Hoe u uw blog van verplaatsbaar type en type pad naar WordPress verplaatst

Verplaatsbare Type en TypePad naar WordPress


Voordat er WordPress was, hadden andere contentbeheersystemen de kans om hun blogopties aan de wereld te presenteren. Movable Type en TypePad waren een van de eersten die probeerden de aandacht van aspirant-bloggers te trekken.

En zelfs toen WordPress in het spel kwam, deze twee (technisch gezien drie, maar begrijp dat Beweegbare type en TypePad draaien op dezelfde code) waren niet zo veel anders. Toch bleef WordPress in de loop van bijna twintig jaar evolueren en veranderde de manier waarop mensen denken over bloggen en zelfs de hele wereld van webdesign.

movabletype homepage

WordPress begon miljoenen gebruikers en nog meer websites te verzamelen, mogelijk gemaakt door het nu populairste contentbeheersysteem. Plug-ins en thema’s werden iets dat zelfs de meeste onervaren gebruikers konden gebruiken, en bloggen en webdesign werden iets dat iedereen kan proberen te doen.

Helaas konden Movable Type en TypePad het succes van WordPress niet volgen en zijn de verschillen nu enorm. Dus als je nog steeds een blog hebt die wordt aangedreven door Movable Type en TypePad, is de kans groot dat je ze wilt overzetten naar een door jezelf gehoste WordPress-blog.

Waarom zou je Movable Type en TypePad naar WordPress willen verplaatsen??

typepad homepage

Simpel gezegd, Movable Type en TypePad behoren tot het verleden. De systemen hadden het tempo van een open-sourceplatform als WordPress niet kunnen volgen. Waar WordPress-ontwikkelaars plug-ins en thema’s voor iedereen konden ontwikkelen, kwamen Movable Type en TypePad vast te zitten.

Dus als u uw Movable Type / TypePad-blog wilt bijwerken en nieuwe functies wilt introduceren, moet u weten hoe u met de code moet omgaan. Als u besluit een van de plug-ins te installeren, moet u weten wat u doet en hoe u deze moet installeren. Het probleem is dat Movable Type en TypePad niet worden geleverd met een installatieprogramma, dus elke plug-in heeft zijn eigen installatieregels.

Maatwerk is ook beperkt. Tenzij u uw weg naar het gewenste thema wilt coderen, kunt u vergeten een mooi vormgegeven blog te krijgen waarin WordPress u daarentegen bijna onbeperkte opties biedt. Dat is waarom zelfs als je een blog hebt op Movable Type of TypePad, Ik raad aan om alles over te zetten naar een door uzelf gehoste WordPress waar u de volledige controle over uw site kunt hebben

Verplaatsbare Type en TypePad verplaatsen naar WordPress

Als je deze handleiding leest, weet ik zeker dat je andere redenen hebt voor de overdracht dan wat ik zojuist heb geschreven, en je hebt duidelijk gerealiseerd hoe krachtig WordPress echt is. Dus laat me je, zonder verder oponthoud, laten zien hoe je de overdracht doet.

1. Bereid de WordPress-omgeving voor

Het hebben van uw eigen WordPress-site is de juiste keuze, maar met meer kracht komt meer verantwoordelijkheid. En dat voel je bij de allereerste stap waar je je eigen hosting moet vinden.

Om WordPress te installeren, moet je een omgeving opzetten die WordPress en alles wat daarbij hoort aankan. Als je Googling voor WordPress-hostingbedrijven start, zul je je realiseren dat er honderden opties zijn waaruit je kunt kiezen. Maar laat me je hierbij helpen door te zeggen dat Bluehost mijn eerste keuze is als het gaat om WordPress-hosting.

Dit hostingbedrijf is een van de meest bekende op het gebied van bloggen en het is eigenlijk een van de weinige die officieel wordt aanbevolen door WordPress.org, wat een enorm probleem is!

WordPress Bluehost

U krijgt niet alleen de beste service, maar u kunt alles in een paar eenvoudige stappen instellen. Zelfs als dit de eerste keer is dat u met hostingbedrijven knoeit, hoeft u zich geen zorgen te maken; Ik laat je zien hoe je alles in drie simpele stappen instelt:

Stap 1

Bezoek Bluehost, waar u de knop “Nu aan de slag” vindt. Klik op de knop om door te gaan.

bluehost

Stap 2

Je zou een paar hostingplannen op dit scherm moeten kunnen zien. Tenzij je precies weet wat je nodig hebt van een hostingbedrijf, raad ik je ten zeerste aan om de Basic te kiezen, die je alles geeft wat je nodig hebt voor je blog.

verander hostingplan

Stap 3

Tenzij u al een aangepast domein heeft, kunt u hier een nieuw domein registreren. Typ wat je maar wilt, en Bluehost zal vertellen of het domein beschikbaar is en wat de prijs is. Die perfecte domeinnaam krijgen is geen gemakkelijke taak, dus neem de tijd en kies verstandig.

domeinnaam

Er is nog iets dat ik geweldig vind aan Bluehost. Als je klaar bent met het instellen van je account, zijn er letterlijk een paar stappen nodig om WordPress te installeren. Hoewel WordPress nooit moeilijk te installeren was, kan ik me een paar jaar geleden herinneren dat ik FTP-servers en databases moest gebruiken om dingen op gang te krijgen. Dit is nu verleden tijd en u kunt het handmatig doen van alles vergeten. Volg gewoon de instructies en in slechts een paar klikken is uw WordPress-instantie geïnstalleerd en klaar voor de volgende stap.

2. Exporteer Movable Type of TypePad

Aangezien Movable Type en TypePad door hetzelfde bedrijf zijn gemaakt, draaien ze ook op praktisch hetzelfde werkframe, wat betekent dat naast andere dingen het exporteren van inhoud praktisch hetzelfde is:

 1. Ga naar je Movable Type of Type blog
 2. Log in
 3. Navigeer naar Blogs -> Instellingen -> Importeren / exporteren
 4. Klik op de knop Exporteren en wacht tot de voortgangsbalk vol is
 5. Klik op de downloadlink
 6. Sla het bestand dat door de exporttool is gemaakt op uw bureaublad op

Export van verplaatsbare typen

3. Importeer in WordPress

Gelukkig wordt WordPress geleverd met native ondersteuning voor het importeren van Movable Type en TypePad in zijn eigen systeem. Dat betekent dat u, zonder dat u apps van derden hoeft af te handelen, alles met slechts een paar muisklikken kunt importeren:

 1. Ga naar Extra -> Importeren
 2. Zoek “Movable Type and TypePad” in de lijst
 3. Installeer en voer het importprogramma uit
 4. Klik op de knop “Bestand kiezen”
 5. Selecteer het bestand dat u eerder hebt geëxporteerd
 6. Klik op de knop “Bestand uploaden en importeren”

Importeer Movable Type en TypePad

Afhankelijk van de grootte van je, nu oude, blog kan het even duren voordat alles is voltooid. Als je klaar bent, hoef je alleen maar de auteur toe te wijzen. Je kunt de huidige auteur selecteren als je de eigenaar bent van alle berichten. Als u meerdere auteurs moet toewijzen, kunt u hier nieuwe maken en deze aan berichten toewijzen.

Maar maak je geen zorgen als je dat vergeet of van gedachten verandert over de namen van de auteur, want je kunt altijd de geïmporteerde berichten bewerken, van auteur veranderen en doen wat je maar wilt. Dat is nog iets geweldigs aan WordPress, waarmee je je blog kunt afhandelen zoals jij dat wilt.

4. Controleer de inhoud handmatig

In theorie zou alles in orde moeten zijn en zouden uw artikelen correct in WordPress moeten zijn geïmporteerd. Toch stel ik voor dat je de inhoud handmatig controleert.

Controleer berichten

De eenvoudigste manier om dit te doen is door Berichten -> Alle Berichten te openen en te controleren of al uw artikelen nu beschikbaar zijn in WordPress. Voel je vrij om een ​​van de berichten te openen, ze te bewerken en te kijken of alles er goed uitziet.

5. Hoe zit het met afbeeldingen?

Als je een van je berichten met afbeeldingen hebt geopend, zou je graag zien dat alle afbeeldingen correct worden geladen. Dit betekent helaas niet dat afbeeldingen correct zijn geïmporteerd. Om u de waarheid te vertellen: afbeeldingen zijn niet geïmporteerd.

Movable Type en TypePad exporteren alleen tekstbestanden (onthoud, dat ene bestand dat u hebt gedownload en vervolgens geïmporteerd via de importeerfunctie). Hoewel het tekstbestand geen afbeeldingen bevat, bevat het wel de HTML-code, die WordPress vertelt waar de afbeeldingen zich bevinden. De afbeeldingen worden dus eigenlijk nog steeds geladen vanuit uw oude Movable Type / TypePad-artikelen.

Om dit te corrigeren, heeft u de hulp nodig van een gratis WordPress-plug-in.

 1. Navigeer naar Plugins -> Add New
 2. Zoek naar automatisch geüploade afbeeldingen
 3. Installeer en activeer de plug-in

Afbeeldingen automatisch uploaden

Als dit uw eerste WordPress-plug-in is, zult u blij zijn te weten dat er geen installatie nodig is. Nadat je het hebt geïnstalleerd, werkt alles automatisch. Het enige dat u hoeft te doen, is een bericht openen en opslaan. U hoeft zelfs geen wijzigingen aan te brengen; raar, toch?

De plug-in wordt geactiveerd door deze actie en zoekt naar HTML-code met afbeeldingen. Eenmaal gevonden, downloadt de plug-in de afbeelding van de bron en uploadt deze automatisch naar uw WordPress-mediabibliotheek en plaatst deze op dezelfde plaats in de post. Dit is zo gemakkelijk te doen en ik gebruik de plug-in graag bij het overzetten van blogs.

De kans is groot dat je tientallen, zo niet honderden blogposts hebt die je hebt geïmporteerd. Dus in plaats van één voor één te klikken, kunt u afbeeldingen in bulk vervangen:

 1. Open berichten -> Alle berichten
 2. Selecteer alle berichten
 3. Selecteer de optie Bewerken
 4. Klik op Toepassen
 5. Klik op de knop “Bijwerken” wanneer het nieuwe scherm wordt weergegeven

Zodra u dit doet, behandelt WordPress alle geselecteerde berichten tegelijkertijd, wat betekent dat ze allemaal worden opgeslagen en dat de plug-in kan werken, d.w.z. alle afbeeldingen vervangt.

6. Leid oude URL’s om naar de nieuwe

Aangezien je bent gemigreerd van je oude Movable Type- of TypePad-blog, betekent dat waarschijnlijk dat je het al een tijdje hebt. Dat betekent wederom dat je wat lezerspubliek hebt en dat je blog is geïndexeerd door Google. Om geen publiek te verliezen, is het een slim idee om de permalinks af te handelen. Hierdoor zou iedereen die op de oude link klikt toch op het juiste bericht terechtkomen.

 1. Open Instellingen -> Permalinks
 2. Kies “Aangepaste structuur”
 3. Kopieer dit naar het veld: /%jaar%/%monthnum%/%postnaam%.html
 4. Klik op de knop ‘Wijzigingen opslaan’

7. Pas uw nieuwe blog aan

Als je de hele gids hebt gevolgd, heb je je waarschijnlijk gerealiseerd hoe gemakkelijk alles is. Nu begint het leuke gedeelte waar u het WordPress-thema kunt kiezen en installeer nieuwe plug-ins.

Naast het aanpassen van het uiterlijk van uw nieuwe WordPress-blog, vergeet niet om het te beveiligen en regelmatig te onderhouden.

FAQ

Hoe lang duurt het om Movable Type / TypePad naar WordPress te migreren?

Zelfs als u duizenden artikelen heeft, duurt de volledige overdracht ongeveer een uur. En dat is alleen het geval als dit de eerste keer is dat u met WordPress werkt. Als u bekend bent met het platform, kan het hele gebeuren in nog minder tijd worden gedaan. 

Wat echter tijd kost, is het opzetten van uw nieuwe WordPress-blog en het aanpassen ervan, wat dagen, zo niet weken kan duren, om correct te doen.

Kan ik mijn oude TypePad / Movable Type-blog verwijderen tijdens de overdracht?

Om ervoor te zorgen dat alles correct wordt overgebracht (inhoud en afbeeldingen), raad ik ten zeerste aan de oude blog niet te verwijderen totdat alles is voltooid. Zodra u zeker weet dat de volledige inhoud veilig is overgebracht naar uw nieuwe WordPress-blog, kunt u de oude verwijderen.

Hoe kan ik de stijl van mijn Movable Type of TypePad-blog importeren?

Helaas is het importeren van de stijl niet mogelijk. Er zijn twee opties die u heeft na het importeren van de inhoud. Je kunt zoeken naar een nieuw WordPress-thema dat je naar eigen wens kunt aanpassen en het vergelijkbaar kunt maken met je oude blog.

De andere optie is om de sjabloon die u had gebruikt handmatig te coderen op Movable Type / TypePad. Houd er in dat geval rekening mee dat u op het punt staat een enorme hap te nemen waarvoor vaardigheden en kennis op het gebied van webdesign vereist zijn. En zelfs als u een expert inhuurt, kan dit een enorme onderneming worden, wat zich ook vertaalt in een duur avontuur.

Conclusie

Hoewel Movable Type en TypePad formidabele concurrenten waren van WordPress in de geschiedenis, is het vandaag een ander verhaal. Als je om je blog geeft en het publiek wilt blijven uitbreiden, moet je je website overzetten naar WordPress.

Zoals je in dit artikel had kunnen zien, het migratieproces is vrij eenvoudig. Maar dat betekent helaas ook dat u niet alles kunt overzetten. Dus concentreer je op het verplaatsen van de geschreven inhoud en afbeeldingen en neem de tijd om een ​​nieuwe omgeving op WordPress te bouwen – het loont eerder dan je denkt, omdat je een moderne blog hebt die iedereen leuk zal vinden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked