Hogyan lehet áthelyezni blogját a Weeblyről a WordPressre

Hogyan lehet áthelyezni blogját a Weeblyről a WordPressre


Az új technológia lehetővé tette egy átlagos Joe számára, hogy megkapja öt percnyi dicsőségét, vagy saját vállalkozását a világ bármely sarkából elindítsa. Tehát, még ha fogalma sincs is arról, hogyan működik az internet, a következő néhány órában továbbra is elindíthatja a blogját. Míg valaki, aki ezt tizenöt évvel ezelőtt akart csinálni, egy-két dolgot tudnia kellett a web működéséről és az akkoriban kevés internetes létrehozási eszközök használatáról, sokkal több közül választhat. Csak azzal, hogy a Google segítségével ingyenes webes létrehozási eszközöket keresett, valószínűleg megérkezett a Weebly-re. Ez egy nagyon népszerű drag and drop eszköz, amely lehetővé teszi az első webhely gyors elindítását. Nagyon szépnek tűnik, nem igényel sokat, de mégis lehetővé teszi egy szép webhely létrehozását, amelyet a sajátjának hívhat.

Miért migrálna a Weeblyből a WordPressbe??

Míg a Weebly egy fantasztikus eszköz, amelyet kifejezetten kezdőknek hoztak létre, egyszerűen nem engedi, hogy hozzon létre egy olyan egyedi webhelyet, amelyet igazán szeretne. Először is a Weeblynek megvannak a korlátai.

Weebly

Az ingyenes platform néhány korlátozással rendelkezik, amelyek arra késztethetik Önt, hogy váltson valami jobbra. És a modern világban nehéz a WordPress-en jobb oldalakat találni a tartalom kezelésekor. A Weebly nem SEO-barát. Ez azt jelenti, hogy ha azt szeretné, hogy az új webhely megjelenjen, amikor valaki egy adott kifejezésre keres a Google-on és más keresőmotorokban, akkor speciális készségekkel kell rendelkeznie ahhoz, hogy webhelye megjelenjen ott, ahol legyen – a Google.

És nincsenek olyan további eszközök, amelyeket a Weebly-vel integrálhat, hogy segítsen az ilyen jellegű feladatok elvégzésében. Másrészről, a WordPress több mint 50 000 ingyenes bővítményből álló tárházat kínál, amelyek segítenek valami elérésében a webhelyen anélkül, hogy egyetlen kódkódot kellene írni. Egy másik fontos dolog az e-kereskedelem. Noha egy online áruház felállítása a Weebly segítségével egyszerű, valószínűleg rájöttél, hogy a Weebly minden tranzakciójára 3% -os jutalékot számít fel! Ha kérdezel tőlünk, ez egy nagy „nem-nem” és hatalmas ok a platformok váltására.

Hogyan lehet a Weebly-t áthelyezni a WordPress-be?

Ha úgy dönt, hogy végre itt az ideje átadni a blogját a Weebly-ről a WordPress-re, akkor a helyes választást választotta. És szerencsére az átvitel nem olyan bonyolult, mint más blogok átvitele a WordPress-re. Ebben az útmutatóban megmutatom minden lépést, amelyet meg kell tennie a webhely sikeres áthelyezéséhez a Weebly-ről a WordPress-re. Igen, időbe telhet, amíg telepíti az összes bővítményt, és mindent beállít, de tudnia kell, hogy az ilyen típusú átvitel nem valami olyan, amit a Weebly emberek akartak. Tehát tekerje fel az ujját, és kezdjük el.

Állítson be egy új WordPress-blogot

Mielőtt bármi mást elõtt szüksége lesz egy WordPress blogra. Szüksége van egy helyre, ahol átviheti Weebly blogját, igaz? Ne aggódj; új webhely felállítása nem sok minden. Ahelyett, hogy megismerné a szerverek működését és beállítását, csak egy jó hostra van szüksége, aki támogatja a WordPress-t. A Bluehost az egyik vezető piacvezető, és csak néhány dollárral havonta indíthatja el a WordPress blogját. És nem csak ez a tárhely szolgáltató biztosítja az Ön webhelyének online elérését, hanem automatikusan telepíti a WordPress-t az Ön számára a feliratkozás pillanatától kezdve, és egész idő alatt biztonságban lesz..

Ha nincs tapasztalata a tárhely-fiók beállításával, hadd mutassuk be gyorsan ezt:

1. Látogasson el a Bluehost oldalra erre a linkre kattintva keresse meg az „Indulás most” gombot, amely a következő lépésre viheti Önt

Bluehost

2. Válassza ki a fogadási tervet – A Bluehost számos lehetőséget kínál Önnek. Ha ez az első alkalom, hogy regisztrál egy fiókot, azt javaslom, hogy keresse meg az alapszintű fiókot.

megváltoztatja a tárhely tervet

3. Vigyázzon a domain névre – Ha már van domainje, itt átviheti és hozzárendelheti az új bloghoz. Ha nem, írja be egyszerűen a kívánt domaint, és a Bluehost tudatja velünk, ha elérhető.

domain név

Tehát a WordPress telepítésének megtanulása és az adatbázisokkal való rendetlenség helyett az egérgomb néhány kattintása után készen áll a teljes környezetre is.

Weebly-tartalom importálása a WordPress-be

Ha éppen elindította a Weebly webhelyet, akkor nem kell túl bonyolítania a dolgokat. Ha csak néhány bejegyzés és oldal van közzétéve, nincs ok a beépülő modulok manipulálására és áthelyezésére, ahol egyszerűen másolhat és beilleszthet tartalmat egyik webhelyről a másikra. Hadd mutassam meg, mit gondoltam:

 1. Nyissa meg az első Weebly üzenetét
 2. Másolja a teljes tartalmat
 3. Jelentkezzen be az új WordPress webhelyre
 4. Keresse meg a Bejegyzések -> Új hozzáadása menüpontot
 5. Illessze be a tartalmat
 6. Változtatások mentése

Az első üzenet másolása és beillesztése után rájön, hogy csak egy percbe telt, és ez csak azért van, mert valószínűleg visszakapta ezt az útmutatót a következő lépés olvasásához. Tehát, ha még több hozzászólással rendelkezik, néhány percen belül megteheti. Csak annyit kell tennie, hogy törli a Weebly blogját, és kész. De valószínű, hogy át szeretné helyezni a Weebly blogját, amelyben több tucat, vagy akár több száz tartalom van. Ebben az esetben a másolási és beillesztési technika nem vágja le.

Exportálja a Weebly RSS-t

Más eszközökkel ellentétben, amelyek már eltávolították az RSS-támogatást annak érdekében, hogy nehezebbé tegyék a WordPress-re való áttérést, a Weebly továbbra is lehetővé teszi az RSS-hírcsatorna használatát. Nem számít, de a lényeg az, hogy automatikusan létrehozott RSS oldalt használhat a teljes tartalom exportálására a Weebly webhelyről, így később importálhatja azt a WordPressbe. A következőképpen teheti ezt:

 1. Nyissa meg Weebly webhelyét
 2. hozzáad / 1 / feed az URL végén (a Weebly bemutató webhelyünkön a keresett URL a https://firstsiteguide.weebly.com/1/feed)
 3. Kattintson a jobb gombbal az oldalon bárhol, és válassza a „Mentés másként” lehetőséget
 4. Mentse el a „feed.xml” fájlt a számítógépére (az asztal jól lesz)

Exportálás RSS Weebly

Sajnos a WordPress és a Weebly nem ugyanazt az RSS formátumot használja, tehát nem használhatja a WordPress importőrt. De ahogy már mondtam, több mint 50 000 WordPress beépülő modul létezik, és néhányuk könnyen importálhatja az éppen letöltött RSS-hírcsatornát. Díjmentes.

