Hogyan adhatunk Google Analytics-et egy WordPress-webhelyhez

A Google Analytics hozzáadása a WordPress webhelyhez


Legyen szó blogról, egyszerű személyes webhelyről vagy üzleti portfólióról, amelyet a WordPress segítségével épít, okból csinálja. Azt szeretné, ha az emberek hozzáférhetnek az Ön által online bemutatott tartalomhoz. A közönség nélkül a webes projekt nem szolgálja célját. Tehát úgy vagy úgy, meg kell értenie az embereket, akik felkeresik a domainjét.

Ki az a személy, aki megnyitotta webhelyét? Hányan látogatják meg webhelyét egy hónap alatt? Visszatérnek és mennyi ideig tartják nyitva az Ön webhelyét? Egy keresőmotorból, közösségi portálról származnak, vagy esetleg manuálisan adták meg a címet? Ez csak néhány fontos kérdés, amelyeket minden weboldaltulajdonosnak rendszeresen fel kell tennie magának.

A kérdések feltevése könnyű; de hogyan válaszolsz rájuk?

Mi a Google Analytics??

A fenti kérdésekre egy ingyenes Google-szolgáltatással válaszolhat. A Google Analytics nagyon erős (ez még mindig alulbecsült) online web analitika eszköz, amely nyomon tudja követni egy weboldal viselkedését és az összes résztvevő látogatót. Bár a Google Analytics nem egyedülálló, a munka egyértelműen az egyik legnépszerűbb elemző eszköz. Az emberek világszerte használják, hogy statisztikákat gyűjtsenek az oldalakról, kezdve az egyszerű blogoktól kezdve a vállalati portálokig, amelyek havi felhasználók millióit generálják.

A szolgáltatást 2005-ben vezették be. Számtalan jelentési eszközt kínál; a valós idejű látogatók, helyek és technológiák megjelenítésétől kezdve az e-kereskedelemmel kapcsolatos adatokig, amelyek nyomon követhetik az eladások számát.

Hogyan működik?

A Google Analytics megköveteli, hogy mindenki nyitjon meg egy ingyenes fiókot, amely egyedi követési azonosító kódot kap. A kód elhelyezését követően a Google Analytics minden alkalommal fut, amikor a látogató betölti a kapcsolódó oldalakat.

Ez a követőkód ezután fut az ügyfelek böngészőiben, és nyomon követi a viselkedést. Bár ez néhány évvel ezelőtt nem volt lehetséges, az adatokat rendszerint valós időben küldik el a szolgálatnak, amely az összes jelet gyorsan értelmezi. Ez lehetővé teszi, hogy azonnal megnézze, hány felhasználó tölti be az Ön webhelyét, és ellátogatásuk minden részletét.

Ajánlott olvasás: A Google Analytics kezdő útmutatója

A Google Analytics hozzáadása a webhelyhez

Mielőtt elhelyezi a követőkódot a webhelyére, létre kell hoznia egy Google Analytics-fiókot:

 1. Keresse meg a A Google Analytics
 2. Jelentkezzen be Gmail-fiókjával
 3. Kattintson a „Regisztráció” gombra
 4. Válassza a „webhely” lehetőséget
 5. Adja meg az információkat, például a fiók nevét, a webhely nevét, az URL-t, az országot és az időzónát
 6. Fogadja el a feltételeket

A lépések elvégzése után a fióknak készen kell állnia, és most már megkezdheti a webhelyéhez történő kapcsolódást. A WordPress-hez hasonlóan, a munkát többféle módon is elvégezheti. Ebben a cikkben két különféle technikát mutatunk be Önnek a Google Analytics hozzáadására a WordPress webhelyre.

1. A WordPress bővítmények segítségével adja hozzá a Google Analytics-et

Ha csak egy alapvető nyomonkövetési információt szeretne a Google Analytics szolgáltatáson keresztül, akkor a kézi módszerek rendben vannak. De ha szeretné tudni követni a statisztikákat napi szinten, akkor a plugin jobb választás lehet. Számos csodálatos WordPress-bővítmény található a Google nyomkövető szolgáltatásának elkötelezettjeként. Segítenek a webhely csatlakoztatásában a kód megrontása nélkül, és olyan extra funkciókat is tartalmaznak, amelyeket valószínűleg szeretni fog.

Beépülő modul használatával a Google Analytics megtalálható a WordPress irányítópultján. Tehát ahelyett, hogy mindig megnyitná a hivatalos szolgáltatási oldalakat, a legrelevánsabb statisztikákat közvetlenül a WordPress rendszergazda oldaláról is megnézheti.

Google Analytics irányítópult WP-hez (GADWP)

ÁR: Ingyenes

Több mint egymillió aktív felhasználóval ez a legnépszerűbb WordPress plugin, amely összekapcsolhatja webhelyét a népszerű Google nyomkövető eszközzel. A számok nem lepnek meg, amikor rájössz, hogy van szerepel a hivatalos Google Analytics partnerként.

Ez lehetővé teszi, hogy hozzáadja a követési azonosító kódot, amelyről beszéltünk, és telepíti a műszerfal modul így közvetlenül a webhelyről követheti a statisztikákat.

A GADWP még túlmutat a szolgáltatás összekapcsolásán. Fejlett funkcióinak köszönhetően elemezze a webhelyet más magas szintű adatgyűjtésen keresztül. Ez azt jelenti, hogy közvetlenül az irányítópulton láthatja az eseményeket és a szegmenseket.

Most nézzük meg, hogyan telepítsük a plugint, és hogyan létesítsük a kapcsolatot a szolgáltatással:

 1. Menj Beépülő modulok -> Új hozzáadása
 2. “Google Analytics irányítópult a WP-hez” keresés
 3. Telepítse és aktiválja a plugin-t
 4. A bal oldalon keresse meg a Google Analytics menüpontot, és nyissa meg az Általános beállításokat
 5. Kattintson a „Bővítmény engedélyezése” gombra
 6. Kattintson a „Hozzáférési kód megszerzése” linkre
 7. Egy új ablakban válassza ki a Google Analytics-fiókját, és engedélyezze a bővítmény elérését
 8. Másolja a generált kódot
 9. Menjen vissza a bővítményhez, és illessze be a hozzáférési kódot

Ha a Google Analytics-fiók helyesen van beállítva, akkor látnia kell a fiókból elérhető jelentések listáját (ha új fiókja van, akkor nyilvánvalóan csak egy elem szerepel a listán). Ezután elkezdheti a plugin használatát, megváltoztathatja a beállításokat, és figyelemmel kísérheti a statisztikák változásait.

Google Analytics Irányítópult a GADWP-ben

Az első vizuális jelentés megtekintéséhez keresse meg a WordPress Irányítópultot, ahol láthat egy grafikont az elmúlt harminc nap statisztikáival. Lenyűgöző, nem igaz??

NK Google Analytics

ÁR: Ingyenes

Az egyik ilyen plugin az ingyenes NK Google Analytics. Mivel már készítettünk lépésről lépésre oktatóvideót, kérjük, vessen egy pillantást fentebb, és tanulja meg, hogyan kell telepíteni a bővítményt, és hogyan kell azt a személyes Google Analytics-fiókjához csatlakoztatni..

Egyéb bővítmények

Ebben a cikkben csak két WordPress plugin-t említettünk. Annak érdekében, hogy további lehetőségeket nyújtson, átnézheti más népszerű megoldásokat is, például:

2. Manuálisan adja hozzá a kódot

Ha csak azt akarja, hogy csatlakoztassa a szolgáltatást az Ön webhelyéhez, akkor a kézi módszer több mint elegendő. Bár nem kell további plugineket telepítenie, a statisztikákat közvetlenül a webhelyről sem tudja követni. Ehelyett mindig el kell navigálnia a Google Analytics oldalain az elemzés megkezdéséhez.

Csak akkor javasoljuk ezt a módszert, ha tudod, hogyan kell kezelni a kód- és a WordPress-sablonokat. Mivel a fájlokat frissítenie kell, tévedésekkel járhat és megfékezheti webhelyét. Továbbá, ha nem gyerek témával dolgozik, elveszítheti a kódot, amint frissíti az aktív WordPress témát.

1. módszer

A Google Analytics kódot be kell helyezni a header.php fájlba, amelyet a webhely minden oldalára tölt be. Ezért van értelme szerkeszteni a fájlt, és illessze be a kódot a megfelelő helyre:

 1. Nyissa meg a Google Analytics szolgáltatást
 2. Kattintson Rendszergazda -> Követési információk -> Követőkód
 3. Másolja a teljes kódot kezdődő és befejező kóddal címke
 4. Menj Megjelenés -> Szerkesztő
 5. Keresse meg a header.php fájlt és szerkessze azt
 6. Illessze be a követőkódot közvetlenül a. Után címke
 7. Változtatások mentése

Google Analytics követőkód

2. módszer

A másik módszer lehetővé teszi, hogy ugyanazt a kódot adja hozzá a webhely fejlécéhez a function.php fájlon keresztül:

 1. Menj Megjelenés -> Szerkesztő
 2. A function.php fájl szerkesztése
 3. Másolja és illessze be a következő kódot:

add_action ('wp_head', 'fsg_googleanalytics');
fsg_googleanalytics () {?> függvény

// Illessze ide a Google Analytics követőkódját (az a, amely kezdődik és végződik ae