Hoe u uw blog van Squarespace naar WordPress verplaatst

Squarespace naar WordPress


We gaan allemaal kniediep de 21e eeuw in. Dat betekent dat het internet zelf, en het bouwen van internet, steeds complexer wordt. Maar door de complexiteit kunnen tools worden gemaakt die zijn afgestemd op beginners en mensen die niets weten van de technologie erachter.

Daarom hebben bloggers die besluiten om in 2020 hun eigen sites te starten, het zowel gemakkelijk als moeilijk. Hoewel het vrij eenvoudig is geworden om een ​​blog te starten, is het ook moeilijk geworden om een ​​blogplatform te kiezen. De kans is groot dat Squarespace je verslaafd heeft gemaakt en dat je je blog bent begonnen op dit eenvoudige blogplatform.

Als je deze handleiding leest, komt dat waarschijnlijk omdat je hebt besloten dat het tijd is om weg te gaan bij Squarespace en te beginnen met WordPress.

Ik hoor je; er zijn veel voordelen aan het hebben van uw blog op WordPress in plaats van Squarespace. En terwijl alles overzetten van de ene naar de andere niet iets is wat je met een klik op een knop kunt doen, is het nog steeds mogelijk om te doen.

Waarom zou ik overstappen van Squarespace naar WordPress??

Squarespace is een uitstekend platform. Hiermee kunt u uw eerste blog binnen enkele minuten gereed hebben. De hele tool is gemaakt voor beginners, dus je hoeft je geen zorgen te maken over de technische details; in plaats daarvan kunt u op de site werken via blokken die door Squarespace worden geleverd.

squarespace homepage

Alles klinkt vrij gelijkaardig aan de nieuwe WordPress, nietwaar? Maar toch, er is veel meer dat je kunt doen met WordPress als je ervoor kiest om je blog over te zetten van Squarespace. Hoewel die eenvoud uitstekend is voor een causale blogger, is Squarespace behoorlijk beperkend voor iemand die naar meer streeft.

Als je besluit dieper in te gaan op maatwerk en webdesign, zul je merken dat er niet veel opties meer zijn met Squarespace. Als u ervoor kiest om uw eigen online winkel te starten, zorgt Squarespace ervoor dat u een duurder abonnement krijgt en neemt u de commissie uit handen. Moet ik vermelden dat Squarespace niets heeft in de buurt van 50.000 extensies die beschikbaar zijn voor WordPress?

Dit zijn slechts enkele van de redenen die u zou moeten overwegen. Maar ik weet zeker dat je de jouwe al hebt en dat je al hebt besloten om de overdracht te doen.

Wat kun je importeren?

Ik wil geen buzz-kill zijn, maar u moet zich ervan bewust zijn dat Squarespace een eenvoudige migratie niet toestaat. Begrijp me niet verkeerd; hoewel het gemakkelijk is om de inhoud te exporteren en importeren, werkt niet alles.

Voordat u begint, moet u weten dat u gemakkelijk kunt importeren:

 • Basispagina’s
 • Berichten
 • Galerijpagina’s
 • Tekst-, afbeeldings- en insluitingsblokken

Maar helaas zal Squarespace het volgende niet exporteren:

 • Video-, audio- en productblokken
 • Product-, album- en evenementpagina’s
 • Aangepaste CSS- en stijlwijzigingen
 • Mappen en indexpagina’s

Die dingen die niet worden geëxporteerd en geïmporteerd naar uw nieuwe site, moeten handmatig worden afgehandeld.

1. Maak voorbereidingen

Voordat we dieper ingaan op de overdracht en verwerking van gegevens, laten we alles voorbereiden. Aangezien u naar een door uzelf gehoste WordPress-blog gaat verhuizen, moet u ervoor zorgen dat uw hosting gereed is.

Bluehost is een van de weinige hostingbedrijven aanbevolen door WordPress.org. Als u hun services kiest, betekent dit dat u uw nieuwe site efficiënter kunt instellen en dat u zich geen zorgen hoeft te maken of uw site goed werkt. In plaats daarvan kunt u ontspannen en aan uw website werken terwijl al het andere wordt verzorgd door de experts van het Bluehost-team.

