Hoe XML-sitemap voor uw WordPress-website te maken

xml-sitemap.png


Sitemap, zoals de naam al doet vermoeden, is een kaart van uw site. Om meer specifiek te zijn, een sitemap is een lijst met alle pagina’s die op uw website zijn gevonden.

Soms kan deze lijst handmatig worden gemaakt om de structuur van uw site weer te geven. Door de lijst met uw pagina’s weer te geven, kunt u uw hoofdcategorieën en hun subcategorieën weergeven, zodat gebruikers zich kunnen verplaatsen. Deze methode was in het verleden veel populairder; toch is er een sitemap op alle goed georganiseerde websites, maar in een ietwat andere vorm.

In plaats van handmatig een sitemap te maken en alle pagina’s handmatig te koppelen, kunt u met de technologie van vandaag dat automatisch doen. In plaats van een sitemap aan uw bezoeker te tonen, zou u uw navigatie beter moeten organiseren en een sitemap alleen voor zoekmachines gebruiken.

Bij het maken van een sitemap voor zoekmachines doen WordPress-plug-ins dat voor u. In plaats van gewone HTML, wordt het document in XML geschreven en is de sitemap een zeer belangrijk onderdeel van uw site. Wanneer u een sitemap heeft gemaakt, zullen zoekmachines zoals Google en Bing efficiënter zijn als het gaat om het indexeren van uw site. Omdat deze lijst zoekmachinebots vertelt over de structuur van uw website, weet deze precies waar hij op moet letten. Dat resulteert in een betere SEO, wat betekent dat mensen gemakkelijker via zoekmachines naar uw site komen.

In WordPress zijn er veel beschikbare plug-ins die hetzelfde werk kunnen doen en een sitemap voor je kunnen bouwen. Het maakt echt niet uit welke je kiest, maar we raden je aan om maar één plug-in te gebruiken. Het gebruik van meerdere plug-ins kan zowel WordPress als zoekmachines verwarren, en u kunt de zaken zelfs erger maken als u meerdere sitemaps met verschillende plug-ins maakt. In de volgende regels laten we u twee populaire sitemaps-plug-ins zien.

Google XML-sitemaps

PRIJS: gratis


Met bijna 18 miljoen downloads en meer dan 1 miljoen actieve installaties is deze eenvoudige plug-in absoluut een van de meest populaire voor deze taak. Dat komt niet omdat deze plug-in u tal van opties biedt om uit te kiezen, maar omdat u binnen enkele seconden aan de slag kunt. Het enige dat u hoeft te doen om uw sitemap te maken, is door de plug-in te installeren:

 1. Ga naar Plugins -> Add New
 2. Zoeken naar: “Google XML Sitemaps”
 3. Installeer en activeer de plug-in
 4. Navigeer naar Instellingen -> XML-sitemaps

Wanneer u de instellingen van de plug-in bereikt, zult u merken dat uw sitemap al is gemaakt. De plug-in linkt u naar uw sitemap die u voor testdoeleinden in uw browser kunt openen.

Hoewel u letterlijk binnen enkele seconden klaar bent, biedt Google XML Sitemaps u de mogelijkheid om uw sitemap in detail in te stellen. Als u door de instellingen bladert, zult u merken dat u kunt kiezen welke zoekmachines u wilt opnemen, u kunt pagina’s selecteren die u (niet) in uw sitemap wilt hebben en nog veel, veel meer.

Het mooie van Google XML-sitemaps is dat uw sitemap automatisch wordt bijgewerkt. Als je een pagina toevoegt, voegt de plug-in deze toe aan je sitemap. Als u er een verwijdert, krijgt u met de plug-in dekking en doet u hetzelfde in het XML-bestand.

SEO door Yoast

PRIJS: gratis


Deze plug-in is een van de meest populaire plug-ins voor WordPress. Het belangrijkste doel is om uw inhoud te beheren om een ​​betere SEO te bereiken, maar in dit artikel gaan we niet in op details over SEO door Yoast. Omdat de plug-in zo populair is, is de kans groot dat je hem ook op je WordPress hebt geïnstalleerd. En als het om sitemaps gaat, is het niet nodig om extra plug-ins te installeren, aangezien SEO by Yoast u de module geeft die de leiding heeft over uw sitemap. Dus als je de plug-in hebt geïnstalleerd, kun je als volgt je sitemap maken:

 1. Navigeer naar SEO> XML-sitemaps
 2. Genereer uw sitemap

Zoals we al zeiden, is het maken van een sitemap heel eenvoudig en er zijn talloze andere plug-ins die het geweldig zullen doen. Het maakt niet uit welke je hebt gebruikt om je sitemap te genereren, nu moet je zoekmachines vertellen waar de sitemap zich bevindt. In de volgende regels laten we zien hoe u er een kunt toevoegen aan Google Webmaster Tools. Als u uw site nog steeds niet heeft toegevoegd en geverifieerd, bekijk dan hoe u uw site kunt toevoegen aan Google Webmasters Tools.

 1. Ga naar Google Webmaster Tools
 2. Open uw site in de lijst
 3. Navigeer naar Crawl -> Sitemaps
 4. Klik op de knop “Sitemap toevoegen / testen”
 5. Voer de locatie van uw sitemap in
 6. Klik op de knop Test en klik uiteindelijk op de knop Verzenden

U bent klaar. Je sitemap is gemaakt en Google wordt hierover geïnformeerd. Laat het XML-bestand op uw server staan ​​en laat uw plug-in zijn werk doen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map