Hoe u uw eerste bericht op de juiste manier in WordPress kunt toevoegen

Scherm met WordPress-berichten


Als we het hebben over WordPress, het beste blogplatform, met bloggers die al een paar jaar hebben geschreven, klinkt het misschien triviaal om WordPress-berichten te maken. De waarheid is dat je je eerste bericht heel snel kunt publiceren. Maar als u het op de juiste manier wilt doen, zijn er dingen die u vanaf het begin moet onderzoeken. Laat ons je daarbij helpen.

Hoewel beide WordPress-editors (visueel en tekst) vrij intuïtief lijken, kunnen soms zelfs meer ervaren gebruikers problemen krijgen. Soms, zelfs als je tientallen artikelen hebt gepubliceerd, kun je die specifieke functie die je nodig hebt voor de post niet vinden. Bij andere gelegenheden zul je verrast zijn om een ​​optie te vinden die de hele tijd voor je zat.

Als je net hebt geleerd hoe je een WordPress-blog kunt starten en je staat op het punt om je eerste WordPress-bericht te schrijven, dan ben je op de juiste plek. In dit artikel laten we u alles zien wat beschikbaar is op het berichtenscherm.

 1. Hoe u een eerste WordPress-bericht toevoegt
  1. Titel en permalink
  2. Inhoudsgebied – Visuele en teksteditor
  3. Hoe de visuele editor uit te schakelen
  4. Zorgeloos schrijven
  5. Voeg media toe
 2. Publicatieopties
  1. Knop Concept opslaan
  2. Preview-knop
  3. Toestand
  4. Zichtbaarheid
  5. Publiceer onmiddellijk, plan of bewerk een bericht
  6. Ga naar de prullenbak
  7. Publiceren
 3. Formaten
 4. Categorieën
 5. Tags
 6. Uitgelichte afbeelding
 7. Schermopties
  1. Fragmenten
  2. Stuur trackbacks
  3. Aangepaste velden
  4. Discussie
  5. Naaktslak
  6. Auteur
  7. Indeling
  8. Extra instellingen en opties
 8. Conclusie

Hoe u een eerste WordPress-bericht toevoegt

Kijk na het inloggen op WordPress aan de linkerkant van het scherm. In het admin-menu staat de Post menu-item net onder de Dashboard een.

Om te beginnen met het schrijven van je eerste bericht, beweeg je muiscursor (of klik) op Post item. Selecteer vervolgens ‘Nieuw toevoegen’. 

Je kunt ook een nieuw bericht maken door te selecteren Nieuw -> Post vanuit de beheerbalk.

Elke optie brengt u naar een andere pagina waar u uw eerste artikel kunt schrijven en bewerken.

Berichttitel en Permalink

Het eerste element op de nieuwe pagina is een posttitel. Zonder enige specifieke opties, moet je hier schrijf de titel van uw artikel. Technisch gezien is het mogelijk om dit veld leeg te laten, maar in dat geval voegt WordPress automatisch het kenmerk “(geen titel)” toe als uw kop. Alleen vanuit het oogpunt van gebruikerservaring raden we u aan altijd een aangepaste titel te schrijven voor elk bericht dat u gaat publiceren.

Zodra u een titel schrijft en de focus op het inhoudsvak wijzigt, Permalink instellingen verschijnt onder het titelveld. Als je niets aan je permalink-structuur hebt veranderd, zal dit je alleen helpen de exacte URL naar je nieuwe bericht te zien. Als u deze URL kopieert, kunt u deze naar uw vrienden sturen, op sociale media posten of ergens anders gebruiken om direct toegang tot de post te krijgen zodra u deze publiceert.

Als u een aangepaste permalink-structuur heeft, Als u op de knop ‘Bewerken’ ernaast klikt, kunt u het laatste deel van de permalink wijzigen voor alles wat je maar wilt.

Inhoudsgebied – Visuele en teksteditor

Inhoudsgebied WordPress

Onder het titelveld wacht het inhoudsvak op uw invoer. Dit is de gebied waar u moet schrijven je eerste WordPress-bericht. Afhankelijk van de editor kan het er iets anders uitzien. In het volgende segment gaan we u alle elementen laten zien die beschikbaar zijn op de pagina.

Visuele vs. teksteditor

De visuele editor is beginnersvriendelijker. Hiermee kunt u zich concentreren op de inhoud en opmaakknoppen gebruiken om tekst op te maken, net als bij andere tekstverwerkers. Aan de andere kant is de teksteditor meer ontwikkelaarsvriendelijk. Het stelt u in staat om rechtstreeks vanuit de editor code te schrijven en toe te voegen.

Hoewel schakelen tussen editors mogelijk is door gewoon het juiste tabblad aan de rechterkant van het inhoudsgebied te selecteren, wordt het afgeraden om dit te doen. Het wijzigen van de editors kan uw opmaak in de war brengen. Als u bijvoorbeeld een genummerde lijst maakt in de teksteditor en vervolgens overschakelt naar een visuele, zal WordPress de lijst door elkaar halen door extra HTML-tags toe te voegen. Als je geen ervaring hebt met HTML, raden we je aan om bij de visuele editor te blijven.

Wanneer u in een van de editors werkt, kunt u sneltoetsen gebruiken om sneller en efficiënter te werken. Druk bijvoorbeeld op de CTRL + B-toetscombinatie om geselecteerde tekst vet te maken.

Hoe de visuele editor uit te schakelen

Hoe visuele editor in WordPress uit te schakelen

Hoewel het niet mogelijk is om de teksteditor af te sluiten, kunt u de visuele eenvoudig uitschakelen. Ga hiervoor naar Gebruikers -> Uw profiel die je pagina met profielinstellingen opent. Selecteer onder Persoonlijke opties de eerste optie “Schakel de visuele editor uit tijdens het schrijven”. Vergeet niet naar beneden te scrollen en op de knop Profiel bijwerken te klikken om de wijzigingen op te slaan.

Nu heb je alleen de teksteditor en hoef je je geen zorgen te maken dat je per ongeluk tussen editors schakelt.

Zorgeloos schrijven

Terwijl u uw nieuwe artikel schrijft, hoeft u zich geen zorgen te maken dat u uw inhoud kwijtraakt. Standaard, WordPress slaat automatisch de volledige berichtinhoud op voor u elke 60 seconden. Voor het geval u vergeet de voortgang handmatig op te slaan, is het goed om te weten dat WordPress u de rug toekeerde.

Voeg media toe

Voeg media toe

Klik bovenaan het inhoudsgebied (en net onder de titel) op de grote knop “Media toevoegen” om te openen Mediatheek. Hier kunt u eerder geüploade afbeeldingen selecteren, nieuwe toevoegen, galerijen maken en nog veel meer.

Publicatieopties

Opties voor WordPress-publicatie

Aan de rechterkant van het berichtenscherm wachten verschillende publicatieopties op uw actie. Laten we eens kijken naar alle opties waarmee u aan de slag kunt.

Knop Concept opslaan

Als u op de knop Concept opslaan klikt, slaat WordPress alles wat u tot nu toe op de pagina hebt gedaan op. Dat omvat de inhoud en alles eromheen dat u hebt ingevuld of geselecteerd (zoals categorieën, tags, enzovoort).

Preview-knop

De voorbeeldknop opent een nieuw tabblad of venster in uw browser en laat zien hoe uw artikel er in de huidige fase uitziet. Dit is hoe de post er voor iedereen uit zou zien als je op het punt stond het te publiceren.

Houd er rekening mee dat de URL van een voorbeeld anders is dan het oorspronkelijk gepubliceerde bericht. Ook, de voorbeeldlink werkt niet voor niet-ingelogde gebruikers. Ook al is het mogelijk om previews openbaar te maken, je zult extra plug-ins moeten installeren om dat te laten werken.

Toestand

Status van bericht

Terwijl je nog aan je artikel werkt, standaard wordt de status ingesteld op concept. Door de status te wijzigen in “In afwachting van beoordeling”, kunt u uw collega’s laten weten dat u klaar bent met het werken aan de post en kunt u de redactie de mogelijkheid geven deze te beoordelen en goed te keuren. Het wijzigen van statussen is een onmisbare functie als je in een team werkt.

Zodra je een bericht publiceert, verandert de status automatisch in “Gepubliceerd”. Het is mogelijk om de status van de reeds gepubliceerde berichten te wijzigen vanaf hier, dus je kunt zelfs de publicatie van een bericht ongedaan maken als je dat wilt.

Zichtbaarheid

Zichtbaarheid van post

Je nieuwe post kan drie verschillende zichtbaarheidsstatussen hebben.

 1. Openbaar – laat iedereen je nieuwe artikel zien. Als je de optie aanvinkt om het bericht op de voorpagina te plakken, zal dat specifieke bericht altijd bovenaan je bloglijst verschijnen. Dit staat ook bekend als een kleverige post.
 2. Beschermd met een wachtwoord – voer een wachtwoord in voor de post. Alleen mensen die het juiste wachtwoord invoeren, kunnen de inhoud van het artikel zien.
 3. Privaat – Als u het bericht privé publiceert, kunnen alleen gebruikers die zijn aangemeld en bewerkingsrechten hebben, het zien.

Publiceer onmiddellijk, plan of bewerk een bericht

Publiceer datum en tijd

Standaard stelt WordPress in dat alle berichten onmiddellijk worden gepubliceerd. Door op de link “Bewerken” naast deze optie te klikken, kan een artikel worden geplaatst gepland voor publicatie of ingesteld op een datum in het verleden.

Ga naar de prullenbak

Als je besluit verwijder de post die u momenteel bewerkt, klikt u gewoon op de optie ‘Naar prullenbak verplaatsen’. Maak je geen zorgen als je per ongeluk op de link klikt; Met WordPress kunt u wijzigingen ongedaan maken vanaf het volgende scherm. Ook jouw post blijft 30 dagen in de prullenbak. Tijdens die periode kunt u er altijd voor kiezen om het weer tot leven te brengen of permanent te verwijderen om de zaken netjes te houden.

Publiceren

Ten slotte is er de blauwe knop ‘Publiceren’ die maakt uw bericht openbaar. Als u op de knop klikt, wordt uw bericht standaard onmiddellijk live weergegeven en kan iedereen het zien. Maar als u op de link ‘Bewerken’ naast de knop klikt, u kunt een post met terugwerkende kracht plannen of maken.

Formaten

WordPress staat standaard tien verschillende postformaten toe voor elk thema. Afhankelijk van het thema dat je hebt geïnstalleerd, heb je mogelijk alle tien, geen of iets daartussenin. Die formaten laten je toe verander de layout van je post. Hoewel de post anders zou worden weergegeven door een formaat te wijzigen, zou de inhoud hetzelfde blijven.

Dit zijn tien standaard WordPress-postformaten:

 • Standaard – het standaard postformaat
 • Terzijde – inhoud zonder titel
 • Galerij – het best gebruikt bij het weergeven van een galerij met afbeeldingen
 • Koppeling – gebruik een post als link naar een andere website
 • Beeld – toon een enkele afbeelding
 • Citaat – de geciteerde inhoud weergeven
 • Toestand – een korte statusupdate publiceren
 • Video – plaats een enkele video of afspeellijst
 • Audio – gebruik audiobestand of afspeellijst (goed voor podcasts)
 • Chat – toon een chat-transcript

Categorieën

WordPress categorieën

Voeg uw nieuwe post toe aan een categorie die u eerder heeft gemaakt of genereer een nieuwe post door op de link onder de lijst te klikken. U kunt een categorie uit de lijst kiezen of de meest gebruikte bekijken.

Tags

WordPress-tags

Beschrijf je bericht met een of meerdere tags. Door tags te schrijven, stelt WordPress automatisch de tags voor die u eerder hebt gebruikt. Als er geen suggesties verschijnen, voeg dan een nieuwe tag toe door op de knop “Toevoegen” te klikken of door op de Enter-toets te drukken.

Als u meer een visueel type bent, kunt u hieronder op de link ‘Kiezen uit de meest gebruikte tags’ klikken. Er wordt een lijst met tags geopend waarin de grootste tags zijn die u het vaakst gebruikte, terwijl de kleinste de tags zijn die u minder vaak gebruikte.

Uitgelichte afbeelding van WordPress

Een uitgelichte afbeelding (ook wel postminiatuur genoemd) is een foto die uw post vertegenwoordigt. In het verleden stonden slechts enkele thema’s deze optie toe. Tegenwoordig ondersteunen bijna alle WordPress-thema’s uitgelichte afbeeldingen.

Afhankelijk van het WordPress-thema dat je gebruikt, verschijnt een uitgelichte afbeelding bovenop je bericht nadat je het hebt gepubliceerd. Het wordt ook weergegeven op je startpagina, blogroll en andere plaatsen waar je thema berichten weergeeft.

Om een ​​uitgelichte afbeelding voor het bericht in te voegen, klikt u op de link “Uitgelichte afbeelding instellen”. Selecteer in dit nieuwe venster een foto die je al hebt geüpload of voeg een nieuwe toe vanaf je computer.

Schermopties

Post-editor voor WordPress-schermopties

Op dit moment lijkt het erop dat we klaar zijn met alle opties die beschikbaar zijn op het berichtenscherm. Maar als jij helemaal naar boven scrollen, u ziet een tabblad Schermopties. Door erop te klikken, vallen een paar opties vanaf de bovenkant van uw pagina.

De vakken Formaat, Categorieën, Tags en Uitgelichte afbeelding zijn standaard al geselecteerd. Zoals je kunt zien, zijn dit degenen die we zojuist samen hebben doorgenomen. Maar nog een paar dozen staan ​​nog leeg. Als u ze aanvinkt, verschijnen er nieuwe opties onder uw inhoudseditor. Laten we snel alle opties bekijken en wat ze voor u kunnen doen.

Uittreksel

WordPress uittreksel

Uittreksels zijn korte samenvattingen die u handmatig moet schrijven. Afhankelijk van het thema dat u gebruikt, kunt u fragmenten weergeven op uw startpagina waar u de nieuwste berichten laat zien. Als u deze handmatig geschreven fragmenten niet gebruikt, neemt WordPress automatisch de eerste paar zinnen van uw bericht om er een uittreksel van te maken waar en wanneer dat nodig is.

Stuur trackbacks

Stuur trackbacks

Als u URL’s van websites in dit veld invoert, stuurt WordPress hen een melding. Op deze manier weten de beheerders dat u vanuit dat specifieke bericht naar hun sites heeft gelinkt. Als u naar een andere WordPress-site linkt, hoeft u niets te doen – WordPress stuurt automatisch een pingback naar de gelinkte blog en doet dezelfde melding.

Omdat trackbacks en pingbacks vaak worden misbruikt voor spam, schakelen veel bloggers ze helemaal uit. Dus, als je besluit om een ​​trackback te sturen, wees dan niet verbaasd als die gebruiker het nooit ontvangt.

Aangepaste velden

Aangepaste velden

Soms doen WordPress-thema’s dat wel gebruik aangepaste velden om een ​​paar extra informatie toe te voegen naar de post. Afhankelijk van het thema dat u gebruikt, zijn er mogelijk tientallen beschikbare aangepaste velden. Omdat aangepaste velden kunnen worden geprogrammeerd om praktisch alles met uw bericht te doen, kunnen ze eenvoudig extra informatie toevoegen om het te beschrijven, of ze kunnen het volledig wijzigen.

Als u bijvoorbeeld een professioneel thema gebruikt dat is ontworpen voor de foodblog, kunt u mogelijk een aangepast veld toevoegen met een menu of een recept voor alleen dat specifieke bericht.

Discussie

Discussie

WordPress staat standaard reacties toe op al uw berichten. Maar als je wilt schakel reacties uit voor dat ene bericht, dit is de plek om de optie uit te schakelen. Je kunt hier ook trackbacks en pingbacks uitschakelen.

Naaktslak

WordPress post slak

Een slak is het deel van de URL dat u kunt bewerken. Het is dezelfde optie die onder de titel wordt weergegeven.

Auteur

Auteur van WordPress-post

Als dit je eerste bericht is, is de kans groot dat je maar één gebruikersaccount hebt – je eigen account. Maar ergens in de toekomst wanneer u mogelijk meer dan één account heeft, is dit de plek om dat te doen de auteur van een bericht wijzigen. WordPress selecteert automatisch uw account als auteur van het artikel, maar als u dat wilt wijzigen, selecteert u gewoon een nieuwe gebruiker in de lijst.

Indeling

Na het kiezen van vakken die u op het berichtenscherm wilt hebben, kunt u met de lay-out ze in 1 of 2 kolommen weergeven. We raden u aan beide opties te proberen om te zien welke het beste bij u past.

Als u besluit om met slechts één kolom te gaan, houd er dan rekening mee dat alles dat standaard aan de rechterkant van het scherm stond, nu onder de inhoudseditor verschijnt.

Door de cursor op het bovenste gedeelte van een willekeurig vak te plaatsen, kunt u de hele sectie naar een andere beschikbare locatie slepen en neerzetten. Door elementen te verplaatsen, kunt u de hele lay-out reorganiseren.

Extra instellingen en opties

Op het tabblad met schermopties kunt u de editor op volledige hoogte en de afleidingsvrije functionaliteit uitschakelen. Ze worden standaard ingeschakeld, zodat u dat kunt formaat van inhoud wijzigen, en toestaan afleidingsvrije functionaliteit waarmee de editor op volledig scherm wordt geopend en alle andere opties worden verborgen.

U moet weten dat het mogelijk is om de opties en functies van het berichtenscherm uit te breiden door extra plug-ins te installeren. Vaker wel dan niet, heeft een thema al aangepaste vakken en functies. Dus zelfs als u net begint, heeft u mogelijk enkele extra opties op dit scherm die uniek zijn voor uw site. Wees niet bang om ze te verkennen.

Conclusie

Hoewel er nogal wat keuzes en elementen zijn om te bepalen bij het schrijven van een nieuw bericht, hopen we dat het aantal daarvan je niet heeft afgeschrikt. Nadat je dit artikel hebt doorgenomen, hoef je alleen maar te beginnen met schrijven. Na een paar met succes gemaakte en gepubliceerde artikelen, kunt u uw werkgebied aanpassen en bent u sneller met elk nieuw bericht dat u toevoegt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map