Hogyan hozzunk létre egyéni postai tipusokat a WordPress programban

Hogyan hozzunk létre egyéni postai tipusokat a WordPress programban


Mielőtt ténylegesen megmutatnánk, hogyan hozhat létre saját egyéni üzenettípust, amelyet büszkén használ az új WordPress-alapú blogján, nézzük meg, mi az az egyéni üzenet típusa valójában.

A postai üzenet típusa egyszerűen egy szabálykészlet, amely leírja a cikk tartalmának megjelenítését. Minden postátípusnak megvannak a saját paraméterei, amelyek meghatározzák azt, így különbséget tud tenni egy üzenet, oldal, archívum, verzió vagy navigációs menü között. De amint látni fogja, ha cikkeket ír, mint üzenetét, minden, amit írsz, ugyanazzal a szerkezettel fog rendelkezni. Ennek oka az, hogy ugyanazt a sablont fogja használni a bejegyzéshez. De ez teljesen rendben van, ha olyan blogot ír, ahol egy cikk típusa elegendő a cikkek kezeléséhez.

A nem is olyan hosszú történelem során a WordPress óriási fejlődésen ment keresztül, és határozottan kibővítette blogplatformját. Ez a világ egyik leginkább használt és elismert tartalomkezelő rendszerévé vált. Ennek egyik fő oka az, hogy lehetővé tegyék az embereknek, hogy egyéni üzenettípusokat hozzanak létre.

Nézzük meg, hogy az egyéni üzenet típusa mit tehet Önnek egy egyszerű példában. Képzelje el, hogy szerencsejáték-webhelyet működtet. Rendszeresen szeretne híreket közzétenni, minden nap számos előzetes publikálódik, amelyeket megoszthat a közönséggel, a szerzők új játékokat játszanak és véleményeket írhatnak, képernyőképeket szeretne közzétenni a legújabb online mérkőzésről, stb..

Mint már kitalálhatja, többféle tartalomtípusra van szükség, amelyre ebben az esetben szükség van, és ha továbbra is szokásos hozzászólásokat használ, akkor az összes tartalom azonos lesz, és nehezebbé teszi neked és a látogatói számára a különbség megtalálását. egy videocikk és egy áttekintés között. Igen, azt szeretné, ha egyéni üzenettípus lenne, hogy mindent szervezetesebbé tegyen.

Maradjon ezzel a képpel még néhány másodpercig. Ha egyéni üzenettípust hoz létre, akkor a híreknek lehet egy speciális területe, ahol linket helyezhetnek a forráshoz. A játék átnézésének típusa olyan besorolással bírhat, amelyet a szerző adott egy játékra, beleértve a csillag alapú rendszert, és különféle stílusokat alkalmazhat, mondjuk a véleményének feliratára. Az Ön utánfutójának típusa hangsúlyozná a videót, és lehetővé tenné az emberek számára, hogy a fényképről élvezzék, ahelyett, hogy egy üzenetben nézzék meg. Folytathatjuk örökké, de pontosan érted?

 • Hozzon létre egyéni feladástípust
 • Hozzon létre egyéni postai típusokat beépülő modulokkal

Hozzon létre egyéni üzenettípust:

Rendben, tudjuk, hogy unatkozni fog a beszélgetésünkkel – itt van, hogy megtanulja, hogyan hozhat létre egyéni hozzászólást, így kezdjük. Nyújtsa ki az izmait, vegyen mély lélegzetet, és amikor készen állsz, kezdjük el. Ha érdekel, mélyebbre mélyítsen WordPress és a kódot, ugrás a beépülő modulhoz, amely segít.

 1. Nyissa meg a function.php fájlt, és illessze be a következő kódot.
 2. Győződjön meg arról, hogy a kódot a záró PHP-címke (?>) Elé helyezte, különben nem fog működni.

  // létrehoz egy játék-áttekintést
  function game_reviews_init () {
  $ args = tömb (
  'label' => 'Game Reviews',
  'nyilvános' => igaz,
  'show_ui' => igaz,
  'capability_type' => 'post',
  'hierarchical' => false,
  'rewrite' => tömb ('slug' => 'game-reviews'),
  'query_var' => igaz,
  'menu_icon' => 'dashicons-video-alt',
  'támogatja' => tömb (
  'cím',
  'szerkesztő',
  „Részlet”,
  'Trackbacks',
  "Rendelésre mezők,
  'Hozzászólások',
  „Változathoz”,
  „Miniatűr”,
  'szerző',
  'Page-attribútumok')
  );
  register_post_type ('játék-áttekintések', $ args);
  }
  add_action ('init', 'game_reviews_init');
 3. Változtatások mentése

Ha megnézi a adminisztrátori területet a WordPress-ben, észreveszi, hogy a menüben található egy új „Game Reviews” elem. Eddig úgy fog kinézni, mint bármely más üzenet, de még mindig nem fogja látni ezeket a hozzászólásokat online. Van még néhány lépés, amelyet át kell lépnie annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet hozza ki az egyéni üzenet típusából.

Ne felejtsen el beállítani az állandó linkeket, mielőtt kipróbálná az új üzenetét, különben hiba történik.

Hozzon létre egy sablont az új egyedi hozzászólás típusához:

 1. Nyissa meg a téma mappáját
 2. Hozzon létre egy új fájlt, és nevezze el úgy, mint a game-review-template.php
 3. Nyissa meg a fájlt, és illessze be a következőket:
 4. 
  
 5. Nyissa meg a page.php fájlt, amely a téma mappájában található
 6. Másolja és illessze be a kódot a game-review-template.php fájlba
 7. Keressen egy darab kódot, amely azonos vagy hasonló ehhez (a témától függ):
 8. 
  
  
  

  Ha megtalálta ezt a részt, módosítsuk azt, hogy az új oldalon megjelenhesse az egyéni üzenet típusa. Fel kell vennie a $ query vonalra a hurok fölött, majd módosítsa magát a hurkot. A kód módosításakor a következőnek kell kinéznie:

   'game-reviews', 'posts_per_page' => 5));
  while ($ query-> have_posts ()): $ query-> the_post (); ?>
  // a kódod, pl. "A tartalmat();"
  
  
  
 9. Változtatások mentése
 10. Menj Oldalak -> Új hozzáadása
 11. Hozzon létre egy oldalt “Game Reviews” néven
 12. A jobb oldalon, az “Oldal attribútumok” lapon található “Sablon”
 13. Válassza ki az előző lépések egyikében létrehozott sablont, és rendelje hozzá az oldalhoz.
  Egyéni oldalsablonok a WordPress-ben

 14. Változtatások mentése

Ez az. Mindent meg kell próbálnia, és létre kell hoznia egy új Game Review bejegyzést. Miután megnyitotta a Játék áttekintése oldalt, látnia kell a hírbejegyzés típusait időrendben felsorolva, akárcsak a szokásos bejegyzésed lenne..

És ez csak a kezdet. Létrehozta az egyéni üzenettípust, de most úgy kell módosítania, ahogy tetszik, és hozzá kell adnia a szükséges kódot.

Hozzon létre egyéni postai típusokat beépülő modulokkal

Amikor elkezdi létrehozni a saját üzenet típusait a WordPress kibővítéséhez, kétféleképpen lehet megtenni. Már megmutattuk neked – hogyan lehet manuálisan létrehozni egyéni üzenettípust. Több lépés elvégzésével létrehozhat egyéni üzenettípust, de sok időbe telik, ha WordPress kezdő vagy, és nem szokta meg a kód kezelését. De nem kell bajlódnia a kóddal – ha egyszerűbb és gyorsabb megoldásra van szüksége, számtalan egyedi üzenettípust hozhat létre az egyik bővítmény használatával.

Az oktatóanyag ebben a részében megmutatjuk az egyik legjobb bővítményt, amely létrehozza az egyéni üzenet típusokat az Ön számára. Nem kell kódolnia, vagy akár lemásolnia / beillesztnie a kódot. Egyszerűen telepítse a bővítményt, írja be az új üzenet típusának nevét, és állítsa be a GUI-n keresztül.

Custom Post Type UI

ÁR: Ingyenes

Custom Post Type UI
Ha csak egy egyedi üzenettípust kell regisztrálnia, ez a plugin jó munkát fog végezni. A telepítés után létrehozhat egyéni postai típusokat és taxonómiákat. Egyszerűen lépjen egy újonnan létrehozott menübe, adjon hozzá új egyéni üzenettípust, és írja be az új üzenet típusának nevét és leírását. Ilyen könnyű, de ezt észre kell vennie ez a bővítmény nem fogja kezelni az új üzenet típusát. Miután regisztrálta az új üzenet típusát, továbbra is dönti el, hogyan jelenítse meg. Javasoljuk, hogy nézd meg, hogyan kell ezt csinálni, vagy lépjen kapcsolatba más pluginnel, amely szintén megjeleníti a hozzászólásait.

További olvasmány: Részletes útmutató a WordPress egyedi postai típusairól

Következtetés

Az egyedi postai típusok ma is a WordPress egyik legnagyobb szolgáltatása. Néhány sornyi kód megváltoztatásával vagy egy plugin használatával létrehozhat egy olyan üzenetfajtát, amely egyedi lesz az Ön webhelyén. Az az igazság, hogy egy kezdőnek kissé nehezebb lehet mindent először elkészíteni, de ha ragaszkodni fog ehhez az oktatóanyaghoz, akkor nem lehet problémája.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked