Hogyan hozhatunk létre WordPress rövid kódot, és hogyan lehet könnyebben együtt dolgozni velük

Hogyan hozhatunk létre WordPress rövid kódot, és hogyan lehet könnyebben együtt dolgozni velük


A WordPress rövid kódjai olyan kis címkék, amelyeket parancsikonként használnak egyes funkciók végrehajtásához a hozzászólásokban és az oldalakon. A rövid kódok szögletes zárójelekkel ismerhetők fel, amelyek egyszerű szót vagy kifejezést vesznek körül. Bemutatták őket a 2.5 verzióban azzal a küldetéssel, hogy segítsék az embereket a funkciók egyszerű végrehajtásában.

Mint talán már tudod, WordPress a PHP programozási nyelvet használja a bekapcsoláshoz. Tehát, ha egy adott funkciót közvetlenül hozzá szeretne adni a hozzászólásokhoz és az oldalakhoz, akkor be kell írnia a kódot a szövegszerkesztőbe. Ehelyett a rövid kódok lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a teljes kódblokkot egyszerű kifejezéssel cseréljék le, és csak egy üzenet közzétételével futtassák azt. Csodálatos, nem igaz??

Ebben az útmutatóban megtudhatja:

 • A WordPress rövid kódok használata
 • Hogyan lehet létrehozni egy egyszerű rövid kódot
 • Rövid kódok használata a Szöveges Widgetben

Ajánlott olvasmány: Udemy WordPress tanfolyamai

A WordPress rövid kódok használata

Rövid kódok szöveges és vizuális szerkesztőkben

A rövid kódok használatához nem kell tudnia, hogyan kell kódolni, vagy meg kell értenie, hogyan működnek a háttérben. Maga a WordPress, valamint a WordPRess témák és beépülő modulok többsége különböző rövidkódokat használ, hogy sok speciális funkciót lehessen használni..

Például a teljes képtár megjelenítéséhez csak használnia kell [Képtár] a WordPress-hez telepített rövid kód. A legtöbb rövid kód használható alap formájában, mint az előző példában.

A rövidítéseket a tényleges tartalom váltja fel, mihelyt közzétesz vagy megtekintett egy hozzászólást vagy oldalt.

Rövid kód paraméterek

Gyakrabban, mint nem, A rövid kódok további paraméterekkel is rendelkezhetnek. Kiegészítő információk hozzáadásával testreszabhatja és módosíthatja a kimenetet. Például, míg a triviális [galéria] rövid kód megjeleníti az összes képet, amelyet a hozzászóláshoz csatoltak, ezt meg lehet változtatni. A galéria rövid kódja segítségével képeket adhat meg azonosítójuk alapján, így csak az adott képeket jelenítheti meg, vagy akár képeket is tartalmazhat, amelyek nem képezik az adott üzenet részét.

Ezenkívül további paraméterek megadásával meghatározható a galéria mérete és még sok más dolog. Íme egy példa:

[galéria azonosítói = “1,5,7” size = “közepes”]

A példa galériája csak a megadott azonosítószámú képeket jeleníti meg. Ebben az esetben a méret automatikusan közepes lesz. És mindezt egy egyszerű rövid kóddal kaphatja meg. Képzelje el, hogyan nézne ki az egész dolog, ha manuálisan hozzátette volna a PHP kódot, amelynek tíz, ha nem több száz sora lenne. Köszönöm, rövid kódok!

Kezdő és záró címkék

Néhány összetettebb rövid kódnak lehet kezdő és befejező címkéje. Tehát egy rövid kód helyett a kettő különös tartalommal rendelkezik.

Például egy Google Maps bővítmény lehetővé teszi, hogy a helyekkel a térképen a rövid kód segítségével jelenítsen meg egy helyet. Az ilyen bővítmények többségén kezdő és befejező címkék vannak, míg a címet közbe kell írni. Íme egy példa:

[[térképek]] New York, Amerikai Egyesült Államok [[/ térképek]]

Amint a példából látható, a végző címke mindig „/” jelzéssel kezdődik. Mindkét címkével a WordPress könnyebben azonosítja a rövid kódok részeit.

Munka a Szövegszerkesztőben

WordPress rövid kódok

Bár ezek csak a funkciók hivatkozásai, a rövid kódok valójában WordPress-specifikus kriptogramok. Tehát, ha megpróbál rövid kódot írni a vizuális szerkesztőben, a WordPress azonnal megmutatja a rövid kód kimenetét (vagy csak a helyőrzőt). Ha követné a galéria példáját, és beírná a rövid kódot a Visual szerkesztőbe, akkor láthatja, hogy a WordPress azonnal megjeleníti a tartalmát (ennek a működésnek az első képét megnézheti).

