Hoe vind en log je in op de WordPress Admin URL

wordpress-admin-login-page.png


Na het installeren van WordPress moet je inloggen op je nieuwe blog. Zonder toegang tot de beheerderspagina’s kun je je nieuwe blog niet aanpassen. Admin is de plaats waar “alles gebeurt”, waar je berichten schrijft en de site beheert. Om te voorkomen dat anderen de site bewerken, moet je inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Maar als u nieuw bent bij WordPress, kunt u in verwarring raken als u de inlogpagina van de beheerder vindt. Hoe krijg je er toegang toe?

Maak je geen zorgen; alles is voor het eerst en de meeste bloggers hadden hetzelfde probleem toen ze een WordPress-blog begonnen. In dit artikel laten we u zien hoe u kunt werken met de WordPress-aanmeldingspagina voor beheerders.

Hoe de WordPress-inlogpagina voor beheerders te vinden

Standaard, WordPress gebruikt de standaard login-URL die hetzelfde is voor alle blogs. Om het te openen, hoeft u alleen maar toe te voegen / wp-admin aan het einde van de URL van uw site.

Standaard WordPress login-URL

www.example.com/wp-admin

WordPress-ontwikkelaars heeft ook verschillende andere URL’s toegevoegd die naar dezelfde pagina leiden. Dus als je om wat voor reden dan ook niet van de standaard houdt wp-admin URL, u kunt naar de inlogpagina gaan door een van de volgende dingen in te voeren:

  • www.example.com/wp-login
  • www.example.com/admin
  • www.example.com/login

Houd er rekening mee dat al deze URL’s naar dezelfde aanmeldingspagina verwijzen en dat u geen fouten zult maken door ze te gebruiken. Ze leiden allemaal automatisch door naar dezelfde inlogpagina. Als deze extra URL’s niet werken voor u, keert u terug naar de standaard-URL.

U moet ook weten dat WordPress.com-beheerderspagina’s en inloggegevens niets te maken hebben met degene die u gebruikt op zelf-gehoste WordPress. Omgekeerd ook. Ze zien er gewoon hetzelfde uit, maar hebben niets met elkaar te maken.

Creëer eenvoudigere toegang tot de inlogpagina

Nu u de aanmeldings-URL met succes hebt geopend, kunt u deze toegankelijker maken voor uw toekomstige inspanningen. Een optie is om een ​​bladwijzer van de pagina in uw browser te maken, een om een ​​widget aan uw WordPress-startpagina toe te voegen en u kunt ook een link naar de inlogpagina aan uw WordPress-menu toevoegen.

Hoe inloggen op WordPress

WordPress inlogpagina

Nadat u de aanmeldingspagina van de WordPress-beheerder hebt geopend, ziet u een eenvoudige gebruikersinterface die u om uw gebruikersnaam en wachtwoord vraagt. Als je WordPress zelf hebt geïnstalleerd, zou je al de beheerdersreferenties moeten hebben die je tijdens de installatie hebt gemaakt. Controleer de inbox als u ze bent vergeten, omdat WordPress u een e-mail heeft gestuurd met alle informatie die nodig is om in te loggen. Maar als iemand anders het voor u heeft geïnstalleerd of als u de website van iemand overneemt, moet u hen om inloggegevens voor beheerders vragen.

  1. Navigeer naar de WordPress-aanmeldingspagina voor beheerders
  2. Voer gebruikersnaam en wachtwoord in
  3. Klik op de Log in knop

Als de inloggegevens correct zijn, brengt WordPress je nu naar het dashboard waar je aan je eerste bericht kunt werken en de website kunt beheren.

Afhankelijk van uw wensen kan de inlogpagina er alles uitzien wat u maar wilt. Veel plug-ins helpen u het uiterlijk van de pagina aan te passen en extra beveiligingsfuncties te introduceren. Als u geen pas geïnstalleerde WordPress gebruikt, ziet de pagina er mogelijk anders uit dan in dit artikel. Het kan verschillende afbeeldingen, logo’s en zelfs aanvullende velden bevatten die mogelijk vragen moeten beantwoorden, codes moeten scannen of een smartphone moeten gebruiken om extra beveiligingssleutels op te halen. Wees hier alsjeblieft niet ongerust over.

Onthoud mij optie

Onthoud mij optie in WordPress

Als je nog eens naar het inlogscherm kijkt, zul je een simpele opmerken Onthoud me optie die u kunt in- of uitschakelen. Door de optie te selecteren, zodra u succesvol bent ingelogd, uw browser onthoudt de combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord door een cookie te gebruiken.

In dat geval wordt de informatie op uw computer opgeslagen (meestal twee weken, maar dit kan afhangen van uw instellingen). Dat betekent dat de browser de volgende keer dat u de inlogpagina van de WordPress-beheerder opent, weet dat u een bestaande gebruiker bent en dat u niet opnieuw dezelfde inloggegevens hoeft in te voeren.

Wanneer (niet) te gebruiken Onthoud me keuze

Gebruik Onthoud me optie alleen op pc’s waar niemand anders toegang toe heeft. Door de optie aan te vinken wanneer u inlogt op openbare computers, stelt u de beheerderspagina’s voor iedereen beschikbaar. Ze kunnen uw blog kapen, verwijderen of iets anders dat u ‘niet leuk vindt’.

Wachtwoord vergeten

Onderaan het scherm ziet u een “Wachtwoord vergeten?” keuze. Als u uw wachtwoord bent vergeten, klikt u op de link die een iets ander inlogscherm opent.

WordPress wachtwoord vergeten

Hier moet u uw gebruikersnaam of e-mailadres invullen dat is gebruikt voor het registreren van het beheerdersaccount. Zodra u de “Krijg nieuw wachtwoord”Knop, WordPress stuurt je direct een e-mail. Daarin krijgt u een melding over wachtwoordwijziging en een speciale, unieke link die naar het nieuwe wachtwoord leidt. Als de e-mail niet binnen een paar minuten aankomt, controleer dan uw SPAM-map. Als het er ook niet is, moet u een WordPress-expert vragen om u te helpen het wachtwoord opnieuw in te stellen.

WordPress-wachtwoord opnieuw instellen

Door op de link in de e-mail te klikken, ziet u het nieuw gegenereerde wachtwoord waarmee u kunt inloggen. WordPress maakt een veilig wachtwoord voor u, maar u kunt ook uw eigen wachtwoord op dezelfde pagina schrijven. Als u klaar bent, onthoud dan uw wachtwoord en klik op Wachtwoord opnieuw instellen knop. Daarna laat WordPress je weten of het wachtwoord met succes is gewijzigd en zo ja, dan wordt je teruggeleid naar de inlogpagina.

Conclusie

Om in te loggen op een WordPress-site, moet je / wp-admin toevoegen aan het einde van de URL van je site. U kunt het gemakkelijker maken door een bladwijzer voor de pagina te maken en een widget aan uw voorpagina of menu toe te voegen. Probeer veilige wachtwoorden te gebruiken en wees voorzichtig als u de Onthoud me voorzien zijn van. Voor het geval je je wachtwoord vergeet, ontspan je, want WordPress laat je een nieuw wachtwoord maken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Liked Liked