Hoe u een back-up maakt van uw WordPress-website

wordpress-manual-backup.png


Back-up is een van die computergerelateerde termen die iedereen graag gebruikt, zelfs als ze het niet helemaal begrijpen. Als u de term nog steeds niet kent, is dit een proces van het kopiëren of archiveren van gegevens, zodat u het snel kunt herstellen als er iets vreselijks gebeurt met de originele bestanden.

Als we het over WordPress hebben, vertegenwoordigt back-up een proces van het kopiëren van WordPress-bestanden en databases naar een veilige locatie. Dus als u uw site verprutst, wordt gehackt of als u om wat voor reden dan ook een oudere versie van de website nodig heeft, kunt u deze probleemloos herstellen.

Meestal zorgt uw WordPress-hostingprovider ervoor dat u gedekt bent. De meeste hostingbedrijven beloven vandaag om regelmatig back-ups van uw site te maken. Sommige bedrijven maken dagelijks een back-up van uw site, terwijl de andere dat elke week of maand doet. Toch kun je hier niet helemaal op vertrouwen. Ja, de meeste hostingbedrijven zullen hun belofte nakomen en hebben uw back-ups altijd toegankelijk, maar wilt u echt volledig op iemand anders vertrouwen als het gaat om uw site?

Wat als u binnen tien minuten een volledige back-up wilt en het ondersteuningsteam urenlang niet antwoordt? Wat als uw hostingbedrijf de door u gevraagde gegevens niet kan ophalen om welke reden dan ook?

Daarom moet u voor uw eigen back-ups zorgen. Begrijp ons niet verkeerd; u zult waarschijnlijk uw site kunnen herstellen van het hostingbedrijf, maar als u geld verdient met uw WordPress-site, mag u niet op veiligheid gokken.

In dit artikel laten we u zien hoe u een handmatige back-up van WordPress-bestanden en databases maakt. Beide onderdelen zijn cruciaal als u een volledige back-up wilt maken. Daarna laten we u enkele van de beste plug-ins zien voor geautomatiseerde WordPress-back-up. Met die plug-ins kunt u de bestanden kopiëren, kunt u kiezen uit een groot aantal opties en u mag zelfs automatische back-ups voor uw site plannen. Hoewel ze beter dan geweldig werken, zijn de meeste back-upplug-ins premium, wat betekent dat u ervoor moet betalen. En voor de meeste van hen moet u maandelijkse kosten betalen om elke mooie functie die ze aanbieden te krijgen.

Handmatig een back-up maken van WordPress-bestanden

Zoals u misschien al weet, slaat WordPress de gegevens van plug-ins, thema’s en gebruikers op, zowel in bestanden als in databases. Om uw handmatige back-up te starten, wilt u alle aangepaste bestanden van uw site downloaden.

Als u de belangrijkste WordPress-map opent, vindt u verschillende submappen zoals wp-admin, wp-content, en wp-omvat (bekijk de onderstaande schermafbeelding). Die mappen bevatten waardevolle gegevens die allemaal samen uw site versterken. Bijvoorbeeld in de wp-content map kunt u al uw thema’s, plug-ins, upgrades en uploads vinden. Die bestanden wil je toch niet kwijtraken? Hoe zit het met bestanden in wp-omvat en wp-admin die andere noodzakelijke informatie bevatten voor het uitvoeren van uw site?

Een back-up maken van WordPress-bestanden

En dat is nog maar het topje van de ijsberg; er zijn enkele essentiële bestanden in de hoofdmap, zoals wp-config.php die alle details over de configuratie van uw site bewaren. U moet voor al deze gegevens zorgen, dus laten we eens kijken hoe u er een back-up van kunt maken.

Om te beginnen heb je een FTP-toegang tot je site nodig. Als je nog nooit verbinding hebt gemaakt met je FTP-account, moet je alle benodigde informatie vinden in de e-mail van je hostingbedrijf, of je kunt een nieuw account instellen vanuit cPanel.

 1. Open een FTP-client zoals FileZilla
 2. Log in op jouw account
 3. Download de volledige WordPress-map naar uw computer

Dat was helemaal niet moeilijk, nietwaar? Na drie eenvoudige stappen heeft u nu een volledige back-up van uw WordPress-bestanden en moet u ze veilig houden. Bewaar de map ergens op uw computer, beveilig hem met cloud hosting , opslaan op een externe schijf, USB-geheugenstick, dvd … zorg ervoor dat deze alleen voor jou toegankelijk is.

Herstel bestanden met behulp van FTP-toegang

Het herstellen van WordPress-bestanden via FTP is net zo comfortabel als het kopiëren van uw foto’s van de ene map naar de andere. Als u ooit bestanden in Windows hebt gesleept en neergezet, weet u al hoe u een back-up via FTP kunt herstellen:

 1. Open uw FTP-client (met FileZilla of een andere client naar keuze)
 2. Log in op jouw account
 3. Navigeer naar de installatiemap van WordPress
 4. Open de back-upmap op uw computer
 5. Sleep alle bestanden van uw computer naar de FTP-server
 6. Kies ervoor om de bestanden te overschrijven / vervangen wanneer daarom wordt gevraagd

Afhankelijk van uw verbindingssnelheid kan dit tot tien minuten duren. Wacht geduldig tot de overdracht de migratie van alle back-upbestanden heeft voltooid.

Een back-up maken van WordPress-databases

Om een ​​handmatige back-up van WordPress-databases te krijgen, heb je toegang tot PhpMyAdmin nodig. U vindt deze software in het cPanel door de categorie Databases te openen.

 1. Log in op uw cPanel
 2. Navigeren naar Databases categorie
 3. Open phpMyAdmin
 4. Kies de Exporteren tabblad
 5. Kies een methode (snelle of ingestelde opties in de aangepaste methode)
 6. Kies een formaat voor de database
 7. Klik Gaan knop die de database op uw computer opslaat

Maak een WordPress-databaseback-up

Afhankelijk van de grootte van uw site en de snelheid van uw internetverbinding kan dit enkele minuten duren. Wees geduldig en wacht tot het hele proces is voltooid.

Als u een gedeelde hosting gebruikt, is de kans groot dat u geen toegang krijgt tot PhpMyAdmin. Neem dan contact op met uw hostingprovider. Mogelijk moet u uw account upgraden of hen gewoon vragen om de functie in te schakelen.

Herstel de WordPress-database

Het herstellen van WordPress-databases is een iets gecompliceerder proces:

 1. Log in op phpMyAdmin
 2. Zoek de database in de lijst aan de linkerkant van het scherm
 3. Als u de hele database wilt herstellen, scroll dan naar beneden en selecteer Controleer alles keuze
 4. Kies nu Laten vallen van de lijst
 5. Terwijl de database nog steeds is geselecteerd, klikt u op de Importeren knop
 6. Klik Kies bestand knop, selecteer het databasebestand van uw computer en open het
 7. Houd de Gedeeltelijke import optie aangevinkt
 8. Zorg ervoor dat het formaat laat zien SQL en dat GEEN is gekozen voor de SQL-compatibiliteitsmodus
 9. Klik Gaan knop om het importproces te beëindigen

Download de volledige back-up via cPanel

cPanel-bestanden

Als je toegang hebt tot cPanel, wordt het misschien nog makkelijker voor je omdat je de volledige of gedeeltelijke back-up van je site kunt downloaden door op één knop te klikken. We hebben dit al besproken in onze Ultieme cPanel-gids voor WordPress-gebruikers, maar laten we je dit eenvoudige proces nogmaals laten zien:

 1. Navigeren naar Bestanden categorie
 2. Open Back-upwizard gereedschap
 3. Klik Back-up knop vanaf de linkerkant
 4. Kies een Volledige back-up of selecteer specifieke mappen, databases of e-mail doorstuurprogramma’s en filters
 5. Klik Genereer back-up als je hebt gekozen voor een volledige back-up of een knop selecteert voor andere back-ups
 6. Klik op de link om de back-up te downloaden en lokaal op te slaan

Nogmaals, zorg ervoor dat u de back-up op een veilige locatie opslaat. U heeft de bestanden nodig als u besluit de back-up te herstellen.

Volledige back-up

Een volledige back-up gedownload via cPanel bevat alle bestanden, mappen, databases en zelfs e-mail doorstuurprogramma’s en filters.

Herstel uw site met cPanel

Laten we hopen dat u uw site niet hoeft te herstellen. Maar als u langere tijd bij uw website blijft, kan er vroeg of laat iets misgaan en is de enige manier om dit op te lossen het herstellen van de nieuwste back-up. Als je cPanel gebruikt, is het niet zo ingewikkeld:

 1. Log in op uw cPanel
 2. Open Bestandsbeheer toepassing
 3. Klik op de knop Uploaden bovenaan de pagina
 4. Kies de nieuwste back-up van uw computer en upload deze naar de server

Wacht even, aangezien het uploadproces enige tijd kan duren. Nadat het bestand is geüpload, kiest u de gecomprimeerde map in de lijst met alle bestanden. Terwijl het bestand nog steeds is geselecteerd, klikt u op de knop Uitpakken die u linksboven op de pagina kunt vinden.

U zou nu een nieuw pop-upvenster moeten zien waarin u wordt gevraagd naar de map. Kies de map waar uw sitebestanden zich bevinden (in de meeste gevallen is dat de map / public_html) en klik op de optie Bestand (en) uitpakken. Na enkele ogenblikken moeten alle bestanden worden overschreven en wordt uw site hersteld naar de versie waarvan u een back-up hebt gemaakt. Als u regelmatig een back-up van uw site maakt, zou u niet het gevoel moeten hebben dat u te veel verliest.

Beste plug-ins voor geautomatiseerde WordPress-back-up

Handmatig back-ups maken is niet zo moeilijk. Maar zoals u in de bovenstaande paragrafen kunt zien, kost het tijd om de volledige back-up te voltooien. Bloggers hebben meestal niet zoveel tijd om aan technische zaken te besteden, en als je het hele proces één of twee keer per week handmatig doorloopt, kan het voelen alsof je tijd verspilt.

Omdat je WordPress hebt gekozen als je blogplatform, heb je geluk. Er zijn verschillende gratis en premium plug-ins die je zorgen wegnemen, d.w.z. plug-ins die het hele back-upproces automatiseren. Hier zijn de beste plug-ins voor geautomatiseerde WordPress-back-up.

Vault Press

Vault Press

PRIJS: $ 99 per jaar of $ 9 per maand

Erkend als een van de beste, zal Vault Press u zeker alles (en meer) geven dat u nodig heeft als het gaat om het maken van een back-up van uw WordPress-site. De plug-in is eenvoudig te installeren en te beheren. Naast standaardopties voor het maken van een back-up van uw site (waaronder geplande back-ups, herstelopties en het kiezen tussen bestanden die u in een back-up wilt opnemen), krijgt u met deze plug-in statistieken en activiteitsinformatie. Afhankelijk van uw betaling kunt u zelfs een beveiligingsoptie toevoegen waarmee Vault Press uw back-ups kan verzorgen en veilig kan maken. Je zou moeten bekijk het aanbod in detail, en met alle opties die het bevat, wil je misschien wat meer uitbetalen voor deze.

Backup Buddy

Backup Buddy

PRIJS: vanaf $ 80

Met Backup Buddy kunt u een back-up maken van uw volledige WordPress-site en deze met slechts een paar klikken herstellen. Na het installeren van de plug-in hoef je alleen maar je e-mailadres en wachtwoord in te voeren en je bent klaar om te gaan. Met deze plug-in kunt u uw back-up downloaden in een ZIP-bestand dat u lokaal kunt opslaan of u kunt het onmiddellijk uploaden naar een online service. Met Backup Buddy krijg je 1 GB vrije ruimte voor het opslaan van je back-ups op Backup Buddy Stash, of je kunt de back-up naar je e-mail, FTP, Amazon S3, Dropbox of Rackspace Cloud sturen.

Er zijn verschillende opties waaruit u kunt kiezen, zodat u ervoor kunt kiezen om alleen een back-up te maken van databases of individuele mappen in plaats van elke keer een volledige back-up te maken – iets dat degenen onder u kan helpen met meer dan slechts een paar gigabytes aan gegevens. Als u uw back-up plant, kunt u uzelf toestaan ​​deze te vergeten en Backup Buddy het harde werk laten doen.

BackUpWordPress

Maak een back-up van WordPress

PRIJS: gratis / $ 99

Deze plug-in wordt geleverd in een gratis en betaalde versie. Met de gratis kunt u snel back-ups op uw server maken, deze gemakkelijk plannen en kiezen welke bestanden u in uw back-up wilt opnemen. Als u ervoor kiest om de bundel te kopen, kunt u uw gegevens automatisch overzetten naar services zoals Google Drive, DropBox, Amazon S3, Dreamhost DreamObjects, Rackspace Cloud en Microsoft Azure en uw back-ups nog veiliger maken.

BackWPup

BackWPup

PRIJS: gratis / $ 75

Deze plug-in is er ook in twee versies. Met een gratis kunt u een back-up van uw site op uw computer maken en kunt u uw back-up ook uploaden naar Dropbox, S3-services, Rackspace Cloud. Er is een geplande back-up inbegrepen in de gratis versie en u kunt natuurlijk altijd uw back-ups herstellen. Maar als u meer opties en services zoals Google Drive wilt, moet u uw portemonnee openen en betalen voor de PRO-versie van BackWPup. Als je wilt vergelijk alle functies van gratis en PRO-versie om te beslissen of het de moeite waard is om te kopen, bekijk de officiële website.


Als je een probleem hebt ondervonden met je WordPress-website en een snelle back-up nodig hebt, weet je al hoe belangrijk het is om voor je site te zorgen. Als je tot nu toe geluk hebt gehad, wacht dan niet om van je fouten te leren. Zorg ervoor dat uw hostingprovider regelmatig een back-up van uw bestanden en databases maakt.

Wees alsjeblieft niet lui; maak van tijd tot tijd een handmatige back-up van uw WordPress-site. Je weet nooit wanneer je die bestanden nodig hebt. Nadat u de eerste keer een back-up hebt gemaakt, zult u zien dat u met een paar klikken de nieuwste bestanden op uw computer hebt opgeslagen. En als je een paar dollar kunt missen, kies dan een van de beste plug-ins voor geautomatiseerde WordPress-back-up en ontspan als het gaat om back-ups.

Wat zijn jouw ervaringen? Hoe vaak maak je een back-up van je WordPress-site?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked