Hogyan lehet átirányítani a felhasználókat a WordPress programban

Hogyan lehet átirányítani a felhasználókat a WordPress programban


Az átirányítások a webhelyek, a bővítmények és a témák standard részét képezik. Néhányan közvetlenül a szem előtt történnek, és lehet, hogy nem is tudod, mi történik a hátsó részben.

Noha az átirányítások általában a fejlesztőkre maradnak, néhány tippet mutatunk be, amelyek lehetővé teszik:

 • A felhasználók átirányítása a sikeres bejelentkezés után
 • A felhasználók átirányítása a bejelentkezés után a Peter bejelentkezési átirányító pluginjával
 • A felhasználók átirányítása a kijelentkezés után
 • A felhasználók átirányítása kommentár meghagyása után
 • A felhasználók átirányítása a keresés után, ha csak egy találat található
 • Felhasználók átirányítása Amikor csak egy kategória található egy kategóriában
 • Átirányítsa a felhasználókat egy véletlenszerű oldalra a WordPress programban

Az egyes felhasználói szerepek átirányítása a sikeres bejelentkezés után

A cikk ezen részében megmutatunk egy kódot, amelyet könnyen módosíthat és megváltoztathat ellenőrizheti, hogy egy adott felhasználó miért leszáll a sikeres bejelentkezés után a WordPress-alapú webhelyére.

Alapértelmezés szerint a WordPress minden felhasználót az irányítópultra viszi, és ez problémát jelenthet néhányan közületek. Talán azt szeretné, ha az adminisztrátorokat és a szerzőket a háttérképen tartanák a többi felhasználót közvetlenül a honlapjára vezesse vagy talán egy másik felhasználói oldalra, amelyet kifejezetten nekik készített.

A felhasználók szerepük alapján történő átirányításához kövesse a következő lépéseket:

 1. Nyissa meg a function.php fájlt
 2. Másolja és illessze be a következő kódot:
 3. funkció my_login_redirect ($ url, $ kérés, $ felhasználó) {
  if ($ felhasználó && is_object ($ felhasználó) && is_a ($ felhasználó, 'WP_User')) {
  if ($ felhasználó-> has_cap ('adminisztrátor') vagy $ felhasználó-> has_cap ('szerző')) {
  $ url = admin_url ();
  } más {
  $ url = home_url ('/ egyedi oldal /');
  }
  }
  return $ url;
  }
  add_filter ('login_redirect', 'my_login_redirect', 10, 3);
 4. Változtatások mentése

A fenti ábra a rendszergazdákat ott tartja ott, ahol kell lenniük – az adminisztrációs panelt, míg az összes többi felhasználót egy egyedi oldalra veszi.

Könnyen megváltoztathatja az URL-eket, ha megváltoztatja a $ url változót a 4-enth és a 6th vonal és ezért vezesse a felhasználókat azokra a bejegyzésekre / oldalakra, amelyeket Ön nekik készített.

Ha ellenőrizni szeretné a felhasználói szerepeket, ezt a kód harmadik sorában is megteheti. A fenti példában az adminisztrátorokat és a szerzőket hagytuk az adminisztrációs panelen. Ha csak adminisztrátorokat akar ott, egyszerűen távolítsa el a szerzőket a képről:

if ($ felhasználó-> has_cap ('adminisztrátor')) {

A szerzők eltávolítása helyett más szerepeket is felvehet; Ön dönti el, hogy ki melyik oldalon végzi.

Ez az. Ezzel a kóddal nincs szükséged beépülő modulra az átirányítások vezérléséhez, miután a felhasználó bejelentkezett. Ha még mindig nem változtatja meg a kódot, olvassa el, hogyan kell átirányítani a felhasználókat a beépülő modullal történő bejelentkezés után.

A felhasználók átirányítása a bejelentkezés után a Peter bejelentkezési átirányító pluginjával

Bár a bejelentkezés után gyorsan átirányíthatja a felhasználókat egy olyan kód beillesztésével, amelyet korábban mutattunk Önnek, ez nem a legjobb megoldás azok számára, akik nem vesznek részt a kódolásban. Továbbá, ha jobban szeretné ellenőrizni az átirányításokat, akkor tudnia kell, hogyan kell módosítani a kódot.

A kód módosítása helyett, megmutatunk egy plugint, amely elvégzi a piszkos munkát az Ön számára. Csak annyit kell tennie, hogy eldönti, hogy a felhasználó hova megy, kattintson néhány jelölőnégyzetre, és illessze be az URL-eket, míg a plugin gondoskodik a többiekről.

Peter bejelentkezési átirányítása

Noha számtalan WordPress beépülő modult fejlesztettek ki ugyanezen célokra, a cikk ezen részéhez Peter bejelentkezési átirányítását választottuk.

Ez a bővítmény lehetővé teszi, hogy a felhasználókat nevük, felhasználói szerepkörök és akár a felhasználói képességek alapján is kiválaszthassa és egyszerűen illessze be az URL-t, ahová a felhasználókat átirányítják bejelentkezés után. Lehetőség van egy másik oldal kiválasztására is, ha azt a felhasználót vagy felhasználói csoportot átirányítani szeretné a kijelentkezés után. Ezenkívül választhat egy külön URL-t, amelyet minden felhasználó céloldalként fog használni a regisztrációkor.

Ha ez nem elég számodra, és tovább kívánja fejleszteni az átirányításokat, Peter bejelentkezési átirányítása fedezte téged. Ha például létrehozott egy speciális oldalt minden felhasználó számára, akkor az URL-t közvetlenül a beépülő modulból hozhatja létre. Ebben az esetben elegendő a pluginben leírt egyszerű rövid kód adja meg a felhasználó felhasználónevét, és ezáltal vezesse az adott felhasználót az ő saját oldalára.

Végül kevés beépülő modult kell találni, amelyek segíthetnek a beépülő modul viselkedésének további ellenőrzésében. Beállíthatja, hogy a beépülő modul csak egy típusú URL-t használjon, és például engedélyezheti csak a belső hivatkozások használatát, vezérelheti a POST és a GET átirányításokat, szükség esetén használjon külső átirányítási fájlt, és válassza ki, hogy ki tudja vezérelni ezt a bővítményt az engedélyszintek kiválasztásával..

Ha a bejelentkezés, a kijelentkezés és a regisztráció átirányításainak kezelésére volt szüksége, Peter bejelentkezési átirányítása gyakorlatilag mindent megkap, amire szüksége van. Ja, igen, megemlítettük, hogy a plugin ingyenes? Ezt megszerezheti a WordPress plugin-lerakatból, és másodpercek alatt telepítheti, amely után csak annyit kell tennie, hogy navigál Beállítások -> Bejelentkezés / kijelentkezés átirányítás.

Hogyan lehet átirányítani egy WordPress felhasználót a kijelentkezés után

Alapértelmezés szerint, amikor a felhasználó kijelentkezik a WordPress webhelyről, visszakerül a bejelentkezési oldalra. Megjelenik egy üzenet, amely értesíti a felhasználót a sikeres kijelentkezésről, és a navigáció többi része a felhasználók számára marad.

De mi van, ha azt akarja, hogy felhasználói legyenek automatikusan átirányítva a kezdőlapra, a beszélgetési oldalakra, amelyeket látni szeretne, vagy bármilyen más érdekes oldalra? Talán egy másik kijelentkezési oldalt szeretne létrehozni, amely speciális kütyüket tartalmaz, vagy a felhasználóit másutt irányítja? Ha igen, akkor szüksége lesz erre a kis kódra, hogy minden megtörténjen.

A következő néhány sorban megmutatjuk, hogyan lehet egyszerűen átirányítani a felhasználót bármilyen kívánt URL-re. Ha nem akarja használni a kódot az átirányításokhoz, meg fogunk mutatni egy egyszerű bővítményt, amely mindent megtesz az Ön számára. De mielőtt átirányítsuk a felhasználót a kezdőlapra:

 1. Nyissa meg a function.php fájlt
 2. Másolja és illessze be a következő kódot:
 3. ADD_ACTION ( 'wp_logout', 'auto_redirect_after_logout');
  auto_redirect_after_logout () funkció
  wp_redirect (home_url ());
  kijárat();
  }
 4. Változtatások mentése
 5. Kijelentkezés és élvezze a gyönyörű honlapot

Ilyen egyszerű. Ahogy a kódból kitalálni lehet, átirányíthatja a felhasználót bármely más URL-re a harmadik sor megváltoztatásával. Tehát, ha el akarja irányítani a felhasználókat a saját webhelyének másik oldalára, vagy bármely más külső oldalra, akkor a kódjának így kell kinéznie:

ADD_ACTION ( 'wp_logout', 'auto_redirect_after_logout');
auto_redirect_after_logout () funkció
wp_redirect ('http://www.firstsiteguide.com');
kijárat();
}

Ha többet szeretne csinálni a wp_redirect funkcióval, akkor többet megtudhat róla WordPress Codex oldalak.

Bejelentkezés és kijelentkezés átirányítása

ÁR: Ingyenes

Bejelentkezés és kijelentkezés átirányítás
Ez az ingyenes plugin viszonylag egyszerű és tökéletesen elvégzi a munkáját. Ahelyett, hogy foglalkozna a kóddal, a Bejelentkezés és a kijelentkezés átirányítása további szegmenst hoz létre a beállítások oldalon. A telepítés és az aktiválás után meg kell tennie keresse meg Beállítások -> Általános és görgessen egészen az oldal végéig. Itt külön beviteli mezőket talál a Bejelentkezés és Kijelentkezés átirányításokhoz. Írja be a kívánt URL-eket, mentse el a módosításokat, és kész!

Ha további átirányítási lehetőségekre van szüksége a WordPress webhelyéhez, azt javasoljuk ellenőrizze az 5sec átirányítás plugin-jét amely segít bármilyen bejegyzés, oldal, kategória, címke vagy egyéni URL átirányításában. Ez lehetővé teszi álcázza az URL-eit ami remek lehet affiliate linkek vagy bármilyen URL elrejtésében a látogatók számára. A beépülő modul az egyes átirányított linkek statisztikáit is megjeleníti, hogy tudd, mi történik a webhelyen.

A felhasználók átirányítása a megjegyzés meghagyása után

Amikor elkezdi cikkek közzétételét, természetesen azt akarja, hogy az emberek kommentálják őket. Az útmutató ezen részében megmutatjuk, hogyan kell egy felhasználót átirányítani a megjegyzés benyújtása után.

Ez a funkció hasznos lehet számukra bizonyos helyzetekben. Előfordulhat például, hogy létrehoz egy egyedi „köszönöm” oldalt egy általa szervezett ajándékért. Tehát, amikor a látogatók egy kommentáron vesznek részt az ajándékadásban, könnyen átirányíthatják őket arra a “köszönöm” oldalra, ahol további információkat nyújthatnak a díjakról..

Valójában rengeteg különböző oka van annak, hogy miként teheti meg a felhasználót egy hozzászólás meghagyása után, így további kényszerítés nélkül meg kell tennie a folyamat automatizálásához..

A felhasználó átirányítása megjegyzés benyújtása után:

 1. Nyissa meg a function.php fájlt
 2. Másolja és illessze be ezt a kódot a fájlba:
 3. funkció redirect_after_comment () {
  wp_redirect ( '/ köszönet /');
  kijárat();
  }
  add_filter ('comment_post_redirect', 'redirect_after_comment');
 4. Módosítsa az oldal nevét a 2-ennd vonal
 5. Változtatások mentése

Ez az. Most már folytathatja és kipróbálhatja a funkciót. Nyisson meg bármelyik hozzászólását, és hagyjon megjegyzést. Ha mindent helyesen tett, akkor a http: /www.yoursite.com/thank-you oldalon, vagy a kód második sorában megadott oldalon kell megjelennie..

Köszönöm oldal

Ne felejtsd el megköszönni az embereknek a kommentárokat, de ne felejtsd el azt is, hogy azt szeretnék, hogy a látogatói maradjanak a webhelyen, és folytassák a böngészést. Egy jó ötlet lehet hozzáadni a legutóbbi vagy legnépszerűbb hozzászólásainak listáját, vagy talán még jobb, ha felsorolja az összes kapcsolódó hozzászólást, amelyek érdeklődhetnek a kommentátor számára.. Ha van levelezőlistája, ez egy jó hely előfizetéshez.

Noha ez a funkció egyszerű és gyors módot kínál a felhasználók átirányításához, miután megjegyzést fűztek hozzá, érdekli a csatlakoztat amely néhány további funkcióval rendelkezik.

A felhasználók átirányítása a keresés után, ha csak egy találat található

A keresési funkcionalitás kötelező, ha nagyobb számú cikkkel foglalkozik. Ha naponta ír, akkor képzelje el, hogy hány cikk oszlik meg a különböző kategóriákban. Ha naponta csak három rövid cikket tesz közzé, akkor az első év után ezer különféle cím lesz az adatbázisban. Képzelje el magát, amikor először jön a weboldalra, miközben valami konkrét keres – érdemes rákeresni.

Alapértelmezés szerint a WordPress keres utáni címeken, címkéken és természetesen a tartalomon. Tehát, ha szót vagy egy kifejezést keres, valószínűleg tucatnyi hozzászólást és oldalt talál, amelyek tartalmazzák a lekérdezést. De mi lenne, ha csak egy keresési eredmény lenne?

Ha valaki egy nagyon konkrét mondatot vagy egy teljes mondatot keresett, akkor valószínű, hogy csak néhány vagy talán csak egy eredmény lesz. énHa csak egy találat található, a felhasználó átirányítása a keresési eredményoldalra elégtelen. Ehelyett miért nem viszi ezt a felhasználót közvetlenül az eredményben található üzenetre / oldalra?

Lássuk, hogyan lehet ezt megtenni:

 1. Nyissa meg a function.php fájlt
 2. Másolja ezt a kódot, és illessze be a fájl végére:
 3. add_action ('template_redirect', 'redirect_search_result);
  funkció redirect_search_result () {
  if (is_search ()) {
  globális $ wp_query;
  if ($ wp_query-> post_count == 1 && $ wp_query-> max_num_pages == 1) {
  wp_redirect (get_permalink ($ wp_query-> hozzászólások ['0'] -> ID));
  kijárat;
  }
  }
  }
 4. Változtatások mentése

Készítette elő a WordPress-t az új funkciókhoz. A módosítások mentése után, minden alkalommal, amikor egy felhasználó valamit keres, amely csak egy találatot eredményez, a felhasználót közvetlenül a postába / oldalra irányítja.

Még akkor is, ha nem soknak tűnik, biztosak vagyunk benne, hogy a látogatók szeretik majd téged, ha egyetlen kattintással menti őket. Ha egy kattintást ide kattint és egy kattintást megtakarít, jobb felhasználói élményt eredményez, és valószínűleg ez valami, amit a webhelyén szeretne, nem igaz??

Átirányítsa a felhasználókat, ha egy kategóriában csak egy üzenet található

Ahelyett, hogy egy olyan kategóriát vagy címkeoldalt nyitna meg, amely csak egy eredményt tartalmaz, akkor a felhasználót közvetlenül a levélre / oldalra irányíthatja. Mint a legtöbb kódrészletünknél is, elég lesz a kód másolása és beillesztése:

Átirányítsa a felhasználót, ha csak egy bejegyzés volt egy kategóriában vagy egy címkében:

 1. Nyissa meg a function.php fájlt
 2. Másolja és illessze be a következő kódot:
 3. redirect_to_post () függvény {
  globális $ wp_query;
  if (is_archive () && $ wp_query-> post_count == 1) {
  A poszt();
  $ post_url = get_permalink ();
  wp_redirect ($ post_url);
  }
  } add_action ('template_redirect', 'redirect_to_post');
  
 4. Változtatások mentése

Miután elkészült a kóddal, és elmentette a módosításokat, kipróbálhatja a funkciót egy kategória vagy címkeoldal megnyitásával, amelyben csak egy üzenet / oldal található. Ahelyett, hogy megnyílt volna egy oldalt, ahol csak az egyik üzenet / oldal jelenik meg, közvetlenül átirányítja Önt a postára. Félelmetes, nem igaz??

Mivel néhány felhasználót összezavarhat ez, jó ötlet lenne egy egyedi üzenetet mellékelni, amely arról szól, hogy a felhasználók csak egy eredményt találtak, és hogy az átirányítás megtörtént. Ha ezt meg akarja tenni, akkor hagyhatja az üzenetet azon üzenet / oldal tetején, amelyre a felhasználót átirányították, egyszerű „visszhang” nyilatkozat beillesztésével. Ebben az esetben a kódja így néz ki:

redirect_to_post () függvény {
globális $ wp_query;
if (is_archive () && $ wp_query-> post_count == 1) {
A poszt();
$ post_url = get_permalink ();
wp_redirect ($ post_url);
}
echo "Mivel csak egy találat található, átirányítottak erre a bejegyzésre / oldalra!";
}
add_action ('template_redirect', 'redirect_to_post');

Most, hogy még egy üzenetet végrehajtottak, készen állsz, és nem kell törődnie azokkal a kategóriákkal és címkékkel, amelyek csak egy bejegyzést / oldalt tartalmaznak. De ne hagyja, hogy ez a szolgáltatás mentséget jelenjen meg azért, hogy ne írjon új cikkeket a kategóriába.

Átirányítsa a felhasználókat egy véletlenszerű oldalra a WordPress programban

Lehet, hogy ez nem minden WordPress webhely szokásos jellemzője, de lehet, hogy szórakoztató eszköz, ha valahol a webhelyén található. Ha sokat írsz, vagy talán számos galériája van, akkor több ezer olyan oldal állhat be, amelyet egy átlagos felhasználó nem fog látni.. Akkor miért nem tenné egy kicsit érdekesebbé a dolgokat azáltal, hogy egy felhasználót egy véletlenszerű üzenetre irányít át?

Rendben, nem irányítja a felhasználót egy véletlenszerű üzenetre az ő tudása nélkül, vagy természetesen ezt megteszi a honlapon. De létrehozhat egy egyszerű gombot vagy linket, amelyre a felhasználó rákattinthat, miután átirányítja a webhely másik oldalára. Talán ez egy galéria. Talán egy hűvös szerkesztőség, amelyet évekkel ezelőtt írtál. Ki tudja. Lehet szórakoztató.

Kezdjük el:

 1. Először el kell készítenie az átirányítási linket. Nyissa meg a function.php fájlt
 2. Másolja és illessze be a következő kódot:
 3. ADD_ACTION ( 'init', 'random_add_rewrite');
  function random_add_rewrite () {
  globális $ wp;
  $ Wp-> add_query_var (random ');
  add_rewrite_rule ('random /? $', 'index.php? random = 1', 'top');
  }
  
  ADD_ACTION ( 'template_redirect', 'random_template');
  
  function random_template () {
  if (get_query_var ('véletlenszerű') == 1) {
  $ posts = get_posts ('post_type = post & orderby = rand & numberposts = 1');
  foreach ($ hozzászólás $ postként) {
  $ link = get_permalink ($ post);
  }
  wp_redirect ($ link, 307);
  kijárat;
  }
  }
 4. Változtatások mentése
 5. Látogasson el a www.magadomain.com/?random=1 oldalra

Ezután készen áll a link / gomb létrehozására. Csak annyit kell tennie, hogy linket mutat http://www.yourdomain.com/?random=1 és minden alkalommal, amikor egy felhasználó megnyitja az oldalt, átirányítja egy véletlenszerű oldalra. Élvezze az új funkciót.

Átirányítja Önt a következtetésre

Előbb vagy utóbb bizonyos felhasználókat átirányítani kell bizonyos helyzetekben. Függetlenül attól, hogy van-e megfelelő ok erre, és próbálkozik arra, hogy a látogatókat vásároljon valamit, vagy csak azt akarta, hogy a bejelentkezési folyamat kényelmesebbé váljon, ez az útmutató segít az átirányítások kezelésében.

Ha elég kényelmes a kódolás, javulhat ezen, és átirányíthatja a felhasználókat különböző helyzetekben is. Ha nem, reméljük, hogy ezek a példák elegendőek voltak az Ön igényeinek kielégítésére.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked