Hogyan adhat hozzá szerzői jogi figyelmeztetést a WordPress programban

Hogyan adhat hozzá szerzői jogi figyelmeztetést a WordPress programban


Szinte minden olyan weboldalon, amelyet az interneten talál, szerzői jogi értesítéssel rendelkezik, amely alapvető információkat nyújt a webhelyről. Annak ellenére, hogy a törvény megváltozott, és a szerzői jogi szimbólum elhelyezése valójában nem fogja megvédeni a munkádat, írt egy szabály, amellyel a webes tervezők hirdetést tehetnek fel az általuk létrehozott weboldal láblécébe..

A szerzői jogi nyilatkozat általában egyszerű szöveg, amely csak néhány elemből áll. Egy létrehozásához a következőkre lesz szüksége:

 • szerzői jogi szimbólum
 • a létrehozás dátuma
 • szerző neve
 • jogok nyilatkozata

Mint már elmondtuk neked, szabadon hozzáadhat bármit, amit akar. Nem kell szerzői jogi szimbólumot feltennie, ha nem akarja, használhatja az értesítésére mutató linket vagy bármilyen más szöveget, amely tetszik.

Hogyan készítsünk dinamikus szerzői jogi figyelmeztetést

Rendben, azt gondoljuk, hogy nem itt olvas el magáról a szerzői jogi értesítésről, de tudni szeretné, hogyan lehet azt elkészíteni a WordPress programban. Lehet, hogy hozzon létre egyet, amely dinamikusan megváltozik, így nem kell minden évben frissítenie a láblécét, csak a címke megváltoztatása érdekében. Készítsünk egyet, és ne aggódjunk a szerzői jogi értesítés miatt a jövőben. Ha nem akarja módosítani a kódot, akkor egy plugint használhat ugyanazt a munkát az Ön számára.

 1. Másolja a következő kódot, és illessze be a téma function.php fájljába:
 2. function create_copyright () {
  $ all_posts = get_posts ('post_status = közzététel és megrendelés = ASC');
  $ first_post = $ all_posts [0];
  $ first_date = $ first_post-> post_date_gmt;
  _e ('Copyright ©');
  if (substr ($ first_date, 0, 4) == dátum ('Y')) {
  visszhang dátum ('Y');
  } más {
  echo substr ($ first_date, 0, 4). "-". dátum ('Y');
  }
  visszhang ” ” get_bloginfo ('név'). ' „
  _e ('Minden jog fenntartva.');
  }
 3. Változtatások mentése
 4. Nyissa meg a footer.php fájlt
 5. Keresse meg a témában már meglévő szerzői jogi információkat (ha vannak ilyenek), és cserélje ki őket a következő PHP-kódra.

 6. Például, ha Huszonhét tizenhét témával dolgozik, a lábléc körzetben megtalálja azt a HTML kódot, amely visszhangozza a „Büszkén hajtja a WordPress-t” figyelmeztetést. Egyszerűen írja felül a kódot ezzel:

 7. Változtatások mentése

Ha semmit nem változtatott meg a kódban, akkor az újonnan létrehozott szerzői jogi értesítésnek így kell kinéznie:

Szerzői jog © 2017 Első webhely útmutató Minden jog fenntartva.

Ha csak a szerzői jogi értesítést akarta megváltoztatni, akkor kész. A következő néhány sorban megmagyarázjuk a fenti kódot.

A fent megadott funkció a WordPress könyvtár összes üzenetét megkeresi. Megkapja az első, amelyet valaha megjelent, és lekérdezi a dátumot. Ez a rész fontos, ha az elmúlt néhány évben elkezdte dolgozni a WordPress-projekten. Ha igen, a szerzői jogi értesítés automatikusan felírja az indulás évét, és szükség esetén hozzáadja az aktuális évet. Ha idén már elindította a blogot, akkor csak az aktuális év jelenik meg.

Ezt követően a funkció írja a „Szerzői jog” szöveget, amelyet egy jól ismert © szimbólum követ, és hozzáadja a blog nevét az Általános beállítások oldalra. A végén lesz egy „Minden jog fenntartva” szöveg, amelyet természetesen bármire megváltoztathat.

Genesis felhasználók:

Ha van egy olyan témája, amely a Genesis keretére épül, akkor már rendelkezik minden, amire szüksége van egy rövid kódban. Egyszerűen használja a következő rövid kódot az aktuális év automatikus előállításához és megjelenítéséhez, néhány szöveggel előtte és után:

[footer_copyright first = ”2007 ″ előtt =” szöveg ”után =“ szöveg ”]

Ha nem szeretné testreszabni a kódot, van egy egyszerű megoldás egy ingyenes bővítmény formájában, amely mindent megtehet az Ön számára. Rendben, nem fogja kitalálni a személyes adatait, így továbbra is be kell írnia egy szót ide és egy szót, de nem kell becsapnia a kódot, amelyet valószínűleg nagyon utálsz..

Lábláda putter

ÁR: Ingyenes

Lábláda putter

A Footer Putter egy ingyenes plugin vicces névvel (merünk mondani, hogy háromszor egymás után mondjuk a „Footer Putter” kifejezést, és komoly arcot viselünk). A plugin elvégzi a piszkos munkát az Ön számára, és csak annyit kell tennie, hogy gyorsan beállítsa. Ezt követően elfelejtheti a Footer Putter alkalmazást és a szerzői jogi megjegyzését, mert minden beavatkozás nélkül megtörténik.

 1. Először menj ide Beépülő modulok-> Új hozzáadása
 2. “Footer Putter” keresése
 3. Telepítse és aktiválja a plugin-t
 4. Keresse meg a lábléc putterét a WP menüben, és nyissa meg a lábléc krediteket

 5. Itt kell kitöltenie olyan részleteket, mint a webhelytulajdonos adatai, a szervezet címe, a keresőmotorok által használt földrajzi koordináták, a kapcsolattartó és a jogi adatok. Miután ezt megtette, görgessen lefelé az újonnan létrehozott szerzői jogi értesítés előnézetének megtekintéséhez.

 6. Változtatások mentése
 7. Nyisd ki Megjelenés -> Widgetek
 8. Keresse meg a Footer Copyright Widget alkalmazást, és húzza azt egy widget területre, ahol az újonnan létrehozott információkat szeretné megjeleníteni

Ha a témádnak nem található widget terület a láblécben, akkor létre kell hoznia egyet.

Adjon hozzá szerzői jogi nyilatkozatot a vágólapra, amikor valaki szöveget másol

Miután úgy dönt, hogy közzétesz valamit az interneten, nem fogja tudni megakadályozni az embereket a tartalom lemásolásában. Tudod ezt, és gyakorlatilag semmit sem tehetünk vele. Függetlenül attól, hogy csak egy mondat van, vagy írt-e egy teljes történetet, legyen az egy fénykép vagy egy rajz, amelyet készítettél, egy videót készítettél, vagy bármi más, ez nyilvánossá válik és gyakorlatilag bárki számára elérhető lesz, függetlenül attól, hogy mit csinálsz. védje meg.

Még akkor is, ha további óvintézkedéseket tesz, és biztonságosabbá teszi a tartalmat, soha nem fogja tudni teljes mértékben ellenörizni azt.

Adjon hozzá szerzői jogi figyelmeztetést a WordPress-hez

Ezt szem előtt tartva továbbra is erőfeszítéseket tehet, figyelmeztetéseket és szerzői jogi értesítéseket készíthet, vagy akár meg is próbálhatja letiltani a másolást. Az egyik másik teendő, ha hivatkozást ad hozzá a szöveghez, amelyet az emberek másolhatnak az Ön webhelyéről, és azt is beillesztheti. Valószínűleg látta a funkció működését sok olyan népszerű webhely egyikén, amelyek ezt teszik. Ha másolt szöveget a saját webhelyüktől, akkor a végén az volt, hogy további szöveget mondott, amely valami ilyesmit mondott “További információ a www.domain.com oldalon”.

Ahelyett, hogy megakadályozná az embereket, hogy lemásolják a szöveget a webhelyedről (meg fogják találni a lehetőséget, ha igazán akarnak), egyszerűen hozzáteszi webhelyének nevét és linket az eredeti üzenethez.

Helyezzen el egy linket a webhelyén másolt szövegekhez:

 1. Nyissa meg a footer.php fájlt
 2. Másolja és illessze be a következő kódot:
 3. 
 4. Változtatások mentése

Most, hogy a kódot elmentette a láblécbe, minden alkalommal, amikor valaki megpróbál másolni egy szöveget az Ön webhelyéről, az eredeti üzenet linkjével kiegészítés kerül az eredetileg lemásolt tartalom után..

Noha a szöveget lemásoló személy bármilyen szövegszerkesztőben könnyedén törölheti a kiegészítést, legalábbis megmutatta, hogy tisztában van a másolt anyaggal. Míg a legtöbb ember egyszerűen törli ezt a kiegészítést, remélheti, hogy valaki elhagy egy linket az Ön webhelyére (szándékosan vagy nem), és ezért köszönöm munkáját.

Csomagolás

Bár egy egyszerű szerzői jogi értesítés nem akadályozhatja meg az embereket a tartalom lemásolásában, fontos, hogy legyen. Akár manuálisan hozzáadja a kódot, akár egy plugint használ a szerzői jogi értesítés generálására, a WordPress megkönnyíti a szolgáltatás kezelését, nem ért egyet?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Liked Liked