Hoe u uw blog van Wix naar WordPress verplaatst

Wix naar WordPress


Eerlijk gezegd is Wix een verbluffende websitebouwer die perfect lijkt te zijn afgestemd op de behoeften van beginners. Het ziet er prachtig uit, wordt geleverd met wat geweldige voorgemaakte ontwerpen waarmee u snel aan uw eerste site kunt beginnen, en het is eigenlijk relatief eenvoudig te beheren en te beheren.

We zijn er zeker van dat je al enkele Wix-commercials en banners online bent tegengekomen, die gemakkelijk te onthouden zijn door een schattig logo dat eruitziet als een kleine geel-witte ster (het is eigenlijk een combinatie van de letters, maar wat maakt het uit; voor ons – het is een ster).

Vanwege alle redenen die we zojuist hebben genoemd, is het niet ongebruikelijk dat beginnende bloggers besluiten om te beginnen met Wix in plaats van WordPress. Je delegeert eenvoudig alle technische problemen aan experts bij Wix terwijl je je kunt concentreren op wat je schrijft en natuurlijk foto’s van je kat die een cheeseburger eet. Maar na een paar maanden of misschien zelfs jaren heb je je misschien gerealiseerd dat bloggen veel leuker is dan je dacht dat het zou zijn. Je had ook kunnen beseffen dat bloggen een bron van inkomsten kan zijn die je misschien zelfs de moed geeft om je baan van 9 tot 5 op te geven op het kantoor dat je zo haat. Als je dit allemaal herkent, denk je waarschijnlijk al aan het migreren van je Wix-blog naar WordPress.

Hoe u zich voorbereidt op de migratie

In tegenstelling tot Wix waar hosting, domeinen en alle technische zaken waar u waarschijnlijk niet om geeft, door iemand anders zijn verzorgd, is WordPress een ander verhaal. Om te beginnen, om een ​​WordPress-website te hebben, moet je een hostingbedrijf vinden dat vanaf nu voor die technische details zorgt.

Als het gaat om het hosten van WordPress-sites, is Bluehost een van de leiders in de branche die u zal helpen een professionele website te krijgen tegen betaalbare prijzen. Volg gewoon de link om korting te krijgen, zodat u uw nieuwe blog op de juiste manier kunt beginnen zo laag als $ 2,75 per maand.

bluehost homepage

Zodra u een beslissing heeft genomen over het pakket en een domein dat u voor de blog gaat gebruiken, moet u WordPress installeren. Als u besluit om met Bluehost als uw hostingprovider te gaan, kunt u dit deel ontspannen en overslaan omdat de hostingservice WordPress automatisch voor u installeert. Het enige dat u in dit geval hoeft te doen, is uw gebruikersnaam en wachtwoord voorbereiden, zodat u naar het dashboard kunt navigeren en u kunt aanmelden bij uw nieuwe werkruimte.

Verplaats uw blog van Wix naar WordPress

Als je ooit een artikel bent tegengekomen dat het migratieproces van het ene platform naar het andere laat zien, ben je je waarschijnlijk al zorgen gaan maken. Maar begin nog niet met het uittrekken van je haar. Hoewel andere overdrachten niet zo technisch zijn, dwingen ze u wel wat extra tijd te besteden aan het volgen van elke stap om de overdracht goed te maken. In tegenstelling tot het overzetten van Tumblr naar WordPress of Blogger naar zelf-gehoste WordPress, is het veel gemakkelijker om Wix naar WordPress te migreren.

Dat betekent helaas ook dat u minder opties krijgt waaruit u kunt kiezen. Maar laten we beginnen met een interessant onderdeel.

Kies een thema

Omdat je Wix hebt gebruikt, moet je al weten hoe sjablonen of thema’s werken – hiermee kun je het hele uiterlijk van je blog snel veranderen in iets dat je leuk vindt. WordPress-thema’s werken op een vergelijkbare manier. Er zijn tienduizenden gratis en premium WordPress-thema’s waaruit u kunt kiezen en er zijn praktisch geen grenzen aan.

Teaser van WordPress-thema-providers

Hoewel het nogal verleidelijk is om een gratis WordPress-thema, Houd er rekening mee dat dit soort thema’s meestal meer technische kennis vereist. Tenzij u uw weg kent in WordPress, PHP, HTML en CSS die nodig zijn om een ​​gratis thema aan te passen, raden we u aan een premium thema te kiezen. Populaire premium-thema’s worden meestal geleverd met drag & drop-builders waarmee je letterlijk kunt spelen met opties en kleuren totdat je die perfecte look krijgt van je blog waar je voor ging. In plaats van te schreeuwen op je computerscherm omdat je niet de juiste kleur toont of het formaat van een afbeelding van een koptekst niet wijzigt wanneer je de site op het mobiele scherm bekijkt, haal je die extra paar dollar uit de portemonnee en geniet je van het aanpassen van je blog.

Stel permalinks in

Ja, we weten het. Net als u besteden we liever tijd aan het aanpassen van een thema dan aan het knoeien met instellingen die gewone bezoekers niet eens zullen opmerken. Maar permalinks zijn een belangrijk onderdeel van uw nieuwe WordPress-blog en het is cruciaal dat u ze meteen instelt.

Maak je geen zorgen; hoewel de term permalink misschien eng klinkt, is het eigenlijk vrij eenvoudig om ze in te stellen. Permalinks zijn delen van de URL’s, dat wil zeggen het adres van elk bericht, elke pagina, afbeelding, enz. Op je blog. Dit is dus het moment om te beslissen of je wilt dat ze eenvoudig zijn, een datum hard gecodeerd hebben of iets anders doen dat je leuk vindt.

Permalinks kiezen

In plaats van www.yournewblog.com/2019/08/my-first-post kunt u bijvoorbeeld uw permalinks wijzigen in www.yournewblog.com/my-first-post. Hoewel het misschien leuk klinkt om een ​​date in de permalink te hebben, raden we de tweede optie aan. Kortere URL’s zijn overzichtelijker, gemakkelijker te lezen en te onthouden en zoekmachines vinden deze beter.

Ga naar om deze wijzigingen aan te brengen Instellingen -> Permalinks en kies de optie “Post Name”. Sla wijzigingen op en laad uw pagina opnieuw om alles te laten werken.

Exporteer inhoud vanuit Wix

In tegenstelling tot WordPress is Wix een gesloten platform, wat betekent dat je niet achter de schermen hoeft te gluren om de code te zien. Het klinkt misschien niet relevant, maar dat betekent ook dat mensen geen tools kunnen maken om je te helpen met bepaalde dingen. Het is duidelijk dat mensen bij Wix niet willen dat je weggaat van hun platform, dus er zijn geen tools die snel en gemakkelijk alles van Wix naar WordPress kunnen exporteren.

Maar maak je geen zorgen; je kunt nog steeds je spullen meenemen op verschillende manieren.

Om inhoud uit Wix te exporteren, moet je de RSS-feed openen. U hoeft eigenlijk niets over RSS-feed te weten, maar als u meer wilt weten, leer dan wat een RSS-feed eigenlijk is. Hier zit nog een keerzijde aan. Onlangs heeft Wix besloten om RSS-feeds van hun blogs te verwijderen, dus als je een nieuwe hebt, heb je waarschijnlijk geen toegang tot de feed.

Sla een RSS-feed op

Om toegang te krijgen tot uw Wix RSS-feed, navigeert u eenvoudig naar jouwgebruikersnaam.wixsite.com/blognaam/feed.xml of jouwgebruikersnaam.wixsite.com/blognaam/blog-feed.xml. Gebruikersnaam is uw Wix-gebruikersnaam en blognaam de naam van uw blog die u op Wix uitvoert. Als u een aangepaste domeinnaam op uw Wix-blog hebt gebruikt, voegt u deze eenvoudig toe feed.xml of /blog-feed.xml aan het einde van uw aangepaste domein om toegang te krijgen tot de RSS-feed.

Het exporteren zou erg snel moeten gaan en je zou een bestand moeten hebben dat ergens op je computer is opgeslagen (desktop is prima). Dit is alles wat nodig is om de inhoud vanuit Wix te exporteren. We laten u later zien hoe u met afbeeldingen omgaat.

Importeer Wix-inhoud in WordPress

Voor de volgende stap moet u de inhoud importeren naar uw nieuwe WordPress-site. Gelukkig is WordPress een open-sourceplatform, dus er zijn talloze plug-ins en tools die zijn ontworpen om u te helpen verschillende doelen te bereiken. Een van die tools wordt RSS-importeur genoemd en het volledige doel ervan is het importeren van informatie uit een RSS-feedbestand zoals het bestand dat u in de vorige stap hebt opgeslagen tijdens het exporteren van inhoud vanuit Wix.

 1. Log in op uw nieuwe WordPress-site
 2. Navigeren naar Extra -> Importeren
 3. Kies RSS en klik op het pictogram “Installeren” eronder
 4. Importer Tool installeren

 5. Wacht een paar seconden totdat WordPress een nieuwe pagina laadt en klik op Run Importer
 6. Voer Importer Tool uit

 7. Klik op Bestand kiezen en selecteer het RSS-bestand dat u uit Wix hebt geëxporteerd
 8. Kies bestandsimport

 9. Klik op Upload file and import button

Upload bestand en importeer

Afhankelijk van de grootte van je blog kan dit even duren, dus raak niet in paniek als er enkele minuten niets gebeurt.

Zodra alles klaar is, zou u een bericht moeten zien dat de import bevestigt. Om het te bekijken, ga gewoon naar Berichten -> Alle berichten waar je alle Wix-artikelen in WordPress zou moeten kunnen zien. Dat is geweldig; u hebt zojuist met succes inhoud van Wix in WordPress geïmporteerd, maar er is slechts één klein probleem. Als je een van de berichten opent, zul je merken dat er geen afbeeldingen zijn. Helaas kunt u met de RSS-feed niet automatisch afbeeldingen importeren, dus u moet deze taak handmatig uitvoeren.

Hoe afbeeldingen van Wix naar WordPress te importeren?

Als je niet veel afbeeldingen in je berichten hebt, kun je gewoon doorgaan, je Wix-berichten openen en afbeeldingen één voor één opslaan. Dan volstaat het om de afbeeldingen in uw WordPress Media Library te uploaden. Als je de afbeeldingsnaam intact houdt, zou dat de slag moeten slaan en zouden al je afbeeldingen moeten verschijnen in berichten op exact dezelfde plaatsen waar je ze op Wix had.

Importeer afbeeldingen uit Wix

Maar de kans is groot dat je meer hebt dan slechts een paar afbeeldingen. Handmatig één voor één gaan kan dus bijna onmogelijk zijn. We hebben hier een remedie voor – onthoud, WordPress is open source en er zijn tienduizenden gratis en premium tools die je kunt gebruiken. Gelukkig is een tool die je helpt om met afbeeldingen om te gaan, helemaal gratis en kun je het de volgende minuut in gebruik nemen.

 1. Ga naar Plug-ins -> Nieuw toevoegen
 2. Zoek naar “Externe afbeeldingen importeren” door Marty Thornley
 3. Installeer en activeer de plug-in

We raden meestal niet aan om plug-ins te installeren die ouder zijn dan een jaar of twee, maar deze werkt nog steeds zonder problemen, dus u hoeft zich geen zorgen te maken.

Standaard zoekt de plug-in Externe afbeeldingen importeren automatisch door de HTML-code van een bericht zodra u op de knop Opslaan klikt. Aangezien u de inhoud al uit een RSS-feed hebt geïmporteerd, bevat uw inhoud de code voor de afbeelding, maar niet de afbeelding zelf. Lucky you – dit betekent dat zodra je op de knop Opslaan klikt, de plug-in je bericht op Wix zal vinden, alle afbeeldingen zal herkennen en ze automatisch naar je bibliotheek zal downloaden! Het maakt dus niet uit of je één of duizend afbeeldingen hebt, de plug-in zou ze allemaal moeten overzetten.

Veel succes met je nieuwe WordPress-blog!

Dit is het. Zoals we je in de eerste paar regels hebben verteld, kost het migreren van Wix naar WordPress niet veel tijd en vaardigheid. Als je alle stappen hebt gevolgd, zou je moeten eindigen met een nieuwe WordPress-blog die al je oude Wix-berichten bevat.

Hoewel dit het einde van je Wix-blog is, moet je daar niet verdrietig over zijn. Beschouw deze migratie als een stap voorwaarts. WordPress is veel krachtiger dan Wix en je kunt het verder ontwikkelen. Het geeft je volledige controle over je blog en als je wilt, kun je er geld mee verdienen.

Het leren van WordPress kost wat tijd en er is zoveel dat je erover kunt leren. Wees dus niet teleurgesteld als je je blog niet in één dag kunt verbeteren. Neem de tijd en ontwikkel zowel je kennis als je blog en we zijn er zeker van dat je blij zult zijn dat je vandaag je blog van Wix naar WordPress hebt gemigreerd.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map