Hogyan lehet áthelyezni a blogját a mozgatható típusból és a TypePadből a WordPressbe

Mozgatható típus és TypePad a WordPress-hez


Mielőtt a WordPress létezett, más tartalomkezelő rendszereknek lehetősége volt bemutatni blogolási lehetőségeiket a világ számára. A Movable Type és a TypePad voltak az elsők, akik megpróbálták megragadni a törekvő bloggerek figyelmét.

És még akkor is, amikor a WordPress megjelent a játékban, ez a kettő (technikailag három, de értsd meg ezt Mozgatható típus és TypePad ugyanazon kód futtatása) nem voltak annyira különbözőek. Ennek ellenére közel húsz év alatt a WordPress folyamatosan fejlődött, és megváltoztatta az emberek gondolkodási módját a blogolással és még a webdizájn egész világával kapcsolatban.

mozgatható típusú honlap

A WordPress több millió felhasználót és még több webhelyet keresett fel a most népszerű legnépszerűbb tartalomkezelő rendszer segítségével. A beépülő modulok és témák olyan dolgokká váltak, amelyeket még a legtapasztaltabb felhasználók is használhattak, és a blogolás és webdesign mindenki megpróbálhat.

Sajnos a Movable Type és a TypePad nem tudta követni a WordPress sikerét, és a különbségek most óriási. Tehát, ha továbbra is van olyan blogod, amelyet a Movable Type és a TypePad működtet, akkor valószínű, hogy át szeretné vinni őket egy saját üzemeltetett WordPress blogra.

Miért szeretné áthelyezni a Movable Type és a TypePad programot a WordPress programba?

typepad kezdőlap

Egyszerűen fogalmazva: a Movable Type és a TypePad a múlté. A rendszerek nem tudták volna követni a nyílt forráskódú platform, például a WordPress által beállított ütemet. Ahol a WordPress fejlesztői mindenki számára bővítményeket és témákat fejlesztettek ki, a Movable Type és a TypePad elakadtak.

Tehát, ha frissíteni akarja a Movable Type / TypePad blogját, és új funkciókat vezet be, akkor tudnia kell, hogyan kell kezelni a kódot. Ha úgy dönt, hogy az egyik bővítményt telepíti, akkor tudnia kell, hogy mit csinál, és hogyan kell telepíteni. A probléma az, hogy a Movable Type és a TypePad nem rendelkezik telepítővel, tehát minden bővítménynek megvan a saját telepítési szabálya..

A testreszabás korlátozott. Hacsak nem kívánja kódolni a kívánt témához vezető utat, akkor elfelejtheti egy szépen megtervezett blog létrehozását, ahol a WordPress szinte korlátlan lehetőségeket kínál. Éppen ezért akkor is, ha van blogod a Movable Type vagy a TypePad témában, Azt javaslom, hogy mindent átadjanak egy saját üzemeltetésű WordPress-nek, ahol teljes ellenőrzést gyakorolhat a webhelyén

Hogyan mozgathatjuk a Movable Type és a TypePad programot a WordPress programba

Ha ezt az útmutatót olvassa, biztos vagyok benne, hogy okai vannak az áthelyezésre, ahogyan én éppen írtam, és nyilvánvalóan rájöttél, hogy a WordPress valóban mennyire hatalmas. Tehát minden további nélkül, hadd mutassam meg, hogyan kell végrehajtani az átutalást.

1. Készítse elő a WordPress környezetet

A saját WordPress-webhelyed van az út, de ha több energiát igényel, akkor nagyobb felelősségvállalást kell vállalnia. És érezheti, hogy a legelső lépésben meg kell találnia a saját tárhelyét.

A WordPress telepítéséhez létre kell hoznia egy környezetet, amely kezelni fogja a WordPress-t és mindazt, ami hozzá tartozik. Ha elindítja a Google-ot a WordPress tárhely szolgáltatók számára, rájön, hogy több száz lehetőség közül választhat. De hadd segítsek neked ezzel, mondván, hogy a Bluehost az én első számú választásom a WordPress tárhelyéhez.

Ez a hosting cég az egyik legismertebb a blogok területén, és valójában egyike a kevésnek, amelyet a WordPress.org, ami óriási üzlet!

WordPress Bluehost

Nem csak a legjobb szolgáltatást kapja, hanem mindent beállít néhány egyszerű lépésben. Még ha ez az első alkalom is, hogy megsérti a hosting szolgáltatókat, ne aggódjon; Megmutatom, hogyan lehet mindent beállítani három egyszerű lépésben:

1. lépés

Látogasson el a Bluehost oldalra, ahol megtalálja a „Start Start Now” gombot. A folytatáshoz kattintson a gombra.

Bluehost

2. lépés

A képernyőn látnia kell néhány hostolási tervet. Hacsak nem tudja pontosan, mire van szüksége egy hosting társaságtól, határozottan javaslom, hogy válasszon az alapvető szót, amely mindent megad, amire szüksége van a blogjához.

megváltoztatja a tárhely tervet

3. lépés

Hacsak nincs egyéni domain, itt regisztrálhat egy újat. Írjon be bármit, amire tetszik, és a Bluehost megtudja, elérhető-e a domain, és az árát. A tökéletes domain név megszerzése nem könnyű feladat, ezért szánjon időt és bölcsen döntsön.

domain név

Van még egy dolog, amit szeretek a Bluehost iránt. Miután végzett a fiók beállításával, szó szerint néhány lépést tesz a WordPress telepítéséhez. Annak ellenére, hogy a WordPress telepítését még soha nem volt nehéz telepíteni, emlékszem, hogy néhány évvel ezelőtt FTP-kiszolgálókat és adatbázisokat kellett kezelnem, hogy a dolgok megkezdődjenek. Ez már a múlté, és elfelejtheti a kézi csinálást. Egyszerűen kövesse az utasításokat, és néhány kattintással telepítheti a WordPress-példányt, és készen áll a következő lépésre.

2. Exportálható típus vagy TypePad exportálása

Mivel a Movable Type-t és a TypePad-t ugyanaz a vállalat hozza létre, gyakorlatilag ugyanazon munkakereten futnak, vagyis a többi elem mellett a tartalom exportálása gyakorlatilag ugyanaz:

 1. Nyissa meg a Movable Type vagy Type blogot
 2. Belépés
 3. Keresse meg a Blogok -> Beállítások -> Importálás / exportálás menüpontot
 4. Kattintson az Exportálás gombra, és várja meg, amíg a folyamatjelző sáv megtelik
 5. Kattintson a letöltési linkre
 6. Mentse az asztalon az exportáló eszköz által létrehozott fájlt

Movable Type export

3. Importálás a WordPressbe

Szerencsére a WordPress natív támogatással rendelkezik a Movable Type és a TypePad saját rendszerébe történő importálásához. Ez azt jelenti, hogy anélkül, hogy bármilyen harmadik féltől származó alkalmazást kellene kezelnie, mindössze néhány egérkattintással mindent importálhat:

 1. Lépjen az Eszközök -> Importálás elemre
 2. Keresse meg a „Movable Type and TypePad” elemet a listán
 3. Telepítse és futtassa az importőr eszközt
 4. Kattintson a „Fájl kiválasztása” gombra
 5. Válassza ki a korábban exportált fájlt
 6. Kattintson a „Fájl feltöltése és importálása” gombra

Importálható mozgatható típus és TypePad

A most már régi blogod méretétől függően eltarthat egy ideig, amíg az összes befejeződik. Ha kész, csak hozzá kell rendelnie a szerzőt. Kiválaszthatja az aktuális szerzőt, ha az összes üzenet tulajdonosa vagy. Ha több szerzőt kell kineveznie, itt létrehozhat új, és hozzárendelheti őket hozzászólásokhoz.

Ennek ellenére, ha elfelejti ezt megtenni, vagy meggondolja magát a szerző nevével kapcsolatban, ne aggódjon, mert mindig szerkesztheti az importált bejegyzéseket, megváltoztathatja a szerzőket, és bármit megtehet. Ez egy újabb nagyszerű dolog a WordPressnél, amely lehetővé teszi a blog kezelését a kívánt módon.

4. Kézzel ellenőrizze a tartalmat

Elméletben mindennek rendben kell lennie, és cikkeit helyesen kellett volna importálni a WordPressbe. Ennek ellenére azt javaslom, hogy ellenőrizze manuálisan a tartalmat.

Ellenőrizze a hozzászólásokat

Ennek legegyszerűbb módja a Bejegyzések -> Összes hozzászólás megnyitása, és ellenőrizze, hogy az összes cikk elérhető-e a WordPress-ben. Nyugodtan nyissa meg az összes hozzászólást, szerkessze őket, és ellenőrizze, hogy minden rendben van-e.

5. Mi a helyzet a képekkel??

Ha kinyitotta a képeket tartalmazó üzenetét, akkor örömmel látja, hogy minden kép helyesen töltődik be. Sajnos ez nem azt jelenti, hogy a képeket megfelelően importálták. Az igazat megvallva – a képeket nem importálták.

A Movable Type és a TypePad csak szöveges fájlokat exportál (ne feledje, hogy egy fájlt letöltött, majd az importáló eszközön importált). Bár a szöveges fájl nem tartalmaz képeket, biztosítja a HTML kódot, amely megmondja a WordPressnek, hogy hol vannak a képek. Tehát a képeket még mindig betöltjük a régi Movable Type / TypePad cikkekből.

Ennek kijavításához szükség van egy ingyenes WordPress plugin segítségére.

 1. Keresse meg a Bővítmények -> Új hozzáadása menüpontot
 2. Keresse meg az automatikus feltöltés képeket
 3. Telepítse és aktiválja a plugin-t

Képek automatikus feltöltése

Ha ez az első WordPress-bővítmény, akkor örömmel tudom, hogy nincs telepítve. A telepítés után minden automatikusan működik. Csak annyit kell tennie, hogy megnyit egy hozzászólást, és elmenti azt. Még nem is kell módosítania; furcsa, igaz?

A beépülő modult ez a művelet váltja ki, és ennek eredményeként keressen bármilyen képeket tartalmazó HTML-kódot. Miután megtalálta, a plugin letölti a képet a forrásból, és automatikusan feltölti azt a WordPress Media Library-be, és ugyanabban a helyen helyezi el a postába. Ezt olyan könnyű megtenni, és szeretem a plugint használni a blogok átvitelekor.

Valószínű, hogy tíz, ha nem több száz blogbejegyzésed van, amelyeket importáltál. Tehát az egyesre kattintás helyett a tömeges képeket cserélheti:

 1. Hozzászólások megnyitása -> Összes üzenet
 2. Az összes üzenet kiválasztása
 3. Válassza a Szerkesztés lehetőséget
 4. Kattintson az Alkalmaz gombra
 5. Amikor megjelenik az új képernyő, kattintson a „Frissítés” gombra

Miután ezt megtette, a WordPress egyidejűleg kezeli az összes kiválasztott bejegyzést, azaz mindegyikük mentésre kerül, és a plugin képes lesz működni, azaz kicserélni az összes képet.

6. Átirányítsa a régi URL-eket az újokra

Mivel már a régi Movable Type vagy TypePad blogodból költözött, ez valószínűleg azt jelenti, hogy már egy ideje van. Ez ismét azt jelenti, hogy létrehozott némi olvasóközönséget, és hogy a blog indexelte a Google. Annak érdekében, hogy ne veszítsen el közönséget, okos ötlet lenne a permalink kezelése. Ezzel bárki, aki rákattint a régi linkre, továbbra is a megfelelő üzenetben marad.

 1. Nyissa meg a Beállítások -> Permalinks elemet
 2. Válassza az „Egyéni szerkezet” lehetőséget
 3. Másolja ezt a mezőbe: /%year%/%monthnum%/%postname%.html
 4. Kattintson a „Változtatások mentése” gombra

7. Testreszabhatja új blogját

Ha követte a teljes útmutatót, akkor valószínűleg rájöttél, mennyire könnyű minden. Most kezdődik a szórakoztató rész, ahol kiválaszthatja a WordPress témát és a új pluginek telepítése.

Az új WordPress-blog megjelenésének testreszabása mellett ne felejtse el biztonságosítani és rendszeresen karbantartani.

GYIK

Mennyi ideig tart a Movable Type / TypePad migrálása a WordPressbe?

Még ha ezer cikk is van, a teljes átvitel körülbelül egy órát vesz igénybe. És csak akkor ez a helyzet, ha először dolgozik a WordPress-szel. Ha ismeri a platformot, akkor az egész még rövidebb idő alatt megtehető. 

Ugyanakkor időbe telik az új WordPress blog létrehozása és testreszabása, amely napokig, akár hetekig is eltarthat ahhoz, hogy helyesen tegyék meg..

Törölhetem a régi TypePad / Movable Type blogomat az átvitel során?

Annak biztosítása érdekében, hogy minden helyesen továbbadjon (tartalom és képek), határozottan javaslom, hogy ne törölje a régi blogot, amíg minden el nem készül. Miután biztos benne, hogy a teljes tartalom biztonságosan átkerült az új WordPress blogba, törölheti a régit.

Hogyan importálhatom a Movable Type vagy a TypePad blogomat?

Sajnos a stílus importálása nem lehetséges. Kétféle lehetősége van a tartalom importálása után. Vagy keressen egy új WordPress témát, amelyet testreszabhat, és hasonlóvá teheti a régi blogjához.

A másik lehetőség a sablon kézi kódolása, amelyet a Movable Type / TypePad-nél használt. Ebben az esetben kérjük, vegye figyelembe, hogy hatalmas falatot fog készíteni, amelyhez webdesign készségek és ismeretek szükségesek. És még ha szakértőt is felvesz, ez hatalmas törekvés lehet, amely drága kalandot is jelent.

Következtetés

Bár a Movable Type és a TypePad félelmetes versenytársak voltak a WordPress számára a történelem folyamán, ma más történet van. Ha törődik a blogoddal, és továbbra is növeli a közönséget, akkor a weboldalt át kell helyeznie a WordPress oldalra.

Amint a cikkből láthatta, a migrációs folyamat meglehetősen egyszerű. De sajnos ez azt is jelenti, hogy nem kell mindent átadnia. Tehát összpontosítson az írott tartalom és képek áthelyezésére, és szánjon időt egy új környezet felépítésére a WordPress-en – ez korábban kifizetődik, mint gondolnád, mivel lesz egy modern blogod, amelyet mindenki szeretni fog.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map