Hoe u uw WordPress-websitekop kunt aanpassen

aanpassen-wordpress-header.png


De WordPress-koptekst is het bovenste gedeelte en ongetwijfeld het belangrijkste visuele element van een WordPress-blog. Aangezien dit het eerste is dat bezoekers zien na het laden van uw site, is het van cruciaal belang dat u extra oplet bij het aanpassen van de koptekst.

Meestal geeft de WordPress-header een afbeelding of een video weer die wordt gebruikt om de aandacht van de bezoekers te trekken. Vaker wel dan niet, kunt u daar ook een navigatiemenu verwachten. Omdat sociale media populair zijn geworden, hebben veel WordPress-gebruikers de neiging om ook sociale pictogrammen erin te plaatsen, zodat anderen sneller naar hun profielen kunnen gaan.

Hoewel dit element een standaardmodule is die op elke site te vinden is, zijn de functies van een WordPress-header alleen afhankelijk van een thema dat je gebruikt. Hoewel u met de meeste gratis en premium thema’s afbeeldingen en video’s kunt verwerken die u in detail kunt aanpassen, kunt u bij sommige de koptekst helemaal niet aanpassen. Hopelijk heb je een goed WordPress-thema uit de eerste groep geselecteerd en nu ben je geïnteresseerd in hoe je de header van je WordPress-website kunt aanpassen. Zo niet, dan moet u themabestanden bewerken. Je kunt er niet omheen.

Hoe afbeeldingen en video’s toevoegen aan een WordPress-header

Ga naar om naar de editor te gaan Uiterlijk -> Koptekst via het WordPress-dashboardmenu aan de linkerkant.

Als alternatief kunt u de kopteksteditor vinden van Uiterlijk -> Aanpassen -> Koptekstmedia. Aangezien de opties afhankelijk zijn van elk thema, moet u er rekening mee houden dat “Koptekstmedia” een andere naam kan hebben of helemaal niet in de lijst zal verschijnen. Voor deze tutorial zullen we ons concentreren op het geweldige Twenty Seventeen-thema.

Koptekst Media in WordPress

Het eerste dat opvalt na het klikken op de link is dat WordPress opende een demopagina van uw site met alle opties aan de linkerkant. Hierdoor kunt u de wijzigingen in de koptekst zien terwijl u ze doet. Het is altijd leuk om te zien hoe de nieuwe afbeelding of video je startpagina beïnvloedt, zelfs voordat je nieuwe instellingen opslaat. Met de live preview kun je vrij experimenteren met verschillende video’s en afbeeldingen zonder je bezoekers te beïnvloeden.

Koptekstvideo

Video’s worden belangrijker geacht dan afbeeldingen. Dus als u er een aan uw koptekst toevoegt, vervangt deze de afbeelding die er al is. U kunt op twee verschillende manieren een video aan uw WordPress-header toevoegen. Meestal bevatten video’s die u hier toevoegt geen geluid, omdat dit anders bezoekers zou irriteren.

Upload video in .mp4-indeling

Om een ​​video uit de mediabibliotheek te gebruiken of een nieuwe te uploaden, moet je de gebruiken .mp4 formaat. Dat is het enige formaat dat WordPress momenteel accepteert, dus daar moet je rekening mee houden. Omdat dat soort video’s behoorlijk groot kan worden, is het belangrijk dat je verklein de bestandsgrootte zoveel mogelijk. MP4-video kan gemakkelijk een paar honderden megabytes per bestand bevatten, en dat is gewoon niet acceptabel voor een blog.

De aanbevolen grootte van een video in pixels is afhankelijk van je thema. Met Twenty Seventeen is dat zo aanbevolen dat uw video 2000 × 1200 pixels is.

Als je een dergelijke video hebt, klik je op de knop ‘Video selecteren’. Kies er dan een uit je mediabibliotheek of upload een nieuwe video. Op uw pagina ziet u direct de resultaten.

Gebruik een video van YouTube:

YouTube Video-koptekst

Een video van YouTube gebruiken is veel eenvoudiger. Zodra je er een hebt gevonden die je leuk vindt, kopieer en plak je de URL in het formulier. Zodra u de link plakt, laadt WordPress de video en toont u een voorbeeld van uw site.

Als u een video gebruikt, gebruikt WordPress de header-afbeelding als een terugval.

Wat is een reserveafbeelding? Totdat de video is geladen, zien uw gebruikers traditioneel een lege ruimte op de locatie. Om dat te voorkomen, kunnen ze dankzij de reserveafbeelding in plaats daarvan een afbeelding zien. Omdat niet alle browsers video’s kunnen reproduceren, wordt er ook een afbeelding gebruikt in gevallen waarin mensen de door jou gekozen video niet kunnen zien. Daarom is het cruciaal dat je, zelfs als je een video gebruikt, een headerafbeelding kiest voor die edge-cases.

Kopafbeelding

Standaard toont WordPress automatisch een koptekstafbeelding waarvan u kunt zien Uiterlijk -> Koptekst editor. Hier ziet u de huidige afbeelding van de kop, eerder geüpload (als u geen afbeeldingen van de kop hebt geüpload, ziet u deze optie niet) en een voorgestelde foto.

Als je geen koptekst wilt hebben, klik je gewoon op de knop ‘Afbeelding verbergen’.

Om een ​​afbeelding te wijzigen, klikt u op de knop “Nieuwe afbeelding toevoegen” om de mediabibliotheek te openen. Hier kunt u foto’s selecteren die u al aan uw site heeft toegevoegd of nieuwe uploaden.

Voeg een nieuwe headerafbeelding toe in WordPress

Na het kiezen van een foto is het mogelijk om deze bij te snijden tot de aanbevolen afmetingen. Als u wilt dat de afbeelding perfect bij uw thema past, raden we u aan deze bij te snijden. Het is ook raadzaam dat uw afbeelding dezelfde afmetingen heeft als uw video (als u er natuurlijk een gebruikt).

Als er meer dan één geüploade of voorgestelde afbeelding is, kunt u op de knop “Willekeurige geüploade / voorgestelde kopteksten” klikken. WordPress kiest dan willekeurig één afbeelding voor uw koptekst. Dit is een leuke optie voor degenen onder u die om de paar dagen tussen afbeeldingen willen wisselen.

Verwaarloos uw WordPress-header niet

Zowel vanuit een visueel als functioneel perspectief is de WordPress-header een cruciaal kenmerk van uw blog. Daarom mag u het ontwerp niet zomaar over het hoofd zien. Aangezien uw thema u de rechten geeft om de koptekst in detail aan te passen, kunt u die beschikbare opties gebruiken om video’s en afbeeldingen naar wens te wijzigen. Uw gebruikers zullen blij zijn te zien dat u enige tijd in de aanpassing heeft geïnvesteerd.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map