Hogyan módosíthatjuk a kiemelt képeket a WordPress programban

A WordPress kiemelt képe


A képek minden weboldal létfontosságú elemei. Mielőtt megkérdezi a képek fontosságát, próbáljon csak elképzelni kedvenc blogját vagy weboldalát. Annyira érdekelne, ha olvassa el a technológiát, az autókat, az ételt, a divatot és a smink oldalait, ha a weboldal nem tartalmaz képeket?

Amikor az első weboldalak online voltak, a képek nem játszhatnak jelentős szerepet a létezésükben. Az internetkapcsolat túl lassú volt, és senki sem tudott több tucat képet feltölteni oldalanként. Szerencsére a dolgok megváltoztak, és most már nem élhetünk online média nélkül. Ugyanez az elv vonatkozhat egy személyes blogra vagy az Ön webhelyére is. A modern világban csak nem lehet blog nélküli webhely képei nélkül. Sokkal fontosabbak, mint gondolnád.

 1. Mi a kiemelt kép a WordPress programban?
 2. Útmutató a kiemelt képmérethez – Hogyan változtassuk meg a WordPress programban
 3. A kiemelt kép automatikus beállítása a WordPress programban
 4. A bemutatott miniatűrök automatikus összekapcsolása az eredeti üzenetükkel
 5. Hogyan adhatunk miniatűr előnézeteket a Feladás / Oldal szerkesztés listájához
 6. Tegye a szerzőket a kiemelt képek kiválasztására a bejegyzések közzététele előtt
 7. Módosítsa a kiemelt kép szövegét az adminisztrációs oldalakon

1. Mi a kiemelt kép a WordPress programban?

Bár a kiemelt kép csak egy újabb médiafájl, amelyet hozzáadhat a WordPresshez, külön kezelést érdemel. Ez a fajta kép segít felhívni a látogatók figyelmét. Arra használják, hogy az embereket arra hívják fel, hogy elolvassák a történeteket, javítják a blog vizuális minőségét, és még figyelemreméltó szerepet játszik a közösségi média megosztásában.. Tehát ne hagyja figyelmen kívül a kiemelt kép fontosságát.

A kiemelt képeket a WordPress témák vezérlik.

Nem olyan régen, sok WordPress-téma nem támogatta őket. Csak a legfontosabb fejlesztők olyan kedvesek voltak, hogy bemutatják a kiemelt képeket témájukba, míg a többieknek maguknak kellett kódolniuk a funkciót. Szerencsére az idők megváltoztak, és most is a legtöbb téma teljesen készen áll a kiemelt képek megjelenítésére.

Hol jelennek meg kiemelt képek az Ön webhelyén?

Általában a WordPress kiemelt képei megtalálják helyüket a kezdőlap reflektorfényében. Miniatűrökként használják őket, amelyek a teljes hozzászólást képviselik. Gyakran előfordul, hogy ugyanaz a hozzászólás bélyegképe (amely egy kiemelt kép másik neve is) közvetlenül hivatkozik erre a bejegyzésre. Ha kiválaszt egy kiemelt képet egy bejegyzéshez, beállíthatja a történet teljes hangját. Míg egy jó fénykép arra készteti a látogatókat, hogy olvassa el az egész bejegyzést, a rossz fotó egyszerűen visszatartja az átlagos olvasót.

A WordPress a kezdőlapon mutatott képeket

Ugyanezek a képek is általában az egyes hozzászólások, az oldalak és az egyéni üzenettípusok tetején jelennek meg a WordPress-ben. A használt témától függően előfordulhat, hogy egy kiemelt kép megjelenik közvetlenül vagy felett a cím. Különböző dimenziókban jelentkezhet; minden attól függ, hogy a témafejlesztő dolgozott-e a részleteken.

A témától függően a kiemelt képek másutt is felhasználhatók. Például, ha hozzáad egy widgetet a legfrissebb hozzászólások megjelenítéséhez, a miniatűrök felhasználhatók arra, hogy több stílust adjunk a widgethez, és hogy a látogatók nagyobb figyelmet kapjanak.

Egyes témák a képeket a WordPress rendszergazdai oldalakon is megjelenítik, közvetlenül a hozzárendelt hozzászólások mellett.

Kiemelt kép hozzáadása

Amikor megismertük az első hozzászólás hozzáadását a WordPress-hez, megemlítettük a Kiemelt kép lapot is, amely a képernyő jobb oldalán található.. Csak arra az esetre, ha nem találja a fület, ellenőrizze a képernyő beállításait:

 1. Új hozzászólás hozzáadása vagy meglévő szerkesztése
 2. Görgessen egészen felfelé
 3. Kattintson a jobb felső sarokban lévő „Képernyő beállítások” fülre
 4. Győződjön meg arról, hogy a „Kiemelt kép” négyzet be van jelölve

A WordPress képernyőbeállítások utáni szerkesztője

Egy új WordPress webhelyen a kiemelt kép fül az oldalsó sáv alján, a jobb oldalon található. Ellenőrizze, hogy van-e, és készüljön fel erre az első hozzászólás bélyegképének hozzáadása:

 1. Kattintson a „Kiemelt kép beállítása” linkre, amely a „Kiemelt kép” mezőben található
 2. Egy új ablak nyílik meg a médiakönyvtár
 3. Válasszon bármilyen képet, vagy töltsön be egy új képet a számítógépről
 4. Miután kiválasztotta a képet, kattintson a „Kiemelt kép beállítása” gombra

A WordPress kiemelt képe

Ez az! Most már láthatja egy kép előnézetét a Kiemelt kép mezőben. Ha szeretné megnézni, hogy néz ki a bejegyzés, gyorsan görgessen felfelé és kattintson az „Előnézet” gombra.

Kiemelt kép húzása és dobása

ÁR: Ingyenes

Húzza és dobja el a kiemelt képet a WordPress alkalmazásban

Ha szeretne húzni és dobni a képeket a WordPress Media Library-be, akkor ezt kell tennie fontolja meg ennek az ingyenes bővítménynek a hozzáadását a webhelyén aktív listára. Csak a Drag & Drop Featured Image plugin telepítésével megváltozik a bélyegképes hozzáadás szokásos linkje. Ahelyett, hogy rákattintana a linkre, majd új képet töltött fel, képes lesz arra, hogy a képet közvetlenül a helyére húzza.

Hogyan lehet eltávolítani vagy cserélni egy üzenet miniatűrjét?

Időnként el szeretné távolítani vagy cserélni egy üzenet miniatűrjét. Akár megtalálta vagy készített egy jobb képet, vagy volt probléma az elsővel, csak néhány kattintásba kerül a változás végrehajtása:

 1. Kattintson a miniatűr alatti „Kiemelt kép” mezőben található „Kiemelt kép eltávolítása” linkre
 2. Ha új képet szeretne beállítani, ismételje meg az új kiemelt kép hozzáadásának lépéseit

Mi lenne, ha a témája nem rendelkezik ezzel a lehetőséggel?

Bár manapság a legtöbb téma készen áll a bemutatott képekre, vannak olyanok, amelyek még nem használják ki a funkciót. Az elem kézi hozzáadásához rendelkeznie kell néhány alapvető ismeretekkel a WordPress fejlesztéséről. Szerencsére ezt megkerülheti, és elfelejtheti a kódot. Megmutatunk néhány WordPress plugin-ot, amelyek gyorsan bevezetik a témához tartozó miniatűröket. Ezekkel a bővítményekkel a WordPress automatikusan kezelheti a kiemelt képeket is.

Dinamikus kiemelt kép

ÁR: Ingyenes

Dinamikus kiemelt kép

Az a tény, hogy ez az ingyenes plugin több mint 70 000 aktív felhasználót számlál, azt mondja, hogy továbbra is nagyon sok olyan téma van, amelyek különös figyelmet igényelnek a miniatűrök utáni ábrázolásáról. A dinamikus kiemelt kép lehetővé teszi hozzáad több kép, tehát nem csak attól kell függnie, amely általában elérhető. Kód megérintése nélkül a plugin előkészíti a kiválasztott képeket, és lehetővé teszi más témafunkciók számára, hogy szükség esetén hozzáférjenek hozzájuk. Csak pihenhet; ehhez semmit nem kell tennie.

A beépülő modul kiváló választás, ha más beépülő modulokkal dolgozik, amelyekhez kiemelt képekre és csúszkákra van szükség, amelyek megjelenítik őket a felhasználók számára. Van még egy prémium verzió, amely számos különféle funkciót felvesz.

Gyors kiemelt képek

ÁR: Ingyenes

Gyors kiemelt képek

A beépülő modul telepítésének pillanatától kezdve minden működhet az autopiloton. A gyors kiemelt képek lehetővé teszik állítson be egy alapértelmezett kiemelt képet. Tehát, ha elfelejti beállítani, a plugin az alapértelmezett miniatűr képet fogja használni. Ezenkívül bármilyen számú kiválasztott üzenetből egyszerre cserélheti vagy eltávolíthatja a képeket.

Ezenkívül ez az ingyenes plugin hozzáad egy képet egy válogatható képoszlopba a hozzászólások, oldalak és az egyéni üzenettípusok listáiban. Különböző szűrők és szabályok is vannak, amelyek segítségével testreszabhatja webhelye miniatűrök utáni kezelését.

A modern online világban minden médiafájlokból áll. Bár a videók elkezdték elfoglalni az internetet, a képek továbbra is létfontosságú alkotóelemek, amelyek nélkül nem élhetsz. Bármelyik oldalt is megnyitja, legalább néhány képet csatolnia kell hozzá. A médiafájlok gazdagítják a hozzászólásokat és a weboldalakat, és emlékezteti magát a médiafájlok fontosságára, amikor egy webhelyre botlik, ha nincs ilyen. Még ingyenes képeket is kereshet. Ha hozzáadja őket a blogodhoz, az egész blog élénkebbé és vonzóbbá fog válni egy átlagos látogató számára.

Útmutató a bemutatott képmérethez

A kiemelt képeket általában a téma vezérli. Függetlenül attól, hogy lesz, hány méretopciót kap, és hol fog megjelenni, teljes mértékben a téma fejlesztőjétől függ. Sajnos nem minden fejlesztő hajlandó elegendő figyelmet fordítani a kiemelt képekre. Tehát bizonyos esetekben módosítania kell a kiemelt kép méretét. Más esetekben szükség van egy extra dimenziókészletre egy beépülő modul, új widget vagy más, a testreszabni kívánt webhely befogadására..

Noha az új képméretek regisztrálása egy darab sütemény a WordPress fejlesztők számára, rémálom lehet egy nem kódoló számára. Tehát ebben a részben, nem fogjuk megmutatni a kódrészleteket. Ehelyett megmutatjuk, hogyan működnek az alapbeállítások, és hogyan bővítheti a kiemelt képek funkcionalitását egy ingyenes WordPress bővítményen keresztül.

Alapvető képbeállítások

A kezdőknek tudnia kell, hogy a WordPress lehetővé teszi néhány alapvető médiabeállítás megváltoztatását, amelyek befolyásolják a webhelyre feltöltött összes új képet. Alapértelmezés szerint minden WordPress telepítés mindössze négy képmérettel működik:

 • Az eredeti méret
 • Thumbnail
 • Közepes
 • Nagy

Alapvető képbeállítások

Miután feltöltött egy új képet, a WordPress az eredeti fájlt módosítások nélkül tárolja. Az adatátvitel után a rendszer elfoglalja az eredeti fájlt, és elvégzi az összes extra méretet, amelyet a Médiabeállításokban beállított. Felvehet néhány extra méretet is, amelyeket a használt téma regisztrált, és amelyek esetleg nem láthatók a médiabeállításokban.

A médiabeállítások eléréséhez keresse meg a következőt Beállítások -> Média

A bélyegkép kissé egyedi. Ez négyzet alakú, és függetlenül attól, hogy milyen méretet állított be, a WordPress a kép egy részén helyezkedik el, és levágja azt a szükséges méretek elérése érdekében. Egyes témák ezt az előre beállított képet használhatják.

Közepes és nagy méret esetén a WordPress kissé másképp működik. Megadhatja a maximális szélességet és magasságot, és a rendszer a kép e beállítások szerint csökkenti a méretarányt, így nem lesz levágva. Ezek általában olyan képek, amelyeket a hozzászólásokon és az oldalakon használsz.

Miért generál további méreteket a WordPress??

Ha a WordPress nem generált további képméreteket, akkor manuálisan kell létrehoznia azokat. Alternatív megoldás az lenne, ha ugyanaz a képméret lenne az egész webhelyen vagy a tervezőknek sokkal keményebben kellene dolgozniuk, hogy minden egyes kép méretét a kód segítségével meghatározzák. Ez a lehetőség sokkal nehezebbé tenné a testreszabást.

Képzelje el, mennyi időre lenne szüksége minden fájl megnyitásához egy fotószerkesztőben, beállítani az egyéni dimenziót, majd feltölteni a WordPressbe?

Tudja, hogy a WordPress témák ugyanazt a képet többféle dimenzióban használhatják, a helytől függően? Ez azt jelentené, hogy több képfájlt kell létrehozni minden alkalommal, amikor új képet tölt fel! Senkinek sem lenne ideje erre.

A kiemelt kép méretének módosítása

Nyilvánvaló, hogy nem minden WordPress-téma használ ugyanazt a képméretet. Tehát, amikor vált át a témák között, vagy egyszerűen csak azt szeretné, ha módosítani kívánja az igényeinek és igényeinek, módosíthatja a bemutatott kép méretét.

A kiemelt kép méretének módosítása a WordPress programban

Talán egy kisebb méret jobban néz ki, ha kiemeli a címet? Talán azt akarja, hogy a bemutatott kép szélesebb legyen? Szerencsére, bármi is legyen a megváltoztatott kép méretének oka, önnek semmit nem kell kódolnia. Arra készülünk, hogy megmutasson egy fantasztikus ingyenes bővítményt, amely segít.

Ellenőrizze a téma beállításait

További pluginek telepítése előtt alaposan ellenőrizze a téma beállításait. Az elmúlt néhány évben a témafejlesztők számos témajellemzőt módosítottak. Tehát, attól függően, hogy milyen témája van, van lehetőség arra, hogy megtaláljon egy kiemelt képméretet a téma beállításai között.

Menj Megjelenés -> Témák -> Testreszabás és keresse meg a lehetőségeket. Ezenkívül néhány témának további beállításai vannak, amelyek általában megtalálhatók a Megjelenés menü. Ha talál egyet, szerencséje van, mert néhány kattintással megváltoztathatja a bemutatott kép méretét. Ha nem, ne aggódjon; a következő bővítmény továbbra is elég egyszerű, hogy elvégezze a szükséges módosításokat.

Egyszerű képméretek

ÁR: Ingyenes

Egyszerű képméretek

Az Egyszerű képméret telepítésekor az alapvető médiabeállítások, amelyekről éppen beszéltünk, azonnal bővülnek. A beépülő modul felismeri az aktív téma összes többi képméretet, és lehetővé teszi egyéni méretek létrehozását is.

Miután aktiválta a plugint, keresse meg a következőt Beállítások -> Média. A további képméretek között, meg kell találnia azt, amelyet a kiemelt képhez szentelt. Ha szokásos tizenhét tizennyolc témát használ, akkor meg kell találnia a „tizenhét tizenhét-kiemelt kép méret” beállítást. Itt könnyen beállíthatja a kiemelt képek egyedi szélességét és magasságát.

A használt témától függően lehet, hogy egynél több kiemelt képméret is található. Például egy téma a kiemelt képet jelenítheti meg a kezdőlapon, egyetlen üzenet és néhány kütyü is. Ebben az esetben három méretre lenne szükség, hogy a szolgáltatás minél jobban kihasználható legyen. Attól függően, hogy miként szeretné testreszabni a bemutatott képet, ennek megfelelően módosítsa a beállításokat. Ne felejtsd el megnyomni a frissítés gombot, menteni a változtatásokat és megnyitni a webhelyet, hogy megnézhesse, mi történt a képekkel.

Mi lenne a régebbi képekkel??

Általában a képméret megváltoztatásakor, A WordPress csak az új, csak a feltölteni kívánt módosításokat hajtja végre. De mi lenne a régiekkel, amelyeket már használsz??

Miniatűr regenerálása

Szerencsére az Simple Images Size fejlesztője kedves volt egy olyan szolgáltatás bevezetésére, amely megoldja a problémát. Ugyanazon a Médiabeállítások oldalon görgessen lefelé a képméret listájában. Meg fogja találni a Miniatűr regenerációs funkció amely lehetővé teszi, hogy kiválassza az újjáépíteni kívánt miniatűröket. Mivel csak a kiemelt képekről beszélünk, válassza ki a korábban szerkesztett miniatűröket.

Ha még inkább ellenőrizni szeretné a miniatűröket, görgessen egy kicsit tovább, és válassza ki az újjáépíteni kívánt üzenettípust.

Ha készen áll, kattintson a gombra, ha új képet szeretne készíteni, és ne felejtse el menteni a változtatásokat.

A változó képméret hátrányai

Míg az új képméretek beállítása az egyszerű képméretekkel meglehetősen egyszerű, legyen óvatos a képek módosításakor.

Ha egy kisebb webhelyen dolgozik, amelyben még mindig nincs sok fotó, akkor pihenhet és újból előállíthatja a miniatűröket. De vegye figyelembe, hogy vannak olyan helyek, ahol száz ezer kép van.

Az egyes képek új dimenziójának létrehozása sok helyet foglalhat el a szerveren. Tehát mielőtt megerősítené a változást, ellenőrizze, hogy tudja-e, mit csinál.

A WordPress nem igazán vigyáz a régi miniatűrökre. Tehát akkor is, ha már nem használja őket, ezek a képek továbbra is leülnek a mappába és értékes helyet foglal el a merevlemezen. Néhány képtisztító beépülő modul segíthet abban, ha kisebb webhelyet üzemeltet. Nagyobb webhelyekhez, ahol sok fénykép van, professzionálisabb (és sajnos bonyolultabb és drágább) megközelítésre lesz szüksége.

3. A kiemelt kép automatikus beállítása a WordPress programban

A kiemelt képek használata a WordPress-ben könnyű és viszonylag egyszerű beállítani, még akkor is, ha a témája nem támogatja a funkciót a semmiből. Már bemutattuk, hogyan állíthatja be és jelenítheti meg a kiemelt képet, és megtanulja, hogyan kell ellenőrizni, hogy van-e kiemelt képkészlet, és értesítést küldhet a szerzőnek, aki elfelejtette beállítani.

Ha nem tetszik ez a lehetőség, akkor gyorsan telepíthet egy kissé eltérő funkciót – beprogramozhatja a WordPress programot, hogy automatikusan beállítson egy kiemelt képet az Ön számára.

A fent említett módszertől eltérően, amikor a WP értesítést küld a hiányzó kiemelt képekről, ahol még mindig meg kell választania egyet, ez a megközelítés automatikusan beállítja a képet kiemelt képként. A munka elvégzéséhez legalább egy képet csatolni kell a hozzászóláshoz.

Miután közzétette a bejegyzést a kiemelt kép nélkül, a funkció elkészíti az első képet a cikkből, és beállítja azt a kiemelt képként.

Ami remek, hogy amint a funkció beállítja a kiemelt képet az Ön számára, akkor is működni fog, még akkor is, ha úgy dönt, hogy törli a képet az üzenetből (az a funkció, amellyel a kiemelt képet elkészítik).

Ha még nincs képeket csatolva a bejegyzésedhez, és megnyomja a közzététel gombot, akkor nem lesz értesítés, és természetesen nem lesz semmi olyan kép, amelyből a funkció közül választhat. Tehát ez egy nagyszerű lehetőség azok számára, akik képeket használnak a legtöbb üzenetükben. De ha gyakran hajlandó elfelejteni a képeket, és nem csatol rendszeresen képeket, akkor javasoljuk, hogy ellenőrizze a korábbi módszert, amellyel megakadályozhatja a képek közzétételét a kép nélkül.

Most, amikor tudja, mit lehet ezzel elérni, mutassa meg a kódot. A funkció telepítéséhez meg kell nyitnia a function.php fájlt, és be kell másolnia / beillesztnie a következő részletet:

funkció autoset_featured () {
globális $ post;
$ now_has_thumb = has_post_thumbnail ($ post-> ID);
if (! $ jau_has_thumb) {
$ csatolt_image = get_children ("post_parent = $ post-> ID & post_type = melléklet és post_mime_type = image & numberposts = 1");
if ($ csatolt_kép) {
foreach ($ csatolt_kép mint $ Attack_id => $ melléklet) {
set_post_thumbnail ($ post-> ID, $ melléklet_id);
}
}
}
}

add_action ('the_post', 'autoset_featured');
add_action ('save_post', 'autoset_featured');
add_action ('draft_to_publish', 'autoset_featured');
add_action ('new_to_publish', 'autoset_featured');
add_action ('pending_to_publish', 'autoset_featured');
add_action ('future_to_publish', 'autoset_featured');

A kód beillesztése után ne felejtse el menteni a változtatásokat. Most megpróbálhat új bejegyzést hozzáadni a benne található bármelyik képpel, és közzéteheti. Látod, hogyan jelenik meg a kiemelt kép az oldalon? varázslat.

A modern WordPress témák olyan műalkotások, amelyeket a legújabb technológiával szem előtt tartva terveztek. Ez azt jelenti, hogy a fejlesztők mindegyik dologra gondoskodtak, amelyre Önnek és a jövőbeli webhely látogatóinak egy témától függ. Ez magában foglalja a gyönyörű dizájnt és számos olyan funkciót, amelyeket a háttér és az előlap is hozzáadott.

Miután a WordPress bemutatta a bemutatott miniatűröket, a témafejlesztőknek meg kellett találniuk a módját arra, hogy ezeket a képeket összekapcsolják az eredeti üzenetükkel. Ez az egyszerű kiemelt kép a WordPress játékváltójává vált, amely a népszerű blogplatformot még népszerűbb CMS-ként alakította át. Ezeket a képeket néha nem kell sehova összekapcsolni, de ha megkérdezi tőlünk, minden kiemelt bélyegképnek az eredeti üzenethez kell vezetnie.

Annak ellenére, hogy sok fejlesztő ezt a témának elengedhetetlen funkcióját látja el, sok WordPress-téma (ezek többsége ingyenes lesz) alapértelmezés szerint nem telepíti azt. És ha problémái vannak azzal, hogy a miniatűr képek nem kattinthatók, mint mi, akkor ez ideges lehet. De ne aggódjon, néhány sor alatt találhat gyors megoldást.

Az oktatóanyag ebben a részében megmutatjuk, hogyan kell automatikusan összekapcsolni a kiemelt képet az állandó linkkel, és így engedélyezze, hogy bárki, aki a képre kattint, átirányítsa az eredeti üzenetre.

Link a kiemelt képet a bejegyzéshez:

 1. Nyissa meg a function.php fájlt
 2. Másolja és illessze be a következő kódot:
 3. wcs_auto_link_post_thumbnails funkció ($ html, $ post_id, $ post_image_id) {
  $ html = '” $ html. '„
  return $ html;
  }
  add_filter ('post_thumbnail_html', 'wcs_auto_link_post_thumbnails', 10, 3);
 4. Változtatások mentése

Ez van, srácok. A változtatások mentése után nem kell aggódnia azon kiemelt miniatűrök miatt, amelyek nem hivatkoznak az eredeti üzenetre. Most mind a kiemelt bélyegkép, mind a „tovább olvas” szöveg vezet a látogatókhoz az üzenethez.

5. Hogyan adhatunk miniatűr előnézeteket a Feladás / Oldal szerkesztés listájához

Ha a mindennapi WordPress-témával rendelkezik a standard szolgáltatásokkal, akkor valószínűleg megszokta a WordPress adminisztrációs panelének bizonyos megjelenését. Amikor a bejegyzés és az oldal szerkesztési lehetőségeiről beszélünk, akkor valószínűleg van egy standard nézete, ahol a cím, a szerző, a kategóriák, a címkék és a dátumok különböző oszlopokban jelennek meg..

Mint láthatja, a kiemelt képekről nincs információ. Tehát, ha azt szeretné látni, hogy egy üzenetben már van-e egy kiemelt kép, és esetleg látni szeretné, hogy néz ki a kép, akkor minden egyes bejegyzést külön kell szerkesztenie.

Hogyan adhatunk miniatűr előnézeteket a Feladás / Oldal szerkesztés listájához

Képzelje el, hogy tucatnyi bejegyzésen halad keresztül, csak hogy gyorsan megtekinthesse a kiemelt képet, így nem másolhat egyet, vagy nem hagyhat be hozzászólást. Ez csak idő pazarlás, és ezért fogunk mutatni neked egy gyors javítást.

Az oktatóanyag ebben a részében, megmutatjuk egy egyszerű kódot, amelyet felvehet a témájához, majd hozzáad egy miniatűr képet közvetlenül a post / oldal oszlopba. Annak érdekében, hogy ez a „trükk” működjön, ügyeljen arra, hogy a témája megtörténjen támogatja a miniatűröket.

Elég a beszélgetéshez; illessze be a kódot a témába, és mutatjon be miniatűröt a bejegyzés szerkesztőben:

 1. Nyissa meg a function.php fájlt
 2. Másolja és illessze be a következő kódot:
 3. add_filter ('manage_posts_columns', 'posts_columns', 5);
  add_action ('manage_posts_custom_column', 'posts_custom_columns', 5, 2);
  
  add_filter ('manage_post-type_posts_columns', 'posts_columns', 5);
  add_action ('manage_post-type_posts_custom_column', 'posts_custom_columns', 5, 2);
  function posts_columns ($ alapértelmezés) {
  $ alapértelmezés ['riv_post_thumbs'] = __ ('Remek');
  return $ defaults;
  }
  function posts_custom_columns ($ oszlopnév, $ id) {
  if ($ oszlopnév === 'riv_post_thumbs') {
  if (has_post_thumbnail ()) {
  echo the_post_thumbnail ('közepes');
  } más {
  _e ('Nincs miniatűr postához');
  }
  
  visszhang "";}}
 4. Változtatások mentése
 5. Menj Bejegyzések-> Összes hozzászólás és látni a változást

A fenti kódban a miniatűr méretét 100 × 100 pixelre állítottuk. Mivel ezt csak kiemelt kép-előnézetként használják, valójában nincs szükség nagyobb kép készítésére. Természetesen szabadon módosíthatja a bélyegkép méretét bármilyen kívánt méretre. A következő sorokban néhány példát láthat a kód utolsó sorának szerkesztéséről:

Miniatűr helyett a teljes kép megjelenítése:

echo the_post_thumbnail ('kiemelt miniatűr');

A dupla méretű miniatűr méret:

echo the_post_thumbnail (tömb (200,200));

Címünk szerint a miniatűrök megjeleníthetők a hozzászólásokban és az oldalak szerkesztési képernyőin. Kipróbálta a kódot, de nem látja a hüvelykujját az oldalakon? Ne aggódjon, szüksége lesz erre a két kódsorra, és a fent bemutatott kivonat elejére kell hozzáadnia:

add_filter ('kezelési oldalak_oszlopok', 'hozzászólások_oszlopok', 5);
add_action ('manage_pages_custom_column', 'posts_custom_columns', 5, 2);

Miután hozzáadta ezt a kóddarabot, a miniatűrök az oldalszerkesztőben is láthatók lesznek.

6. Tegye a szerzőket a kiemelt képek kiválasztására a hozzászólások közzététele előtt

Amikor a WordPress elérte a 2.9-es verziót, az emberek esélyt kaptak arra, hogy kiemelt képeket adjanak hozzá hozzászólásukhoz. Azóta ha a témák megengedték, akkor feltölthetett vagy kiválaszthatott egy képet a bejegyzéséhez, amely szépen ábrázolja azt, és még mindig nem volt köteles a képet megjeleníteni a bejegyzésben..

A WordPress felhasználók gyorsan megszokták az új funkciót, és most nehezen sikerült megtalálni a témát kiemelt képek nélkül.

De ha sokat tesz közzé, és egynél több szerző van, néha elfelejtheti hozzáadni egy kiemelt képet ami rendetlen webhelyet eredményezhet. Kép nélküli üzenet üres és befejezetlennek tűnik a honlapon, feltétlenül lenne lyuk a legutóbbi hozzászólások widgetben, és ha miniatűrökkel jeleníti meg a képeket a cikk elején, akkor a bejegyzései nagyon egyszerűek lennének. Kép.

Ez csak néhány egyszerű probléma, amelyek akkor merülhetnek fel, ha elfelejti hozzáadni egy kiemelt képet. Mielőtt ezek a problémák még felmerülnének, nézzük meg, hogyan tehetjük azt örökre eltűnni.

Az oktatóanyag ebben a részében egy kóddarabot mutatunk be, amelynek segítségével elfelejtheti a problémát. A kód telepítése után minden olyan szerző, aki megpróbálja közzétenni egy bejegyzést kiemelt kép nélkül, hibaüzenetet kap. Ez utóbbit végül tervezetként menti el a közzététel helyett. Ez arra készteti az adott szerzőt, hogy bármilyen kiemelt képet felhasználjon egy üzenet közzététele előtt, és életmentő lesz, ha rohanás van.

Ha készen áll arra, hogy a funkció működjön, akkor kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Nyissa meg a function.php fájlt
 2. Másolja és illessze be a következő kódot:
 3. add_action ('save_post', 'pu_validate_thumbnail');
  
  funkció pu_validate_thumbnail ($ post_id)
  {
  // Csak a postai üzenet típusát érvényesítse
  if (get_post_type ($ post_id)! = 'post')
  Visszatérés;
  
  // Az ellenőrző üzenet miniatűrje van
  if (! has_post_thumbnail ($ post_id)) {
  
  // Ellenőrizze, hogy az ellenőrző miniatűr nem sikerült
  set_transient ("pu_validate_thumbnail_failed", "true");
  
  // Távolítsa el ezt a műveletet, hogy újra megőrizhessük a hozzászólást vázlatként, majd újra csatolhatjuk a hozzászólást
  remove_action ('save_post', 'pu_validate_thumbnail');
  
  wp_update_post (tömb ('ID' => $ post_id, 'post_status' => 'draft'));
  add_action ('save_post', 'pu_validate_thumbnail');
  } más {
  
  // Ha a bejegyzés miniatűr van, törölje a tranzienst
  delete_transient ("pu_validate_thumbnail_failed");
  
  }
  }
 4. Változtatások mentése

Ez a kód ellenőrzi a bejegyzés állapotát, amint a szerző rákattint a közzététel gombra. Csak a hozzászólásokhoz működik, és ha a funkció nem talál hozzá csatolt miniatűröket, a tervezet mentésre kerül, és a WordPress felkészül a hibaüzenet megjelenítésére.. Ha miniatűr található, akkor egy bejegyzés általában az üzenet megjelenése nélkül kerül közzétételre.

Mivel a fenti kód nem tartalmazza magát a hibaüzenetet, továbbra is szüksége van egy kis kódrészletre, amely elkészíti azt:

 1. Közvetlenül az előző kód után, másolja és illessze be ezt:
 2. add_action ('admin_notices', 'pu_validate_thumbnail_error');
  funkció pu_validate_thumbnail_error ()
  {
  if (get_transient ("pu_validate_thumbnail_failed") == "true") {
  visszhang "

  Bejegyzés mentése előtt be kell állítani egy miniatűr-indexet.

  „ delete_transient ("pu_validate_thumbnail_failed"); } }
 3. Mentse el a változtatásokat, és próbálja ki az új funkciót

Ha személyre szeretné szabni a hibaüzenetet, keresse meg az 5. sort, és változtassa meg a „A hozzászólás miniatűrjét be kell állítani, mielőtt elmenti a hozzászólást” elemet.

Ez az. Élvezze a hozzászólásait anélkül, hogy aggódnia kellene a kiemelt kép miatt.

7. Módosítsa a kiemelt kép szövegét az adminisztrációs oldalakon

Ha szerkeszt egy témát, vagy újat hoz létre, akkor valószínűleg a kiemelt képek körül kell dolgoznia.

A WordPress kiemelt képe

Ha például olyan funkciót használ, amely automatikusan hozzáadja a kiemelt képet a bejegyzés első képéből, akkor jó lenne tudatja a szerzőiddel, mi történik. Ön egyszerűen megváltoztathatja a szöveget, és rövid értesítésként használhatja azt, amely azt jelzi a szerzőnek, hogy a kiemelt képet automatikusan kiválasztja, ha a szerző nem választotta ki magát. Tehát, hogyan lehet megváltoztatni azt a szöveget, amelyben a „Kiemelt kép beállítása” valami más lesz?

 1. Nyissa meg a használt téma function.php fájlt
 2. Másolja és illessze be a következő kódot:
 3. function change_featured_image_text ($ content) {
  return $ content = str_replace (__ ('Kiemelt kép beállítása'), __ ('Az Ön egyedi szövege ide kerül'), $ content);
  }
  add_filter ('admin_post_thumbnail_html', 'change_featured_image_text');
 4. Cserélje ki az „Egyéni szöveg ide kerül” elemet, de ne felejtsd el elhagyni az egyes idézeteket
 5. Változtatások mentése
 6. Lépjen bármelyik üzenetre, és nézze meg a megváltozott szöveget

Csomagolás

A kiemelt képek valószínűleg a legfontosabb média fájltípusok, amelyek a blogodban lesznek. Emiatt alapvető fontosságú, hogy jól nézzenek ki. Bár elengedhetetlen egy gyönyörű fénykép vagy egy szépen generált számítógépes kép birtoklása, mindent meg kell tennie, hogy mindent megtehessen, amennyit csak tud..

Szerencsére nem kell fejlesztőnek lennie, vagy teljesen meg kell értenie a WordPress képeinek feldolgozását. Szüksége van egy egyszerű beépülő modulra vagy kódrészletre, amely segít új kiemelt képek beállításában; reméljük, hogy ez az útmutató segített abban.

Ezt a bejegyzést a WordPress-ben tették közzé. Jelölje meg az állandó linket.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map