Hogyan telepítsünk egy WordPress témát?

install-wordpress-theme.png


Amikor elindít egy WordPress-blogot, és különösen, ha ez az első, amelyen dolgoztál, a megfelelő WordPress-téma megtalálása időt vehet igénybe. És ez valami teljesen természetes. Csakúgy, mint új bútorok keresése vagy egy új frizura eldöntése, időbe telik, amíg megbotlik a tökéletes témára, amely aktív marad az Ön webhelyén.

A folyamat során valószínűleg több különböző témát telepít, hogy kipróbálhassa. És ha prémium vásárol, akkor még mindig tudnia kell, hogyan telepítse azt a WordPress webhelyére, mielőtt a felhasználók élvezhetik annak tervezését..

Egy új WordPress téma telepítése meglehetősen egyszerű. De mivel háromféle módszer létezik, akkor miért nem tanulja meg őket most? Az összes technika kipróbálása után a jövőben soha nem lesz problémája az új témák telepítésével. Ha új témát szeretne kapni a webhelyén, akkor:

 • Használja a WordPress keresési funkciót
 • Közvetlenül töltse fel a WordPressből
 • Tölts fel egy témát FTP-n keresztül (fejlettebb)
Mivel a téma telepítése mindössze néhány percet vesz igénybe, kipróbálhatja a módszerek bármelyikét.

Az ingyenes WordPress témák hivatalos könyvtárból történő telepítésének leggyorsabb módja a beépített keresési funkció használata.

 1. Az admin irányítópult menüjéből válassza a lehetőséget Megjelenés -> Témák
 2. Kattintson az oldal tetején az „Új hozzáadása” gombra

Ezen az oldalon a WordPress tizenöt kiemelt témát jelenít meg a tárházából. Ettől kezdve elkezdheti keresni egy olyan témát, amely tetszik.

Minden témát önmagában egy játékmezőben mutat be. A felső sávról átkapcsolhatja a nézetet a legnépszerűbb, legújabb vagy kedvenc témák. A Kedvencek lap üres lesz, amíg legalább egy elemet meg nem jelöl a WordPress.org oldalakon. A „Funkciószűrő”Gombra kattintva a WordPress az Ön által kiválasztott szűrő segítségével megjeleníti az elemeket:

 • Elrendezés – rács, egy oszlop, bal oldal stb.
 • Jellemzők – rugalmas fejléc, egyedi háttér, teljes szélességű sablon stb.
 • Tárgy – ünnep, hírek, fényképezés stb.

Hogyan keressünk a WordPress témákban

Első pillantásra csak egy képernyőképet és az egyes témák nevét fogja látni.

Miután az egérmutatót egy kívánt elem fölé helyezte, a WordPress megjelenít néhány további lehetőséget.

A „Részletek és előnézet” vagy a „Előnézet” gombra kattintva a WordPress meg fogja jeleníteni nyissa meg a bemutató oldalt az adott cikk. Itt elolvashatja a leírást, megnézheti a besorolási pontszámokat, és további néhány részletet megnézhet róla.

Ha tetszik, amit a demo oldalon lát, akkor gyorsan telepítheti ezt a témát:

 1. Kattintson az oldal bal felső sarkában található „Telepítés” gombra

 2. Várjon néhány másodpercet (vagy néhány percig, az internetkapcsolat sebességétől függően), amíg a telepítés befejeződik

 3. Kattintson az „Aktiválás” gombra a módosítások alkalmazásához

A WordPress ezután végrehajtja a módosításokat, és az új téma mindenki számára láthatóvá válik, aki betölti az Ön webhelyét. Visszatér a Témák oldalra is, ahol folytathatja a keresést, vagy megváltoztathat egy témát a listáról.

Amíg nem kattint az „Aktiválás” gombra, a téma telepítve marad a webhelyen, de a látogatók továbbra is látják a régi mintát.

Ha úgy dönt, hogy az újonnan telepített témára vált, amelyet még nem aktiválott, kérjük, keresse meg Megjelenés -> Témák. Keresse meg az elemet, mutasson rá, és kattintson az „Aktiválás” gombra az új stílusok alkalmazásához.

Ha nem kell megnéznie a témát, akkor a megfelelő gombra kattintva azonnal telepítheti.

Töltsön fel egy témát a WordPress adminon keresztül

Töltse fel a WordPress témát

Az első módszer csak a WordPress ingyenes témáival működik hivatalos adattár. De ha egy témát közvetlenül ugyanabból a könyvtárból töltsön le ZIP formátumban, megtalálja azt bármely más webhelyen, vagy vásárol egy prémium elemet, akkor manuálisan kell feltöltenie. Fontos, hogy a téma .zip formátumban legyen (ne bontsa ki, mert nem fog működni):

 1. Menj Megjelenés -> Témák
 2. Kattintson az „Új hozzáadása” gombra
 3. Az oldal tetején kattintson a „Téma feltöltése” gombra
 4. Kattintson a „Fájl kiválasztása” elemre.
 5. Válassza ki a .zip fájlt a számítógépről
 6. Kattintson a „Telepítés most” elemre.
 7. Várjon néhány másodpercet, amíg a WordPress telepíti a témát

Egy új, megnyíló oldalon látnia kell egy megerősítő üzenetet. Ugyanazon az oldalon megtekintheti az éppen feltöltött témát, azonnal aktiválhatja vagy visszatérhet a Témák oldalra.

Tölts fel egy témát FTP-n keresztül

Csak abban az esetben, ha jelenleg nem fér hozzá a WordPress irányítópulthoz, vagy ha más okból nem tudta telepíteni az új témát a WordPress adminon keresztül, van egy harmadik módszer, amely segíthet. Ez nem teljesen kezdőbarát mivel tudnia kell, hogyan kell együtt dolgozni egy FTP klienssel. FTP-hitelesítő adatokat is igényel, amelyeket sok kezdő nem tudja, hol található és hogyan kell használni.

De ha az FTP bejelentkezési információkat megkapta a beérkező levelek mappájába, és nem vagy teljesen furcsa a File Transfer Protocol és a fájlok kezelése szempontjából, akkor a WordPress téma ilyen módon történő telepítése csak néhány percet vesz igénybe.

Tölts fel egy WordPress témát FTP-n keresztül

Tehát ahelyett, hogy áttörne a WordPress felhasználóbarát felületén, mint az előző módszereknél, hozzáadhat egy témát közvetlenül a WordPress telepítésének témamappájához:

 1. Töltse le és telepítse ingyen FileZilla vagy bármely más FTP-kliens
 2. Nyissa meg az alkalmazást, és csatlakozzon az FTP-kiszolgálóhoz
 3. Keresse meg a WordPress mappát (általában a “www” vagy “public_html” mappában található)
 4. Nyisd ki wp-content / themes mappa
 5. Csomagolja ki az új témát ott (a végén van egy új mappa, amelyet a témának neveznek)
 6. Jelentkezzen be a WordPress admin irányítópultjába
 7. Nyisd ki Megjelenés -> Témák
 8. Keresse meg az új elemet, vigye a kurzort és kattintson az „Aktiválás” gombra

Következtetés

Amikor úgy dönt, hogy új WordPress témát telepít, három módszer használható. Míg a hivatalos WordPress könyvtár témái gyorsan telepíthetők az adminisztrációs panelen, a másikokat manuálisan kell feltöltenie.

Csak abban az esetben, ha nem telepíthet egy témát a WordPressen keresztül, használja az FTP hozzáférést a fájlok közvetlenül a mappába történő átviteléhez. Amint telepít néhány WordPress témát és kipróbálja őket, ez lesz a második természete.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map