Hoe u uw blog van LiveJournal naar WordPress kunt verplaatsen

Hoe u uw blog van LiveJournal naar WordPress kunt verplaatsen


LiveJournal is een eenvoudige dienst voor sociale netwerken die in de wateren voor inhoudsbeheer stapt. Dit platform is gemaakt voor de oprichter, Brad Fitzpatrick, om zijn activiteiten gemakkelijk te delen met al zijn middelbare schoolvrienden. Dat gebeurde in 1999, dus je moet er rekening mee houden dat er nog geen Facebook en Instagram beschikbaar waren.

Hoewel het een behoorlijke geschiedenis heeft en verschillende eigenaren over de hele wereld, kon LiveJournal simpelweg de moderne contentbeheersystemen zoals WordPress niet bijhouden.

Waarom zou u migreren van LiveJournal naar WordPress??

Als je om je blog geeft en er controle over wilt hebben, kun je overwegen om je blog zo snel mogelijk van LiveJournal te verplaatsen. Hoewel je wel blogposts kunt schrijven en ze aan de wereld kunt laten zien, biedt LiveJournal minimale functies en opties. Je kunt niet veel doen om je blog te verbeteren, en als je een gratis abonnement hebt, zijn de beperkingen nog groter.

Aan de andere kant, met zelf-gehoste WordPress, kun je praktisch alles doen wat je wilt. De ontwerplimieten zijn vrijwel onbestaande (als je het juiste thema hebt en je weg weet in WordPress en HTML en CSS, kun je alles doen wat je wilt). Er zijn meer dan 50.000 plug-ins die de functionaliteit van uw site kunnen uitbreiden en nog meer gebruikers die dagelijks bijdragen aan WordPress.

Dus zonder er veel over na te denken, zou je je blog nu van LiveJournal naar WordPress moeten verplaatsen.

Laten we beginnen met de overdracht

Als je hebt gelezen over het overzetten van Blogger naar WordPress of een andere soortgelijke gids, zal ik niet beoordelen of je een beetje bang bent om alles zelf te doen. Er zijn meestal tal van stappen nodig om een ​​blog te migreren. Maar er is toch iets goeds aan LiveJournal – het is veel gemakkelijker om het naar WordPress te migreren dan welk ander platform dan ook.

Helaas komt dat omdat LiveJournal wordt geleverd met enkele aanvullende beperkingen. Het kan niet worden omgeleid, wat betekent dat je zelfs na migratie in feite een nieuwe blog begint (als het gaat om het SEO-perspectief).

Ook staat LiveJournal je niet toe om afbeeldingen snel te importeren, maar ik zal je een truc laten zien die zonder problemen zou moeten werken.

1. Kies de beste WordPress-hosting

Als je nog steeds niet helemaal zeker bent van de verschillen tussen zelf-gehost en WordPress.com, lees dan wat er zo uniek is aan deze twee platforms. Want pas nadat u deze verschillen kent, zult u zich realiseren dat de zelf-gehoste versie een host nodig heeft die voor uw nieuwe website zorgt.

Het kiezen van het juiste hostingbedrijf dat uw blog aan de wereld zal uitdelen, is bijna een fulltime baan. Onder de honderden hostingbedrijven die er zijn, is het behoorlijk uitdagend om er maar één te kiezen die het goed zal doen. In plaats van je tijd te verspillen aan het vergelijken van de een met de ander, laat ik Bluehost voorstellen.

Dit is een van de meest populaire WordPress-hostingbedrijven en het is de thuisbasis van meer dan twee miljoen websites over de hele wereld. Wanneer u zich aanmeldt, krijgt u de beste hostingservice en een gratis domein dat een nieuw adres voor uw blog wordt.

Beginnen met Bluehost is vrij eenvoudig:

Stap één – Koop de deal


bluehost homepage

Om u te helpen deze onderneming gemakkelijker te starten, staat u mij toe eenvoudig op deze link te klikken die met korting wordt geleverd. In plaats van $ 7,99 per maand, dat is een standaardprijs, kunt u uw site voor slechts $ 2,75 laten hosten!

Stap twee – Kies uw tariefplan


bluehost-plannen

Zonder je lastig te vallen met technische details, wil ik je gewoon vertellen dat aangezien je je blog overzet van LiveJournal, het meer dan genoeg zal zijn om te beginnen met een basisplan.

Dit plan is het meest betaalbare en je krijgt alles wat je nodig hebt om je nieuwe blog een boost te geven. Als je je realiseert dat je je blog in de toekomst moet verbeteren, heb je slechts één klik of één e-mail nodig om het plan uit te breiden, dus maak je geen zorgen.

Stap drie – Domeinnaam


kies een domeinnaam

Zoals ik eerder al zei, worden Bluehost-abonnementen geleverd met een gratis domein. Dit is een adres voor je blog, dat je niet vaak mag wijzigen (eigenlijk raad ik je aan het helemaal niet te wijzigen als het eenmaal is ingesteld). Omdat er al zoveel domeinnamen in gebruik zijn, is het hard werken geworden met een mooie naam die zowel beschikbaar als gemakkelijk te onthouden is. Neem dus de tijd en krijg wat hulp bij het kiezen van een domeinnaam indien nodig.

2. Installeer WordPress

Voordat u aan WordPress kunt gaan werken, waar u uw LiveJournal-blog kunt importeren, moet u de omgeving voorbereiden.

Gelukkig is het installeren van WordPress op Bluehost een paar klikken verwijderd:

 1. Log in op het cPanel op uw Bluehost-account
 2. Navigeer naar het gedeelte Website
 3. Selecteer “Installeer WordPress”
 4. Klik op de knop Installeren
 5. Kies de domeinnaam waarop u deze wilt installeren
 6. Klik op “geavanceerde opties” als u het e-mailadres, de gebruikersnaam en het wachtwoord voor de nieuwe WordPress-installatie wilt wijzigen
 7. Lees de licentie- en serviceovereenkomsten door en vink de vakjes aan als u het met alles eens bent (u moet akkoord gaan om door te gaan)
 8. Klik op de knop Nu installeren

Dit is het. Na de snelle installatie in acht stappen bent u klaar om uw LiveJournal-blog naar WordPress te verplaatsen!

3. Importeer LiveJournal-blog naar WordPress

Het importeren van de nu oude LiveJournal-blog naar WordPress is vrijwel iets dat u met een paar klikken doet. U moet uw LiveJournal-inloggegevens voorbereiden en u bent klaar om te gaan:

 1. Open uw nieuw geïnstalleerde WordPress-site door naar uwsite.com/wp-admin te gaan
 2. Log in op uw WordPress-website
 3. Ga naar Extra -> Importeren in het menu aan de linkerkant
 4. Zoek “LiveJournal”, dat zou de vierde optie van bovenaf moeten zijn
 5. Klik op de knop “Nu installeren” en wacht even
 6. Klik op de link “Importeur uitvoeren” die de vorige knop “Nu installeren” vervangt

LiveJournal-importeur

Technisch gezien heb je zojuist je eerste WordPress-plug-in geïnstalleerd. En na het uitvoeren van de importeur zou u een eenvoudig scherm moeten kunnen zien dat om wat aanvullende informatie vraagt.

Om verbinding te maken met LiveJournal, voer je je gebruikersnaam en wachtwoord in die je op het platform hebt gebruikt.

Een van de goede dingen van LiveJournal is dat het privéberichten toestaat. Omdat deze met een wachtwoord zijn beveiligd, moet u er ook een wachtwoord voor invoeren als u wilt dat ze zo blijven. Als u het wachtwoord op dit moment niet invoert, houd er dan rekening mee dat alle inzendingen van uw LiveJournal-blog als openbare berichten worden geïmporteerd en dus voor iedereen beschikbaar zijn om ze te lezen.

LiveJournal-importeur

Voordat u op de knop “Verbinden met LiveJournal en importeren” klikt, moet u ervoor zorgen dat u voldoende tijd over heeft om de klus te klaren. Afhankelijk van de grootte van uw LiveJournal-blog kan deze actie zelfs enkele uren in beslag nemen. Maar aangezien er van uw kant geen acties vereist zijn, zorg er dan voor dat u de computer enige tijd aan laat staan.

Als u veel berichten en opmerkingen heeft, kan de tool onderweg gemakkelijk een aantal foutmeldingen veroorzaken. Zorg er dus voor dat u af en toe de computer controleert, zodat u het importproces kunt vernieuwen. Maar maak je geen zorgen – zelfs als je de pagina moet vernieuwen omdat er een fout is opgetreden, zal de importeur alle eerder geïmporteerde items herkennen en het importproces voortzetten in plaats van opnieuw te beginnen.

Na enige tijd zou u het bericht “All Done” moeten zien. Tegelijkertijd kun je jezelf een high five geven omdat dit betekent dat je je blog met succes hebt overgedragen!

4. Hoe om te gaan met de afbeeldingen?

Vanwege de eenvoud van de LiveJournal Importer-tool kunnen de afbeeldingen helaas niet automatisch worden geïmporteerd. Als je niet veel berichten en foto’s hebt om over te zetten, is de meest comfortabele optie om elk bericht handmatig te openen vanuit LiveJournal, de afbeeldingen te downloaden en ze vervolgens te uploaden naar de bijbehorende WordPress-berichten.

Maar aangezien je al bezig bent met het migreren van de blog, komt dat waarschijnlijk omdat je er tientallen, zo niet honderden hebt. En bij elke post worden er meestal minstens twee of drie afbeeldingen toegewezen. Dus om alles te importeren, laat ik je een betere oplossing zien:

 1. Ga naar Plugins -> Add New
 2. Zoek naar Auto Upload Images plugin
 3. Installeer en activeer het

Gelukkig werkt deze plug-in op de automatische piloot. In plaats van naar afbeeldingen te zoeken of geavanceerde instellingen te verknoeien, hoef je alleen maar berichten te openen en op te slaan. Probeer dit om het uit te proberen:

 1. Open berichten -> Alle berichten van het WordPress-menu
 2. Open het meest recente bericht
 3. Klik op de knop “Nu bijwerken”

Zodra je dit doet, zal de plug-in automatisch zoeken naar afbeeldingen in de post. Als er afbeeldingen worden gevonden, downloadt de plug-in de afbeelding van de bron en uploadt deze onmiddellijk naar uw mediabibliotheek in WordPress. De plug-in zorgt ook voor de code en zorgt ervoor dat de afbeeldingen in dit bericht worden geladen vanaf uw nieuwe WordPress-site en niet met de oude bron.

Nu je de kracht van de Auto Upload Images-plug-in hebt gezien, kun je het proces herhalen voor elk bericht dat je hebt. Of, om het sneller te doen, kunt u dit doen:

 1. Open berichten -> Alle berichten
 2. Selecteer alle berichten (klik op het selectievakje bovenaan)
 3. Selecteer de optie Bewerken
 4. Klik op Toepassen.
 5. Klik op de knop “Bijwerken” wanneer het nieuwe scherm verschijnt

Met deze actie worden alle geselecteerde berichten bijgewerkt en kan de plug-in Afbeeldingen automatisch uploaden zijn werk doen op al die berichten!

Hoe zit het met het omleiden van mijn LiveJournal-blog naar de nieuwe?

Bij het migreren van oude blogs naar de nieuwe, leiden mensen meestal het verkeer om, zodat ze geen verkeer verliezen. Dat is een goede gewoonte en ik raad het ten zeerste aan bij het migreren naar WordPress.

Helaas staat LiveJournal zoiets niet toe. In plaats van om te leiden, kunt u alleen uw LiveJournal-account verwijderen en hopen dat Google en andere zoekmachines de nieuwe links zo snel mogelijk zullen herkennen.

Verbeter uw nieuwe WordPress-blog

Terwijl het beheren van de ontbrekende afbeeldingen het migratieproces voltooit, staat uw WordPress-blog aan het begin. Ja, de inhoud is actief en hopelijk is het je gelukt om alle afbeeldingen te importeren.

Maar je blog is nog steeds een ruwe diamant. WordPress geeft je enorm veel kracht, maar je zult waarschijnlijk wat tijd nodig hebben om het uit te zoeken. Je moet beginnen met het leren over WordPress, een thema vinden en de eerste plug-ins installeren die je zullen helpen.

Vergeet daarna niet te leren hoe u inkomsten kunt genereren met uw blog. Als u vragen heeft, aarzel dan niet om een ​​opmerking achter te laten of neem contact met mij op via e-mail.

FAQ

Moet ik mijn LiveJournal-blog verwijderen?

Ja, u moet uw LiveJournal-blog verwijderen nadat alles met succes is verplaatst. Omdat je niets kunt doen aan omleidingen, zal de oude blog je alleen maar in de weg staan ​​en mensen in verwarring brengen. Maar zorg ervoor dat je het pas verwijdert nadat je hebt gecontroleerd of alles met succes is verplaatst naar je nieuwe WordPress-blog.

Helpen! De importeur is gestopt met werken!

Maak je geen zorgen; als u veel artikelen en opmerkingen heeft die geïmporteerd moeten worden, is het typisch dat de importeerfunctie stopt met werken, zelfs een paar keer tijdens het proces. Het enige dat u hoeft te doen, is de pagina vernieuwen en het importproces wordt hervat omdat er niets is gebeurd.

Ik ben vergeten mijn wachtwoord in te voeren voor de privéberichten en ze zijn nu openbaar. Kan ik dit oplossen?

Met WordPress kunt u elk bericht met een wachtwoord beveiligen, zodat u dit gemakkelijk kunt oplossen. Open elk van de berichten die u wilt beveiligen met een wachtwoord en bewerk deze. Zoek aan de rechterkant van het scherm de zichtbaarheidsinstellingen en wijzig de status van het bericht in Wachtwoordbeveiliging.

Conclusie

Het overzetten van inhoud van LiveJournal naar WordPress is een beginnersvriendelijk proces dat niet lang duurt. En zelfs als er problemen opduiken, geloof ik dat alle problemen tijdens de migratie de moeite waard zijn, omdat het resultaat behoorlijk lonend is – het hebben van een nieuwe blog mogelijk gemaakt door een van de krachtigste inhoudsbeheer ter wereld die in feite geen grenzen kent.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map