Hogyan telepítsük a WordPress CMS-t

how-to-install-wordpress.png


A WordPress a legnépszerűbb CMS (tartalomkezelő rendszer). Ezt mindenki tudja, és nem is olyan nehéz elindítani a WordPress-blogot, mert világszerte több millió felhasználó van, aki utalhat rá.

Ha még mindig nem ismeri jól a CMS-t, akkor felkérjük, hogy többet megtudjon a WordPress-ről. Ezenkívül, mielőtt eljutna a WordPress telepítéséhez, meg kell ismernie a WordPress.org és a WordPress.com közötti különbségeket. Ma a saját üzemeltetett verzióra fogunk összpontosítani, és megmutatjuk, hogyan kell a WordPress szoftvert saját maga telepíteni.

A technikai tapasztalattal nem rendelkező felhasználókat megfélemlítheti a telepítési folyamat. De mielőtt elkezdené a kiszabadulást, el kell mondanunk, hogy még egy kezdő is telepítheti a WordPress-t néhány perc alatt. Ez néhány lépést igényel, de végigvezeti Önt a teljes folyamaton.

A WordPress telepítése előtt

Bár a WordPress egy nyílt forráskódú platform, ami azt jelenti, hogy ingyen kaphatja meg, néhány szempontot fel kell készülnie (és meg kell fizetnie) a WordPress telepítése előtt. A webhely felállításához és futtatásához web hosting szolgáltatóra és domain nevére van szüksége.

Számos olyan hosting cég működik, amelyek a WordPress-re szakosodtak. Havi 2,75 dollárért, helyet kaphat egy kiszolgálón az új blog és a választott domain név tárolásához. Mivel tucatnyi lehetőség van, és még több hosting társaság létezik, ezért nem tudunk mindent lefedni ebben az oktatóanyagban. Ehelyett azt kell feltételeznünk, hogy Ön már fizetett a tárhelyért, és készen áll a telepítési folyamat megkezdésére.

Bár a legtöbb hosting cég támogatja a WordPress alkalmazást, a tisztviselő WordPress webhely javasolja a Bluehost-ot mint a legmegbízhatóbb host szolgáltatót. A Bluehost lehetővé teszi a WordPress blog elindítását kevés 2,75 dollár havonta! A Bluehost segítségével még a legolcsóbb opció is ad Ingyenes domain, SSL-tanúsítvány, amely biztonságosabbá teszi a webhelyét, és a WordPress telepítésének lehetősége néhány kattintással és 24 órás támogatással.

Bluehost feliratkozási folyamat

 • Lépjen a Bluehost kezdőlapjára
 • Válassza az „Indulás most” lehetőséget
 • Válasszon egy tervet
 • Írja be domain nevét

Telepítse a WordPress alkalmazást

Miután elkészítette profilját a Bluehoston, bejelentkezhet és felhasználhatja az összes választott szolgáltatást. Nagyszerű dolog a Bluehost-nél, hogy egy a Egy kattintással telepítheti a WordPress programot. Ahelyett, hogy összezavarodna a fájlokkal és az adatbázisokkal, telepítheti a WordPress programot, és pár perc alatt beállíthatja a blogját.

 • Bejelentkezés után lépjen a cPanelbe
 • Görgessen a „MOJO Marketplace” szakaszhoz
 • Válassza az Egy kattintásos telepítések lehetőséget
 • Keresse meg és kattintson a WordPress ikonra
 • Kattintson a „Start” gombra
 • Válasszon olyan tartományt, amelyre telepíteni kívánja a WordPress programot
 • Mutasson speciális beállításokat, és hozzon létre egy egyedi rendszergazdai fiókot a WordPress számára
 • Jelölje be a jelölőnégyzetet, hogy elfogadja a Felhasználási feltételeket
 • Kattintson a „Telepítés most” gombra
 • Várja meg, amíg a telepítés befejeződik

És ez az! Most meglátogathatja a WordPress bejelentkezési oldalt, és elkezdheti dolgozni az új WordPress blogon.

A WordPress kézi telepítése

Csakúgy, mint bármely más szoftverhez, a WordPress manuálisan is telepíthető a szükséges fájlok átvitelével és a környezet beállításával. Népszerűsége miatt azonban a tapasztalt emberek sokféle böngésző alkalmazást fejlesztettek ki, amelyek néhány felhasználóbarát lépés segítségével telepíthetik a WordPress alkalmazást az Ön számára. Ebben az oktatóanyagban megmutatjuk, hogyan kell manuálisan telepíteni a WordPress programot, és hogyan lehet ezt az egyik legnépszerűbb telepítő segítségével.

 • A WordPress telepítése a Softaculous telepítőjével
 • A WordPress kézi telepítése (fejlettebb)

A WordPress telepítése a Softaculous telepítőjével

A Softaculous az egyik legnépszerűbb szkriptkönyvtár, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy műszaki ismeretek nélkül gyorsan telepítsék a különféle kereskedelmi és nyílt forráskódú szoftvereket. Az ingyenes verzióval elérhető több mint ötven alkalmazás közül a WordPress az első helyen található.

Mivel a Softaculousnak megfelelő működéshez szüksége van egy cPanel-hez hasonló adminisztrátori területre, az első lépés, amelyet be kell jelentkeznie a cPanelbe:

 1. Menj https://www.oma domain.com/cpanel, https://www.oma domain.com:2083 vagy https: // kiszolgáló-IP-cím: 2083
 2. Írja be a felhasználónevet és a jelszót
 3. Kattintson a „Bejelentkezés” gombra

cPanel bejelentkezés

Sikeres bejelentkezés után próbáljon meg nem ijedni a cPanel. Ez a központ általában számtalan beállítást tartalmaz, amelyek hozzáférést biztosítanak a kiszolgálóval kapcsolatos összeshez. Most csak felejtsen el minden más lehetőséget, és összpontosítson a Softaculous telepítőre, amely segít a WordPress telepítésében.

A Softacoulus fül megtalálásához kérjük, görgessen le teljesen (a legtöbb esetben a Softaculous lesz a cPanel egyik utolsó lapja), és nyissa meg a WordPress szkriptet.

Ha érdekli a részletek, válthat a lapok között, hogy képernyőképeket, bemutatókat, értékeléseket és a WordPress parancsfájlját a telepítőn láthassa. Ha kész, kattintson a „Telepítés most” gombra, vagy váltson az első „Telepítés” fülre.

Szoftver telepítése

Szoftver telepítése

Válasszon protokollt, amelyet használni fog az új webhelyén. Alapértelmezés szerint a beállítás megjeleníti a HTTP protokollt. De ha rendelkezik webhelyének SSL tanúsítvánnyal, amely biztonságosabbá tenné, akkor itt válassza a HTTPS protokollt. Azt is eldöntheti, hogy a „www” -ot használja-e a cím előtt. Ha nem biztos benne az egészben, kérdezze meg a szolgáltatótól a részleteket, vagy egyszerűen hagyja el a HTTP protokollt, mert később mindent meg lehet változtatni.

Válassza ki azt a tartományt, amelyre telepíteni kívánja a WordPress programot. Ha ez az első webhely, akkor valószínűleg csak egy megvásárolt domain van, tehát tartsa kiválasztva. De ha egynél több domain van, akkor legyen óvatos, amikor eldönti, hol telepíti a WordPress programot.

Válasszon egy mappát, ahová telepíteni kívánja a fájlokat. A WordPress gyökérkönyvtárába történő telepítéséhez hagyja üresen ezt a mezőt. Ha ez az egyetlen webhely, amelyen a kiszolgálón lesz, javasoljuk, hogy hagyja üresen ezt a mezőt.

Webhelybeállítások

Webhelybeállítások

Válasszon nevet a webhelyének, és adja meg röviden. Mivel ezeket a lehetőségeket bármikor gyorsan megváltoztathatja a WordPress beállításaival, ne aggódjon túl sokat azzal, hogy mit írjon.

Ha a WordPress Multisite aktiválását tervezi, itt jelölje be a négyzetet. Ha nem tudja, mi a multisite, és ez az első létrehozott WordPress blog, akkor hagyja bejelölve a lehetőséget.

Rendszergazda fiók

Rendszergazda fiók

Gyorsan hozzon létre egy rendszergazdai fiókot, amely lehetővé teszi a bejelentkezést a webhelyre, és megkezdheti a munkát rajta. Javasoljuk, hogy biztonsági okokból cserélje ki a szokásos “admin” felhasználónevet, és válasszon egy egyedi, amely képviseli Önt. Használd például a nevüket vagy beceneved.

Generáljon jelszót a profiljához, és győződjön meg arról, hogy senki más nem ismeri. Ha jelenleg nem vagy kreatív, hogy erős jelszóval álljon elő, kattintson a jobb oldali kis kulcs ikonra. A WordPress ezután automatikusan létrehoz egy erős jelszót, amely különféle betűket, számokat és karaktereket tartalmaz, hogy biztonságos jelszót hozzon létre, amelyet nehéz kitalálni..

Mielőtt hozzáadná az e-mail címét a következő mezőhöz, ügyeljen arra, hogy emlékezzen vagy írja le a felhasználónevet és a jelszót, mivel ezeket a telepítés után be kell jelentkeznie a blogba..

Válassz nyelvet

Válassz nyelvet

Bár a WordPress alapértelmezett nyelve az angol, itt megváltoztathatja. Válassza ki a rendelkezésre álló bármely más nyelvet a listából.

Plugin (ek) kiválasztása

Válassza ki a beépülő modulokat

A Softaculous telepítője egy vagy több plugint kínálhat, amelyek telepíthetők a WordPress-rel egyidejűleg. Javasoljuk, hogy hagyja ki ezt a lehetőséget, mivel a plugineket mindig manuálisan telepítheti. De ha van olyan plugin, amelyet korábban már használt más webhelyeken, és továbbra is használni akarja, akkor jelölje be a neve melletti négyzetet.

Haladó beállítások

Haladó beállítások

Ezek az extra opciók befolyásolják az adatbázisokat, amelyeket a WordPress a megfelelő működéshez használ. Alapértelmezés szerint az Advanced Options rejtett lesz. Ha Ön kezdő és nem érti ezeket a lehetőségeket, javasoljuk, hogy hagyja ki őket.

Ide írhat egyéni adatbázisnevet és előtagot. De azok, amelyeket a Softacoulus generált, több mint elegendő és biztonságos a használatra, tehát nem kell ezeket megváltoztatni.

Ha nem akarja értesítéseket kapni a frissítésekről, válassza a lehetőséget.

A telepítő lehetővé teszi a WordPress, a bővítmények és a témák automatikus frissítéséhez szükséges beállítások kiválasztását. Noha ez jó ötletnek tűnik, erősen javasoljuk, hogy hagyja figyelmen kívül ezeket a lehetőségeket. Az automatikus frissítés néha problémákat okozhat, és elveszítheti az adott témákhoz és beépülő modulokhoz elvégzett módosításokat. Bármikor bekapcsolhatja őket, amikor úgy dönt.

Válasszon egy biztonsági mentési helyet (javasoljuk, hogy hagyja meg az alapértelmezett helyet), és válassza ki, hogy a telepítő automatikusan készítsen biztonsági másolatot a webhelyről. Ha lehetősége van, nyugodtan ellenőrizze. Miután eldöntötte, hogy milyen gyakran szeretne biztonsági másolatot készíteni, ellazulhat, tudván, hogy időről időre visszatérhet a régi beállításokhoz, arra az esetre, ha valami rossz történik az Ön webhelyén. Ha egy számot választ a biztonsági mentés elforgatása mellett, a Softaculuos nyomon követi a biztonsági mentések számát. Ha eléri a korlátot, a legrégebbi biztonsági másolat automatikusan törlődik, hogy helyet biztosítson az újnak. Válassza ki a számot attól függően, hogy mennyi hely van a szerveren.

Válassz témát

Válassz témát

Az alkalmazás még a WordPress telepítése előtt is kiválaszthat egy témát, amely aktívvá válik az új blogban. Bár itt választhat egyet, ez nem kötelező, mivel bármikor telepíthet új témákat a WordPress segítségével.

Telepítés

Telepítés gomb

Mielőtt rákattintana a „Telepítés” gombra, ismételje meg az összes lehetőséget és ellenőrizze, hogy minden információ helyes-e. Ezután görgessen lefelé, írja be e-mail címét, ha meg akarja kapni a részleteket, majd kattintson a gombra.

Most már szabadon navigálhat http://yoursite.com ahol látnia kell az új weboldalt. Ha a létrehozott rendszergazdai hitelesítő adatokkal szeretne bejelentkezni a webhelyére, kérjük, nyissa meg http://yoursite.com/wp-admin.

A WordPress kézi telepítése

Ellentétben a telepítővel, amely gyakorlatilag mindent megtesz az Ön számára, a WordPress önállóan is telepíthető. A WordPress kézi telepítése mindössze néhány lépést igényel, de ez egy kicsit bonyolultabb, mint a Softaculous telepítőjének használata..

Mivel a kézi telepítés folyamata néhány részre osztható, menjünk egyszerre egy lépést, hogy mindent megkönnyítsünk. Kész?

Töltse le a WordPress legújabb verzióját

Töltse le a WordPress alkalmazást

 1. Menj wordpress.org/download
 2. Kattintson a jobb oldalon található kék „Letöltés WordPress” gombra
 3. Mentse el a WordPress legújabb verzióját a számítógép bármely helyére
 4. Várja meg a letöltés befejezését
 5. Bontsa ki a ZIP fájlt (rendelkeznie kell egy „wordpress” nevű mappával)

Töltse fel a WordPress-t a szerverére

Ehhez a lépéshez csatlakoznia kell az FTP-kiszolgálóhoz. Csatlakozás előtt rendelkeznie kell FTP-hitelesítő adatokkal a host szolgáltatótól. Általában az összes részletet a barátságos e-mailben kapja meg, miután regisztrált egy fiókot egy host szolgáltatónál. Ha nem találja az e-mailt, az információknak elérhetőnek kell lenniük a cPanelben.

FTP-fiókok a cPanelben

 1. Látogatás https://www.yourdomain.com:2083 vagy https: // kiszolgáló-IP-cím: 2083
 2. Jelentkezzen be a cPanelbe
 3. Keresse meg a Fájlok kategóriát
 4. Nyissa meg az FTP-fiókok eszközt
 5. Görgessen le az összes FTP-fiók listájához
 6. Keresse meg az admin FTP fiókot
 7. Kattintson a „FTP kliens konfigurálása” elemre a hitelesítő adatok megtekintéséhez

Ha még nem rendelkezik FTP-fiókkal, ugyanazon az oldalon is létrehozhat egyet.

Ha készen áll a hitelesítő adatokra, ideje feltölteni a WordPress fájlokat egy új szerverre:

 1. Nyisd ki FileZilla vagy bármely más FTP-kliens
 2. Csatlakozás az FTP szerverhez
 3. Válassza ki az összes fájlt a korábban letöltött és kibontott „wordpress” mappából
 4. Húzza a kiválasztott fájlokat a számítógépről a kiszolgálón található „public_html” vagy „www” mappába

Hozzon létre MySQL adatbázist:

A WordPress adatbázisokkal kezeli a tartalmat. Tehát, hogy minden működjön, a következő lépés egy MySQL adatbázis és felhasználó létrehozása:

Hozzon létre új adatbázist

Új felhasználó hozzáadása

 1. Ugrás a cPanel-hez: http://yourdomainname.com/cpanel
 2. Nyissa meg a MySQL adatbázisokat
 3. Adja meg a választott adatbázisnevet
 4. Kattintson az „Adatbázis létrehozása” gombra
 5. Görgessen le a MySQL felhasználói felületéhez
 6. Írja be a felhasználónevet, a jelszót és kattintson a „Felhasználó létrehozása” gombra

A telepítés befejezése

Ez az utolsó lépés. Be kell írnia néhány részletet az adatbázisról és a webhelyről.

A WordPress kézi telepítése

 1. Nyisson meg egy böngészőt, és lépjen a következőhöz: http://yourdomain.com
 2. Válassza ki a webhelyhez használni kívánt nyelvet
 3. Készítse el a következő információkat: a létrehozott adatbázis neve, felhasználóneve és jelszava
 4. A hostnak a „hosthost” -nak kell maradnia a legtöbb tárhely-szolgáltató számára
 5. Válasszon bármelyik tábla előtagot, vagy hagyja meg az alapértelmezett értéket
 6. Kattintson a „Menjünk” gombra
 7. Írja be az adatbázis minden részletét, majd kattintson a „Küldés” gombra.
 8. Kattintson a „Telepítés futtatása” gombra
 9. Írja be webhelyének címét, válassza ki a felhasználónevet és a jelszót a WordPress bejelentkezéshez. Töltse ki az e-mail címet, és ellenőrizze, hogy a keresőmotorok indexelik-e az új webhelyet
 10. Kattintson a „WordPress telepítése” elemre.
 11. Jelentkezzen be, és élvezze új webhelyét

Következtetés

Bár a WordPress telepítése bonyolultnak tűnhet, az az igazság, hogy mindenki képes saját blogot indítani. Akár úgy dönt, hogy egy olyan telepítőt használ, mint a Softaculous, akár a fájlokat manuálisan továbbítja, néhány perc alatt el kell készítenie az új webhelyet. A WordPress telepítése után a szórakozás megkezdődhet, és megkezdheti a webhely részleteinek testreszabását. Sok szerencsét!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked