Hur du ändrar utvalda bilder i WordPress

WordPress med bild


Bilder är viktiga komponenter på varje webbplats. Innan du börjar ifrågasätta vikten av bilder, försök bara föreställa dig din favoritblogg eller webbplats utan sådana. Skulle du vara lika intresserad av att läsa om teknik, bilar, mat eller mode och smink om webbplatsen inte innehåller några bilder?

När de första webbplatserna gick online kunde bilder inte spela någon viktig roll i deras existens. Internetanslutningarna var för långsamma och ingen kunde ladda dussintals bilder per sida. Lyckligtvis har saker förändrats, och nu kan vi inte leva utan onlinemedier. Samma princip kan gälla för en personlig blogg eller din webbplats. I en modern värld kan du bara inte ha en bloggsida utan bilder. De är mycket viktigare än du ens kan föreställa dig.

 1. Vad är en bild i WordPress
 2. Guiden för bildstorlek – Hur man ändrar den i WordPress
 3. Ställ in bilden automatiskt i WordPress
 4. Länka automatiskt visade miniatyrbilder efter sina ursprungliga inlägg
 5. Hur du lägger till miniatyrförhandsgranskningar i redigeringslistan efter post / sida
 6. Få dina författare att välja bilder innan du publicerar inlägg
 7. Ändra den visade bildtexten på admin-sidor

1. Vad är en bild i WordPress

Även om en bild är bara en annan mediefil som du kan lägga till WordPress, förtjänar den specialbehandling. Den här typen av bilder kan hjälpa dig att få dina besökares uppmärksamhet. Det används för att locka individer till att läsa dina berättelser, öka den visuella kvaliteten på din blogg och till och med spelar en anmärkningsvärd roll i delningen av sociala medier. Så, försumma inte vikten av en bild.

Utvalda bilder styrs av WordPress-teman.

För inte så länge sedan hade många WordPress-teman inte stöd för dem. Bara de mest försiktiga utvecklarna var vänliga nog att introducera presenterade bilder i sina teman, medan alla andra var tvungna att koda funktionen själva. Lyckligtvis har tiderna förändrats, och nu de flesta av teman är helt redo för presenterade bilder.

Var visas presenterade bilder på din webbplats?

Vanligtvis kommer en bild i WordPress att hitta sin plats under strålkastarna på din hemsida. De används som miniatyrbilder som representerar hela inlägget. Oftast än inte länkar samma inläggs miniatyrbild (som också är ett annat namn för en bild) direkt till det inlägget. Genom att välja en bild för ett inlägg kan du ställa in hela tonen i din berättelse. Medan ett bra foto kan locka en besökare att läsa hela inlägget, kan ett dåligt enkelt enkelt avvisa en genomsnittlig läsare.

WordPress presenterade bilder på första sidan

Också samma bilder visas vanligtvis ovanpå enstaka inlägg, sidor och anpassade inläggstyper i WordPress. Beroende på vilket tema du använder kan en bild visas just ovanför eller under titeln. Det kan komma upp i olika dimensioner; allt beror på en temautvecklare som arbetade med detaljerna.

Beroende på temat kan återgivna bilder användas på annat håll. Om du till exempel lägger till en widget för att visa de senaste inläggen kan postminiatyrer användas för att lägga till mer stil i widgeten och för att få mer uppmärksamhet från dina besökare.

Vissa teman visar till och med bilderna på WordPress admin-sidor, bredvid deras tilldelade inlägg.

Så här lägger du till en bild

När vi ledde dig genom att lägga till ditt första inlägg i WordPress nämnde vi också den visade bildfliken som finns på höger sida av skärmen. Om du inte hittar fliken bör du kontrollera dina skärmalternativ:

 1. Lägg till ett nytt inlägg eller redigera ett befintligt inlägg
 2. Bläddra hela vägen upp
 3. Klicka på fliken “Skärmalternativ” i det övre högra hörnet
 4. Se till att rutan “Featured Image” är markerad

WordPress skärmalternativ inlägg redaktör

På en ny WordPress-webbplats kommer den visade bildfliken att finnas längst ner i sidofältet på höger sida. Kontrollera om du har en och förbered dig lägg till din första miniatyr för inlägg:

 1. Klicka på länken “Ställ in visad bild” som finns i rutan “Featured Image”
 2. Ett nytt fönster öppnar mediebiblioteket
 3. Välj vilken bild du har eller ladda upp en ny från datorn
 4. När du väljer bilden klickar du på knappen “Ställ in bild”

WordPress med bild

Detta är det! Du kan nu se förhandsgranskningen av en bild direkt i rutan Featured Image. Om du vill se hur det ser ut i inlägget kan du snabbt bläddra uppåt och klicka på knappen “Förhandsgranska”.

