Hoe u uw blog van Tumblr naar WordPress kunt verplaatsen

Hoe u uw blog van Tumblr naar WordPress kunt verplaatsen


In de moderne wereld is het starten van een persoonlijke blog of een eenvoudige website vrij eenvoudig. Coderen is niet nodig en u hoeft eigenlijk geen ervaring te hebben met webontwikkeling. Je hebt alleen de wil nodig om een ​​blog te starten en een beetje te browsen om het platform te vinden dat je leuk vindt en dat je maanden en hopelijk jaren van je blogcarrière wilt gebruiken..

Een van die platforms waarmee u uw eerste blog kunt starten, is Tumblr. Het was erg populair vanaf de eerste dagen dat het werd opgericht in 2007. Of je nu een persoonlijk dagboek wilde beginnen en het privé wilde houden of een blog wilde schrijven die je met je vrienden kon delen, Tumblr was er om je te helpen. Het is nog steeds, begrijp ons niet verkeerd, maar Tumblr kan gewoon niet vergelijken met WordPress als het gaat om veel aspecten van bloggen.

Maak je geen zorgen als je nog een Tumblr-blog hebt die je nu naar WordPress wilt verplaatsen. Er is een oplossing; en hoewel u niet alles met één klik op de knop kunt verplaatsen, kunt u met onze hulp de volledige overdracht zonder problemen voltooien. Zodra u de laatste stap hebt voltooid, wordt uw blog afgehandeld door WordPress en kunt u eindelijk alle voordelen van WordPress gebruiken die ongeveer 60% van het marktaandeel van CMS.

Waarom zou ik mijn blog van Tumblr naar WordPress verplaatsen??

Tumblr is een verbazingwekkend platform voor een informele blogger. Als je alleen hier en daar een bericht wilt schrijven zonder enige verwachting met betrekking tot maatwerk, populariteit en het genereren van inkomsten met je blog, hoef je eigenlijk niet de overstap te maken. Tumblr ziet er zeker goed uit en het brengt je direct in contact met andere bloggers die je kunnen helpen nieuwe mensen te bereiken. Maar als je erover hebt nagedacht om serieuzer te zijn met je blog, dan is WordPress de juiste keuze.

Om te beginnen, als we erover praten WordPress.org, het is een open source platform waarmee je de hele blog kunt beheren. Zodra je een blog op WordPress hebt, word je er automatisch de eigenaar van. Helaas is dat bij Tumblr niet het geval. Tumblr is eigendom van Yahoo, dus in het ergste geval, als het bedrijf besluit het platform morgen te sluiten, kun je je blog vaarwel zeggen.

Als we verder gaan, staat WordPress veel meer aanpassingsmogelijkheden toe dan Tumblr. In plaats van eenvoudige kleur- en themawijzigingen, kunt u met WordPress meer dan 50.000 plug-ins gebruiken (gratis en premium die wonderen kunnen doen als u ze verstandig gebruikt) en ook tienduizenden thema’s die u kunt aanpassen aan uw behoeften. En als u besluit om meer te leren (of een professional inhuurt die functies voor u kan coderen), zijn er bijna geen grenzen aan het platform.

We schreven al over verschillen tussen WordPress en Tumblr, dus we zullen deze keer niet op veel details ingaan.

Bereid alles voor op de overdracht

Voordat we overgaan op de overdracht zelf, moet je ervoor zorgen dat je een WordPress-site klaar hebt staan ​​voor de dienst.

Om te beginnen moet je een hostingservice hebben waar je WordPress installeert. Als het gaat om het hosten van een WordPress-site, raden we altijd Bluehost aan – een van de zeldzame hostingdiensten die door WordPress zelf worden aanbevolen. U kunt uw nieuwe zelf-gehoste blog starten voor zo laag als $ 2,75 per maand.

bluehost homepage

Zodra je een pakket hebt gekozen en een domeinnaam hebt gekregen, moet je WordPress installeren. Mensen die jaren geleden geprobeerd hebben WordPress handmatig te installeren zonder technische kennis, zijn misschien bang voor deze stap, maar de waarheid is dat niemand het handmatig meer doet. Bluehost heeft alles voor u voorbereid, zodat u het populaire platform met één klik op de knop op uw site kunt installeren!

Verplaats uw blog van Tumblr naar WordPress

Als je alles hebt voorbereid, ben je eindelijk klaar voor de overdracht. We laten u stap voor stap zien hoe u alles kunt verplaatsen; hoewel je niet in slechts vijf minuten klaar bent, is het proces relatief eenvoudig, dus steek je handen uit de mouwen, pak een kopje koffie of dat nieuwe geïmporteerde ambachtelijke bier dat je lekker vindt en klik weg.

 1. Ga naar je nieuwe WordPress-site en log in
 2. Ga vanuit het hoofdscherm (het dashboard) naar Extra -> Importeren
 3. Zoek Tumblr onderaan de lijst
 4. Klik op de koppeling Nu installeren onder de Tumblr-lijst
 5. Na installatie klikt u op de link “Importeur uitvoeren”

Tumblr Importer Tool installeren

Zoals je in de beschrijving kunt zien, kun je met deze importtool al je artikelen (berichten), concepten die je tot nu toe hebt opgeslagen, alle pagina’s en zelfs mediabestanden importeren vanuit je Tumblr-account.

Maak een Tumblr-app

Om je Tumblr-account aan de nieuwe website te koppelen, moet je een applicatie maken die de daadwerkelijke overdracht voor je doet (vertrouw ons; het is veel gemakkelijker om de app te registreren dan handmatig over te dragen).

 1. Bezoek https://www.tumblr.com/oauth/apps
 2. Klik op de blauwe knop “Accepteren” om door te gaan
 3. Log in op je Tumblr-account (tenzij je al bent ingelogd)
 4. Klik op de groene knop “Aanmelden applicatie”
 5. Vul de “Applicatienaam”, “Applicatiewebsite”, “Applicatiebeschrijving” en “Standaard terugbel-URL” in. De rest van de velden kun je weglaten
 6. Voer voor de velden “Applicatie website” en “Standaard terugbel-URL” de URL van uw nieuwe website in. Als je het niet zeker weet, controleer dan de URL in de beschrijving van de importtool die je kopieert

Registreer de Tumblr-app

 1. Scrol terug naar de onderkant van de pagina, bevestig dat je geen robot bent en klik op ‘Registreren’
 2. Kopieer en plak de “OAuth-consumentensleutel” en “Geheime sleutel” in de velden in de Importer-tool

Tumblr Importer Tool geheime sleutels

Zodra u beide sleutels terug naar de importeur op uw nieuwe WordPress-website hebt gekopieerd, moeten de importeerhulpmiddelen u laten weten dat alles in orde is. Als u een foutmelding krijgt, controleer dan de sleutels.

Tumblr-app autoriseren

Op hetzelfde scherm moet u de aanvraag autoriseren door op de link te klikken. Bevestig daarna de toegang door op de groene knop “Toestaan” te klikken.

Tumblr-app toestaan

Houd er rekening mee dat nieuw geregistreerde apps een limiet hebben van 1000 verzoeken per uur (en 5000 verzoeken per dag). Voor het geval je een enorme blog op Tumblr hebt gehad en je meer nodig hebt, is het mogelijk om een ​​limietverwijdering aan te vragen zodra je het registratieproces hebt voltooid.

Als de verbinding succesvol was, zou je je Tumblr-blog moeten kunnen zien in de WordPress-importtool. Klik op de knop “Deze blog importeren” (uiterst rechts) en wacht tot de overdracht is voltooid.

Blog importeren van Tumblr naar WordPress

Houd er rekening mee dat de snelheid van de overdracht afhangt van verschillende factoren, waaronder de grootte van je blog, dus heb geduld en laat de tool zijn magie doen. Neem gewoon een paar slokjes meer tijdens het wachten en sla het toetsenbord niet kapot als het langzaam gaat (je hebt het toetsenbord nodig om de overdracht voort te zetten).

De importeertool zal je een melding sturen zodra het klaar is, en je zou de resultaten op dezelfde pagina moeten zien (Geïmporteerde berichten, Geïmporteerde concepten en Geïmporteerde pagina’s).

Voel je vrij om berichten te openen -> Alle berichten op je WordPress-dashboard om te zien of de berichten zijn geïmporteerd en hoe ze eruit zien. Nu kunt u ze overnemen, bewerken, aanbevolen afbeeldingen toevoegen of alles doen wat u maar wilt.

Leid bezoekers om van Tumblr naar WordPress

Als je een succesvolle blog op Tumblr hebt gehouden, is het logisch dat je het publiek wilt behouden. Dus nu je alles op de nieuwe WordPress-blog hebt staan, raden we aan om bezoekers van Tumblr om te leiden naar WordPress.

 1. Ga naar de pagina Tumblr-instellingen
 2. Tumblr-instellingen

 3. Selecteer de naam van je blog
 4. Tumblr-instellingen Blognaam

 5. Klik op de knop Thema bewerken
 6. Tumblr-instellingen Thema bewerken

 7. Kies de knop HTML bewerken
 8. Tumblr-instellingen HTML bewerken

 9. Zoek in de code de en plak deze code na de label:

Vergeet niet te veranderen http://uwblog.com naar de daadwerkelijke URL van uw nieuwe blog.

Tumblr Custom HTML

 1. Vind de tag dezelfde code en plak deze code na de label:

Tumblr HTML

 1. Klik op de knop “Voorbeeld bijwerken” en daarna op de knop “Opslaan” om de wijzigingen op te slaan.

Alles wat je tot nu toe hebt gedaan, zal je Tumblr-bezoekers succesvol omleiden naar je nieuwe WordPress-website. Maar als iemand op een specifieke post of pagina van je oude Tumblr-blog terechtkomt, krijgt hij een foutmelding te zien. Om dit op te lossen, moet je een nieuwe omleiding instellen in WordPress.

 1. Ga naar Plugins -> Add New
 2. Zoek de plug-in “Redirection”, installeer deze en activeer deze
 3. Navigeer naar Extra -> Omleiding
 4. Klik op de knoppen om de installatie te voltooien (momenteel geen opties nodig)
 5. Ga naar het tabblad “Omleidingen” en de knop “Nieuwe omleiding toevoegen” en vul deze dienovereenkomstig in:

Bron-URL: .* / post / \ d + / (. *)

Doel-URL: / $ 1

 Kies op de juiste site de optie “Regex”

 • Klik op de knop “Redirect toevoegen”
 • Leid Tumblr om naar WordPress

  Zodra je op de knop hebt geklikt, worden de instellingen opgeslagen en worden alle bezoekers van je Tumblr-blog automatisch doorgestuurd naar je nieuwe WordPress-blog! Gefeliciteerd; je hebt je Tumblr-blog met succes naar WordPress verplaatst.

  Wat te doen na de overdracht?

  Hoewel je blog nu met trots wordt gehost door WordPress, wil dat nog niet zeggen dat je er klaar mee bent. Als je het je herinnert, hebben we al gezegd dat je met WordPress je blog kunt aanpassen zoals jij dat wilt.

  Om te beginnen vindt u mogelijk een nieuw WordPress-thema dat het uiterlijk van uw blog in een oogwenk kan veranderen. Aarzel dan niet om door WordPress-plug-ins te bladeren en er enkele te vinden waarmee u uw website kunt verbeteren.

  Vergeet ook niet om je vrienden en regelmatige bezoekers te laten weten dat je naar WordPress bent verhuisd – open je social media-pagina’s en vertel hen wat je nieuwe domein is. Misschien kun je zelfs een kort nieuw bericht schrijven over hoe je bent overgestapt van Tumblr naar WordPress.

  Als je nieuw bent op het platform, wil je waarschijnlijk meer weten over WordPress en vergeet niet onze bloggidsen te lezen die je zullen helpen begrijpen hoe alles werkt en alle geweldige dingen die je met WordPress kunt bereiken.

  Veel Gestelde Vragen

  1. Waar plaats ik een nieuw artikel na de overdracht? Moet ik beide op Tumblr en WordPress plaatsen?

  Nadat de overdracht is voltooid, mag al het werk alleen in WordPress worden gedaan. Het is niet nodig om op beide sites te posten (eigenlijk moet u dat vermijden, omdat u mogelijk dubbele inhoud krijgt die niet goed is voor uw SEO) en nieuwe dingen alleen op uw WordPress-site schrijft.

  1. Kan ik mijn thema verplaatsen naar WordPress?

  Helaas is het niet mogelijk om het uiterlijk van je Tumblr-blog eenvoudig naar WordPress te kopiëren of over te dragen. Hoewel dit technisch mogelijk is, zou het een aangepast WordPress-thema moeten coderen dat lijkt op dat van Tumblr, maar dat vereist veel werk en codeerkennis.

  1. Is het mogelijk volgers en opmerkingen te migreren?

  Dat is helaas niet mogelijk.

  Afsluiten

  Dat is het. Als je elke stap van deze handleiding hebt gevolgd, moet je blog met succes zijn overgezet naar WordPress. Dit lijkt misschien een einde, maar het is eigenlijk nog maar het begin van je nieuwe blog.

  Zoals we al zeiden, biedt WordPress veel meer opties dan Tumblr. Neem de tijd, leer meer over WordPress en verbeter je persoonlijke blog als nooit tevoren!

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map