Hogyan változtassuk meg a cím attribútumait a WordPress programban

Hogyan változtassuk meg a cím attribútumait a WordPress programban


Teljesen lehetetlen weboldal vagy WordPress blog létrehozása a címek kezelése nélkül. Ha elfelejtette volna megírni egy címet, gyorsan rájött, hogy a WordPress egyedül hozzáadta azt. Mivel ezek fontosak az adminisztrátorok, a többi felhasználó, a látogatók és még a keresőmotorok számára is, különös óvatossággal kell eljárnia a címek írásakor.

Annak ellenére, hogy minden egyes írott címnél feltétlenül töltsön el egy percet, néhány dolgot megváltoztathat az egész oldalon. Tehát maradjon velünk ezen az útmutatón keresztül, és tanulja meg, hogyan módosíthatja a WordPress különböző címetribútumait.

 • Hogyan lehet korlátozni a WordPress cím hosszát?
 • Hogyan lehet megváltoztatni a bejegyzés címe igazítását?
 • Írja be a szavak listáját, amelyeket nem lehet használni a bejegyzés címeiben
 • Egy kis címválasztó változtatás nagy hatással lehet webhelyére
 • A címcímkék az egyedi mezőkkel könnyen megváltoztathatók

Hogyan lehet korlátozni a WordPress cím hosszát?

Ha azt akarja, hogy a beküldési címeket a lehető legrövidebbre tartsa, és több szerzővel együtt dolgozzon, ez problémát jelenthet. Függetlenül attól, hogy divatblogot, élelmiszerboltot vagy bármilyen más típusú weboldalt indít, mindenkinek vigyáznia kell a címére, számolni kell a szavakat vagy a betűket, és valószínűleg nehéz ezt megtenni, amikor új cikk.

Tehát hogyan lehet korlátozni a bejegyzés címét a WordPress-ben, hogy ez automatikusan gondoskodjon az oldalán megjelenő cím hosszáról?

Kezdjük egy egyszerű megoldással.

 1. Nyissa meg a function.php fájlt a témájában
 2. Illessze be a következő kódot:
 3. függvény max_title_length ($ title) {
  $ max = 20;
  if (strlen ($ title)> $ max) {
  return substr ($ title, 0, $ max). " …„
  } más {
  visszatér $ cím;
  }
  }
 4. Helyezze a következő funkciót a témájába bárhová. Például, ha rövidített címeket szeretne megjeleníteni a honlapján, akkor ezt a kódot be kell helyeznie a Fő index sablonba (index.php).
 5. add_filter ('the_title', 'max_title_length');

Mint látható a kódban, változó $ max a bejegyzés címe hosszának korlátozására szolgál. Ön bármilyen számra megváltoztathatja a kívánt számot. De ne feledje, hogy a cím optimális hossza 55 és 60 karakter között van.

Nesze. Ha meghívta a funkciót a Fő index sablonban, akkor a címei rövidesen jelennek meg, és a mi esetünkben 20 karakter után három pont jelenik meg, jelezve, hogy még van.

Ha ugyanezt hajtja végre, akkor bármilyen módon bekapcsolhatja a funkciót, bárhová is szeretné – fejléc, lábléc, oldalsáv vagy bármi más.

Hogyan lehet megváltoztatni a bejegyzés címe igazítását?

A WordPress által használt WordPress témák különböznek. Használhat a WordPresshez mellékelt szokásosat, létrehozhat saját, ingyenes ezreket találhat a rendelkezésre álló témák között, vagy prémium kategóriát vásárolhat az internetről.

A hozzászólás igazításának megváltoztatása

Még ha nagy dollárokat is fizetett volna a témáért, akkor nem lesz minden, amivel kéznél lehet, és lehetetlen mindent belefoglalni egy felhasználóbarát felületbe. Tehát, ha meg akarja változtatni a bejegyzés címeinek igazítását, és a témája nem rendelkezik könnyen megváltoztatható opcióval, akkor ezt saját maga kell tennie.

Készítse elő szerszámait, és lazítson meg néhány csavart, így elvégezheti a munkát. Rendben, ez úgy hangzott, mintha órák óta van munka előtt – ne aggódj, körülbelül egy perc alatt elkészülsz.

Nem számít, milyen témát használ, a bejegyzés címe ugyanabban a fájlban található:

 1. Keresse meg a Appearance-> Szerkesztő
 2. A jobb oldalon keresse meg a Single Post fájlt (single.php), és nyissa meg, vagy még jobb, nyissa meg a fájlt valamilyen külső szerkesztőben
 3. Fájl keresése a következőre:
 4. Módosítsa a címkét a kívánt igazítással:
 5. BAL:

  KÖZPONT:

  JOBB:

 6. Változtatások mentése

Ez az. Most szabadon megnyithatja bármelyik bejegyzését, és megnézheti az elvégzett módosításokat. Ha követte a lépéseket és megváltoztatta az igazítást, akkor a bejegyzés címének balra, közepére vagy jobbra kell megjelennie.

A WordPress-szel való együttműködés szórakoztató, nemde? Ha többet szeretne megtudni a blogolásról és a WordPress testreszabásáról, tekintse meg forrásainkat, és hamarosan kiemelje webmester-készségeit.

Írja be a szavak listáját, amelyeket nem lehet használni a bejegyzés címeiben

Miközben viszonylag egyszerűen korlátozhatja a cím hosszát a WordPress-ben, néha még több módosítani kell a címet. A bejegyzés címében szereplő karakterek számának korlátozása elősegítheti a stabil formatervezés fenntartását, és segíthet a SEO-ban is, de a szerzők továbbra is tudnak írni bármit, amit akarnak.

Attól függően, hogy mit írsz, vagy más társasággal fennálló partnerségétől függően, lehet, hogy vannak olyan szavak vagy kifejezések, amelyeket el kell kerülni a címeiben. Lehet, hogy rosszindulatú szavak, amelyeket el akar kerülni, vagy egyszerűen márkanév vagy kettő, amelyeket nem akar hirdetni a webhelyén..

Míg ülhet és beszélgethet a szerzőkkel erről, és kérheti őket, hogy ne említsenek olyan szavakat, amelyek károsíthatják webhelyének hírnevét, csak idő kérdése, hogy az egyik szerző elfelejti mindazt, és kiad egy címet, ami miatt rosszul néz ki, vagy akár pénzt is veszíthet, ha megszegi a partnerrel kötött megállapodást.

A címekben nem használható szavak listája

A szóbeli figyelmeztetés helyett miért nem írna olyan funkciót, amely megtiltja a webhelyén senkinek, hogy címet írjon konkrét szavakkal? Vagy még jobb, miért nem másolná és illesztené be ugyanazt a funkciót alulról, és egyszerűen megváltoztatná a blokkolni kívánt szavakat?

Most, hogy úgy döntött, hogy eltávolít bizonyos szavakat a bejegyzés címeiből, lássuk, hogyan teheti ezt.

Távolítson el konkrét szavakat a címekből:

 1. Nyissa meg a function.php fájlt
 2. Másolja és illessze be a kódot:
 3. függvénycímkorlátozás ($ title) {
  globális $ post;
  $ title = $ post-> post_title;
  $ limitedWords = "word1; word2; word3";
  $ limitedWords = felrobban (";", $ limitedWords);
  foreach ($ korlátozott szó, mint $ korlátozott szó) {
  if (stristr ($ title, $ limitedWord))
  wp_die (__ ('Hiba: Tiltott szót használtál a bejegyzés címében'));
  }
  }
  add_action ('közzététel_post', 'cím korlátozás');
  
 4. Szóváltás a 4-enth Adjon hozzá annyi, amennyit csak akar, de ne felejtse el elválasztani őket pontosvesszővel
 5. Testreszabhatja a hibaüzenetet a 8-onth vonal
 6. Változtatások mentése

Ha megnyit egy új bejegyzést, és megpróbálja közzétenni, miközben a cím a kódban megadott szavak valamelyikét tartalmazza, A WordPress megakadályozza a bejegyzés közzétételét és figyelmezteti Önt az üzenettel.

Noha valószínűleg elmondtad a szerzőknek a tiltott szavakat, nem lenne fáj, ha ezeket a szavakat közvetlenül a cím alatt mutatnánk, és emlékeztetőként írnánk őket.

Ha ez nem szigorúan titkos, meg tudja mondani nekünk, mely szavakat tette a listára, és miért?

Egy kis címválasztó változtatás nagy hatással lehet webhelyére

A cím elválasztó egy egyszerű karakter, amely elválasztja webhelyének címét a postai és az oldalnevektől. Bár nem olyan fontos, mint a cikkéhez megfelelő kulcsszavak megtalálása, ez a böngésző lap tetején látható, mihelyt megnyit egy weboldalt, de ennél is fontosabb, hogy ezt az elválasztót a Google és más keresőmotorok használják, amikor webhelyét megjelenítik Keresési eredmények.

Noha nincs bizonyíték arra, hogy a különféle elválasztók eltérő hatással lehetnek SEO-ra, érdemes megváltoztatni a standard elválasztót annak érdekében, hogy megváltoztassa a WordPress webhely megjelenési módját a keresési eredmények összes többi webhelyén..

A cím elválasztójának módosítása:

Miután a WordPress 4.4 életre lépett, új szűrőket vezettek be, amelyek közül az egyik közvetlenül a cím elválasztó feladata. A címleválasztó megváltoztatásához kövesse az alábbi néhány lépést:

 1. Nyissa meg a function.php fájlt
 2. Másolja és illessze be a következő kódot:
 3. wploop_change_separator () funkció
  {
  visszatér '|';
  }
  add_filter ('document_title_separator', 'wploop_change_separator');
 4. Változtassa meg az elválasztót az egyes idézetek között a harmadik sorban
 5. Változtatások mentése

A cím elválasztójának megváltoztatása a WordPress régebbi verzióiban:

A WordPress 4.4 bevezetése előtt a címválasztót a wp_title függvény segítségével könnyen meg lehetett volna változtatni. WordPress fejlesztők először eltávolította a funkciót a támogatott funkciók listájáról, és elavult lett. Mivel azonban továbbra is nagyon sok téma használ, a fejlesztők úgy döntöttek, hogy visszahozják.

A következő funkció továbbra is segíthet az elválasztó megváltoztatásában, ha régebbi WordPress verziót használ, de azt javasoljuk, hogy a WordPress-t a lehető leghamarabb frissítse (számos különböző ok miatt), és használja a fent bemutatott új módszert; előbb vagy utóbb a wp_title függvény egyszer és mindenkorra elavul, és a function.php fájlt ismét módosítani kell.

function change_wp_title_separator ($ title, $ sep) {
$ sep = '-';
$ title = str_replace ('|', $ sep, $ title);
visszatér $ cím;
}
add_filter ('wp_title', 'change_wp_title_separator', 10, 2);

Bár az elválasztót bármilyen karakterre megváltoztathatja, javasoljuk, hogy ne tegye ezt. Például vannak olyan speciális karakterek, amelyeket a Google egyszerűen nem jelenít meg, és nem akarja, hogy webhelyének címe szakszerűtlennek tűnjön. A leggyakoribb elválasztók egyike a “|”, “-” és “>”, tehát ne túlságosan, és válassza ki a legjobban tetszőt..

A címcímkék az egyedi mezőkkel könnyen megváltoztathatók

A címcímkék fontosak az Ön webhelyén. Nem csak a felhasználók számára jelennek meg, hanem fontos szerepet fognak játszani a SEO-ban. A megfelelő címkecímke kiválasztása nagy hatással lehet a keresőmotorokra, és ha helyesen végezzük el, akkor előnyös lehet a címcímkék megváltoztatásában.

Egy átlagos felhasználó számára a címcímkék egyszerűen megváltoztathatók, ha navigálnak a címre Beállítások -> Általános. Hasonlóképpen, megy Megjelenés -> Testreszabás olyan helyet fog mutatni, ahol szinte minden téma lehetővé teszi webhelyének címének és címkeének megváltoztatását. A webhelyek általában a címet és a post / oldal nevét használják, egy karakterrel elválasztva. De meg lehet változtatni, ha olyan lázadó akar lenni.

Hozzon létre egy statikus címkecímkét az összes hozzászóláshoz:

Noha nem ajánlott, érdemes megváltoztatni az oldalcímkét, és ugyanazzá tenni az összes WordPress-üzenetben és -oldalon. Például egy cím, elválasztó és postai név használata helyett ezt statikusvá változtathatja:

 1. Nyissa meg a function.php fájlt
 2. Másolja és illessze be a következőket:
 3. function same_title_tag ()
  {
  vissza az „Első webhely útmutató”;
  }
  add_filter ('pre_get_document_title', 'same_title_tag');
  
 4. Változtassa meg a címet a 3-onrd vonal
 5. Változtatások mentése

Ez a funkció minden bejegyzést és oldalcímet „Első webhely útmutatójává” változtatna (hé, ne használja a nevünket, légy kreatív), de ez elfogadható, ha csak egy oldalról van szó. Ehelyett az alapértelmezett címek használata sokkal jobb lehetőség, ha a SEO és az általános felhasználói élményről van szó. Még akkor is, ha csak kezdőlapja és kapcsolattartója van, még jobb megoldás, ha ezt a „kapcsolattartó” részt felírják a címkecímkébe..

Címcímkék módosítása az egyéni mezőkön keresztül:

De építsünk erre és adjunk lehetőséget a szerzőknek, hogy egyéni címeket adjanak hozzá hozzászólásukhoz:

 1. Nyissa meg a function.php fájlt
 2. Másolja és illessze be a kódot:
 3. funkció post_meta_title_tag ()
  {
  $ customPostTitleMeta = get_post_meta (get_the_ID (), 'custom_post_title', true);
  if ($ customPostTitleMeta)
  {
  return $ customPostTitleMeta;
  }
  Visszatérés '';
  }
  add_filter ('pre_get_document_title', 'post_meta_title_tag');
  
 4. Változtatások mentése
 5. Nyisson meg egy hozzászólást, amelynek címét meg szeretné változtatni
 6. Az egyéni mező nevébe írja be: “custom_post_title”
 7. Az egyéni mező értékébe írjon be minden címet, amelyet használni szeretne az adott bejegyzéshez
 8. Mentés / közzététel közzététele

Most, ahelyett, hogy alapértelmezett címet szerezne, a bejegyzésed az egyéni címet fogja használni, amelyet megadott a 6-onth lépés. Ha kihagyja az egyéni mezőt, a WordPress betölti az alapértelmezett címkecímkét, és felhasználja erre a bejegyzésre.

Irányítsd a WordPress címeidet

Reméljük, hogy ez az útmutató segített könnyebben irányítani a WordPress címeit. De ha bármilyen kérdése van, kérjük, bátran távozzon és kommentáljon, és megpróbáljuk minél hamarabb meghallgatni őket.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked