Hogyan helyezze át Blogját a LiveJournalból a WordPressbe

Hogyan helyezze át Blogját a LiveJournalból a WordPressbe


A LiveJournal egy egyszerű közösségi hálózati szolgáltatás, amely belép a tartalomkezelő vízbe. Ezt a platformot az alapító, Brad Fitzpatrick számára hozták létre, hogy tevékenységeit könnyedén megoszthassa középiskolai barátaival. Ez történt 1999-ben, tehát figyelembe kell venni azt a tényt, hogy még mindig nem álltak rendelkezésre Facebook és Instagram.

Noha a történelemnek sok története van és számos tulajdonos szerte a világon, a LiveJournal egyszerűen nem tudott lépést tartani a modern tartalomkezelő rendszerekkel, mint például a WordPress.

Miért válasszon át a LiveJournalból a WordPressbe??

Ha törődik a blogoddal, és ellenőrzést szeretne élni rajta, akkor fontolnia kell a blog lehető leghamarabb a LiveJournalból való áthelyezését. Noha lehetővé teszi blogbejegyzések írását és megmutatását a világ számára, a LiveJournal minimális funkciókat és lehetőségeket kínál. Nem sok mindent tehet a blog fejlesztése érdekében, és ha szabad tervvel rendelkezik, a korlátozások még jelentősebbek.

Másrészről, a saját üzemeltetésű WordPress segítségével gyakorlatilag bármit megtehet, amit csak akar. A tervezési korlátok gyakorlatilag nem léteznek (ha megfelelő témája van, és ismeri a WordPress, a HTML és a CSS alkalmazását, bármit megtehet, amit akarsz). Több mint 50 000 beépülő modul bővíti webhelyének funkcionalitását, és még több felhasználó, akik napi szinten hozzájárulnak a WordPress-hez.

Tehát anélkül, hogy erre gondolnánk, át kellene helyezned a blogot a LiveJournalból a WordPressbe.

Indítsuk el az átutalást

Ha olvastam a Blogger átviteléről a WordPress-hez vagy más hasonló útmutatóra, nem fogom megítélni, ha félsz-e attól, hogy önmagától mindent megtesz. A blog áttelepítéséhez általában számos lépés tartozik. De végül is van valami jó a LiveJournal-ban – sokkal könnyebb a WordPress-re történő migráció, mint bármely más platformon..

Sajnos azért van, mert a LiveJournal további korlátozásokkal jár. Nem lehet átirányítani, ami azt jelenti, hogy még az áttérés után is alapvetően új blogot indít (a SEO szempontjából).

A LiveJournal emellett nem teszi lehetővé a képek gyors importálását, de megmutatom neked egy trükköt, amelynek gond nélkül kell működnie.

1. Válassza ki a legjobb WordPress tárhelyet

Ha továbbra sem biztos abban, hogy milyen különbségek vannak az önálló üzemeltető és a WordPress.com között, kérjük, olvassa el, mi különbözik egymástól a két platformon. Mivel csak miután megismerte ezeket a különbségeket, rájön, hogy az önálló üzemeltetett verzióhoz olyan gazdagépre van szükség, amely gondoskodik az új webhelyről.

A megfelelő webhely kiválasztása, amely eljuttatja a blogját a világhoz, szinte teljes munkaidőben jár. A fogadó cégek százai között meglehetősen nehéz feladat egy olyan döntés meghozatala, amely jó munkát fog eredményezni. Ahelyett, hogy pazarolja az idejét és összehasonlítja egymást, hadd javasoljam a Bluehost-ot.

Ez az egyik legnépszerűbb WordPress hosting cég, és világszerte több mint két millió webhelyet ad otthont. Amikor feliratkozik, megkapja a legjobb hosting szolgáltatást, valamint egy ingyenes domaint, amely új címe lesz a blogjának.

A Bluehost-nal kezdve meglehetősen egyszerű:

Első lépés – Vedd meg az üzletet


bluehost honlap

Annak érdekében, hogy könnyebben elindítsa ezt a törekvést, megengedöm, hogy egyszerűen rákattintson erre a linkre, amelyhez kedvezmény tartozik. Havi 7,99 dollár helyett, ami egy általános ár, a webhelyét mindössze 2,75 dollárért kaphatja meg!

Második lépés – Válassza ki az árazási tervet


bluehost tervek

Anélkül, hogy zavarnék a műszaki részleteket, hadd mondjam el neked, hogy mivel átadod a blogod a LiveJournalból, akkor elegendő lesz ahhoz, hogy egy alaptervvel kezdődjön..

Ez a terv lesz a legolcsóbb, és mindent megkap, amire szüksége lehet az új blog beindításához. Ha rájössz, hogy a jövőben tovább kell fejlesztened a blogod, akkor csak egy kattintással vagy egy e-maillel támogatod a terv kibővítését, ezért ne aggódj.

Harmadik lépés – Domain név


válassza ki a domain nevet

Mint már korábban említettem, a Bluehost tervekhez ingyenes domain tartozik. Ez egy olyan blog címe, amelyet nem szabad gyakran módosítani (valójában nem javasolom, hogy egyszer változtassa meg a beállítást). Mivel oly sok domain nevet vesznek igénybe, nehéz munkássá vált egy kedves név, amely elérhető és könnyen megjegyezhető. Tehát szánjon időt és kérjen segítséget egy domain név kiválasztásában, ha szükséges.

2. Telepítse a WordPress alkalmazást

Mielőtt elkezdené a WordPress alkalmazást, ahol importálni tudja a LiveJournal blogot, elő kell készítenie a környezetet.

Szerencsére a WordPress telepítése a Bluehost-ra néhány kattintással elérhető:

 1. Jelentkezzen be a Bluehost fiókjának cPanelbe
 2. Keresse meg a Webhely részt
 3. Válassza az „WordPress telepítése” lehetőséget.
 4. Kattintson a Telepítés gombra
 5. Válassza ki a domain nevet, ahova telepíti
 6. Kattintson a „speciális beállítások” elemre, ha meg akarja változtatni az új WordPress telepítés e-mail címét, felhasználónevét és jelszavát
 7. Olvassa el a licenc- és szolgáltatási megállapodásokat, és jelölje be a jelölőnégyzeteket, ha mindennel egyetért (a folytatáshoz egyet kell értenie)
 8. Kattintson a Telepítés most gombra

Ez az. A gyors nyolclépéses telepítés után készen áll a LiveJournal blog áthelyezésére a WordPressbe!

3. Importálja a LiveJournal blogot a WordPressbe

A régi régi LiveJournal blog importálása a WordPressbe nagyon sok dolgot jelent, amit néhány kattintással megteszel. Önnek el kell készítenie a LiveJournal hitelesítő adatait, és készen áll a következőkre:

 1. Nyissa meg az újonnan telepített WordPress webhelyet a yoursite.com/wp-admin webhelyen
 2. Jelentkezzen be a WordPress webhelyére
 3. Lépjen az Eszközök -> Importálás lehetőségre a bal oldali menüben
 4. Keresse meg a „LiveJournal” elemet, amely felülről a negyedik lehetőség lehet
 5. Kattintson a „Telepítés most” gombra, és várjon néhány percet
 6. Kattintson az „Importőr futtatása” linkre, amely felváltja az előző „Telepítés most” gombot

LiveJournal Importőr

Technikai szempontból most sikeresen telepítette az első WordPress-bővítményt. Az importőr futtatása után látnia kell egy egyszerű képernyőt, amely további információkat kér.

A LiveJournalhoz való csatlakozáshoz írja be felhasználónevét és jelszavát, amelyet a platformon használ.

A LiveJournal szempontjából az egyik jó dolog az, hogy engedélyezi a privát hozzászólásokat. Mivel ezek jelszóval védettek, akkor is meg kell adnia egy jelszót számukra, ha azt akarja, hogy így maradjanak. Ha ebben a pillanatban nem írja be a jelszót, kérjük, vegye figyelembe, hogy a LiveJournal blog összes bejegyzése nyilvános üzenetként kerül importálásra, és így bárki számára elérhetővé teszi azokat..

LiveJournal Importőr

Mielőtt rákattint a „Csatlakozás a LiveJournalhoz és az Importálás” gombra, ellenőrizze, hogy van-e elegendő idő a kezedben a munka elvégzéséhez. A LiveJournal blog méretétől függően ez a művelet akár több órát is igénybe vehet. Mivel azonban az Ön oldalán nincs szükség semmilyen műveletre, csak ügyeljen arra, hogy hagyja bekapcsolva a számítógépet egy ideig.

Ha sok hozzászólása és megjegyzése van, az eszköz könnyen elküldhet néhány hibaüzenetet az út mentén. Ezért feltétlenül ellenőrizze a számítógépet, majd újra, így frissítheti az importálási folyamatot. De ne aggódjon – még akkor is, ha hiba miatt fel kell frissítenie az oldalt, az importőr az összes korábban importált bejegyzést felismeri, és az újraindítás helyett folytatja az importálási folyamatot.

Néhány idő múlva meg kell jelennie az „Összes kész” üzenetnek. Ugyanebben a pillanatban magasabb öt is megadhatja magának, mert ez azt jelenti, hogy sikeresen átadta a blogját!

4. Hogyan kezeljük a képeket??

A LiveJournal Importer eszköz egyszerűsége miatt sajnos a képeket nem lehet automatikusan importálni. Ha nincs sok beküldött üzenet és kép, akkor a legkényelmesebb módszer az, ha a LiveJournal minden egyes üzenetét manuálisan megnyitja, letölti a képeket, majd feltölti a megfelelő WordPress-üzenetekre..

De mivel már belementél a blog áttelepítésébe, az valószínűleg azért van, mert tucatnyi, ha nem több száz is van. És minden egyes hozzászóláshoz általában legalább két-három kép van hozzárendelve. Tehát mindent importálva hadd mutassam meg Önnek egy jobb megoldást:

 1. Lépjen a Bővítmények -> Új hozzáadása elemre
 2. Keresse meg a Képek automatikus feltöltése beépülő modult
 3. Telepítse és aktiválja

Szerencsére ez a plugin az automatikus pilotán működik. Ahelyett, hogy képeket keresne, vagy bármilyen speciális beállítással összezavarodjon, egyszerűen meg kell nyitnia a hozzászólásokat, és el kell mentnie őket. Próbáld ki, próbáld ki ezt:

 1. Nyissa meg a Bejegyzések -> Összes üzenet elemet a WordPress menüből
 2. Nyissa meg a legutóbbi bejegyzést
 3. Kattintson a „Frissítés most” gombra

Amint ezt megtette, a plugin automatikusan megkeresi a bejegyzésben található képeket. Ha találtak képeket, a plugin letölti a képet a forrásból, és azonnal feltölti a médiakönyvtárba a WordPress alkalmazásban. Ezenkívül a plugin gondoskodik a kódról, és gondoskodik arról, hogy az ebben a hozzászólásban szereplő képek az új WordPress webhelyről kerüljenek be, és ne a régi forrásról.

Most, hogy szemtanúja volt az Képek automatikus feltöltése beépülő moduljának hatalmáról, megismételheti a folyamatot minden hozzászólással kapcsolatban. Vagy ha gyorsabban szeretné megtenni, akkor ezt megteheti:

 1. Hozzászólások megnyitása -> Összes üzenet
 2. Az összes üzenet kijelölése (kattintson a tetején található jelölőnégyzetre)
 3. Válassza a Szerkesztés lehetőséget
 4. Kattintson az Alkalmaz gombra.
 5. Amikor megjelenik az új képernyő, kattintson a „Frissítés” gombra

Ez a művelet frissíti az összes kiválasztott bejegyzést, és lehetővé teszi az Képek automatikus feltöltése beépülő moduljának a munkáját az összes ilyen üzenetnél!

Mi lenne, ha a LiveJournal blogomat átirányítanám az újra?

A régi blogoknak az újokra való áttelepítésekor az emberek általában szeretik átirányítani a forgalmat, így nem veszítik el a forgalmat. Ez jó gyakorlat, és erre határozottan javaslom, amikor a WordPress-re áttér.

Sajnos a LiveJournal nem engedélyezi ilyesmire. Az átirányítás helyett csak a LiveJournal-fiókot távolíthatja el, és remélem, hogy a Google és más keresőmotorok a lehető leghamarabb elkapják az új linkeket..

Javítsd az új WordPress blogod

Miközben a hiányzó képek kezelése befejezi az áttérési folyamatot, a WordPress blogja már a korai kezdetekben van. Igen, a tartalom már működik és remélhetőleg sikerült importálni az összes képet.

De a blogod továbbra is durva gyémánt. A WordPress hatalmas erőt ad neked, de valószínűleg szüksége lesz egy kis időre kitalálására. El kell kezdenie a WordPress ismereteit, meg kell találnia egy témát, és telepítenie kell az első beépülő modulokat.

Ezután ne felejtsd el megtanulni, hogyan kell pénzt keresni a blogoddal. Ha bármilyen kérdése van, ne habozzon, írjon megjegyzést vagy lépjen kapcsolatba velem e-mailben.

GYIK

Törölnem kellene a LiveJournal blogomat?

Igen, törölje a LiveJournal blogját, miután minden sikeresen megtörtént. Mivel az átirányításokkal kapcsolatban nem tehetünk semmit, a régi blog csak akadályokba ütközik és zavarja az embereket. Csak akkor törölje azt, miután ellenőrizte, hogy minden sikeresen átkerült-e az új WordPress-blogba.

Segítség! Az importőr nem működött!

Ne aggódj; Ha nagyon sok cikk és megjegyzés van, amelyet importálni kell, akkor az importőr eszköz jellemző, hogy a folyamat során akár néhányszor is leáll. Csak annyit kell tennie, hogy frissíti az oldalt, és folytatja az importálási folyamatot, mivel semmi nem történt.

Elfelejtettem megadni a jelszavam a privát hozzászólásokhoz, és ezek most nyilvánosak. Meg tudom oldani ezt?

A WordPress lehetővé teszi bármilyen üzenet jelszóval történő védelmét, így könnyen javíthatja azt. Nyissa meg a jelszóval védeni kívánt összes hozzászólást, és szerkessze azt. A képernyő jobb oldalán keresse meg a láthatósági beállításokat, és változtassa meg a bejegyzés állapotát Jelszóval védett értékre.

Következtetés

A tartalom átvitele a LiveJournalból a WordPressre kezdőbarát folyamat, amely nem tart sokáig. És még akkor is, ha problémák merülnek fel az úton, úgy gondolom, hogy a migráció során felmerülő összes baj megéri, mert az eredmény meglehetősen kifizetődő – van egy új blogjuk, amelyet a világ egyik legerősebb tartalomkezelője hajt, amely alapvetően nem ismeri a határokat.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map