Ha szerkeszteni akar egy rövid kódot, és a paramétereivel szeretne dolgozni, váltson egy szövegszerkesztőre, amely lehetővé teszi az adott rövid kód szerkezetének megtekintését..

Alapértelmezett WordPress rövid kódok

A rövid kódokat általában témák és beépülő modulok kezelik. Minden fejlesztő saját maguk regisztrálja a rövid kódot, tehát mindegyik különbözik. Mit csinál egy rövid kód, milyen paraméterei és funkciói, kizárólag az alkalmazott plugin-tól és témától függ.

Például egy pluginnak, amely segít a helymegjelenítésben a Google Maps-en, lehet, hogy a [[maps]] rövid kóddal rendelkezik, az egyik, amely megjeleníti az előfizetési űrlapokat, a [[form]] -ot fogja használni és így tovább.

Az egyes termékek különböznek egymástól, ezért feltétlenül ellenőrizze a témák és beépülő modulok leírását és dokumentációját, hogy többet megtudjon a felhasználásukról.

A WordPress azonban alapértelmezett rövid kódokkal rendelkezik, amelyeket további kiterjesztések telepítése nélkül használhat. Alapértelmezés szerint ezek a rövid kódok, amelyekkel együtt dolgozhat:

 • – audio fájlok beágyazása
 • [felirat] – képaláírások a tartalom körül
 • [beágyazás] – csomagolja a beágyazott elemeket és állítsa be azok maximális méretét
 • [galéria] – a képek galéria megjelenítése
 • [lejátszási lista] – audio- és videofájlok gyűjteményének megjelenítése
 • – videofájlok beágyazása

Rövid kódok elkerülése (a rövid kódok szövegének megjelenítése végrehajtás nélkül)

Időnként előfordulhat, hogy végrehajtás helyett megjelenít egy szöveget, amely egy rövid kódot képvisel. Ha megpróbált egy rövid kódot hozzáadni mind a szöveg, mind a képi szerkesztőkhöz, rájött, hogy mindkét alkalommal végrehajtották.

A rövid kód szövegének megjelenítéséhez használjon dupla zárójelet: [[rövid kód]]

Ha egy rövid kódot szeretne megjeleníteni a kezdő és a végcímkékkel, akkor csak az első és az utolsó dupla zárójelet használja: [[térképek] New York, USA [/ térképek]]

Amikor a szövegszerkesztőben dolgozik, a négyzet alakú zárójeleket a kódjaikkal is helyettesítheti. Tehát a „[” helyett használhatja a „[”, a „]” helyett pedig a „]”. Például: [Érvényesítőkód & # 93; a rövid kódot végrehajtás nélkül is megjeleníti.

Hogyan lehet létrehozni egy egyszerű rövid kódot

Amikor napi rendszerességgel ír cikkeket a WordPress-ben, vannak esetek, amikor ismételje meg magát, és amikor újra és újra be kell írnia valamit. Nem számít, ha egy weboldal URL-je, egy hosszú mondat, vagy esetleg egy HTML-kód darabja, amelyet állandóan a nulláról ír, érdemes megfontolni egy rövid kód megadását.

És ennek az egyszerű funkciónak köszönhetően nem kell programozónak lennie, vagy akár nem is fog bérelni, hogy egyszerűbbé tegye a dolgokat. Kövesse a következő néhány lépést, és készítsen magának egyéni rövid kódot:

 1. Nyissa meg a function.php fájlt a Megjelenés -> Szerkesztő menüben
 2. Helyezze a következő kódot a fájl végére:
 3. fsg_shortURL () függvény {
  vissza a „http://www.firstsiteguide.com” címet;
  }
  add_shortcode ('fsg', 'fsg_shortURL');
 4. Lépjen a Szövegszerkesztőbe, és írja be [FSG] hogy a rövid kód helyett megkapja az URL-t

Nem volt olyan nehéz, igaz?

Fejlettebb példa: Adja hozzá a rövid kódot

A következő kódnak a function.php-be történő elhelyezésével létrehozhatja az egyéni szélesség és magasság attribútumokkal rendelkező kép elhelyezéséhez szükséges rövid kódot:

 1. Nyissa meg a function.php fájlt
 2. Illessze be a következő kódot:
 3. függvény img_shortcode ($ atts, $ content = null) {
  
  kivonat (shortcode_atts (
  sor(
  'szélesség' => '',
  'magasság' => '',
  ), $ atts)
  );
  Visszatérés '„
  }
  add_shortcode ('img', 'img_shortcode');
  
  
 4. Nyissa meg a szövegszerkesztőt:

Itt használhatja [img width = ‘x’ height = ‘y’] http: //… [/ img] rövid kód, ahol az „x” és az „y” olyan szám, amely pixelekben szélességet és magasságot ábrázol.

Könnyedén hozzáadhat más képattribútumokat, ha szüksége van ilyenekre; nézd meg a az összes képattribútum a W3 iskolákban.

Rövid kódok használata a Szöveges Widgetben

A WordPress 4.9 verziójával, amelyet 2017. november 15-én adtak ki, a rövid kódok automatikusan működnek a Szöveges Widgetben. De ha továbbra is a WordPress régebbi verzióját használja, az oktatóanyag ezen része segít az eredmény elérésében.

A rövid kódok különféle funkciókat tartalmazhatnak, amelyeket hozzáadhat a WordPress webhelyéhez. Függetlenül attól, hogy létrehozott egy magadnak, vagy egy jött-e egy témával vagy egy éppen telepített bővítménnyel, valószínűleg mindig használja a rövidítéseket. Mivel időt takaríthat meg, és profitálhat belőlük, nincs ok arra, hogy ne használjuk a rövidítéseket.

Ha éppen elkezdte a WordPress webhelyének felépítését, akkor valószínűleg csak a Post szerkesztőben használt rövid kódokat használt. De, az igazság az, hogy a shortcodeket gyakorlatilag bárhol felhasználhatja.

Például, ha az 5 másodperces Google Maps PRO bővítményt használja, amely lehetővé teszi számtalan tűvel ellátott térkép készítését, érdemes lehet, ha rövid kóddal beilleszti a térképet közvetlenül a Szöveg widgetbe, és egyetlen helyett az oldalsávban jeleníti meg a helyét. post. De ha a témád nem támogatja a kütyükódok rövidítéseit, akkor ezt a funkciót egyedül kell engedélyeznie, és ezt fogjuk megmutatni ebben a cikkben.

Ha rövid kódot kell használnia a PHP fájljaiban (például, ha futtatni szeretné a kódot a header.php fájlban, és futtatni a rövid kódot, bárhol is van a fejléc), akkor ezt egyszerűen megteheti, ha a kódot körülteszi. . De ha megpróbált egy rövid kódot használni a Szöveges Widgetben, mint például a fent említett példában, akkor csalódás lett, mert ez egyszerűen nem működik, és a widget a rövid kódot jeleníti meg, hanem a tartalmát. Hacsak a témáján még nincs regisztrálva a szolgáltatás, önnek engedélyeznie kell azt.

Tehát, ha azt akarja, hogy beilleszthessen egy rövid kódot a szöveges widgetbe, és működésbe hozza, ne aggódjon; másodpercek alatt megteheti:

 1. Nyissa meg a function.php fájlt
 2. Másolja és illessze be a következő két sort:
 3. add_filter ('widget_text', 'shortcode_unautop');
  add_filter ('widget_text', 'do_shortcode');
 4. Változtatások mentése

Noha valójában elegendő csak a rövid sort használni, ami működik a rövid kódban, akkor az első sorra szükség lesz, hogy elkerülje a WordPress automatikus beillesztését a bekezdésbe, és törölje a címkéket, ahol öntudatlanul létrehoznak sorszakadásokat a szöveg formázásával a widgetben. . Csak arra az esetre, ha külön sorra helyez egy rövid kódot, unautop eltávolítja azokat a bekezdések címkéit, és a rövid kód úgy működik, mint egy varázsa.

Most már navigálhat Megjelenés -> Widgetek és húzza a Szöveges widget oda, ahova szeretné. Mindezek után, amikor egy rövid kódot ír közvetlenül a Szöveges Widgetbe (amely természetesen a webhelyén regisztrálva van), az ugyanúgy fog végrehajtódni, ahogy azt a Bejegyzés szerkesztőbe írta..

Hasonlóképpen, futtathatja a PHP kódot a Szöveges Widgetből is. Elég könnyű volt, nem igaz? Élvezze a rövid kódjait.

A rövid kódok mindenütt megtalálhatók

Ha csak a WordPress blogját indítja, a rövid kódok feleslegesnek és nehéznek tűnhetnek. A legtöbb esetben a rövid kódok elkerülhetők egy plugin által biztosított felhasználóbarát felület használatával. De amikor jobban részt vesz a blogban, és amikor elkezdi több plugin használatát, meg fogja érteni a rövid kódok valódi erejét..

Ezek használata rutin lesz, és gyorsan megszokja, hogy négyzet alakú zárójelet írjon minden új bejegyzéshez. Tehát szánjon néhány percet, és használja ezt a cikket az alapok megismeréséhez.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map