Als u geen ervaring heeft met het opzetten van een hostingaccount, laten we u snel zien hoe u dat doet:

Stap 1

Bezoek Bluehost en vind de knop “Nu aan de slag” die u naar de volgende stap brengt.

bluehost

Stap 2

Kies uw hostingplan. U kunt uit verschillende opties kiezen. Als dit de eerste keer is dat u een account registreert, raad ik aan om voor de Basic te gaan.

verander hostingplan

Stap 3

Registreer uw domeinnaam. Als je al een domein hebt, kun je het hier overzetten en toewijzen aan de nieuwe blog. Zo niet, typ dan gewoon het gewenste domein in en Bluehost laat je weten of het beschikbaar is.

domeinnaam

Zodra u uw account en de domeinnaam heeft ingesteld, duurt het installeren van WordPress met slechts een paar klikken op de knop. Met deze stap heb je de voorbereiding succesvol afgerond.

2. Exporteer de inhoud vanuit Squarespace

Gelukkig is het exporteren van de Squarespace-inhoud vrij eenvoudig zodra je je realiseert waar de optie zich bevindt.

 1. Log in op je Squarespace-account
 2. Navigeer naar Instellingen -> Geavanceerd -> Importeren / exporteren
 3. Klik op de knop “Exporteren”
 4. Kies in het pop-upvenster het WordPress-pictogram

Exporteer Squarespace

Na een paar seconden zou u een bevestigingsbericht aan de linkerkant van het scherm moeten kunnen zien. Daarnaast zal er een downloadknop zijn waarop u moet klikken.

Na het downloaden zou je een bestandsnaam moeten krijgen die er ongeveer zo uitziet: Squarespace-Wordpress-Export-02-02-2020.xml. Je hebt dit bestand nodig in de volgende stap, dus ik raad aan om het even op de desktop te laten zitten.

3. Importeer de inhoud naar uw nieuwe WordPress-site

Er is een goede reden waarom de vorige stap het WordPress-pictogram bevatte – het betekent dat Squarespace de gegevens heeft geformatteerd zoals WordPress het leuk vindt. Dus in plaats van te werken met code of rommelige importtools, kunt u de standaard WordPress-importtool gebruiken die werkt als een charme.

 1. Open je nieuwe WordPress-site
 2. Log in met uw beheerdersaccount
 3. Ga naar Extra -> Importeren -> WordPress
 4. Klik op de knop “Nu installeren” en wacht een paar seconden
 5. Klik op de link ‘Importeur uitvoeren’ die werd weergegeven in plaats van op de installatieknop
 6. Klik op de knop “Bestand kiezen”
 7. Zoek uw .xml-bestand dat u eerder uit Squarespace hebt geëxporteerd
 8. Klik op de knop “Bestand uploaden en importeren”

Importeer Squarespace

Op het volgende scherm is het het gemakkelijkst om berichten toe te wijzen aan een bestaande gebruiker. Hiermee wordt uw WordPress-beheerdersaccount toegewezen aan de geïmporteerde artikelen, die u later indien nodig eenvoudig kunt wijzigen. Maar als je een nieuwe gebruiker wilt maken die wordt toegewezen als auteur van de geïmporteerde berichten, kun je dat hier doen.

Vergeet niet “Bestandsbijlagen downloaden en importeren” aan te vinken voordat u op de knop Verzenden klikt.

Als alles goed is gegaan, zou u het succesbericht moeten kunnen lezen, waarin staat dat er geen problemen waren met het importeren.

4. Controleer de geïmporteerde inhoud

Haal diep adem en controleer alles. Gewoon door berichten te openen -> Alle berichten zullen u vertellen of uw oude Squarespace-artikelen met succes zijn overgedragen.

Je kunt ook gewoon je startpagina openen waar je de berichten zoals gepubliceerd zou moeten zien, maar er net iets anders uit zouden zien dan op Squarespace.

Controleer inhoud

5. Voeg handmatig ontbrekende inhoud toe

Helaas exporteert Squarespace niet alles. Dus als u video- en audioblokken hebt gebruikt, moet u nog wat handmatig werk doen.

Ga één bericht en de pagina tegelijk, zoek de ontbrekende blokken en vervang ze.

Ik wou dat ik een andere oplossing kon voorstellen, maar helaas moet je achterover leunen en dit alleen doen. Als je al een zware dag hebt gehad en veel berichten hebt, laat dit dan voor morgen – alles bijwerken kost tijd en het werkt zeker je zenuwen.

Hetzelfde geldt voor alle producten, albums en evenementpagina’s die u mogelijk op Squarespace hebt gebruikt. Er is niet veel te doen dan ze op Squarespace te openen en één voor één naar een nieuwe pagina op WordPress te kopiëren.

6. Importeer de afbeeldingen

Als u uw geïmporteerde berichten opent, zou u uw afbeeldingen al correct moeten kunnen zien laden. Maar dat betekent niet dat ze correct zijn geïmporteerd.

Eigenlijk worden die afbeeldingen nog steeds geladen vanuit uw Squarespace-account, en dat is niet iets dat u wilt. Om volledig onafhankelijk te worden, moet je je afbeeldingen ook naar WordPress verplaatsen.

In tegenstelling tot de vorige inhoud die u handmatig moest kopiëren en plakken, is er een automatische oplossing voor het importeren van afbeeldingen van Squarespace naar WordPress. Het is geen native oplossing die speciaal voor dit doel is ontwikkeld, maar er is een gratis plug-in die wonderen doet.

 1. Ga naar Plugins -> Add New
 2. Zoek naar automatisch geüploade afbeeldingen
 3. Installeer en activeer de plug-in

Afbeeldingen automatisch uploaden

Zodra de plug-ins actief worden op uw nieuwe WordPress-blog, begint het de magie te werken. Het enige wat u hoeft te doen is een bericht openen en op de knop klikken om het bij te werken, waardoor de wijzigingen worden opgeslagen. Bij deze actie vindt de plug-in al uw afbeeldingen van Squarespace en downloadt ze automatisch naar uw WordPress-blog!

Als u meer dan slechts een paar berichten en pagina’s heeft, kunt u dit in bulk doen:

 1. Open berichten -> Alle berichten
 2. Selecteer alle berichten
 3. Selecteer de optie Bewerken en klik op Toepassen.
 4. Klik in het nieuwe scherm op de knop “Bijwerken” en alle geselecteerde berichten worden bijgewerkt, wat betekent dat de plug-in zijn magie zal doen.

7. Corrigeer de permalinks

Uw nieuwe site zou nu zonder problemen moeten werken en alle (nou ja, de meeste) inhoud zou al op uw site moeten staan.

Maar als je een van de berichten opent, zul je je realiseren dat de linkstructuur niet lijkt op die van Squarespace. Om alles zo dicht mogelijk bij uw (nu) oude Squarespace-site te laten lijken, moet u de permalink-structuur repareren.

 1. Ga naar Instellingen -> Permalinks
 2. Kies “Aangepaste structuur”
 3. Plak dit: / blog /% postname% /
 4. Bewaar opties

permalinks

8. Optioneel: wijs het aangepaste domein naar uw nieuwe site

Als u een aangepaste domeinnaam op uw WordPress-site hebt gebruikt, moet u dat domein naar uw nieuwe WordPress-site verwijzen. Als u dit niet doet, iedereen die naar uw aangepaste domein gaat (zoiets als www.uwsite.com) wordt nog steeds naar uw oude Squarespace-blog gebracht, en niet naar de WordPress-blog.

De kans is groot dat je je eigen domein via Squarespace hebt geregistreerd. Als dat het geval is, zou je dat moeten doen volg een paar eenvoudige stappen om uw aangepaste domein naar uw nieuwe WordPress-website te verwijzen.

Als u een domein heeft dat is geregistreerd via een externe registrar, moet u inloggen bij die registrar om de wijzigingen aan te brengen.

9. Pas uw nieuwe WordPress-site aan

Na het voltooien van alle stappen, wordt uw Squarespace-site met succes overgebracht naar een zelf-gehoste WordPress-site.

Maar daarmee is het nog niet afgelopen. WordPress is beginnersvriendelijk, maar het heeft wel een leercurve die je moet erkennen.

Zoals ik aan het begin van het artikel al zei, is het niet mogelijk om het ontwerp van je Squarespace-site over te zetten naar de WordPress-site. Dus een goed begin is lezen over hoe je een perfect thema kiest en vind geweldige plug-ins die uw website zal verbeteren. WordPress telt er meer dan 50.000, dus doe rustig aan. Hoewel het misschien gemakkelijk is om een ​​WordPress-site te maken, is het een constante klus die tijd kost om deze op uw behoeften af ​​te stemmen.

Veel Gestelde Vragen

Mijn Squarespace-abonnement is verlopen. Kan ik nog steeds overstappen naar WordPress?

Het hangt ervan af hoe lang je zonder abonnement bent geweest. Squarespace bewaart uw website en inhoud slechts voor een korte periode, zodat u uw abonnement kunt verlengen en de service kunt blijven gebruiken. Als het slechts een paar dagen of weken is nadat het abonnement is verlopen, kunt u het abonnement nog steeds verlengen om uw site terug te krijgen. Vervolgens kunt u deze handleiding volgen om de inhoud over te zetten.

Helaas zal Squarespace na een bepaalde periode uw inhoud verwijderen. In dit geval helpt het verlengen van het abonnement niet. Als je het niet zeker weet, neem dan contact op met Squarespace-ondersteuning voordat je verlengt.

Kan ik mijn Squarespace-site na de overdracht verwijderen??

Ja, zodra u de overdracht heeft voltooid, kunt u uw Squarespace-website verwijderen. Maar ik raad je ten sterkste af om dat te doen voordat je alles op je nieuwe WordPress-site hebt getest.

Als u bijvoorbeeld vergeet de afbeeldingen bij te werken, is het niet mogelijk om ze zo snel bij te werken als beschreven in dit artikel. Pas als je er honderd procent zeker van bent dat je Squarespace met succes naar WordPress hebt verplaatst, kun je je Squarespace-account verwijderen door een verzoek te sturen via [email protected]

Ik kan tijdens het importeren geen auteurs toewijzen

Als WordPress je niet de optie laat zien om auteurs rechtstreeks toe te wijzen tijdens het importproces, betekent dit dat je geen blogposts op Squarespace had. Dat gebeurt meestal voor gebruikers die Squarespace voor hun bedrijf hebben gebruikt of voor websites met één pagina zonder dat blogroll is geactiveerd.

Als je wel een blog hebt, zorg er dan voor dat je tijdens het exporteren de juiste blogpagina hebt geselecteerd.

Kan ik mijn Squarespace-stijl kopiëren?

Dat is helaas niet mogelijk. Met Squarespace kunt u stijl en CSS niet exporteren. Maar hoewel je de stijl van je blog niet automatisch kunt kopiëren, is het goede dat Squarespace op WordPress lijkt.

Dat betekent dat je vergelijkbare WordPress-thema’s kunt vinden en de lay-out die je op Squarespace had, opnieuw kunt maken.

Is er een manier om meerdere blogs uit Squarespace te importeren?

Als je meer dan één blogpagina op Squarespace had, zou je ze nog steeds allemaal in je nieuwe site kunnen importeren. Het enige verschil is dat alle berichten deze keer worden gegroepeerd en niet worden weergegeven op afzonderlijke pagina’s zoals je had op Squarespace.

Dus herhaal het proces en exporteer uw andere blogpagina en importeer het nieuwe bestand naar uw WordPress-site door dezelfde procedure te volgen.

Ik wil alleen mijn Squarespace-artikelen in WordPress importeren, kan dat?

Hoewel het niet mogelijk is om alleen artikelen te selecteren tijdens het exporteren / importeren, kunt u met WordPress alle inhoud verwijderen die u niet op uw site wilt hebben. Dus als u alleen wilt dat uw artikelen worden overgedragen, kunt u doorgaan en al het andere verwijderen nadat de import is voltooid.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map