Hogyan lehet megtalálni és bejelentkezni a WordPress adminisztrátori URL-jére

wordpress-admin-login-page.png


A WordPress telepítése után be kell jelentkeznie az új blogjába. Az adminisztrátori oldalakhoz való hozzáférés nélkül nem lesz képes testreszabni új blogját. A rendszergazda az a hely, ahol “minden történik”, ahol üzeneteket ír és kezel az oldalt. Annak érdekében, hogy mások ne szerkeszthessék a webhelyet, be kell jelentkeznie felhasználónevével és jelszavával.

De ha még nem ismeri a WordPress programot, akkor az admin bejelentkezési oldalának találása zavarodban okozhatja a fejed karcolását. Hogyan juthat hozzá hozzá??

Ne aggódj; először jön minden, és a legtöbb blogírónak ugyanaz a problémája volt, amikor elindították a WordPress blogot. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan kell együttműködni a WordPress rendszergazdai bejelentkezési oldallal.

Hogyan találhatjuk meg a WordPress rendszergazdai bejelentkezési oldalt

Alapértelmezés szerint, WordPress a szokásos bejelentkezési URL-t használja, amely ugyanaz az összes blognál. Megnyitásához csak hozzá kell adnia / Wp-admin a webhely URL-jének végén.

Alapértelmezett WordPress bejelentkezési URL

www.example.com/wp-admin

WordPress fejlesztők számos további URL-t is hozzáadott, amelyek ugyanarra az oldalra vezetnek. Tehát, ha valamilyen okból nem tetszik az alapértelmezés wp-admin URL-címmel a következők bármelyikével bejuthat a bejelentkezési oldalra:

  • www.example.com/wp-login
  • www.example.com/admin
  • www.example.com/login

Felhívjuk figyelmét, hogy az összes URL ugyanarra a bejelentkezési oldalra mutat, és egyikük felhasználásával sem hibázik. Mindegyik automatikusan átirányítja ugyanazon a bejelentkezési oldalon. Ha ezek a további URL-ek nem működnek az Ön számára, kérjük, térjen vissza az alapértelmezetthez.

Azt is tudnia kell, hogy a WordPress.com adminisztrációs oldalainak és hitelesítő adatainak semmi köze sincs azokhoz, amelyeket az ön által üzemeltetett WordPress alkalmazásban használ. Fordítva is. Csak hasonlóknak néznek ki, de semmi köze sincs egymáshoz.

Hozzon létre könnyebb hozzáférést a bejelentkezési oldalhoz

Most, hogy sikeresen megnyitotta a bejelentkezési URL-t, könnyebben elérhetővé teszi azt a jövőbeli törekvéseihez. Az egyik lehetőség az oldal könyvjelzőjének létrehozása a böngészőben, az egyik a widget hozzáadása a WordPress kezdőlaphoz, és link is hozzáadható a bejelentkezési oldalhoz a WordPress menübe.

Bejelentkezés a WordPress-hez

WordPress bejelentkezési oldal

A WordPress admin bejelentkezési oldalának megnyitása után megjelenik egy egyszerű felhasználói felület, amely a felhasználónevét és jelszavát kéri. Ha önmagában telepítette a WordPress programot, akkor már rendelkeznie kell a telepítés során létrehozott rendszergazdai hitelesítő adatokkal. Ellenőrizze a beérkező levelek mappáját, ha elfelejtette őket, mivel a WordPress e-mailt küldött a bejelentkezéshez szükséges összes információval. Ha azonban valaki más telepítette neked, vagy ha valaki más webhelyét veszi át, kérjen tőlük rendszergazdai bejelentkezési adatokat..

  1. Keresse meg a WordPress rendszergazda bejelentkezési oldalát
  2. Írja be a felhasználónevet és a jelszót
  3. Kattints a Belépés gomb

Ha a hitelesítő adatok helyesek, a WordPress most az irányítópultra viszi, ahol megkezdheti az első hozzászólás kezelését és a webhely kezelését..

Kívánságaitól függően a bejelentkezési oldal bármit meg tud nézni. Számos plugin segít az oldal kinézetének testreszabásában és további biztonsági szolgáltatások bevezetésében. Ha nem frissen telepített WordPress-t használ, akkor az oldal eltérhet a jelen cikkben ábrázoltól. Különböző képeket, logókat és még további mezőket is tartalmazhat, amelyek megkövetelik a kérdések megválaszolását, a kódok beolvasását vagy az okostelefon használatát az extra biztonsági kulcsok beolvasásához. Kérjük, ne aggódjon ez miatt.

Emlékezz rám opció

Emlékezz rám a WordPress alkalmazásban

Ha újból megnézi a bejelentkezési képernyőt, észrevesz egy egyszerűt Emlékezz rám opció, amelyet bejelölhet vagy törölhet. Ha kiválasztja az opciót, miután sikeresen bejelentkezett, böngészője emlékezni fog a felhasználónév és jelszó kombinációjára egy süti használatával.

Ebben az esetben az információt a számítógépen tárolja (általában két hétig, de ez a beállításától függhet). Ez azt jelenti, hogy amikor legközelebb megnyitja a WordPress admin bejelentkezési oldalát, a böngésző megtudja, hogy Ön már létező felhasználó, és nem kell újból megadnia ugyanazokat a hitelesítő adatokat..

Mikor (nem) kell használni Emlékezz rám választási lehetőség

Használat Emlékezz rám opció csak olyan személyi számítógépeken, amelyekhez senki más nem fér hozzá. Ha nyilvános számítógépeken jelentkezik be, jelölje be ezt a beállítást, és mindenki számára kitárja az adminisztrátori oldalakat. Eltéríthetik az Ön blogját, törölhetik azt vagy valami mást, ami „nem tetszeni fog”.

Elfelejtette a jelszavát

A képernyő alján a „Elvesztetted a jelszavadat?” választási lehetőség. Ha elfelejtette a jelszavát, kattintson a linkre, amely egy kissé eltérő bejelentkezési képernyőt nyit meg.

A WordPress elfelejtette a jelszavát

Itt meg kell adnia a felhasználónevét vagy e-mail címét, amelyet az admin fiók regisztrálásához használt. Miután megütted a „Kapjon új jelszót”Gombra kattintva a WordPress azonnal e-mailt küld Önnek. Ebben értesítést kap a jelszó megváltozásáról és egy speciális, egyedi linket, amely az új jelszóhoz vezet. Ha az e-mail néhány percen belül nem érkezik meg, ellenőrizze a SPAM mappát. Ha még nincs ott, akkor kérnie kell egy WordPress szakértőt, hogy segítsen a jelszó visszaállításában.

A WordPress jelszó visszaállítása

Az e-mailben található linkre kattintva megjelenik az újonnan létrehozott jelszó, amely lehetővé teszi a bejelentkezést. A WordPress biztonságos jelszót hoz létre az Ön számára, de a sajátját is ugyanarra az oldalra írhatja. Ha készen áll, emlékezzen a jelszavára és kattintson Jelszó visszaállítása gomb. Ezt követően a WordPress tudatja Önnel, hogy a jelszó sikeresen megváltozott-e, és ha igen, akkor vissza fogja irányítani a bejelentkezési oldalra..

Következtetés

A WordPress webhelyre történő bejelentkezéshez a / wp-admin parancsot kell hozzáadnia a webhely URL végéhez. Megkönnyítheti az oldalt könyvjelöléssel, widget hozzáadásával a kezdőlaphoz vagy a menübe. Próbáljon biztonságos jelszavakat használni, és legyen óvatos, ha használja a Emlékezz rám funkció. Csak abban az esetben, ha elfelejti a jelszavát, lazítson, mert a WordPress lehetővé teszi egy új jelszó létrehozását.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Liked Liked