Hogyan készítsünk biztonsági másolatot a WordPress webhelyről

wordpress-manual-backup.png


A biztonsági mentés egyike azoknak a számítógépes kifejezéseknek, amelyeket mindenki szeret használni, még akkor is, ha nem értik meg teljesen. Ha még mindig nem ismeri a kifejezést, akkor az adatok másolása vagy archiválása, így gyorsan visszaállíthatja azokat, ha valami szörnyű történik az eredeti fájlokkal.

A WordPressről beszélve a biztonsági mentés a WordPress fájljainak és adatbázisának biztonságos helyre másolásának folyamatát jelenti. Tehát abban az esetben, ha összezavarja webhelyét, megtámadja magát, vagy ha bármilyen okból egyszerűen szüksége van egy webhely régebbi verziójára, fájdalommentesen visszaállíthatja..

Általában a WordPress tárhelyszolgáltatója fedezi Önt. A legtöbb hosting cég ma ígéri, hogy rendszeresen biztonsági másolatot készít webhelyéről. Egyes vállalatok napi rendszerességgel biztonsági másolatot készítnek webhelyéről, míg a többi ezt hetente vagy havonta készíti. Ennek ellenére ez nem lehet teljesen támaszkodni. Igen, a legtöbb tárhely szolgáltató vállalja az ígéretét, és az Ön biztonsági mentéseit minden alkalommal elérhetővé teszi, de tényleg azt akarja, hogy valaki másokra teljesen támaszkodjon, amikor a webhelyről szól?

Mi lenne, ha teljes biztonsági másolatot szeretne a következő tíz percben, és a támogatási csapat órákig nem válaszol? Mi lenne, ha a hosting szolgáltató bármilyen okból nem tud beolvasni a kért adatokat?

Ezért kell a saját biztonsági mentéseiről gondoskodnia. Ne tévesszen be minket; valószínűleg vissza tudja állítani a webhelyét a tárhely szolgáltatótól, de ha pénzt keres a WordPress webhelyéről, akkor nem szabad a biztonságon játszania.

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan lehet manuálisan készíteni a WordPress fájlok és adatbázisok biztonsági másolatát. Mindkét rész kulcsfontosságú, ha teljes biztonsági másolatot szeretne létrehozni. Ezután megmutatjuk a WordPress automatizált biztonsági mentésének legjobb beépülő moduljait. Ezek a beépülő modulok segítenek a fájlok másolásában, lehetővé teszik a lehetőségek széles választékát, és akár automatikusan készíthetnek biztonsági mentéseket a webhelyére. Bár a jobban működnek, mint a nagyszerűek, a legtöbb biztonsági mentési plugin prémium, ami azt jelenti, hogy fizetnie kell értük. És többségükben havi díjakat kell fizetnie, hogy minden divatos funkciót megkapjon.

A WordPress fájlok manuális biztonsági mentése

Mint már talán már tudta, a WordPress a bővítmények, témák és felhasználók adatait fájlokban és adatbázisokban tárolja. A manuális biztonsági mentés elindításához le kell töltenie az összes egyedi fájlt a webhelyről.

Ha megnyitja a WordPress fő könyvtárat, számos almappát talál, például wp-admin, wp-content, és wp-includes (ellenőrizze az alábbi képernyőképet). Ezek a mappák értékes adatokat tartalmaznak, amelyek együttesen bekapcsolják a webhelyet. Például a wp-content mappában megtalálja az összes témáját, beépülő modulját, frissítését és feltöltését. Nem akarja elveszíteni a fájlok egyikét sem, ugye? Mi a helyzet a wp-includes és wp-admin amelyek a webhely futtatásához szükséges egyéb információkat tartalmaznak?

A WordPress fájlok biztonsági mentése

És ez csak a jéghegy csúcsa; vannak néhány alapvető fájl a gyökérmappában, például wp-config.php amelyek megőrzik a webhely konfigurációjának minden részletét. Az összes ilyen adatot vigyáznia kell, így lássuk, hogyan készíthetünk biztonsági másolatot.

Az induláshoz FTP-hozzáférésre van szüksége a webhelyéhez. Ha még soha nem csatlakozott az FTP-fiókjához, akkor az összes szükséges információt megtalálnia kell a tárhelyszolgáltató e-mailjében, vagy létrehozhat egy új fiókot a cPanel segítségével.

 1. Nyisson meg egy FTP-klienst FileZilla
 2. Jelentkezz be a fiókodba
 3. Töltse le a teljes WordPress mappát a számítógépére

Ez egyáltalán nem volt nehéz, nem? Három egyszerű lépés után már teljes biztonsági másolatot kapott a WordPress fájljairól, és ezeket biztonságban kell tartania. Tárolja a mappát valahol a számítógépen, és biztonságosítsa felhő tárhely , mentse el a külső lemezt, USB memóriakártyát, DVD-t … csak győződjön meg arról, hogy csak Ön számára elérhető.

Fájlok visszaállítása az FTP hozzáféréssel

A WordPress fájlok FTP-n keresztüli visszaállítása ugyanolyan kényelmes, mint a fényképek másolása az egyik mappából a másikba. Ha valaha is húzott és dobott fájlokat a Windows rendszerben, akkor már tudja, hogyan állíthat vissza biztonsági másolatot az FTP-n keresztül:

 1. Nyissa meg az FTP-kliensét (a FileZilla vagy bármely más választott kliens segítségével)
 2. Jelentkezz be a fiókodba
 3. Keresse meg a WordPress telepítési mappáját
 4. Nyissa meg a biztonsági mentési mappát a számítógépen
 5. Húzza és dobja be az összes fájlt a számítógépről az FTP-kiszolgálóra
 6. Válassza a fájlok felülírását / cseréjét, amikor a rendszer kéri

A kapcsolat sebességétől függően ez akár tíz percet is igénybe vehet. Türelmesen várja meg, amíg az átvitel befejezi az összes biztonsági mentési fájl áttelepítését.

Hogyan készítsünk biztonsági másolatot a WordPress adatbázisokról

A WordPress adatbázisok kézi biztonsági másolatának megszerzéséhez hozzáférnie kell a PhpMyAdmin programhoz. A cPanelben megtalálhatja ezt a szoftvert az Adatbázisok kategória megnyitásával.

 1. Jelentkezzen be a cPanelbe
 2. Keresse meg a adatbázisok kategória
 3. Nyisd ki phpMyAdmin
 4. Válaszd a Export lap
 5. Válasszon módszert (gyors vagy állítsa be az opciókat az egyéni módszerben)
 6. Válassza ki az adatbázis formátumát
 7. kettyenés Megy gombra, amely elmenti az adatbázist a számítógépén

Hozzon létre WordPress adatbázis biztonsági másolatot

A webhely méretétől és az internetkapcsolat sebességétől függően ez akár néhány percet is igénybe vehet. Légy türelmes és várja meg, amíg az egész folyamat befejeződik.

Ha megosztott tárhelyet használ, akkor valószínű, hogy nem fér hozzá a PhpMyAdminhoz. Ha igen, vegye fel a kapcsolatot szolgáltatójával. Lehet, hogy frissítenie kell a fiókját, vagy csak fel kell kérnie őket a szolgáltatás engedélyezésére.

A WordPress adatbázis visszaállítása

A WordPress adatbázisok visszaállítása egy kicsit bonyolultabb folyamat:

 1. Jelentkezzen be a phpMyAdmin oldalra
 2. Keresse meg az adatbázist a képernyő bal oldalán található listából
 3. Ha vissza szeretné állítani a teljes adatbázist, görgessen le és válassza a lehetőséget Ellenőrizni mind választási lehetőség
 4. Most válassza ki Csepp a listából
 5. Miközben továbbra is kiválasztotta az adatbázist, kattintson a import gomb
 6. kettyenés Válassz fájlt gombot, válassza ki az adatbázis fájlt a számítógépről, és nyissa meg
 7. Tartsd a Részleges importálás opció bejelölve
 8. Ügyeljen arra, hogy a formátum megjelenjen SQL és az EGYIK SEM az SQL kompatibilitási módra van választva
 9. kettyenés Megy gombot az importálás befejezéséhez

Töltse le a teljes biztonsági másolatot a cPanel segítségével

cPanel fájlok

Ha hozzáfér a cPanelhez, akkor a dolgok még könnyebbé válhatnak, mivel egyetlen gombra kattintással letöltheti webhelyének teljes vagy részleges biztonsági másolatát. Ezt már ismertettük a WordPress felhasználók számára készült Ultimate cPanel útmutatóban, de mutassuk meg még egyszer ezt az egyszerű folyamatot:

 1. Keresse meg a Files kategória
 2. Nyisd ki Biztonsági mentési varázsló eszköz
 3. kettyenés biztonsági mentés gomb bal oldalról
 4. Válassz egy Teljes biztonsági mentés vagy válasszon konkrét mappákat, adatbázisokat vagy e-mail továbbítókat és szűrőket
 5. kettyenés Biztonsági mentés létrehozása ha a Teljes biztonsági másolatot választotta, vagy egy másik gombra kattintva választja a biztonsági másolatot
 6. Kattintson a linkre a biztonsági mentés letöltéséhez és helyben történő mentéséhez

Ismét ellenőrizze, hogy biztonságos helyen tárolja-e a biztonsági másolatot. Szüksége lesz a fájlokra, ha úgy dönt, hogy visszaállítja a biztonsági másolatot.

Teljes biztonsági mentés

A cPanel segítségével letöltött teljes biztonsági mentés tartalmazza az összes fájlt, mappát, adatbázist, sőt e-mail továbbítók és szűrők.

Állítsa vissza a webhelyet a cPanel használatával

Reméljük, hogy nem kell helyreállítania webhelyét. De ha hosszabb ideig marad a webhelyén, előbb vagy utóbb valami rosszul fordulhat elő, és a dolgok kijavításának egyetlen módja a legfrissebb biztonsági másolat helyreállítása. CPanel használata esetén a dolgok nem annyira bonyolultak:

 1. Jelentkezzen be a cPanelbe
 2. Nyisd ki Fájl kezelő Alkalmazás
 3. Kattintson az oldal tetején található Feltöltés gombra
 4. Válassza ki a legfrissebb biztonsági másolatot a számítógépről, és töltse fel a szerverre

Kérjük, várjon egy ideig, mivel a feltöltési folyamat eltarthat egy ideig. A fájl feltöltése után válassza az összes fájl listájából a tömörített mappát. Amíg a fájl még kiválasztva van, kattintson a Kivonat gombra, amelyet az oldal bal felső sarkában talál.

Most egy új felugró ablakot kell látnia, amely a mappáról szól. Válassza ki a mappát, ahol a webhelyfájlok találhatók (a legtöbb esetben ez a / public_html mappa lesz), majd kattintson a Fájl (k) kibontása opcióra. Néhány pillanat múlva az összes fájlt felül kell írni, és a webhely helyreáll a visszaállított verzióban. Ha rendszeresen készít biztonsági másolatot a webhelyről, akkor nem szabad éreznie, hogy túl sokat veszít.

A legjobb bővítmények az automatikus WordPress biztonsági mentéshez

A biztonsági mentések kézi létrehozása nem olyan nehéz. De amint a fenti bekezdésekből látszik, a teljes biztonsági másolat készítéséhez időbe telik. A bloggereknek általában nincs annyi ideje, hogy a műszaki technikákra fordítsák őket, és heti egyszer vagy kétszer a teljes folyamat kézi átvitele érzi az idő pazarlását..

Mivel a WordPress-t választotta blogplatformjának, szerencséd van. Számos ingyenes és prémium plugin elhárítja a gondját, azaz olyan pluginek, amelyek automatizálják a teljes biztonsági mentési folyamatot. Itt találhatók a WordPress automatizált biztonsági mentésének legjobb beépülő moduljai.

Vault Press

Vault Press

ÁR: 99 USD évente vagy 9 USD havonta

Az egyik legjobbként elismert Vault Press minden bizonnyal mindent (és többet) megad, amire szüksége van, amikor a WordPress-webhelyről biztonsági másolatot készít. A plugin egyszerűen telepíthető és kezelhető. A webhely biztonsági mentésének alapértelmezett beállításai mellett (amelyek tartalmazzák az ütemezett biztonsági mentéseket, a visszaállítási lehetőségeket és a fájlok közötti választást, amelyeket biztonsági másolatba szeretne belefoglalni), ezzel a pluginnel statisztikákat és tevékenységi információkat is kap. Fizetésétől függően még egy biztonsági beállítást is hozzáadhat, amely lehetővé teszi, hogy a Vault Press vigyázzon a biztonsági mentésekre, és biztonságossá tegye. Neked kellene nézd meg részletesen az ajánlatot, és az összes opcióval együtt, érdemes kissé többet fizetnie erre.

Backup Buddy

Backup Buddy

ÁR: 80 dollártól

A Backup Buddy segítségével biztonsági másolatot készíthet a teljes WordPress-webhelyről, és néhány kattintással visszaállíthatja azt. A plugin telepítése után csupán annyit kell tennie, hogy megadja az e-mail címét és a jelszavát, és készen áll a használatra. Ez a bővítmény lehetővé teszi, hogy letölt egy biztonsági másolatát ZIP fájlban, amelyet helyben menthet, vagy azonnal feltölthet online szolgáltatásba. A Backup Buddy segítségével 1 GB szabad helyet biztosít a biztonsági mentések mentéséhez a Backup Buddy Stash-on, vagy elküldheti a biztonsági másolatot e-mailbe, FTP, Amazon S3, Dropbox vagy Rackspace Cloud.

Különféle lehetőségek közül választhat, amelyek közül választhat, hogy csak az adatbázisokról vagy az egyes mappákról készítsen biztonsági másolatot, ahelyett, hogy minden alkalommal teljes biztonsági másolatot készítne – valami, amely néhány gigabájtnyi adatnál többet segíthet neked. Ha ütemezte a biztonsági mentést, akkor megengedheti magának, hogy elfelejtse, és hagyhatja, hogy a Backup Buddy elvégzi a kemény munkát.

BackUpWordPress

Biztonsági másolat a WordPressről

ÁR: Ingyenes / 99 USD

Ez a plugin ingyenes és fizetett verzióban érkezik. Az ingyenes használatával gyorsan készíthet biztonsági másolatot a szerveren, ütemezheti azokat könnyedén, és kiválaszthatja, hogy mely fájlokat kell beépíteni a biztonsági mentésbe. Ha a csomag megvásárlása mellett dönt, akkor automatikusan továbbíthatja adatait olyan szolgáltatásokra, mint a Google Drive, DropBox, Amazon S3, Dreamhost DreamObjects, Rackspace Cloud és a Microsoft Azure, és még biztonságosabbá teszi a biztonsági mentéseket..

BackWPup

BackWPup

ÁR: Ingyenes / 75 USD

Ez a bővítmény két verzióban is elérhető. Az ingyenesen biztonsági másolatot készíthet a webhelyről a számítógépen, és feltöltheti a biztonsági másolatát a Dropbox, S3 szolgáltatásokba, a Rackspace Cloudbe. Van egy ütemezett biztonsági mentés az ingyenes verzióban, és természetesen bármikor visszaállíthatja a biztonsági mentéseket. De ha további lehetőségeket és szolgáltatásokat szeretne, mint például a Google Drive, akkor nyitnia kell a pénztárcáját, és fizetnie kell a BackWPup PRO verziójaért. Ha akarod hasonlítsa össze az összes szolgáltatást az ingyenes és a PRO verziótól annak eldöntéséhez, hogy érdemes-e megvásárolni, ellenőrizze a hivatalos weboldalt.


Ha problémát tapasztalt a WordPress webhelyén, és gyors biztonsági másolatot igényel, akkor már tudja, mennyire fontos a webhely gondozása. Ha eddig szerencséd volt, ne várja meg, hogy tanuljon a hibáiról. Győződjön meg arról, hogy a tárhely szolgáltatója rendszeresen biztonsági másolatot készít fájljairól és adatbázisairól.

Kérjük, ne légy lusta; Biztonsági másolatot készíthet WordPress webhelyről időről időre. Soha nem tudhatja, mikor lesz szüksége ezekre a fájlokra. Miután először készített biztonsági másolatot, látni fogja, hogy csak néhány kattintásba kerül a legfrissebb fájlok tárolása a számítógépen. És ha néhány dollárt tud megtakarítani, válassza az egyik legjobb bővítményt az automatikus WordPress biztonsági mentéshez, és pihenjen, amikor a biztonsági másolatokról van szó..

Milyen tapasztalataid vannak? Milyen gyakran készít biztonsági másolatot a WordPress webhelyről?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map