Hogyan lehet ellenőrizni a kivonatokat a WordPress-ben

Hogyan lehet ellenőrizni a kivonatokat a WordPress-ben


A kivonat egy hozzászólás-összefoglaló, amelyet a cikk néhány rövid mondatban történő leírására használnak. Ezek a leírások nagyszerű módja annak, hogy lehetővé tegyék a látogatók számára, hogy a gombra kattintva láthassák, mi van a bejegyzésben, és eldöntsék, érdekli-e őket a többi rész elolvasása. Ezenkívül kiváló eszköz az RSS olvasók számára.

A WordPressben a kivonatok lehetnek kézi vagy automatikusak, és kissé különböznek a ugratásoktól (az előző szöveg <–more–> tag) csak azért, mert a WordPress másképp kezeli őket. Ha nem írja meg a saját kivonatát, a WordPress automatikusan összefoglalót készít, és az első 55 szót veszi az üzenetéből.

Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan lehet a WordPress részei kezelni. Ha folytatja az olvasást, megtudhatja:

 • Hogyan módosíthatjuk a részlet hosszát a WordPress programban
 • Az alapértelmezett kivonathossz módosítása a különböző kategóriákban
 • A kivonat végéhez adjon hozzá egy „Tovább olvas” linket
 • Részletek megjelenítése a WordPress oldalakon
 • A WordPress részletek vezérlése az Advanced Excerpt plugin segítségével

Hogyan módosíthatjuk a részlet hosszát a WordPress programban

Ha még nem ismeri a WordPress programot, és most megpróbálja megtalálni a saját kivonat mezőjét, ahová manuális összefoglalót szeretne írni, valószínűleg nem talált egyet. Ennek oka az, hogy a kivonatokat alapértelmezés szerint elrejtik. Ha a szövegdobozt láthatóvá szeretné tenni, míg szerkeszteni vagy újat írni, kattintson a gombra „Képernyő beállítások” amely az oldal tetején található, ahol ellenőriznie kell a „Kivonatok” elemet. Most már készen áll arra, hogy görgessen a bejegyzés alatt, és írja a részletét.

De amint láthatja, nincs olyan lehetőség, amely egyszerűen megváltoztatná egy részlet hosszát. Valószínűleg ez az egyik oka annak, hogy ezt a cikket olvassa, és a következő néhány sorban egy gyors és egyszerű módszert mutatunk neked..

 1. Menj Megjelenés-> Szerkesztő
 2. A jobb oldalon keresse meg a function.php fájlt, vagy nyissa meg a fájlt az FTP-kliensen
 3. Másolja és illessze be a következő funkciót:
 4. funkció my_excerpt_length ($ hossz) {
  visszatérés 110;
  }
  
  add_filter ('excerpt_length', 'my_excerpt_length');
  
 5. Mentsd el a változtatásokat, amelyek után a kivonatoknak 55 szó helyett 110 korlátozása van

Természetesen szabadon módosíthatja a számot bármely kívánt egész számra. De ne felejtsük el, hogy az összefoglalókról beszélünk – nem akarja, hogy az összefoglaló túl rövid legyen, de nincs szükség túlzásra. Minden részlet után mindig elhelyezhet egy „többet” linket.

Ha még részletesebb ellenőrzést szeretne a részletek felett, akkor fontolóra kell vennie az Advanced Excerpt beépülő modult, amely ugyanazt a munkát képes elvégezni néhány extra funkcióval, ráadásul nem kell foglalkoznia a kóddal és a PHP fájlokkal..

Az alapértelmezett kivonathossz módosítása a különböző kategóriákban

A WordPress blogján eltöltött idő eltelte után egyes kategóriákban több szóra lehet szükség részletekben, másokban rövidebbekre. Tehát hadd mutassam meg, hogyan lehet megváltoztatni a kategóriakivonat hosszát.

Az első példa lehetővé teszi, hogy válasszon egy kategóriát, amelyhez más kivonat hosszát kíván beállítani. Válassza ki a kategóriát, adja meg a szavak számát a kivonathoz és a szavak számát az összes többi kategória kivonatához:

 1. Nyissa meg a function.php fájlt
 2. Másolja és illessze be ezt a funkciót:
 3. function excerpt_length_category (hossza $) {
  if (kategóriában ('vélemények')) {
  visszatérés 20;
  } más {
  visszatérés 60;
  }
  }
  add_filter ('excerpt_length', 'excerpt_length_category');
  
 4. Változtassa meg a kategória nevét a 2-ennd vonal
 5. Változtassa meg a kivonatok hosszát (szavak számát) az adott kategóriában a 3. sorban
 6. Változtassa meg az 5. sor összes többi kategóriáját
 7. Változtatások mentése

Noha ez több, mint elegendő ahhoz, hogy megváltoztassa az egy kategóriát, amely zavarja Önt, de sokat nem fog segíteni, ha szüksége van határozza meg egyszerre több kategória hosszát. Ebben az esetben a következőkre lesz szüksége:

function excerpt_length_category (hossza $) {
if (kategóriában ('áttekintés')) {
visszatérés 35;
} elseif (in_category (tömb ('Hírek', 'Videók', 'Szerkesztés')))) {
visszatérés 60;
} más {
visszatérés 55;
}
}
add_filter ('excerpt_length', 'excerpt_length_category');

Ez a funkció lehetővé teszi, hogy különböző kivonathosszokat állítson be a különböző kategóriákhoz, és továbbra is megadja az alapértelmezett kiválasztását.

A kivonat végéhez adjon hozzá egy „Tovább olvas” linket

Ahelyett, hogy a teljes bejegyzést a honlapján jelenítené meg, a kivonatok lehetővé teszik, hogy csak annak egy részét jelenítse meg, ami a felhasználót felkeltette a cikk iránt.

Miután a felhasználók látják a bejegyzés címét, képet és kivonatát, értesítenie kell őket, hogy a cikkre mutató link segítségével többet olvashatnak a témáról. Ha kérdezik tőlünk, egy kiemelt képnek mindig a fő cikkhez kell vezetnie, de engednie kell az olvasóinak, hogy kövessék a „Tovább olvas” linket vagy egy gombot.

hozzáad

Ha a WordPress témájában még nem szerepel a szolgáltatás, akkor saját maga hoz létre egyet. Az oktatóanyag ebben a részében megmutatjuk, hogyan lehet gyorsan hozzáadni a „Tovább olvas” linket az egyes részek végéhez:

 1. Nyissa meg a function.php fájlt
 2. Másolja és illessze be a kódot:
 3. function excerpt_readmore (további USD) {
  Visszatérés '... Azonosító). '"class =" readmore ">'. 'További információ'. '„
  }
  
  add_filter ('excerpt_more', 'excerpt_readmore');
 4. Változtassa meg a szöveget, ha szeretné
 5. Adjon meg egy másik osztályt, ha a linket másként szeretné stílusolni
 6. Változtatások mentése

Valójában ez minden van. Miután elmentette a változtatásokat, a WordPress alapú webhely minden egyes kivonata kap egy „Tovább olvas” szöveget (vagy akármit is írt a fenti kódban), amely automatikusan csatolja az eredeti üzenethez csatolt linket.

Az eredményt megtekintheti a kezdőlapon, a blogrollon, vagy bárhol, ahol a bejegyzés részleteit jeleníti meg..

Ha jobban szeretné ellenőrizni a kivonatokat, vagy ha nem szeretne szórakozni az egyedi funkciókkal, akkor tekintse meg az Advanced Excerpt bővítményt.

Részletek megjelenítése a WordPress oldalakon

Alapértelmezés szerint a WordPress nem tartalmaz kivonatokat az oldalakon. Ez nagyon ésszerű, mivel az oldalak különböznek a hozzászólásoktól. De bizonyos esetekben kivonatokra van szüksége az oldalain is.

Mivel ezt nem könnyű engedélyezni, azaz nincs olyan jelölőnégyzet, amelyre egyszerűen rákattinthat, hogy az oldalak kivonatait engedélyezze, megmutatjuk a második legegyszerűbb módszert ennek végrehajtására..

Nem, nem lesz szükség pluginre, és nem is kell részletesen beállítania. A következő sorokban bemutatunk egy igazán rövid funkciót, amely elvégzi a munkát az Ön számára.

Részletek megjelenítése az oldalakon:

 1. Nyissa meg a function.php fájlt
 2. Másolja és illessze be a kódrészletet:
 3. wploop_pages_excerpt () függvény () {
  add_post_type_support ('oldal', 'kivonat');
  }
  add_action ('init', 'wploop_pages_excerpt');
 4. Változtatások mentése

Ez határozottan nem olyan egyszerű, mint a jelölőnégyzetre kattintás, de nem sokkal nehezebb volt, ugye? Most, hogy elkészült a kód lemásolásával, bármelyik oldalra navigálhat a szolgáltatás teszteléséhez.

Valószínűleg nem lesz azonnal az oldal tartalma alatt megjelenő kivonat. De ne aggódjon – csak engedélyeznie kell a részletek megjelenítését az oldalon:

 1. Görgessen az oldal tetején
 2. Keresse meg a „Képernyő beállítások” fület, és nyissa meg
 3. Keresse meg az „Kivonat” jelölőnégyzetet, és jelölje meg

Nos, úgy tűnik, hogy egészen a négyzetbe bekerült a folyamat!

Most görgessen lefelé, és kivonatot írhasson az oldaláról. Az ilyen kódrészletek nagyon sokat segíthetnek, igaz?

A WordPress részletek vezérlése az Advanced Excerpt plugin segítségével

ÁR: Ingyenes

Speciális kivonat-bővítmény a WordPresshez

Az ingyenes plugin telepítése és aktiválása után számos lehetőség közül választhat, amelyekkel kivonatai irányíthatók:

 • Idézet hossza – válassza ki a kivonatban megjelenő karakterek vagy szavak számát
 • szókihagyás – válasszon egy HTML szimbólumot, amely a cikk kihagyott része helyett megjelenik. Alapértelmezés szerint a & hellip három pont megjelenítésére szolgál. Ha nem ismeri a kódot, akkor többet találhat azokról itt
 • Befejez – Válassza ki, hogy miként készíti el részletét. Ha hagyja, hogy a WordPress számolja a karakterek számát, a szó közepén levághat, vagy a mondat befejezetlenné válhat. Ha teljes kivonatot szeretne, dönthet úgy, hogy teljes mondattal fejezi be, de vegye figyelembe, hogy ez egy kicsit hosszabb összefoglalót is jelent
 • További link – Válassza ki, hogy szeretne-e egy részlet végén megjelenni a „tovább olvas” link
 • Nincs egyedi kivonat – ha ezt a lehetőséget bejelöli, a plugin automatikusan kivonatot generál, annak ellenére, hogy létezik egy már beírt egyéni
 • Szavak rövidítése – néha a cikk elején rövid kódot kell használnia. De ez nem azt jelenti, hogy azt akarja, hogy a rövid kód megjelenjen a kivonatban. Javasoljuk, hogy hagyja be az ellenőrzést, és távolítsa el a rövidítéseket a kivonatból
 • Szűrő – a témától függően válassza ki a kivonatok megjelenítéséhez használt funkciót. Egyes témák a_excerpt () -et használják, míg mások a_content () függvényt használják. Lehet, hogy a kettő kombinálható egy témában, tehát hagyja mindkettőt bejelölve, ha nem biztos benne, hogy mit csinál
 • Letiltás be – bármilyen okból érdemes lehet kivonatot elhagyni egyes oldalakon (például a honlapon vagy a címke-archívumon). Válassza ki a plugin letiltásának helyét

A WordPress részletek vezérlése az Advanced Excerpt plugin segítségével

Ha többet szeretne megtudni a beépülő modulról és a tápláló kódról (amely könnyen testreszabható), keresse fel a plugin wiki további dokumentációért.

Következtetés

Noha az összefoglalók a kezdõ bloggazdák számára fontosnak tûnhetnek, fontos, hogy kivonatai rendben legyenek. Függetlenül attól, hogy minden egyes bejegyzéshez összefoglalót ír, vagy hagyja, hogy a WordPress kezeli a dolgokat – a te dolgod van, de ne felejtsd el időben kezelni a kivonatokat. Remélhetőleg ez az oktatóanyag segít a részletek testreszabásában, ahogy akartál. Ha bármilyen kérdése van, írj megjegyzést, és örömmel segítünk.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map