 1. Nyissa meg a WordPress webhelyet, és jelentkezzen be
 2. Keresse meg a Bővítmények -> Új hozzáadása menüpontot
 3. Keressen „Bármely XML vagy CSV fájl importálása a WordPress-hez” (más néven „WP All Import”) beépülő modult
 4. Telepítse és aktiválja a plugin-t
 5. Lépjen az Összes importálás -> Új importálás elemre

  WP Összes feltöltési fájl importálása

 6. Válasszon egy fájlt és töltsön fel egy feed.xml fájlt (a korábban letöltött fájl)
 7. Kattintson a „Folytatás a 2. lépésre” lehetőségre

  WP All Import 2. lépés

 8. Győződjön meg arról, hogy az „elem” elem van kiválasztva, majd kattintson a „Folytatás a 3. lépésre” elemre.

  WP All Import 3. lépés

 9. Húzza és dobja a címet a címre, és a tartalom a tartalomra

  Húzza és dobja a címet és a tartalmat

  Automatikus észlelési útmutató

 10. Kattintson a „Folytatás a 4. lépésre” gombra.
 11. Kattintson az „Automatikus észlelés” elemre, folytassa, majd erősítse meg és indítsa el az importőr gombot a gombra kattintással
 12. Lépjen a Bejegyzések -> Összes hozzászólás elemre, és ellenőrizze, hogy bejegyzését importálta-e

Exportálja a Weebly oldalakat

A hozzászólásokkal ellentétben a Weebly oldalak nem tartalmaznak RSS-hírcsatornát. Ez azt jelenti, hogy nem importálhatja őket ugyanúgy, ahogyan a hozzászólásokat. De a problémára más megoldás is van, hacsak nem szeretné manuálisan másolni és beilleszteni a tartalmat az oldalakról (ha csak két vagy három oldala van, akkor őszintén szólva jobb megoldás lehet a tartalom másolása a WordPress új oldalára). :

 1. Nyissa meg Weebly webhelyét
 2. Nyissa meg a Beállításokat, és görgessen le az Archívum részhez
 3. Írja be e-mail címét, ahova ZIP fájlt kap, amely tartalmazza a Weebly webhely teljes kódját
 4. Kattintson a jobb oldalon található „Email Archive” gombra

Weebly Archívum

Remélhetőleg az e-mailt megkapja a következő percben. Tapasztalataink azt mondják, hogy a Weebly nem olyan gyors az e-mailek küldésével (ha elsőként megkapja), így ha türelmetlen, akkor csak egyszer ellenőrizheti a Beállítások oldalt. Ezúttal az exportált fájlt közvetlenül az e-mail mező alatt összekapcsolt módon kell látnia, így az e-mail várakozás helyett egyszerűen rákattint a fájlra, hogy letöltse. Az összes oldal importálásához más pluginre lesz szüksége. Ezt hívják HTML importálás 2. Ahogy a leírásból láthatjuk, a bővítményt két éve nem frissítették. Általában nem javaslom olyan pluginek telepítését, amelyeket nem frissítettek ilyen hosszú ideje, de ezt tesztelték, garantálhatom, hogy biztonságosak és továbbra is hibátlanul működnek..

 1. Töltse le a bővítményt
 2. Nyissa meg a WordPress webhelyet
 3. Keresse meg a Bővítmények -> Új hozzáadása menüpontot
 4. Kattintson a képernyő felső részén található „Bővítmény feltöltése” gombra
 5. Válassza ki az éppen letöltött fájlt, és telepítse a bővítményt
 6. Keresse meg az Eszközök -> Importálás lehetőséget, és válassza a HTML eszköz lehetőséget
 7. Válassza a „Futtatás eszköz” opciót, amely után figyelmeztetni kell, hogy nem választott ki egyetlen lehetőséget
 8. Kövesse a beállítási oldal linkjét, és kattintson a „Beállítások mentése” gombra, bármit megváltoztatva
 9. Menjen vissza az Eszközök -> Importálás elemhez, és futtassa újra a HTML importáló eszközt
 10. Válassza ki az exportált fájlt (amelyet az e-mailben kapott)
 11. Ügyeljen arra, hogy kiválasztotta az egyetlen fájl importálásának lehetőségét
 12. Kattintson a „Küldés” gombra

HTML importálás Weebly

Ha minden rendben volt, akkor új új oldalakkal kell végeznie, amelyeket ellenőrizhet az Oldalak -> Összes oldal oldalon. Ne légy lusta, és nyisson meg minden oldalt, és ellenőrizze, hogy a tartalmat megfelelően importálták-e.

