Hoe u uw blog van Weebly naar WordPress verplaatst

Hoe u uw blog van Weebly naar WordPress verplaatst


Nieuwe technologie heeft het voor een gemiddelde Joe mogelijk gemaakt om zijn vijf minuten aan glorie te krijgen of om vanuit elke hoek van de wereld zijn of haar eigen bedrijf te starten. Dus zelfs als je geen idee hebt hoe internet werkt, kun je je blog de komende uren toch starten. Terwijl iemand die vijftien jaar geleden hetzelfde wilde doen, het een en ander moest weten over hoe het web werkt en hoe tools voor webcreatie die toen schaars waren te gebruiken, heb je veel meer om uit te kiezen. Alleen al door te googlen voor gratis tools voor het maken van websites, bent u misschien op Weebly beland. Het is een vrij populaire tool voor slepen en neerzetten waarmee u snel uw eerste site kunt starten. Het ziet er echt leuk uit, vraagt ​​niet veel, maar geeft je toch een prachtige website die je zelf kunt noemen.

Waarom zou je migreren van Weebly naar WordPress??

Hoewel Weebly een geweldige tool is die speciaal voor beginners is gemaakt, kun je er gewoon geen aangepaste site mee maken die je echt zou willen. Om te beginnen heeft Weebly zijn grenzen.

Weebly

Het gratis platform heeft een paar beperkingen die je kunnen dwingen om over te schakelen naar iets beters. En in de moderne wereld is het moeilijk om iets beters te vinden dan WordPress als het gaat om het beheren van je inhoud. Weebly is niet SEO-vriendelijk. Dit betekent dat als u wilt dat uw nieuwe website eruit springt wanneer iemand naar een specifieke term zoekt op Google en andere zoekmachines, u een specifieke set vaardigheden moet hebben om uw site te laten verschijnen waar deze zou moeten zijn – op de eerste pagina van Google.

En er zijn geen extra tools die u met Weebly kunt integreren om u te helpen bij specifieke taken zoals deze. Aan de andere kant biedt WordPress een repository met meer dan 50.000 gratis plug-ins waarmee u iets op de site kunt bereiken zonder dat u een enkele regel code hoeft te schrijven. Een ander belangrijk ding is e-commerce. Hoewel het opzetten van een online winkel met Weebly eenvoudig is, heeft u zich waarschijnlijk gerealiseerd dat Weebly een commissie van 3% op elke transactie betaalt! Als je het ons vraagt, is dit een grote nee-nee en een enorme reden om van platform te wisselen.

Hoe Weebly naar WordPress te verplaatsen?

Als je besluit dat het eindelijk tijd is om je blog over te zetten van Weebly naar WordPress, heb je de juiste keuze gemaakt. En gelukkig is de overdracht niet zo ingewikkeld als het overzetten van andere blogs naar WordPress. In deze gids laat ik je elke stap zien die je moet nemen om je site met succes van Weebly naar WordPress te verplaatsen. Ja, het kost wat tijd om alle plug-ins te installeren en alles in te stellen, maar je moet weten dat dit soort overdrachten niet iets is dat mensen bij Weebly wilden dat je deed. Dus rol je mouwen op en laten we beginnen.

Stel een nieuwe WordPress-blog in

Voor alles heb je een WordPress-blog nodig. Je hebt een plek nodig om je Weebly-blog naar over te zetten, toch? Maak je geen zorgen; het opzetten van een nieuwe site is niet zo’n groot probleem. In plaats van te leren hoe servers werken en hoe ze in te stellen, heeft u alleen een goede host nodig die WordPress ondersteunt. Bluehost is een van de leiders op de markt en u kunt uw WordPress-blog starten voor slechts een paar dollar per maand. En niet alleen dit hostingbedrijf zal uw site online houden, maar het zal WordPress automatisch voor u installeren vanaf het moment dat u zich aanmeldt en het de hele tijd veilig houden.

Als u geen ervaring heeft met het instellen van een hostingaccount, laten we u snel zien hoe u dat doet:

1. Bezoek Bluehost door op deze link te klikken en de knop “Nu aan de slag” te vinden die u naar de volgende stap brengt

bluehost

2. Kies uw hostingplan – Bluehost biedt u verschillende opties om uit te kiezen. Als dit de eerste keer is dat u een account registreert, raad ik aan om voor de Basic te gaan.

verander hostingplan

3. Zorg voor de domeinnaam – Als je al een domein hebt, kun je het hier overzetten en toewijzen aan de nieuwe blog. Zo niet, typ dan gewoon het gewenste domein in en Bluehost laat je weten of het beschikbaar is.

domeinnaam

Dus in plaats van te leren hoe u WordPress installeert en databases verprutst, kunt u de hele omgeving klaar hebben met slechts een paar klikken op de muisknop.

Weebly-inhoud importeren in WordPress

Als u net uw Weebly-site bent begonnen, hoeft u de zaken niet te ingewikkeld te maken. Als je maar een paar berichten en pagina’s hebt gepubliceerd, is er geen reden om met plug-ins te knoeien en over te zetten waar je eenvoudig inhoud van de ene site naar de andere kunt kopiëren en plakken. Laat me je laten zien wat ik in gedachten had:

 1. Open je eerste Weebly-bericht
 2. Kopieer de volledige inhoud
 3. Log in op uw nieuwe WordPress-site
 4. Navigeer naar Berichten -> Voeg nieuw toe
 5. Plak de inhoud
 6. Wijzigingen opslaan

Zodra je het eerste bericht hebt gekopieerd en geplakt, zul je je realiseren dat het maar een minuut duurde, en dat komt alleen omdat je waarschijnlijk bent teruggekeerd naar deze handleiding om de volgende stap te lezen. Dus als je met nog een aantal berichten bent vertrokken, ben je binnen een paar minuten klaar. Het enige dat u daarna hoeft te doen, is uw Weebly-blog verwijderen en u bent klaar. Maar de kans is groot dat u uw Weebly-blog wilt migreren die tientallen, zo niet honderden stukjes inhoud bevat. In dit geval zal de kopieer- en plaktechniek het niet knippen.

Weebly RSS exporteren

In tegenstelling tot sommige andere tools die hun RSS-ondersteuning al hebben verwijderd om de migratie naar WordPress moeilijker te maken, staat Weebly je nog steeds toe om de RSS-feed te gebruiken. Het zou niet veel uitmaken, maar het punt is dat je een geautomatiseerde gegenereerde RSS-pagina kunt gebruiken om de volledige inhoud van je Weebly-site te exporteren, zodat je deze later in WordPress kunt importeren. Zo doe je dat:

 1. Open uw Weebly-site
 2. Toevoegen / 1 / feed aan het einde van de URL (op onze Weebly-demosite is de URL die we zoeken https://firstsiteguide.weebly.com/1/feed)
 3. Klik met de rechtermuisknop ergens op de pagina en kies de optie “Opslaan als”
 4. Sla het “feed.xml” -bestand op uw computer op (het bureaublad is prima)

Exporteer RSS Weebly

Helaas gebruiken WordPress en Weebly niet hetzelfde RSS-formaat, dus je kunt de WordPress-importer niet gebruiken. Maar zoals ik je al zei, er zijn meer dan 50.000 WordPress-plug-ins en er zijn er een paar die gemakkelijk de RSS-feed kunnen importeren die je zojuist hebt gedownload. Gratis.

 1. Ga naar je WordPress-site en log in
 2. Navigeer naar Plugins -> Add New
 3. Zoek naar “Importeer een XML- of CSV-bestand naar WordPress” (ook bekend als “WP All Import”) plug-in
 4. Installeer en activeer de plug-in
 5. Ga naar Alle import -> Nieuwe import

  WP All Import uploadbestand

 6. Kies ervoor om een ​​bestand te uploaden en selecteer feed.xml (het bestand dat je eerder hebt gedownload)
 7. Klik op “Doorgaan naar stap 2”

  WP All Import stap 2

 8. Zorg ervoor dat het item “Item” is geselecteerd en klik op “Doorgaan naar stap 3”

  WP All Import stap 3

 9. Sleep titel naar titel en inhoud naar inhoud

  Titel en inhoud slepen en neerzetten

  Auto Detect guid

 10. Klik op “Ga door naar stap 4”
 11. Klik op “Auto Detect”, ga verder en bevestig & voer importeur uit door op de knop te klikken
 12. Ga naar Berichten -> Alle berichten om te controleren of je berichten zijn geïmporteerd

Exporteer Weebly-pagina’s

In tegenstelling tot berichten hebben Weebly-pagina’s geen RSS-feed. Dat betekent dat je ze niet op dezelfde manier kunt importeren als waarop je berichten plaatste. Maar er is een andere oplossing voor het probleem, tenzij je de inhoud van pagina’s handmatig wilt kopiëren en plakken (als je maar twee of drie pagina’s hebt, kan het kopiëren van de inhoud naar een nieuwe pagina in WordPress een betere oplossing zijn, om eerlijk te zijn) :

 1. Open uw Weebly-site
 2. Open Instellingen en scrol omlaag naar het archiefgedeelte
 3. Voer uw e-mailadres in waar u een ZIP-bestand met de volledige code voor uw Weebly-site zult ontvangen
 4. Klik op de knop “E-mailarchief” aan de rechterkant

Weebly Archief

Hopelijk ontvang je je e-mail in de volgende minuten. Onze ervaring leert ons dat Weebly niet zo snel is met het verzenden van een e-mail (als je er een krijgt in de eerste plaats), dus als je ongeduldig bent, kun je nog een keer de instellingenpagina bekijken. Deze keer zou u het geëxporteerde bestand direct onder het e-mailveld moeten zien, dus in plaats van te wachten op de e-mail, kunt u eenvoudig op het bestand klikken om het te downloaden. Om alle pagina’s te importeren, heb je een andere plug-in nodig. Het heet HTML-import 2. Zoals je in de beschrijving kunt zien, is de plug-in al meer dan twee jaar niet bijgewerkt. Ik raad meestal niet aan om plug-ins te installeren die niet zo lang zijn bijgewerkt, maar deze is getest en ik kan garanderen dat deze veilig is en nog steeds perfect werkt.

 1. Download de plug-in
 2. Ga naar je WordPress-site
 3. Navigeer naar Plugins -> Add New
 4. Klik op de knop “Upload plug-in” bovenaan het scherm
 5. Kies het bestand dat u zojuist hebt gedownload en installeer de plug-in
 6. Navigeer naar Extra -> Importeren en selecteer de optie HTML-tool
 7. Kies de optie ‘tool uitvoeren’ waarna u moet worden gewaarschuwd dat u geen opties heeft geselecteerd
 8. Volg de link naar de instellingenpagina en klik gewoon op “Instellingen opslaan” zonder iets te veranderen
 9. Ga terug naar Extra -> Importeren en voer de HTML-importtool opnieuw uit
 10. Kies het bestand dat je hebt geëxporteerd (het bestand dat je in de e-mail hebt ontvangen)
 11. Zorg ervoor dat u de optie selecteert voor het importeren van een enkel bestand
 12. Klik op de knop “Verzenden”

HTML-import Weebly

Als alles in orde was, zou je verschillende nieuwe pagina’s moeten krijgen die je kunt controleren door naar Pages -> Alle pagina’s te gaan. Wees niet lui en open elke pagina om te zien of de inhoud correct is geïmporteerd.

Zorg ervoor dat alle afbeeldingen aanwezig zijn

Zoals bij de meeste migraties naar WordPress, kunnen afbeeldingen een moeilijk koekje zijn om door te slikken. Soms worden afbeeldingen perfect geïmporteerd en hoef je alleen maar te genieten van je nieuwe blog. Maar aan de andere kant kan het zijn dat u gebroken afbeeldingen krijgt die niet in uw berichten en pagina’s worden weergegeven. Dus voordat u iets anders doet, opent u uw nieuw geïmporteerde berichten en pagina’s en probeert u al uw afbeeldingen te lokaliseren. Als u merkt dat de afbeeldingen zijn verbroken, kunt u proberen ze te herstellen met een andere gratis plug-in:

 1. Ga naar Plug-ins -> Nieuwe toevoegen
 2. Zoek naar de plug-in “Auto Upload Images”
 3. Installeer en activeer het

Afbeeldingen automatisch uploaden WordPress

Er zijn geen instellingen voor deze plug-in. Na installatie scant het automatisch alle berichten of pagina’s die u bewerkt. Om het te laten werken, moet je elk bericht bewerken en wijzigingen opslaan. Zodra de HTML-code voor afbeeldingen is gevonden, probeert de plug-in elke afbeelding te lokaliseren en wordt deze automatisch gedownload naar uw WordPress-mediagalerij, wat betekent dat u de afbeeldingen op uw nieuwe site zult hebben.

Leid (nu oude) Weebly-berichten en -pagina’s om naar WordPress

Nu je een nieuwe blog hebt opgezet, wil je niet dat de oude Weebly-inhoud daar in het donker blijft zitten. Dat is niet goed voor jou, bezoekers of de SEO. Dus tenzij je net bent begonnen met de Weebly-blog en geen bezoekers had, is de juiste manier om hiermee om te gaan, alle inhoud van Weebly naar WordPress om te leiden. Hierdoor worden bezoekers die op uw Weebly-site terechtkomen automatisch doorgestuurd naar uw nieuwe WordPress-website. Als u het subdomein (uwsite.weebly.com) heeft gebruikt, kunt u snel de omleiding instellen:

 1. Open uw Weebly-site
 2. Ga naar Instellingen -> SEO
 3. Zoek het gedeelte “Koptekstcode” en kopieer en plak deze code:

 1.  Verander “yournewwordpressdomain.com” naar uw daadwerkelijke domein
 2.  Sla wijzigingen op en publiceer

Hoofdcode Weebly
Als u nu uw Weebly-site opent, wordt u automatisch doorgestuurd naar het domein dat u in de code hebt opgegeven! Zo eenvoudig. Als u een aangepaste domeinnaam heeft gebruikt, moet u deze stappen volgen:

 1. Log in op uw Weebly-account
 2. Ga naar de pagina Domeinen
 3. Kies je eigen domein en open instellingen
 4. Zoek “Nameservers-optie bewerken” en klik op de knop “Wijzigen”
 5. Voeg naamservers toe vanaf uw nieuwe hosting
 6. Klik op “Opslaan”

Nu hoeft u slechts 1-2 dagen te wachten voordat de wijzigingen van kracht worden. Daarna krijgt iedereen die uw domein opent de inhoud van uw nieuwe WordPress-site te zien.

Je nieuwe start

Als je alle stappen hebt gevolgd die ik in het artikel heb beschreven, had je Weebly-blog met succes moeten worden overgebracht naar een nieuwe WordPress-site. Hoewel het misschien een einde lijkt, is dit nog maar het begin van je nieuwe blog. Zoals ik in de inleiding kort probeerde te beschrijven, is WordPress veel krachtiger dan Weebly. Hoewel de kracht goed is, zult u hard moeten werken om goede resultaten te behalen. Ik nodig u uit om meer te leren over het kiezen van een perfect thema voor uw nieuwe blog en vind geweldige plug-ins waarmee je nieuwe functies kunt introduceren die je niet zou kunnen hebben met Weebly. Laat je niet afschrikken door WordPress, maar begin er langzaam over te leren en verbeter je website dagelijks. Als je vragen hebt, aarzel dan niet om een ​​reactie achter te laten. Ik help u graag verder.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map