Dra och släpp den visade bilden

PRIS: Gratis

Dra och släpp presenterade bilder i WordPress

Om du vill dra och släppa bilder till ditt WordPress Media Library, bör du göra det överväga att lägga till detta gratis plugin till listan över de aktiva på din webbplats. Bara genom att installera Drag & Drop Featured Image-plugin, kommer den vanliga länken för att lägga till miniatyrpost ändras. Istället för att klicka på länken och sedan ladda upp en ny bild kan du dra och släppa bilden direkt till platsen.

Hur man tar bort eller byter ut en miniatyrbild

Ibland vill du ta bort eller byta ut en miniatyrbild. Oavsett om du har hittat eller skapat ett bättre foto, eller om det var ett problem med det första, det tar bara några klick för att göra ändringen:

 1. Klicka på länken “Ta bort visad bild” i rutan “Bild” under miniatyrbilden
 2. Om du vill ställa in en ny bild upprepar du stegen för att lägga till en ny bild

Vad händer om ditt tema inte har alternativet?

Även om de flesta teman idag är redo för presenterade bilder, finns det fortfarande några som inte använder funktionen. För att manuellt lägga till elementet måste du ha viss grundläggande förståelse för WordPress-utveckling. Lyckligtvis kan du gå runt det och glömma koden. Vi kommer att visa dig några WordPress-plugins som snabbt kommer att införa miniatyrbilder efter ditt tema. Med dessa tillägg kan du till och med låta WordPress automatiskt hantera presenterade bilder.

Dynamisk bild

PRIS: Gratis

Dynamisk bild

Det faktum att detta gratis plugin räknar mer än 70 000 aktiva användare säger att det fortfarande finns en hel del teman som behöver extra vård om miniatyrbilder. Med Dynamic Featured Image kan du göra det Lägg till flera bilder, så du behöver inte vara beroende av bara den som vanligtvis är tillgänglig. Utan att röra kod, kommer plugin att förbereda valda bilder och tillåta andra temafunktioner att få åtkomst till dem vid behov. Du kan bara koppla av; det finns ingenting du behöver göra åt det.

Plugin är ett utmärkt val när du arbetar med andra plugins som behöver bilder och skjutreglage som visar dem för dina användare. Det finns även en premiumversion som lägger till flera olika funktioner.

Snabbutvalda bilder

PRIS: Gratis

Snabbutvalda bilder

Allt från det ögonblick du installerar det här pluginet kan allt fungera på autopiloten. Snabbt utvalda bilder låter dig ställa in en standardbild. Så när du glömmer att ställa in en kommer plugin att använda standardminiatyren. Det kan också ersätta eller ta bort bilder från valfritt antal valda inlägg på en gång.

Dessutom lägger detta gratis plugin till en bild i en sorterbar bildkolumn i listor över inlägg, sidor och anpassade inläggstyper. Det finns också olika filter och regler som gör att du kan anpassa hur din webbplats hanterar miniatyrbilder.

I en modern online-värld består allt av mediefiler. Även om videor har börjat ta över Internet är bilder fortfarande en viktig komponent som du inte kan leva utan. Oavsett vilken webbplats du öppnar bör den ha åtminstone några bilder bifogade. Mediefiler berikar inlägg och hemsidor, och du kommer att påminna dig om vikten av mediefiler varje gång du snubblar på en webbplats utan sådana. Du kan till och med leta efter gratis bilder själv. När du lägger till dem i din blogg kommer de att göra hela bloggen mer levande och tilltalande för en genomsnittlig besökare.

Guiden för bildstorlek

Vanligtvis styrs presenterade bilder av temat. Oavsett om du kommer att ha ett, hur många storlekar kommer du att få och var det kommer att dyka upp, beror helt på din temautvecklare. Tyvärr är det inte alla utvecklare som ger uppmärksamma bilder med tillräcklig uppmärksamhet. Så i vissa fall måste du justera den visade bildstorleken. I andra fall behöver du en extra dimension inställd för att anpassa en plugin, en ny widget eller något annat område på din webbplats som du vill anpassa.

Att registrera nya bildstorlekar är en bitkaka för en WordPress-utvecklare, men det kan vara en mardröm för en icke-kodare. Så i den här delen, vi kommer inte att visa dig kodavsnitt. Istället kommer vi att visa dig hur grundläggande inställningar fungerar och hur du kan utöka funktionaliteten för presenterade bilder genom ett gratis WordPress-plugin.

Grundläggande bildinställningar

Till att börja med bör du veta att WordPress låter dig ändra några grundläggande mediainställningar som kommer att påverka alla nya bilder som du laddar upp till webbplatsen. Som standard fungerar varje WordPress-installation med bara fyra bildstorlekar:

 • Den ursprungliga storleken
 • Miniatyr
 • Medium
 • Stor

Grundläggande bildinställningar

När du laddar upp en ny bild kommer WordPress att lagra originalfilen utan ändringar gjorda på den. Efter dataöverföringen tar systemet den ursprungliga filen och gör alla extra dimensioner som du har konfigurerat i Media-inställningarna. Det kan också lägga till några extra storlekar som är registrerade av det tema du använder som kanske inte syns i mediainställningarna.

Gå till Mediainställningar genom att navigera till Inställningar -> Media

Miniatyrbilden är något unik. Det är kvadratiskt, och oavsett vilken dimension du har ställt in kommer WordPress att centrera på den del av bilden och beskära den för att få nödvändiga dimensioner. Vissa teman kan använda den här förinställningen som en bild.

När det gäller medelstora och stora storlekar fungerar WordPress lite annorlunda. Du kan ange maximal bredd och höjd, och systemet kommer att skala ned bilden enligt dessa inställningar, så att den inte beskärs. Det här är vanligtvis bilder som du kommer att använda i inlägg och sidor.

Varför genererar WordPress ytterligare storlekar?

Om WordPress inte genererade ytterligare bildstorlekar, måste du skapa dem manuellt. Alternativet skulle vara att ha samma bildstorlek på hela din webbplats eller designers skulle behöva arbeta mycket hårdare för att ställa in dimensionerna på varje bild genom koden. Detta alternativ skulle också göra det mycket svårare att anpassa.

Föreställ dig hur mycket tid skulle du behöva för att öppna varje fil i en fotoredigerare, ange en anpassad dimension och sedan ladda upp den till WordPress?

Vet du att WordPress-teman kan använda samma bild i flera olika dimensioner beroende på plats? Det skulle innebära att generera flera bildfiler varje gång du ska ladda upp en ny bild! Ingen skulle ha tid för det.

Ändra bildens storlek

Uppenbarligen använder inte alla WordPress-teman samma bildstorlek. Så när du växlar mellan teman eller helt enkelt när du vill ändra ett efter dina behov och önskemål kanske du vill justera den visade bildstorleken.

Ändra den visade bildstorleken i WordPress

Kanske kommer en mindre storlek att se bättre ut och betona titeln? Kanske vill du att din bild ska vara bredare? Lyckligtvis oavsett orsaken till att du ändrade bildstorleken, du behöver inte koda någonting på egen hand. Vi håller på att visa dig en fantastisk gratis plugin som hjälper dig.

Kontrollera dina temainställningar

Innan du installerar ytterligare plugins bör du kontrollera dina temainställningar noggrant. Under de senaste åren har temautvecklare tillåtit ändringar av många temafunktioner. Så beroende på vilket tema du har, det finns en chans att hitta ett visst alternativ för bildstorlek direkt i temainställningarna.

Gå till Utseende -> Teman -> Anpassa och leta efter alternativen. Vissa teman har också ytterligare inställningar som vanligtvis finns i Utseende meny. Om du kan hitta en, har du tur eftersom du kan ändra den visade bildstorleken med bara några klick. Om inte, oroa dig inte; följande plugin kommer fortfarande att vara mer än enkelt nog för att göra nödvändiga ändringar.

Enkla bildstorlekar

PRIS: Gratis

Enkla bildstorlekar

När du installerar enkla bildstorlekar utvidgas de grundläggande medieinställningarna som vi just pratade om omedelbart. Plugin kommer att känna igen alla andra bildstorlekar från det nuvarande aktiva temat, och det kommer också att låta dig skapa egna storlekar på egen hand.

När du har aktiverat plugin, vänligen navigera till Inställningar -> Media. Bland alla ytterligare bildstorlekar, du bör hitta den som är tillägnad den visade bilden. Om du använder ett vanligt tjugo arton-tema bör du hitta alternativet ”tjugo-arton-bildstorlek”. Här kan du enkelt ange en anpassad bredd och höjd för presenterade bilder.

Beroende på vilket tema du använder kan det finnas mer än bara en bildstorlek. Till exempel kan ett tema visa en bild på framsidan, enstaka inlägg och vissa widgets också. I så fall skulle tre storlekar behövas för att göra det bästa av funktionen. Beroende på hur du vill anpassa den visade bilden, ändra inställningarna i enlighet därmed. Glöm inte att trycka på uppdateringsknappen, spara ändringar och öppna din webbplats för att se vad som hände med bilderna.

Hur är det med de äldre bilderna??

Vanligtvis när du ändrar bildmått, WordPress gör ändringar bara till de nya som du håller på att ladda upp. Men hur är det med de gamla du redan använder?

Miniatyrregenerering

Lyckligtvis var utvecklaren av Simple Images Size snäll nog att introducera en funktion som kommer att lösa problemet. På samma sida med mediainställningar bläddrar du bara ned i listan över bilddimensioner. Du hittar en Miniatyrregenereringsfunktion som låter dig välja vilka miniatyrbilder du vill bygga om. Eftersom vi bara talar om presenterade bilder väljer du samma miniatyrbilder som du redigerade tidigare.

Om du vill ha ännu mer kontroll över miniatyrbilder, bläddra lite mer och välj en posttyp som du vill bygga om på.

När du är redo klickar du på om du vill återskapa miniatyrbilder och glöm inte att spara ändringar.

Nackdelar med att ändra bildstorlekar

Det är ganska enkelt att ställa in de nya bildmåtten med enkla bildstorlekar, var försiktig när du ändrar dina bilder.

Om du arbetar på en mindre webbplats som fortfarande inte har så många foton kan du koppla av och återskapa miniatyrbilderna. Men observera att det finns platser med hundratusentals bilder.

Att skapa en ny dimension för varje bild kan ta mycket utrymme på din server. Så innan du bekräftar ändringen måste du vara säker på att du vet vad du gör.

WordPress tar inte riktigt hand om dina gamla miniatyrer. Så även om du inte använder dem längre, alla dessa bilder kommer fortfarande att sitta ner i mappen och tar upp dyrbart hårddiskutrymme. Vissa bildrensningsprogram kan hjälpa dig om du kör en mindre webbplats. Men för större webbplatser med massor av bilder behöver du en mer professionell (och tyvärr mer komplicerad och dyrare) strategi.

3. Ställ in bilden automatiskt i WordPress

Att använda presenterade bilder i WordPress är enkelt och relativt enkelt att konfigurera även om ditt tema inte stöder funktionen från grunden. Vi har redan visat dig hur du ställer in och visar den grundläggande presenterade bilden, och du kommer att lära dig hur du kan kontrollera om det finns en bildbildsuppsättning och visa ett meddelande till författaren som glömde att ställa en bild.

Om du inte gillar det alternativet kan du snabbt implementera en något annan funktion – du kan programmera din WordPress så att du automatiskt ställer in en bild.

Till skillnad från metoden som nämns ovan där WP kommer att meddela dig om saknad bild som du har saknat där du fortfarande behöver välja en själv, kommer denna inställning automatiskt att ställa in en bild som en bild. För att detta ska fungera måste du ha minst en bild bifogad ditt inlägg.

När du har publicerat inlägget utan den visade bilden, funktionen tar den första bilden från den artikeln och ställer in den som den visade bilden.

Det som är fantastiskt med det här är att när funktionen ställer in en bild för dig kommer den att vara på även om du bestämmer dig för att radera bilden från inlägget (den ena funktionen som används för att göra den visade bilden i första hand).

Om du inte har några bilder kopplade till ditt inlägg och trycker på publicera-knappen kommer det inte att finnas några aviseringar och naturligtvis kommer det inte att finnas några bilder för funktionen att välja mellan. Så detta är ett bra alternativ för någon som använder bilder i de flesta av sina inlägg. Men om du tenderar att glömma bilder oftare än inte och inte bifogar bilder regelbundet föreslår vi att du kontrollerar den tidigare metoden för att förhindra publicering av inlägg utan bilden.

Nu när du vet vad du kan få med det här, låt oss visa koden. För att installera funktionen måste du öppna filen features.php och kopiera / klistra in följande utdrag:

funktion autoset_featured () {
global $ post;
$ al_has_oem = has_post_tumnail ($ post-> ID);
if (! $ redan_has_tum) {
$ attach_image = get_children ("post_parent = $ post-> ID & post_type = attachment & post_mime_type = image & numberposts = 1");
if ($ bifogad bild) {
foreach ($ attach_image som $ attachment_id => $ bilaga) {
set_post_emonynail ($ post-> ID, $ attachment_id);
}
}
}
}

add_action ('the_post', 'autoset_featured');
add_action ('save_post', 'autoset_featured');
add_action ('draft_to_publish', 'autoset_featured');
add_action ('new_to_publish', 'autoset_featured');
add_action ('pending_to_publish', 'autoset_featured');
add_action ('future_to_publish', 'autoset_featured');

Glöm inte att spara ändringar efter klistra in koden. Nu kan du försöka lägga till ett nytt inlägg med vilken bild som helst i det och publicera det. Ser du hur en bild visas på webbplatsen? Magi.

Moderna WordPress-teman är konstverk som är designade med den senaste tekniken i åtanke. Det betyder att utvecklare har tagit hand om varenda sak du och dina framtida besökare kommer att behöva från ett tema. Det inkluderar vacker design och många funktioner som läggs både till backend och frontend.

Efter att WordPress introducerade presenterade miniatyrer för inlägg, temautvecklare fick hitta ett sätt att länka bilderna till sina ursprungliga inlägg. Den enkla bilden blev en spelväxlare för WordPress som förvandlade en populär bloggplattform till ännu mer populär CMS. Ibland behöver dessa foton inte länka någonstans, men om du frågar oss, varje visad miniatyrbild måste leda till det ursprungliga inlägget.

Även om många utvecklare tycker att detta är en måste-ha-funktion i ett tema, kommer många WordPress-teman (de flesta av dem är freebies) inte att ha det installerat som standard. Och om du har problem med att miniatyrbilder inte kan klickas, som vi gör, kan det komma på nerverna. Men oroa dig inte, en snabb lösning finns några rader nedan.

I den här delen av självstudien kommer vi att visa dig hur du automatiskt kan länka den visade bilden till postalarmalen och därmed låt alla som klickar på bilden omdirigeras till det ursprungliga inlägget.

Länk bilden till inlägget:

 1. Öppna funktioner.php
 2. Kopiera och klistra in följande kod:
 3. funktion wcs_auto_link_post_ barnanails ($ html, $ post_id, $ post_image_id) {
  $ html = ''. $ html. '';
  returnera $ html;
  }
  add_filter ('post_tattnail_html', 'wcs_auto_link_post_ymsnails', 10, 3);
 4. Spara ändringar

Det är allt, folkens. När du har sparat ändringar behöver du inte oroa dig för att de visade miniatyrbilderna efter inlägget inte länkar till det ursprungliga inlägget. Nu kommer både den visade miniatyrbilden och “läs mer” text att leda dina besökare till ditt inlägg.

5. Hur man lägger till miniatyrförhandsvisningar i redigeringslistan efter post / sida

Om du har ditt vardagliga WordPress-tema med standardfunktioner har du förmodligen vant dig vid ett visst utseende på WordPress adminpanelen. När vi talar om redigeringsalternativ för inlägg och sidor har du förmodligen en standardvy där titel, författare, kategorier, taggar och datum visas i olika kolumner.

Som ni ser finns det ingen information om presenterade bilder. Så om du vill se om ett inlägg har en bild som redan är inställd och eventuellt se hur bilden ser ut måste du redigera varje inlägg separat.

Hur du lägger till miniatyrförhandsgranskningar i redigeringslistan efter post / sida

Föreställ dig att gå igenom dussintals inlägg bara för att snabbt se den presenterade bilden så att du inte duplicerar ett eller lämnar ett inlägg utan en. Det är bara slöseri med tid och det är därför vi kommer att visa dig en snabb lösning för det här.

I den här delen av handledning, Vi kommer att visa dig en enkel kod som du kan lägga till i ditt tema som sedan lägger till en miniatyrbild direkt i kolumnen för inlägg / sida. För att detta “trick” ska fungera, se till att ditt tema gör det support miniatyrbilder.

Tillräckligt med samtalet; låt oss sätta in koden i temat och visa en miniatyrbild i dina inläggsredigerare:

 1. Öppna din function.php-fil
 2. Kopiera och klistra in följande kod:
 3. add_filter ('hantera_poster_kolumner', 'inlägg_kolumner', 5);
  add_action ('manage_posts_custom_column', 'posts_custom_columns', 5, 2);
  
  add_filter ('hantera_post-typ_poster_kolumner', 'inlägg_kolumner', 5);
  add_action ('manage_post-type_posts_custom_column', 'posts_custom_columns', 5, 2);
  funktion posts_columns ($ standard) {
  $ standardinställningar ['riv_post_thumbs'] = __ ('Thumbs');
  returnera $ standardvärden;
  }
  funktion posts_custom_columns ($ column_name, $ id) {
  if ($ column_name === 'riv_post_thumbs') {
  if (has_post_tattnail ()) {
  echo the_post_tattnail ('medium');
  } annat {
  _e ('Ingen miniatyrbild för inlägg');
  }
  
  eko "";}}
 4. Spara ändringar
 5. Gå till Inlägg-> Alla inlägg och se förändringen

I koden ovan har vi satt miniatyrstorleken till 100 × 100 pixlar. Eftersom detta bara används som en visad bildförhandsvisning, finns det verkligen inget behov av en större bild. Naturligtvis är du fri att ändra miniatyrstorleken till vilken storlek du vill ha. I följande rader kan du se några exempel på hur du redigerar den sista raden i koden:

Visa fullständig bild istället för en miniatyrbild:

echo the_post_tattnail ('featured-thumbnail');

Fördubbla miniatyrstorleken:

echo the_post_emonynail (array (200.200));

Vår titel säger att du kan visa miniatyrbilder i inlägg och sidor redigeringsskärmar. Du har provat koden, men kan du inte se tummen på sidorna? Oroa dig inte, du behöver dessa två kodrader och du bör lägga till dem i början av utdraget som visas ovan:

add_filter ('hantera_sidor_kolumner', 'inlägg_kolumner', 5);
add_action ('manage_pages_custom_column', 'posts_custom_columns', 5, 2);

När du har lagt till den här koden kommer dina miniatyrbilder också att visas på sidredigeraren.

6. Få dina författare att välja funktioner som visas innan du publicerar inlägg

När WordPress når version 2.9 fick människor en chans att lägga till presenterade bilder till sina inlägg. Sedan dess, om teman tillät det, kunde du ladda upp eller välja en bild för ditt inlägg som fint skulle representera det, och du var fortfarande inte skyldig att visa den bilden i inlägget.

WordPress-användare vände sig snabbt till den nya funktionen, och nu har det blivit svårt att hitta ett tema utan presenterade bilder.

Men om du publicerar mycket och har mer än en författare, ibland kan du glömma att lägga till en bild vilket kan resultera i en rörig webbplats. Ditt inlägg utan en bild skulle se tomt och oavslutat ut på hemsidan, det skulle definitivt finnas ett hål i din senaste inläggswidget, och om du använder miniatyrbilder för att visa bilderna i början av dina artiklar skulle dina inlägg se mycket vanliga ut utan en bild.

Det här är bara några enkla problem du kan ha om du glömmer att ta med en bild som visas. Innan dessa problem till och med uppstår, låt oss se hur det försvinner för alltid.

I den här delen av lektionen kommer vi att visa dig en kodkod som låter dig glömma problemet. När du har installerat koden får varje författare som försöker publicera ett inlägg utan att ha en bild visas ett felmeddelande. Hans eller hennes inlägg kommer då att sparas som ett utkast istället för att publiceras. Detta kommer att få den specifika författaren att använda valfri bild innan han publicerar ett inlägg och kommer att vara en livräddare när du är i bråttom.

Om du är redo att få funktionen att fungera är här stegen du bör följa:

 1. Öppna din features.php-fil
 2. Kopiera och klistra in följande kod:
 3. add_action ('save_post', 'pu_validate_emonynail);
  
  funktion pu_validate_emonynail ($ post_id)
  {
  // Validera bara inläggstypens inlägg
  if (get_post_type ($ post_id)! = 'post')
  lämna tillbaka;
  
  // Kontrollera inlägget har en miniatyrbild
  if (! has_post_tattnail ($ post_id)) {
  
  // Bekräfta validera miniatyrbilden har misslyckats
  set_transient ("pu_validate_tattnail_failed", "true");
  
  // Ta bort den här åtgärden så att vi kan spara inlägget som ett utkast och sedan fästa inlägget igen
  remove_action ('save_post', 'pu_validate_tattnail');
  
  wp_update_post (array ('ID' => $ post_id, 'post_status' => 'utkast'));
  add_action ('save_post', 'pu_validate_emonynail);
  } annat {
  
  // Om inlägget har en miniatyrbild, ta bort övergående
  delete_transient ("pu_validate_emonynail_failed");
  
  }
  }
 4. Spara ändringar

Den här koden kommer att kontrollera inläggets status när författaren klickar på publicera-knappen. Det fungerar endast för inlägg, och om funktionen inte hittar en miniatyrbild som är bifogad, skulle ett utkast sparas och WordPress skulle vara förberett för att visa ett felmeddelande. Om en miniatyrbild hittas publiceras normalt ett inlägg utan att meddelandet visas.

Eftersom koden som visas ovan inte innehåller felmeddelandet i sig behöver du fortfarande ett litet kodavsnitt som förbereder det:

 1. Rätt efter föregående kod, kopiera och klistra in den här:
 2. add_action ('admin_notices', 'pu_validate_tattnail_error');
  funktion pu_validate_emonynail_error ()
  {
  if (get_transient ("pu_validate_tattnail_failed") == "true") {
  eko "

  En miniatyr för inlägg måste ställas in innan du sparar inlägget.

  "; delete_transient ("pu_validate_emonynail_failed"); } }
 3. Spara ändringar och prova din nya funktion

Om du vill anpassa felmeddelandet navigerar du till rad nr 5 och ändrar “En miniatyr för inlägg måste ställas in innan du sparar inlägget” till något du gillar.

Det är allt. Njut av dina inlägg utan att behöva oroa dig för att du inte ska ha en bild.

7. Ändra den visade bildtexten på admin-sidor

Om du redigerar ett tema eller skapar ett nytt, måste du förmodligen bearbeta saker runt presenterade bilder.

WordPress med bild

Om du till exempel har använt en funktion som automatiskt lägger till en bild från den första bilden i ett inlägg, skulle det vara trevligt att låt dina författare veta vad som händer. Du kan helt enkelt ändra texten och använda den som en kort meddelande som säger en författare att den visade bilden kommer att väljas automatiskt om en författare inte har valt en själv. Så hur man ändrar den texten som läser “Ställ in bild” till något annat?

 1. Öppna features.php-filen för det tema du använder
 2. Kopiera och klistra in följande kod:
 3. funktion förändring_featurerad_image_text ($ innehåll) {
  returnera $ content = str_replace (__ ('Ställ in visad bild'), __ ('Din anpassade text går här'), $ content);
  }
  add_filter ('admin_post_umnnail_html', 'Change_featured_image_text');
 4. Ändra “Din anpassade text går hit” men glöm inte att lämna de enskilda citaten
 5. Spara ändringar
 6. Gå till alla inlägg och se den ändrade texten

Avslutar

Utvalda bilder är förmodligen den viktigaste mediefiltypen som du kommer att ha på din blogg. Därför är det avgörande att de ser bra ut. Det är väsentligt att ha ett vackert foto eller en snyggt genererad datorbild, men du bör göra allt du kan för att göra det så bra som det kan bli.

Lyckligtvis behöver du inte vara en utvecklare eller ha en fullständig förståelse för hur WordPress bearbetar bilder. Du behöver bara ett enkelt plugin eller kodavsnitt som hjälper dig att ställa in nya bilder. vi hoppas att den här guiden hjälpte dig med det.

Det här inlägget publicerades i WordPress. Bokmärk permalänk.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map