Hoe een WordPress-site opnieuw in te stellen – Beginnersgids

Hoe een WordPress-site opnieuw in te stellen - een beginnershandleiding


Ben je ooit in een situatie geweest waarin je opnieuw moest beginnen met je WordPress-site?

Hoewel WordPress iedereen toestaat om gemakkelijk een blog te starten, is het maken van die perfecte site waar je van gedroomd hebt niet zo eenvoudig als je je misschien had voorgesteld. Je zult wat tijd moeten besteden aan het rommelen met WordPress totdat je echt begrijpt hoe het zich gedraagt. Dat betekent dat u door de instellingen zult dwalen totdat u alles vindt wat u naar uw wens wilt wijzigen. Hoe voorzichtig u ook bent, u zult vroeg of laat een fout maken.

Tijdens het ontwikkelen van die perfecte site moet je ook verschillende thema’s proberen totdat je degene krijgt waarnaar je op zoek was. En omdat er tienduizenden verschillende plug-ins zijn, wilt u waarschijnlijk twee of drie van dezelfde functionaliteit installeren voordat u beslist welke u in de volgende maanden en jaren gaat gebruiken.

En als je net begint, na een paar uur of dagen verschillende dingen uitproberen op WordPress, realiseer je je misschien dat je opnieuw moet beginnen. Dus, hoe reset je je WordPress-site?

Hoe een WordPress-site opnieuw in te stellen?

Deze keer zullen we je niet lastig vallen met technische details en details. WordPress maakt gebruik van databases, tabellen en verschillende bestanden en procedures om zichzelf draaiend te houden. Dus om alles handmatig opnieuw in te stellen, moet u alles in gedachten houden en het ene na het andere verwijderen. Als je geen programmeur of ontwerper bent, wil je dit niet alleen doen.

Een andere optie zou zijn om alles van uw server volledig te verwijderen / verwijderen en WordPress helemaal opnieuw te installeren. Ja, dat is een optie, maar waarom zou u uw kostbare tijd besteden als u alles met één druk op de knop kunt doen?

Laat ons u een eenvoudige gratis plug-in tonen die u kunt vertrouwen.

 1. Ga naar Plug-ins -> Nieuw toevoegen
 2. Zoek naar “WP Reset” door WebFactory Ltd
 3. Installeer en activeer de plug-in
Installeer WP Reset plug-in

Zoek naar WP Reset, installeer en activeer de plug-in

Zodra u de plug-in actief heeft op uw site, kunt u alles voorbereiden voor een reset.

Maak je geen zorgen; je kunt je blog niet per ongeluk resetten. WP Reset wordt geleverd met een veiligheidsmechanisme dat voorkomt dat u uw site opnieuw instelt door ‘over een knop te stappen’.

Houd er echter rekening mee dat deze plug-in geen back-ups maakt. Als u niet helemaal zeker weet of u deze WordPress-installatie opnieuw wilt instellen, raden we u aan een back-up te maken. Als u de beslissing betreurt, kunt u met de back-up snel alles herstellen naar een eerdere staat.

Zorg ervoor dat u begrijpt wat er wordt verwijderd voordat u doorgaat.

Bij resetten wordt verwijderd:

 • alle berichten, pagina’s, aangepaste berichttypen, opmerkingen, media-items, gebruikers
 • alle standaard WP-databasetabellen
 • alle aangepaste databasetabellen met hetzelfde voorvoegsel “wp_” als standaardtabellen in deze installatie

Resetten zal niet verwijderen:

 • mediabestanden – ze blijven in de wp-uploads map, maar wordt niet langer vermeld onder Media
 • geen bestanden worden aangeraakt; plug-ins, thema’s, uploads – alles blijft op de server
 • sitetitel, WordPress-adres, siteadres, sitetaal en zichtbaarheidsinstellingen voor zoekmachines
 • ingelogde gebruiker wordt hersteld met het huidige wachtwoord, zodat u dat kunt

Zodra u zeker weet dat u alles begrijpt, kunt u doorgaan door uw WordPress-site opnieuw in te stellen:

 1. Ga naar Extra -> WP Reset
 2. Lees de lijst met dingen die wel en niet nog een keer worden verwijderd
 3. Scrol omlaag naar de onderkant van de pagina
 4. Typ “reset” in en klik op de knop “reset WordPress”
 5. Bevestig de reset
Reset WordPress-site

Typ “reset” in en klik op de knop. Ongedaan maken is niet mogelijk

En dat is het! U wordt nu uitgelogd en automatisch weer ingelogd met uw huidige combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord. U kunt nu opnieuw beginnen, wetende dat u een schone installatie heeft.

Kies acties na het resetten

Voordat u op de resetknop drukt, kunt u de WP Reset-plug-in vertellen wat hij daarna moet doen. Voorlopig kunt u:

 • Activeer het huidige thema
 • Activeer de WP Reset-plug-in
 • Activeer alle momenteel actieve plug-ins
WordPress Reset - Plaats Reset-acties

Kies wat u na de reset wilt doen

Als je hetzelfde thema wilt blijven gebruiken of als je tientallen actieve plug-ins hebt die je opnieuw wilt activeren, gebruik dan deze optie in plaats van alles handmatig te activeren. Als je ooit hebt geprobeerd om tien of meer plug-ins tegelijkertijd te installeren, weet je dat hoewel het gemakkelijk is, het echt tijdrovend is, dus de optie is hemels.

Selectieve reset

Als u slechts één deel van uw WordPress-site hoeft te verwijderen / resetten, kunt u de Tools-secties gebruiken.

 • Transiënten verwijderen – Door op de knop te klikken en te bevestigen, alles voorbijgaand gerelateerde database-items worden verwijderd. Dat omvat verlopen en niet-verlopen transiënten en verweesde tijdelijke time-outvermeldingen.
 • Maak de map Uploads schoon – Alle bestanden in je wp-content \ uploads map wordt verwijderd. Dat omvat mappen en submappen, evenals alle bestanden in submappen. Bestanden die aan media-items zijn gekoppeld, worden ook verwijderd.
 • Thema-opties resetten – Alle opties (mods) voor alle thema’s worden gereset.
 • Thema’s verwijderen – Met deze knop kunt u alle thema’s verwijderen die u op de site hebt geïnstalleerd. Dit omvat het momenteel actieve thema.
 • Verwijder plug-ins – Als je meer dan een dozijn plug-ins hebt die je hebt uitgeprobeerd, klik je op deze knop om ze allemaal te verwijderen. Alle plug-ins behalve WP Reset worden verwijderd.
 • Maak of verwijder aangepaste tabellen – Deze actie is alleen van invloed op aangepaste tabellen met wp_ voorvoegsel. Core WP-tabellen en andere tabellen in de database die dat voorvoegsel niet hebben, worden niet verwijderd / geleegd, zodat WordPress ononderbroken kan werken. Als u tabellen verwijdert, worden ze volledig uit de database verwijderd. Het legen verwijdert alle inhoud ervan, maar houdt de structuur intact.
 • .Htaccess-bestand verwijderen – Als je hebt geknoeid met het .htaccess-bestand, kun je het snel verwijderen door op de knop te drukken. Als u met .htaccess werkt, raden we u aan de gratis WP Htaccess Editor inpluggen. Het helpt u sneller naar het bestand te gaan en het maakt ook automatisch back-ups, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u de wijzigingen kwijtraakt.
  Zorg ervoor dat u het bestand opent nadat u het hebt verwijderd Instellingen -> Permalinks en sla instellingen op (zonder wijzigingen aan te brengen). Met deze actie wordt het oorspronkelijke .htaccess-bestand opnieuw gemaakt.

Hoe u een momentopname van een database kunt maken?

Database Snapshots worden meestal gebruikt voor ontwikkeling. Door een databasemomentopname te maken, kunt u twee databases vergelijken en zien welke wijzigingen in de database zijn aangebracht na het installeren van een specifieke plug-in of thema.

Houd er rekening mee dat momentopnamen van databases niet bepaald een back-up zijn. Hoewel je ze kunt downloaden en later kunt importeren, kun je nog steeds geen bestanden vastleggen met de snapshot-tool. We raden u aan een volledige back-upplug-in te gebruiken als u er zeker van wilt zijn dat u niets kwijtraakt.

Wat de toekomst brengt

Op dit moment is de plug-in vrij eenvoudig. U kunt uw site opnieuw instellen of een van de tools kiezen om een ​​specifiek deel van de site te verwijderen.

Maar er komen een aantal geweldige functies in de komende maanden:

Multisite (WPMU) ondersteuning

Iedereen die een netwerk van WordPress-sites beheert, zal het geweldig vinden dat de plug-in zich klaarmaakt voor ondersteuning. Dit betekent dat u als superbeheerder alle sites in het netwerk kunt beheren. U kunt de sites indien nodig resetten of zelfs de specifieke tools voor specifieke sites toepassen.

Installeer automatisch plug-ins en thema’s (collecties)

Als je eenmaal installeer WP Reset, kunt u een verzameling van uw favoriete WordPress-thema’s en plug-ins maken waarmee u wilt werken. Na het selecteren van de lijst met uw favoriete plug-ins, zal WP Reset ze automatisch voor u installeren.

Dat betekent dat u niet handmatig één plug-in en thema hoeft te installeren en activeren.

Als u de neiging heeft om uw site vaak opnieuw in te stellen terwijl u dingen uitprobeert, bespaart u kostbare minuten telkens wanneer u opnieuw begint. We houden echt van de functie en kunnen niet wachten om de plug-in WP Reset bijgewerkt te zien.

Nuke Reset

Welnu, deze spreekt voor zich. Met deze eenvoudige maar uiterst krachtige optie kunt u uw site vernietigen, wat betekent dat u alles met één klik verwijdert en opnieuw instelt.

In plaats van opties te kiezen en te bedenken wat u moet resetten en wat intact moet blijven, zal de Nuke Reset-optie vrijwel alles verwijderen, zodat u opnieuw kunt beginnen. Grote macht brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee, dus wees heel voorzichtig met deze optie wanneer deze wordt uitgerold. We zijn er zeker van dat de ontwikkelaar hier een veiligheidsmechanisme zal opnemen, maar denk twee keer na voordat u op de knop klikt.

Conclusie

Het resetten van een WordPress-site gebeurt meestal tijdens het testen. Of je nu een ontwikkelaar bent die een nieuwe plug-in / thema test of een beginner die niet zeker weet wat te doen met een nieuwe site, WP Reset is een gratis plug-in die het testproces zal versnellen.

In plaats van elke keer handmatig de omgeving voor te bereiden, zal deze gratis plug-in alles voor je doen en kun je je concentreren op belangrijkere dingen, zoals het vinden van perfecte thema’s, plug-ins of het testen van iets dat je hebt geprobeerd te ontwikkelen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map