i rubriken när du gör dem. Det är alltid trevligt att se hur den nya bilden eller videon kommer att påverka din startsida innan du sparar nya inställningar. Med live-förhandsgranskningen kan du fritt experimentera med olika videor och bilder utan att påverka dina besökare.

Header video

Videor anses vara viktigare än bilder. Så om du lägger till en i din rubrik kommer den att ersätta den bild som redan finns. Du kan lägga till en video i ditt WordPress-huvud på två olika sätt. Vanligtvis är videor som du lägger till här utan ljud eftersom det annars skulle irritera besökarna.

Ladda upp video i .mp4-format

Om du vill använda en video från mediebiblioteket eller ladda upp en ny måste du använda .mP4 formatera. Det är det enda formatet som WordPress accepterar för tillfället, så du måste tillgodose det. Eftersom dessa typer av videor kan bli ganska stora är det viktigt att du gör det minska filstorleken så mycket som möjligt. MP4-video kan enkelt få över några hundratals megabyte per fil, och det är något som inte är acceptabelt för en blogg.

Den rekommenderade storleken på en video i pixlar beror på ditt tema. Med tjugo sjutton är det rekommenderade att din video är 2000 × 1200 pixlar.

Om du har en sådan video klickar du på knappen “Välj video”. Välj sedan ett från ditt mediebibliotek eller ladda upp en ny video. Du ser omedelbart resultaten på din sida.

Använd en video från Youtube:

Youtube Video header

Att använda en video från Youtube är mycket enklare. När du hittar en som du vill, bara kopiera och klistra in dess URL i formuläret. Så snart du klistrar in länken laddar WordPress videon och visar förhandsgranskningen av din webbplats.

Om du använder en video använder WordPress rubrikbilden som ett fallback.

Vad är en backback-bild? Tills videon laddas skulle dina användare traditionellt se ett tomt utrymme på sin plats. För att undvika detta tillåter fallback-bilden dem att se en bild istället. Eftersom inte alla webbläsare kan reproducera videoklipp kommer en bild att användas i fall då folk inte kan se videon du valde. På grund av det, även om du använder en video, är det viktigt att du väljer en sidhuvudbild för dessa kantfall.

Header Image

Som standard visar WordPress automatiskt en sidhuvudbild som du kan se från Utseende -> Header redaktör. Här kan du se den aktuella rubrikbilden, tidigare uppladdad bild (om du inte har laddat upp rubrikbilder kommer du inte att se det här alternativet) och ett föreslaget foto.

Om du inte vill ha en rubrikbild klickar du bara på knappen “Dölj bild”.

För att ändra en bild, klicka på knappen “Lägg till ny bild” som öppnar Media Library. Här kan du välja foton som du redan har lagt till på din webbplats eller ladda upp nya.

Lägg till en ny Header Image i WordPress

När du har valt en bild kommer det att vara möjligt att beskära den till de rekommenderade måtten. Om du vill att bilden ska passa perfekt med ditt tema föreslår vi att du beskär den. Det rekommenderas också att din bild har samma dimensioner som din video (om du använder en, naturligtvis).

Om det finns mer än en uppladdade eller föreslagna bilder kan du klicka på knappen “Slumpa upp uppladdade / föreslagna rubriker”. WordPress väljer sedan slumpmässigt en bild för din rubrik. Detta är ett trevligt alternativ för dig som vill byta mellan bilder med några få dagar.

Förlåt inte din WordPress-rubrik

Både ur ett visuellt och funktionellt perspektiv är WordPress header en avgörande funktion i din blogg. Det är därför du inte bara bör förbise dess design. Eftersom ditt tema ger dig behörigheterna att anpassa rubriken i detalj kan du använda de tillgängliga alternativen för att ändra videor och bilder efter din önskan. Dina användare kommer gärna att se att du har investerat lite tid i anpassningen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map