Hogyan állítsuk vissza a WordPress webhelyet – Kezdő útmutató

Hogyan állítsuk vissza a WordPress webhelyet - Útmutató kezdőknek


Volt valaha olyan helyzetben, hogy el kellett kezdenie a WordPress webhelyet?

Bár a WordPress lehetővé teszi mindenkinek, hogy könnyedén elindítson egy blogot, az a tökéletes webhely létrehozása, amelyről álmodozott, nem olyan egyszerű, mint amire gondoltam. Időt kell eltöltenie a WordPress-szel való szórakozásról, amíg meg nem érti, hogyan viselkedik. Ez azt jelenti, hogy körbejár a beállításokon, amíg meg nem talál mindent, amit az ön igényei szerint módosítani kívánt. Nem számít, milyen óvatos vagy, előbb-utóbb hibát fog elkövetni.

Emellett a tökéletes webhely fejlesztése során különféle témákkal kell próbálnia, amíg el nem kapja azt, amelyet keresett. Mivel több tízezer különféle plugin létezik, akkor valószínűleg telepítenie kell két vagy három azonos funkciót, mielőtt eldönti, melyiket fogja használni a következő hónapokban és években..

És ha csak elkezdi, néhány óra vagy nap után kipróbálhatja a WordPress-en különböző dolgokat, akkor rájössz, hogy újra kell kezdenie. Szóval, hogyan állíthatja vissza a WordPress webhelyet?

Hogyan állítsuk vissza a WordPress webhelyet?

Ezúttal nem zavarjuk Önt a műszaki és a részletekkel. A WordPress adatbázisokat használ, táblázatok és különféle fájlok és eljárások a működésének fenntartásához. Tehát ahhoz, hogy mindent manuálisan visszaállítson, mindenképp szem előtt kell tartania, és törölnie kell az egyik dolgot a másik után. Ha nem Ön kódoló vagy tervező, akkor ezt nem valami olyasmit szeretné megtenni, amelyet ön akar.

Egy másik lehetőség az összes eltávolítása / törlése a szerverről és a WordPress telepítése a semmiből. Igen, ez egy lehetőség, de miért költene értékes időt, amikor mindent megtehet egyetlen gombnyomással?

Mutassa meg nekünk egy egyszerű ingyenes bővítményt, amelyben megbízhat.

 1. Menj Beépülő modulok -> Új hozzáadása
 2. WebFactory Ltd. keresése a „WP Reset” kifejezésre
 3. Telepítse és aktiválja a plugin-t
Telepítse a WP Reset bővítményt

WP Reset keresése, telepítése és aktiválása

Ha a plugin aktív a webhelyén, akkor mindent elkészíthet a visszaállításra.

Ne aggódj; véletlenül nem állíthatja vissza a blogját. WP Reset egy biztonsági mechanizmussal rendelkezik, amely megakadályozza, hogy a webhelyet egy gomb lenyomásával visszaállítsák..

Ne feledje azonban azt a tényt, hogy ez a plugin nem készít biztonsági másolatot. Ha nem biztos abban, hogy visszaállítani szeretné ezt a WordPress telepítést, javasoljuk, készítsen biztonsági másolatot. Abban az esetben, ha megbánja a döntést, a biztonsági másolat lehetővé teszi, hogy mindent gyorsan visszaállítson az előző állapotba.

Mielőtt folytatná, győződjön meg róla, hogy megérti, mit fog törölni.

A visszaállítás törli:

 • minden hozzászólás, oldal, egyéni üzenettípusok, megjegyzések, médiabejegyzések, felhasználók
 • minden alapértelmezett WP adatbázis-tábla
 • minden olyan egyéni adatbázis-tábla, amely ugyanazzal a „wp_” előtaggal rendelkezik, mint a telepítés alapértelmezett táblái

Az alaphelyzetbe állítás nem töröl:

 • médiafájlok – a wp-feltöltések mappát, de már nem kerül felsorolásra a Média alatt
 • fájlokat nem érint meg; plugins, témák, feltöltések – minden a szerveren marad
 • webhely címe, WordPress cím, webhely címe, webhely nyelve és keresőmotor láthatósági beállításai
 • A bejelentkezett felhasználó visszaáll az aktuális jelszóval, így teheti meg

Miután biztos benne, hogy mindent megért, folytathatja a WordPress webhely visszaállításával:

 1. Menj Eszközök -> WP alaphelyzetbe állítás
 2. Olvassa el azon dolgok listáját, amelyeket még egyszer nem fog törölni
 3. Görgessen le az oldal aljára
 4. Írja be a „reset” menüpontot, majd kattintson a „reset WordPress” gombra
 5. Erősítse meg a visszaállítást
Alaphelyzetbe állítja a WordPress webhelyet

Írja be a „reset” menüpontot, majd kattintson a gombra. Nincs visszavonás

És ez az! Most kijelentkezik, és automatikusan visszajelentkezik a jelenlegi felhasználónév és jelszó kombinációjával. Most már tudhatja, hogy tiszta telepítés van-e.

Válasszon visszaállítás utáni műveleteket

Mielőtt megnyomná a Reset gombot, megmondhatja a WP Reset pluginnek, hogy mit tegyen azután. Jelenleg:

 • Aktiválja az aktuális témát
 • A WP Reset plugin újraaktiválása
 • Aktiválja az összes jelenleg aktív bővítményt
WordPress Reset - Alaphelyzetbe állítási műveletek

Válassza ki, mit tegyen az alaphelyzetbe állítás után

Ha továbbra is ugyanazt a témát szeretné használni, vagy ha tucatnyi aktív beépülő modulja van, amelyeket újra aktiválni szeretne, akkor használja ezt a lehetőséget, ahelyett, hogy mindent kézzel aktiválna. Ha valaha is megpróbált tíz vagy több beépülő modult egyszerre telepíteni, akkor tudod, hogy bár könnyű, ez valóban időigényes, tehát az ég által küldött lehetőség.

Szelektív alaphelyzetbe állítás

Ha csak a WordPress webhelyének egy részét kell törölnie / visszaállítania, használhatja az Eszközök szakaszokat.

 • Törölje a tranzienseket – A gombra kattintással és minden megerősítéssel múló a kapcsolódó adatbázis bejegyzések törlődnek. Ez magában foglalja a lejárt és a le nem járt tranzienseket, valamint az árva tranziensek időtúllépési bejegyzéseit.
 • Tiszta feltöltési mappa – Az összes fájl a wp-content \ feltöltések a mappa törlődik. Ez magában foglalja a mappákat és almappákat, valamint az almappákban található összes fájlt. A médiabejegyzésekkel társított fájlok is törlődnek.
 • A témabeállítások visszaállítása – Az összes téma összes opciója (mod) visszaáll.
 • Témák törlése – Ez a gomb segít eltávolítani az összes témát, amelyet telepített a webhelyre. Ide tartozik a jelenleg aktív téma.
 • Törölje a beépülő modulokat – Ha több mint tucat beépített modulja van, egyszerűen kattintson erre a gombra az összes törléséhez. A WP Reset kivételével az összes plugin törlődik.
 • Üres vagy törölje az egyedi táblákat – Ez a művelet csak az egyéni táblákat érinti wp_ előtagot. Az adatbázis központi WP tábláit és egyéb táblázatait, amelyek nem tartalmazzák ezt az előtagot, nem töröljük / ürítjük ki, így a WordPress folyamatosan működhet. A táblák teljes törlésével eltávolítják azokat az adatbázisból. Az ürítés eltávolítja az összes tartalmat tőlük, de a struktúra sértetlen marad.
 • Törölje a .htaccess fájlt – Ha megsértette a .htaccess fájlt, akkor gyorsan törölheti azt a gomb megnyomásával. Ha .htaccess-szel dolgozik, javasoljuk a ingyenes WP Htaccess szerkesztő csatlakoztat. Segít gyorsabban elérni a fájlt, és automatikusan biztonsági másolatot hoz létre, így nem kell aggódnia a változások elvesztése miatt..
  A fájl törlése után feltétlenül nyissa meg Beállítások -> Permalinks és mentse a beállításokat (módosítások nélkül). Ez a művelet az eredeti .htaccess fájlt hozza létre.

Hogyan készíthetünk egy adatbázis pillanatképet?

Adatbázis-pillanatfelvételeket általában a fejlesztéshez használják. Adatbázis-pillanatkép létrehozásával összehasonlíthat két adatbázist, és megnézheti, milyen változtatások történtek az adatbázisban egy adott plugin vagy téma telepítése után..

Felhívjuk figyelmét, hogy az adatbázis pillanatképek nem pontosan biztonsági másolatot képeznek. Noha letöltheti és később importálhatja is, a pillanatfelvétel eszközzel még mindig nem készíthet fájlokat. Javasoljuk, hogy használjon teljes biztonsági mentést, ha azt szeretné, hogy ne veszítsen el semmit.

Mit tartogat a jövő

Jelenleg a plugin nagyjából egyértelmű. Visszaállíthatja a webhelyet, vagy kiválaszthatja az egyik eszközt a webhely adott részének törléséhez.

Van azonban néhány csodálatos funkció a következő hónapokban:

Többhelyes (WPMU) támogatás

Mindannyian, akik a WordPress webhelyek hálózatát üzemeltetik, imádni fogod azt a tényt, hogy a plugin felkészül a támogatásra. Ez azt jelenti, hogy Ön, mint felső adminisztrátor, képes lesz ellenőrizni a hálózat összes webhelyét. Szükség esetén visszaállíthatja a webhelyeket, vagy akár alkalmazhatja az egyes webhelyekhez tartozó eszközöket.

Bővítmények és témák (gyűjtemények) automatikus telepítése

Ha egyszer telepítse a WP Reset alkalmazást, képes lesz létrehozni a kedvenc WordPress témák és plugin-ok gyűjteményét, amelyekkel dolgozni szeretne. Miután kiválasztotta a listát a kedvenc pluginekkel, a WP Reset automatikusan telepíti azokat az Ön számára.

Ez azt jelenti, hogy nem kell manuálisan telepítenie és aktiválnia egy plugint és témát egy időben.

Ha általában hajlandó alaphelyzetbe állítani a webhelyet, miközben teszteli a dolgokat, minden percben értékes időt takaríthat meg, amikor újrakezdi. Nagyon szeretjük a funkciót, és alig várhatjuk meg, hogy a WP Reset plugin frissüljön.

Nuke Reset

Nos, ez nagyjából magától értetődő. Ez az egyszerű, de rendkívül nagy teljesítményű opció lehetővé teszi a webhely felkarolását, vagyis mindent egy kattintással törölhet és visszaállíthat.

Ahelyett, hogy az opciókat választaná, és gondolkodna, hogy mit kell alaphelyzetbe állítani, és mit kell érintetlenül hagyni, a Nuke Reset opció nagyjából mindent törli, így frissen elindíthatja. Nagy hatalommal jár a nagy felelősségvállalás, ezért kérjük, legyen nagyon óvatos ezzel a lehetőséggel, amikor behúzza. Biztosak vagyunk abban, hogy a fejlesztő ide fog foglalni egy biztonsági mechanizmust, de gondoljunk át még egyszer, mielőtt rákattintunk a gombra.

Következtetés

A WordPress webhely visszaállítását általában tesztelés közben végzik el. Függetlenül attól, hogy fejlesztő vagy, aki tesztel egy új plugint / témát, vagy kezdő, aki nem biztos benne, hogy mit kell tennie egy új webhellyel, a WP Reset egy ingyenes plugin, amely felgyorsítja a tesztelési folyamatot.

Ahelyett, hogy minden alkalommal manuálisan előkészítené a környezetet, ez az ingyenes bővítmény mindent megtesz az Ön számára, és fontosabb dolgokra összpontosíthat, például tökéletes témákra, beépülő modulokra, vagy tesztelhet valamit, amelyet fejleszteni próbált..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map