Hoe WordPress CMS te installeren

how-to-install-wordpress.png


WordPress is het populairste CMS (content management systeem). Iedereen weet dat, en het is niet zo moeilijk om een ​​WordPress-blog te starten, omdat er wereldwijd miljoenen gebruikers zijn die ervoor kunnen instaan.

Als je het CMS nog niet goed kent, nodigen we je uit om meer te leren over WordPress. Voordat u op een punt komt waar u WordPress installeert, moet u ook de verschillen kennen tussen WordPress.org en WordPress.com. Vandaag gaan we ons concentreren op de zelf-gehoste versie en u laten zien hoe u WordPress zelf kunt installeren.

Gebruikers die geen technische ervaring hebben, kunnen geïntimideerd raken door het installatieproces. Maar voordat je in paniek raakt, moeten we je vertellen dat zelfs een complete beginner WordPress in slechts een paar minuten kan installeren. Het duurt een paar stappen, maar we begeleiden u door het hele proces.

Voordat u WordPress installeert

Hoewel WordPress een open-sourceplatform is, wat betekent dat je het gratis kunt krijgen, zijn er een paar dingen die je moet voorbereiden (en betalen) voordat je WordPress installeert. Om uw site in de lucht te krijgen, heeft u een webhostingprovider en een domeinnaam voor de site nodig.

Er zijn veel hostingbedrijven die gespecialiseerd zijn in WordPress. Voor slechts $ 2,75 per maand kun je ruimte op een server krijgen om de nieuwe blog en een domeinnaam naar keuze te hosten. Omdat er tientallen opties en zelfs meer hostingbedrijven zijn, kunnen we niet alles in deze tutorial behandelen. In plaats daarvan moeten we ervan uitgaan dat u al voor hosting heeft betaald en dat u klaar bent om met het installatieproces te beginnen.

Hoewel de meeste hostingbedrijven WordPress ondersteunen, is de officiële WordPress website beveelt Bluehost aan als de meest betrouwbare hostingprovider. Met Bluehost kun je een WordPress-blog starten slechts $ 2,75 per maand! Met Bluehost geeft zelfs de goedkoopste optie u een Gratis domein, SSL-certificaat dat uw site veiliger maakt, optie om WordPress te installeren met een paar klikken en 24/7 ondersteuning.

Aanmelden bij Bluehost

 • Ga naar de startpagina van Bluehost
 • Kies de optie “Nu aan de slag”
 • Selecteer een plan
 • Voer uw domeinnaam in

Installeer WordPress

Nadat u uw profiel op Bluehost heeft gemaakt, kunt u inloggen en alle functies gebruiken die u hebt gekozen. Het mooie van Bluehost is dat het wordt geleverd met een Installatieprogramma met één klik voor WordPress. In plaats van te rommelen met bestanden en databases, kunt u WordPress installeren en uw blog in een paar minuten opzetten.

 • Ga naar het cPanel wanneer je inlogt
 • Scrol naar het gedeelte “MOJO Marketplace”
 • Selecteer Installatie met één klik
 • Zoek en klik op het WordPress-pictogram
 • Klik op de knop “Start”
 • Kies een domein waarop u WordPress wilt installeren
 • Toon geavanceerde opties en genereer een uniek admin-account voor WordPress
 • Vink het vakje aan om akkoord te gaan met de Algemene voorwaarden
 • Klik op de knop “Nu installeren”
 • Wacht tot de installatie is voltooid

En dat is het! U kunt nu naar de inlogpagina van WordPress gaan en beginnen met werken aan uw nieuwe WordPress-blog.

Hoe WordPress handmatig te installeren

Net als bij elke andere software kan WordPress handmatig worden geïnstalleerd door de benodigde bestanden over te zetten en de omgeving in te stellen. Maar vanwege de populariteit hebben ervaren mensen verschillende browsertoepassingen ontwikkeld die WordPress voor u kunnen installeren door middel van een paar gebruiksvriendelijke stappen. In deze tutorial laten we u zien hoe u WordPress handmatig installeert en hoe u dit doet door een van de meest populaire installatieprogramma’s te gebruiken.

 • Hoe WordPress te installeren met Softaculous-installatieprogramma
 • WordPress handmatig installeren (geavanceerder)

Hoe WordPress te installeren met Softaculous-installatieprogramma

Softaculous is een van de meest populaire scriptbibliotheken waarmee gebruikers snel verschillende commerciële en open source-software kunnen installeren zonder enige technische kennis. Onder de meer dan vijftig applicaties die beschikbaar zijn met de gratis versie, staat WordPress op de eerste plaats.

Omdat Softaculous een beheerdersgebied zoals cPanel nodig heeft om goed te werken, is het eerste dat u moet doen om u aan te melden bij cPanel:

 1. Ga naar https://www.uwdomein.com/cpanel, https://www.uwdomein.com:2083 of https: // server-ip-adres: 2083
 2. Voer gebruikersnaam en wachtwoord in
 3. Klik op de knop “Inloggen”

cPanel login

Probeer na een succesvolle login niet te worden geïntimideerd door de afmetingen van cPanel. Dit configuratiescherm bevat meestal talloze instellingen waarmee u toegang krijgt tot alles wat met de server te maken heeft. Vergeet voorlopig alle andere opties en richt u op het Softaculous-installatieprogramma dat u zal helpen WordPress te installeren.

Om het Softacoulus-tabblad te vinden, scrol je helemaal naar beneden (in de meeste gevallen is Softaculous een van de laatste tabbladen in cPanel) en open je het WordPress-script.

Als je geïnteresseerd bent in de details, kun je schakelen tussen tabbladen om screenshots, demo, beoordelingen en meer te zien over het WordPress-script op het installatieprogramma. Als je klaar bent, klik je op de knop “Nu installeren” of ga je naar het eerste tabblad “Installeren”.

Software-installatie

Software-installatie

Kies een protocol dat wordt gebruikt voor uw nieuwe site. Standaard toont de instelling het HTTP-protocol. Maar als u een SSL-certificaat voor uw site heeft waardoor het veiliger zou zijn, moet u hier het HTTPS-protocol kiezen. U kunt ook beslissen of u “www” voor het adres gaat gebruiken. Als u niet zeker bent van dit alles, vraag dan uw provider om meer informatie of laat het HTTP-protocol voorlopig staan, aangezien het later mogelijk zal zijn om alles te wijzigen.

Selecteer het domein waarop u WordPress wilt installeren. Als dit je eerste site is, heb je waarschijnlijk precies dat ene domein dat je hebt gekocht, dus houd het geselecteerd. Maar als u meer dan één domein heeft, wees dan voorzichtig bij het beslissen waar u WordPress wilt installeren.

Kies een map waar u de bestanden wilt installeren. Om WordPress in de root-directory te installeren, laat u dit veld leeg. Als dit de enige site is die u op de server zult hebben, raden we u aan dit veld leeg te laten.

Site-instellingen

Site-instellingen

Kies een naam voor uw site en geef deze een korte beschrijving. Aangezien dit de opties zijn die u op elk moment snel kunt wijzigen vanuit de WordPress-instellingen, moet u niet te druk maken met wat u op dit moment schrijft.

Als u van plan bent een WordPress Multisite te activeren, is dit de plek om het vakje aan te vinken. Als u niet weet wat een multisite is en dit is de eerste WordPress-blog die u maakt, laat u de optie gewoon uitgeschakeld.

Beheerdersaccount

Beheerdersaccount

Maak snel het beheerdersaccount waarmee u zich kunt aanmelden bij uw site en eraan kunt werken. Om veiligheidsredenen raden we aan om de standaard “admin” gebruikersnaam te vervangen en een unieke gebruikersnaam te kiezen die u vertegenwoordigt. Gebruik bijvoorbeeld uw naam of bijnaam.

Genereer een wachtwoord voor uw profiel en zorg ervoor dat niemand anders dan u het weet. Als je op dit moment niet creatief bent om een ​​sterk wachtwoord te bedenken, klik dan op het kleine sleutelpictogram aan de rechterkant. WordPress genereert dan automatisch een sterk wachtwoord dat verschillende letters, cijfers en tekens bevat om een ​​veilig wachtwoord te maken dat moeilijk te raden is.

Voordat u uw e-mailadres in het volgende veld toevoegt, moet u de gebruikersnaam en het wachtwoord onthouden of opschrijven, omdat u deze na de installatie moet gebruiken om in te loggen op de blog.

Kies een taal

Kies een taal

Hoewel Engels de standaardtaal is voor WordPress, kunt u dit hier wijzigen. Selecteer desgewenst een andere beschikbare taal in de lijst.

Selecteer plug-in (s)

Selecteer plug-ins

Het Softaculous-installatieprogramma biedt mogelijk een of meer plug-ins die tegelijkertijd met WordPress kunnen worden geïnstalleerd. We raden u aan deze optie over te slaan, omdat u plug-ins altijd handmatig kunt installeren. Maar als er een plug-in is die u eerder op andere sites heeft gebruikt en die u wilt blijven gebruiken, vink dan een vakje naast de naam aan.

Geavanceerde mogelijkheden

Geavanceerde mogelijkheden

Deze extra opties zijn van invloed op databases die WordPress gebruikt om correct te functioneren. Standaard worden geavanceerde opties verborgen. Als je een beginner bent en deze opties niet begrijpt, raden we je aan ze helemaal over te slaan.

Hier kunt u een aangepaste databasenaam en voorvoegsel schrijven. Maar degenen die Softacoulus heeft gegenereerd, zijn meer dan voldoende en veilig om te gebruiken, dus u hoeft ze niet te wijzigen.

Kies de optie als je geen meldingen over updates wilt ontvangen.

Met het installatieprogramma kunt u opties selecteren om automatisch WordPress, plug-ins en thema’s te upgraden. Hoewel het misschien een goed idee klinkt, raden we u ten zeerste aan deze opties uit te schakelen. Automatische updates kunnen soms problemen veroorzaken en het kan zijn dat u alle wijzigingen die u heeft aangebracht aan specifieke thema’s en plug-ins kwijtraakt. Je kunt ze altijd weer inschakelen wanneer je besluit.

Kies een back-uplocatie (we raden aan om de standaardlocatie te verlaten) en selecteer of u wilt dat het installatieprogramma automatisch back-ups van uw site maakt. Als je de mogelijkheid hebt, voel je dan vrij om het te controleren. Zodra u hebt besloten hoe vaak u back-ups wilt maken, kunt u ontspannen in de wetenschap dat u periodiek kunt terugkeren naar oude instellingen voor het geval er iets ergs met uw site gebeurt. Als u naast back-uprotatie een nummer selecteert, houdt Softaculuos het aantal back-ups bij. Als de limiet is bereikt, wordt de oudste back-up automatisch verwijderd om ruimte te maken voor de nieuwe. Kies het aantal afhankelijk van hoeveel ruimte je op de server hebt.

Selecteer thema

Selecteer thema

Zelfs voordat WordPress wordt geïnstalleerd, kunt u met de applicatie een thema kiezen dat actief wordt op de nieuwe blog. Hoewel u er hier een kunt kiezen, is dit optioneel omdat u altijd nieuwe thema’s via WordPress kunt installeren.

Installeren

Installeer knop

Voordat u op de knop “Installeren” klikt, doorloopt u nog een keer alle opties en controleert u of alle informatie juist is. Scrol vervolgens terug naar beneden, voer uw e-mailadres in als u de details wilt ontvangen en klik op de knop.

U bent nu vrij om naar toe te navigeren http://uwsite.com waar u de nieuwe website zou moeten zien. Open om in te loggen op uw site met de beheerdersreferenties die u heeft aangemaakt http://uwsite.com/wp-admin.

Hoe WordPress handmatig te installeren

In tegenstelling tot het gebruik van een installatieprogramma dat praktisch alles voor u doet, is het mogelijk om WordPress zelf te installeren. Het kost maar een paar stappen om WordPress handmatig te installeren, maar het is net iets ingewikkelder dan het gebruik van een installatieprogramma zoals Softaculous.

Aangezien het proces van handmatige installatie kan worden onderverdeeld in een paar segmenten, gaan we stap voor stap om alles gemakkelijker te maken. Klaar?

Download de nieuwste versie van WordPress

Download WordPress

 1. Ga naar wordpress.org/download
 2. Klik op de blauwe knop “Download WordPress” aan de rechterkant
 3. Sla de nieuwste versie van WordPress op elke locatie op uw computer op
 4. Wacht tot het downloaden is voltooid
 5. Pak het ZIP-bestand uit (je zou een map moeten hebben met de naam “wordpress”)

Upload WordPress naar uw server

Voor deze stap moet u verbinding maken met de FTP-server. Voordat u verbinding maakt, moet u FTP-inloggegevens hebben van uw hostingprovider. Meestal krijg je alle details in de welkomstmail zodra je een account registreert bij een hostingbedrijf. Als u de e-mail niet kunt vinden, moet de informatie beschikbaar zijn in cPanel.

FTP-accounts in cPanel

 1. Bezoek https://www.uwdomein.com:2083 of https: // server-ip-adres: 2083
 2. Log in op cPanel
 3. Navigeer naar de categorie Bestanden
 4. Open de tool voor FTP-accounts
 5. Scrol omlaag naar de lijst met alle FTP-accounts
 6. Zoek het admin FTP-account
 7. Klik op “FTP-client configureren” om de referenties te zien

Als je geen FTP-account hebt, kun je er een maken vanaf dezelfde pagina.

Als je de inloggegevens bij de hand hebt, is het tijd om WordPress-bestanden naar een nieuwe server te uploaden:

 1. Open FileZilla of een andere FTP-client
 2. Maak verbinding met de FTP-server
 3. Selecteer alle bestanden uit de “wordpress” -map die u eerder hebt gedownload en uitgepakt
 4. Sleep geselecteerde bestanden van de computer naar een map “public_html” of “www” op de server

Maak een MySQL-database:

WordPress gebruikt databases om de inhoud te beheren. Dus om alles te laten werken, is de volgende stap het maken van een MySQL-database en gebruiker:

Maak een nieuwe database

Voeg een nieuwe gebruiker toe

 1. Ga naar cPanel: http://uwdomeinnaam.com/cpanel
 2. Open MySQL-databases
 3. Voer de databasenaam van uw keuze in
 4. Klik op de knop “Database maken”
 5. Scrol omlaag naar de MySQL-gebruikersinterface
 6. Voer een gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op de knop “Create User”

De installatie voltooien

Dit is de laatste stap. U moet een paar details invoeren over de database en uw site.

Hoe WordPress handmatig te installeren

 1. Open een browser en ga naar http://uwdomein.com
 2. Selecteer de taal die u voor de site wilt gebruiken
 3. Bereid de volgende informatie voor: databasenaam, gebruikersnaam en wachtwoord dat u hebt gemaakt
 4. De host moet voor de meeste hostingbedrijven ‘localhost’ blijven
 5. Kies een tabelvoorvoegsel of laat het standaardvoorvoegsel staan
 6. Klik op de knop ‘Laten we gaan’
 7. Voer alle details over uw database in en klik op “Verzenden”
 8. Klik op “Run the Install” knop
 9. Voer de titel van uw site in, kies een gebruikersnaam en wachtwoord voor inloggen op WordPress. Vul uw e-mailadres in en controleer of u wilt dat zoekmachines uw nieuwe website indexeren
 10. Klik op “Installeer WordPress”
 11. Log in en geniet van uw nieuwe site

Conclusie

Hoewel het installeren van WordPress misschien ingewikkeld lijkt, is de waarheid dat iedereen in staat is om zelf een blog te starten. Of u nu besluit om een ​​installatieprogramma zoals Softaculous te gebruiken of de bestanden handmatig over te zetten, de nieuwe site moet binnen enkele minuten operationeel zijn. Nadat WordPress is geïnstalleerd, kan het plezier beginnen en kunt u beginnen met het aanpassen van de website in details. Succes!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked