Hogyan adhatunk hozzá navigációs menüt a WordPress programban

how-to-create-wordpress-menus.png


A navigációs menük (általában csak menükként hivatkoznak) minden weboldal létfontosságú részét képezik. Képzelje el őket egy blog interaktív térképén. Lehetővé teszik a teljes weboldal szerkezetének megjelenítését, ugyanakkor a menük segítik a látogatókat, hogy kényelmesebben navigálhassanak a különböző szakaszokon és oldalakon..

Manapság nehéz megtalálni a blogot navigációs menü nélkül. Függetlenül attól, hogy több ezer üzenettel és számos kategóriával rendelkező hírportálon botlik, élelmezési blog, divatblog vagy egyszerű, egy személyhívóval ellátott blog, valószínűleg egy menü jelenik meg a tetején, nagyon közel a fejléchez.

Tehát, kivéve a szokatlan körülményeket, a navigációs menü kötelező funkció. Emiatt a WordPress menü létrehozása olyan feladat, amelynek a teendők listáján kell lennie.

 • WordPress menük
  • Mit lehet beilleszteni a WordPress menübe?
  • Hány menü és menüpont várható el?
 • Az első WordPress menü létrehozása
  • Adjon hozzá menüelemeket
  • Rendezze a menüelemeket (húzza és dobja)
  • Hogyan hozhat létre almenüt
  • Menübeállítások
  • Képernyő beállításai
  • Menü hozzáadása az oldalsávhoz
 • Következtetés

Szerencsére szórakoztató lehet a WordPress menük megtervezése. Ahelyett, hogy kódolna, és arra gondolna, hogyan fog működni egy blog, WordPress fejlesztők intuitív és felhasználóbarát rendszert építettek ki. Ez lehetővé teszi a menüelemek összeállítását egy egyszerű drag and drop felület használatával.

A menü kialakítása a WordPress alkalmazásban a témától függ. Úgy néz ki, nagy vagy kicsi. Néhány WordPress menü animált és dinamikus. Mások szabályosak és statikusak. Vannak olyanok, amelyekben a teljes navigációban térképek vagy űrlapok vannak összerakva. Minden attól függ.

Ha nem rendelkezik szép menüvel, amellyel együtt dolgozhat, hibáztathatja a témafejlesztőt. De mielőtt sikoltozik, ne feledje, hogy az egész teljesen testreszabható. Számos fantasztikus plugin átalakítja az egyszerű WordPress menüt egyfajta alkalmazásgá.

WordPress menük

Ma nem alakulunk ki a pluginek és a részletes testreszabás részleteiben. Ehelyett a WordPress szokásos navigációs elemeinek hozzáadására összpontosítunk, amelyeket minden kezdő azonnal elkezdi használni.

Mit lehet beilleszteni a WordPress menübe?

További kiterjesztések telepítése nélkül a WordPress menük lehetővé teszik oldalak, hozzászólások, egyedi linkek és kategóriák hozzáadását.

Hány menü és menüpont várható el?

Nincs korlátozás arra, hogy hány WordPress menüt hozhat létre. Tehát nyugodtan készíthet különféleket és cserélhet egymás között, ha szükséges. Számtalan menü létrehozásának képességével külön navigációs listákat, közösségi menüket hozhat létre, vagy akár hozzáadhat menük az oldalsávokhoz.

Bár az összes WordPress témához legalább egy olyan hely tartozik, ahol menüt jeleníthet meg, legtöbbjük néhány, amellyel együtt dolgozhat. Ha bonyolultabb oldalakkal rendelkezik, akkor a menüket egynél több területen kell megjeleníteni, hogy a látogatók kényelmesebben érezzék magukat az oldalak közötti navigálás során..

Az első WordPress menü létrehozása

A WordPress menüszerkesztőjéhez keresse meg a következőt Megjelenés -> Menük.

Ha ez egy webhely friss telepítése, akkor elvárható, hogy egy üres oldal két részre oszlik. A bal oldalon néhány fül tartalmazza az összes rendelkezésre álló elemet, amelyeket fel lehet venni a menübe. A jobb oldalon új listákat hozhat létre, és módosíthatja azok szerkezetét és beállításait. A beállítások megtekintése előtt létre kell hoznia egy új menüt:

 1. Gyere fel egy felismerhető nevet, és töltsd ki
 2. Kattintson a jobb oldalon található „Hozzáadás menü” gombra

Az első WordPress menü létrehozása

Azonnal a képernyő jobb oldala megváltozik, és most látni fogja a szakaszokat, ahol szerkesztheti a menüszerkezetet és annak beállításait. De az első dolgok először; adjunk hozzá néhány elemet az új menüjéhez.

Adjon hozzá menüelemeket

Ehhez a lépéshez elsősorban a szerkesztő bal oldalára kell összpontosítania. Mint korábban már említettük, olyan lapokat talál, amelyek oldalakat, hozzászólásokat, egyéni linkeket és kategóriákat tartalmaznak. A legtöbb esetben egy átlagos WordPress blog menüelemeként oldalakat és kategóriákat használ. De ez nem azt jelenti, hogy ne adjon hozzá más összetevőket is oda.

 1. Nyissa meg bármelyik fület
 2. Válasszon oldalakat, hozzászólásokat és kategóriákat, vagy adjon hozzá egyedi linkeket
 3. Kattintson az egyes fülön található „Hozzáadás a menühez” gombra, mielőtt a következőre váltana

Menüelemek hozzáadása a WordPress-hez

Bejegyzés, oldal és kategóriák könnyű, mivel csak ki kell őket választania a listából. De ha egyéni linket ad hozzá, akkor rendelkeznie kell egy oldal teljes URL-jével (példa: http://www.google.com). Adjon hozzá egy nevet (címkét), amely látható lesz a linkre (példa: Google)

Rendezze a menüelemeket (húzza és dobja)

Miután hozzáadott egynél több menüelemet a szerkesztő bal oldaláról jobbra, az elemek megjelennek a menüstruktúra alatt. A WordPress itt lehetővé teszi az elemek áthúzását és átszervezését bármilyen pozícióba, amelyben kedveled.

Menüelemek elrendezése a WordPress-ben

Az egyes elemek jobb oldalán található kis nyíl ikonra kattintva a WordPress felfedi néhány extra beállítást. Ezután gyorsan megváltoztathatja a menüpont címkét (a név megjelenik a listában). Itt a megfelelő hivatkozásokra kattintva is ellenőrizheti a menüelemek elrendezését – például mozgassa az objektumot fel és le, küldje el a tetejére, vagy helyezze egy másik darab alá, hogy almenüt hozzon létre..

Az elemet a menüből könnyen eltávolíthatja a kártya alján található piros „Eltávolítás” linkre kattintva. Ne aggódj; ez a művelet nem törli a kiválasztott oldalt, bejegyzését vagy kategóriáját, de csak azt távolítja el a szerkesztett menüből. Ha ez egy egyéni link, akkor törli azt, ezért ügyeljen arra, hogy emlékezzen az URL-re, ha úgy dönt, hogy ugyanazt az egyéni linket ismét hozzáteszi.

Az almenük olyan egymásba ágyazott menüelemek, amelyek egymástól függenek. Az almenü elemeit szülő és gyermek menüpontoknak nevezzük. Az almenü megtekintéséhez a felhasználónak általában vigye az egérmutatót vagy kattintson a szülő elemre. Az almenükkel a tartalmakat kategóriákba sorolhatjuk, és egy könnyebben megérthetõ, kompaktabb navigációs menüt mutatunk be.

Almenü létrehozásához húzza és dobja technikával mozgassa az elemeket a másik alá – de a bal egérgomb elengedése előtt feltétlenül mozgassa egy kicsit a jobb oldalra..

Ha nem szereti az elemeket húzni és dobni (és az igazat megvallva, néha bosszantó lehet elérni azt, amit gondoltak), a WordPress lehetővé teszi az elemek egyszerű linkeken keresztüli vezérlését:

 1. Vegye fel a menübe mind a szülő, mind a gyermek elemeket
 2. Kattintson a kis nyílra a menüpontban, amelyet gyermekeként értett (a behúzott)
 3. Kattintson a „Szülő” szakasz alatt található linkre, ahol a „szülő” lesz a feljebb lévő elem címkéje

Almenü létrehozása a WordPress programban

Ha úgy dönt, hogy eltávolít egy almenü elemet, egyszerűen mozgathatja egy kicsit balra. Alternatív megoldásként kattintson az elem kis nyíljára, és válassza az „Out of“ szülő ”pontot, ahol a„ szülő ”ismét a felette lévő elem címkéje lesz..

Menübeállítások

Az újonnan létrehozott menü mentése előtt van még két fontos lehetőség, amelyeket érdemes vigyáznia.

 1. Oldalak automatikus hozzáadása – bármikor létrehoz egy új felső szintű oldalt (a fő, amelynek nincs szülője), automatikusan hozzáadódik ehhez a menühez
 2. Hely megjelenítése – ha egy téma lehetővé teszi több menü használatát, válassza ki a helyét a listából

Menübeállítások

Ha elégedett vagy a szerkezettel, ne felejtsd el kattintani a „Mentés menü” gombra, amely mind a szerkesztő jobb felső, mind alsó részén található..

Képernyő beállításai

Az oldal tetején található a Képernyő beállításai fül. A kattintás után a lapon megjelenik még néhány beállítás, amely lehetővé teszi a menübeállítások vezérlését.

 • Dobozok – a szokásos elemeken kívül megjelenítheti a Címkéket és formátumokat, amelyeket hozzáadhat a menükhöz
 • Speciális menü tulajdonságok – Link Target, Target Attribútum, CSS osztályok, Link Relationship (XFN) és Leírás hozzáadása

Annak ellenére, hogy a témáknak előre definiált területei vannak a menük hozzáadásához, könnyen hozzáadhat egyéni témákat az oldalsávhoz vagy bármilyen más, a widgetre kész területhez..

 1. Menj Megjelenés -> Widgetek
 2. A bal oldalon keresse meg az „Egyedi menü” modult
 3. Húzza a jobb oldalra bármelyik widgetkész területre (például oldalsáv)
 4. Válasszon nevet
 5. Válassza ki a korábban létrehozott menüt
 6. Kattintson a „Mentés” gombra

Menü az oldalsávon

Ha nem szeretne kütyüket dolgozni, kérjük, kattintson a linkre, hogy többet megtudjon a kütyü testreszabásáról a WordPress programban.

Következtetés

A webhely létrehozása navigációs menü nélkül ugyanolyan, mint a látogatók egyenes vonalba vonása. Tehát, mielőtt engedélyezne egy webhelyet a nyilvánosság számára, és előmozdítsa azt, feltétlenül hozzon létre egy funkcionális WordPress menüt, amely segít Önnek és a látogatóknak a webhely gyorsabb mozgásában. A jó navigációs menü segíthet abban is, hogy jobban rangsoroljon a keresőmotorokban.

Reméljük, hogy ez az útmutató segített a WordPress menük felé vezető első lépésben, és nehézségek nélkül képesek lesznek újakat létrehozni. Ne felejtse el szükség szerint almenüket létrehozni, és további helyeket használjon a navigációs menük megjelenítéséhez. A menüket fel lehet venni a widgetizált területekre is. Ha azonban a WordPress menüit jobban szeretné ellenőrizni, akkor módosítania kell a témát vagy telepítenie kell a kiegészítőket.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map