Győződjön meg arról, hogy az összes kép ott van

A WordPress-hez való áttelepítéshez hasonlóan a képek kemény cookie-k lehetnek a nyelésre. Időnként a képeket tökéletesen importálják, és nincs más dolgod, mint élvezni az új blogod. De másrészt előfordulhat, hogy törött képeket készít, amelyek nem jelennek meg a hozzászólásodban és az oldalaidon. Tehát, mielőtt bármi mást tenné, nyissa meg az újonnan importált bejegyzéseket és oldalakat, és próbálja meg megtalálni az összes képet. Ha úgy találja, hogy a képek megsérültek, megpróbálhatja helyreállítani őket egy másik ingyenes pluginnal:

 1. Lépjen a Bővítmények -> Új hozzáadása elemre
 2. Keresse meg az „Képek automatikus feltöltése” bővítményt
 3. Telepítse és aktiválja

Képek automatikus feltöltése WordPress

Ehhez a beépülő modulhoz nincs beállítva. A telepítés után automatikusan beolvassa a szerkesztett bejegyzéseket vagy oldalakat. Ahhoz, hogy működjön, szerkesztenie kell az összes bejegyzést és el kell mentenie a módosításokat. Miután megtalálja a képek HTML kódját, a plugin megpróbálja megtalálni minden képet, és automatikusan letöltötte a WordPress médiagalériába, ami azt jelenti, hogy a képek az új webhelyen lesznek..

Átirányítsa a (már régi) Weebly-hozzászólásokat és oldalakat a WordPress-hez

Most, hogy beállított egy új blogot, nem akarja, hogy a régi Weebly tartalmak ott üljenek sötétben. Ez nem jó neked sem a látogatók, sem a SEO számára. Tehát, hacsak nem kezdték el a Weebly bloggal foglalkozni, és nincsenek látogatói, akkor a megfelelő módszer ennek kezelésére az, ha az összes tartalmat Weeblyről a WordPressre irányítja. Ezzel minden látogatót, aki a Weebly webhelyén érkezik, automatikusan átirányítja az új WordPress webhelyre. Ha az aldomaint (yoursite.weebly.com) használta, gyorsan beállíthatja az átirányítást:

 1. Nyissa meg Weebly webhelyét
 2. Lépjen a Beállítások -> SEO elemre
 3. Keresse meg a „Header Code” részt, és másolja / illessze be ezt a kódot:

 1.  Cserélje ki a „yournewwordpressdomain.com” kifejezést a tényleges domainre
 2.  Mentse el a változásokat és tegye közzé

Head Code Weebly
Most, ha megnyitja Weebly webhelyét, automatikusan átirányítja Önt a kódban megadott domainbe! Ilyen egyszerű. Ha egyéni domain nevet használ, akkor a következő lépéseket kell végrehajtania:

 1. Jelentkezzen be Weebly fiókjába
 2. Lépjen a Domainek oldalra
 3. Válassza ki az egyéni tartományt, és nyissa meg a beállításokat
 4. Keresse meg a „Névszerverek szerkesztése opciót”, majd kattintson a „Módosítás” gombra
 5. Vegye fel a Nameservereket az új tárhelyéből
 6. Kattintson a „Mentés” gombra.

Most csak 1-2 napot kell várnia, hogy a változások hatályba lépjenek. Ezután bárki, aki megnyitja a domainjét, megmutatja az új WordPress webhely tartalmát.

Az új kezdés

Ha teljesítette az összes, a cikkben ismertetett lépést, akkor a Weebly blogját sikeresen át kellett helyeznie egy új WordPress webhelyre. Noha végenek tűnhet, ez még csak az új blogod kezdete. Ahogy a bevezetésben röviden megpróbáltam leírni, a WordPress sokkal erősebb, mint a Weebly. Míg a hatalom jó, a jó eredmények eléréséhez keményen kell dolgoznia. Felkérem Önt, hogy tudjon meg többet arról, hogyan válasszon tökéletes témát az új blogjához és talál csodálatos plugineket amely segít új funkciók bevezetésében, amelyek a Weebly-rel nem rendelkeznének. Ne ijedjen meg a WordPress, de lassan kezdje megismerni és javítsa webhelyét minden nap. Ha bármilyen kérdése van, ne habozzon, írj megjegyzést. Örülök, hogy segíthetek.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map