Hoe een navigatiemenu toe te voegen in WordPress

hoe-wordpress-menu's.png te maken


Navigatiemenu’s (meestal alleen menu’s genoemd) zijn een essentieel onderdeel van elke website. Stel je ze voor als een interactieve kaart van een blog. Ze maken het mogelijk om de structuur van de hele site weer te geven en tegelijkertijd helpen menu’s bezoekers om comfortabeler door verschillende secties en pagina’s te navigeren.

Tegenwoordig is het moeilijk om een ​​blog te vinden zonder een navigatiemenu. Of je nu op een nieuwsportaal bent gestuit met duizenden berichten en talloze categorieën, foodblog, fashionblog of een simpele one-pager blog, een menu zal waarschijnlijk bovenaan zichtbaar zijn, heel dicht bij de kop.

Dus, behalve in ongebruikelijke omstandigheden, is een navigatiemenu een must-have-functie. Daarom is het maken van een WordPress-menu iets dat bovenaan uw takenlijst moet staan.

 • WordPress-menu’s
  • Wat kun je in een WordPress-menu plaatsen?
  • Hoeveel menu’s en menulocaties kunt u verwachten?
 • Hoe u uw eerste WordPress-menu maakt
  • Voeg menu-elementen toe
  • Menupunten schikken (slepen en neerzetten)
  • Een submenu maken
  • Menu-instellingen
  • Schermopties
  • Een menu toevoegen aan een zijbalk
 • Conclusie

Gelukkig kan het leuk zijn om WordPress-menu’s te ontwerpen. In plaats van te coderen en na te denken over hoe het op een blog zal werken, WordPress-ontwikkelaars hebben een intuïtief en gebruiksvriendelijk systeem gebouwd. Hiermee kunt u menustukken samenstellen met behulp van een eenvoudige drag & drop-interface.

Het ontwerp van een menu in WordPress hangt af van een thema. Het kan groot of klein lijken. Sommige WordPress-menu’s zijn geanimeerd en dynamisch. Andere zijn regelmatig en statisch. Sommigen kunnen hele berichten, kaarten of formulieren in de navigatie hebben gestapeld. Het hangt er vanaf.

Als je geen leuk menu hebt om mee te werken, kun je de thema-ontwikkelaar daar de schuld van geven. Maar voordat u begint te schreeuwen, moet u er rekening mee houden dat het hele ding volledig aanpasbaar is. Ook kunnen veel fantastische plug-ins uw gewone oude WordPress-menu omzetten in een soort applicatie.

WordPress-menu's

Vandaag gaan we niet in op details over plug-ins en gedetailleerde aanpassingen. In plaats daarvan gaan we ons concentreren op het toevoegen van standaard navigatie-elementen in WordPress die elke beginner meteen kan gebruiken.

Wat kun je in een WordPress-menu plaatsen?

Zonder extra extensies te installeren, kunt u met WordPress-menu’s pagina’s, berichten, aangepaste links en categorieën toevoegen.

Hoeveel menu’s en menulocaties kunt u verwachten?

Er zijn geen beperkingen aan het aantal WordPress-menu’s dat u kunt maken. Voel je dus vrij om verschillende te bouwen en indien nodig tussen deze te wisselen. Door de mogelijkheid om talloze menu’s te maken, kunt u afzonderlijke navigatielijsten, sociale menu’s maken of zelfs menu’s toevoegen aan zijbalken.

Hoewel alle WordPress-thema’s worden geleverd met ten minste één locatie waar u een menu kunt weergeven, bieden de meeste een paar plaatsen om mee te werken. Als u complexere sites heeft, moet u menu’s in meer dan één gebied weergeven, zodat bezoekers zich comfortabeler kunnen voelen bij het navigeren tussen pagina’s.

Hoe u uw eerste WordPress-menu maakt

Ga naar om naar de menu-editor in WordPress te gaan Uiterlijk -> Menu’s.

Als dit een nieuwe installatie van een site is, kunt u een lege pagina verwachten die is verdeeld in twee segmenten. Aan de linkerkant bevatten een paar tabbladen alle beschikbare elementen die aan een menu kunnen worden toegevoegd. Aan de rechterkant kun je nieuwe lijsten maken en hun structuur en instellingen aanpassen. Voordat u de instellingen kunt zien, moet u een nieuw menu maken:

 1. Verzin een herkenbare naam en vul deze in
 2. Klik op de knop “Menu toevoegen” aan de rechterkant

Hoe u uw eerste WordPress-menu maakt

Onmiddellijk verandert het juiste aspect van het scherm en nu ziet u secties waar u de menustructuur en de instellingen kunt bewerken. Maar eerst de eerste dingen; laten we wat elementen toevoegen aan uw nieuwe menu.

Voeg menu-elementen toe

Voor deze stap moet uw primaire focus zich op het linkergedeelte van de editor bevinden. Zoals we eerder vermeldden, vindt u tabbladen met pagina’s, berichten, aangepaste links en categorieën. In de meeste gevallen gebruikt een gemiddeld WordPress-blog pagina’s en categorieën als menu-elementen. Maar dat betekent niet dat u daar ook geen andere componenten aan moet toevoegen.

 1. Open een van de tabbladen
 2. Selecteer pagina’s, berichten en categorieën of voeg aangepaste links toe
 3. Klik op de knop ‘Toevoegen aan menu’ op elk tabblad voordat u naar het volgende overschakelt

Menu-elementen toevoegen in WordPress

Berichten, pagina’s en toevoegen categorieën is eenvoudig omdat u ze alleen uit de lijst hoeft te selecteren. Maar als u een aangepaste link toevoegt, moet u de volledige URL van een pagina hebben (bijvoorbeeld: http://www.google.com). Voeg ook een naam (label) toe die zichtbaar is voor die link (bijvoorbeeld: Google)

Menupunten schikken (slepen en neerzetten)

Zodra u meer dan één menu-item van links naar rechts van de editor heeft toegevoegd, verschijnen de elementen onder Menustructuur. Hier kunt u met WordPress items slepen en neerzetten en ze zo opnieuw rangschikken naar elke gewenste positie.

Menu-elementen rangschikken in WordPress

Door op het kleine pijlpictogram aan de rechterkant van elk element te klikken, onthult WordPress een paar extra instellingen. Vervolgens kunt u snel het label van het menu-item wijzigen (een naam die in de lijst verschijnt). Ook kunt u hier de indeling van menu-items bepalen door op de juiste links te klikken – verplaats het object bijvoorbeeld op en neer, stuur het naar boven of plaats het onder een ander stuk om een ​​submenu te creëren.

U kunt het element ook gemakkelijk uit het menu verwijderen door op de rode link “Verwijderen” aan de onderkant van de kaart te klikken. Maak je geen zorgen; Met deze actie wordt de geselecteerde pagina, post of categorie niet verwijderd, maar wordt deze alleen verwijderd uit het menu dat u aan het bewerken bent. Als dit een aangepaste link was, zou deze worden verwijderd, dus zorg ervoor dat u de URL onthoudt als u besluit dezelfde aangepaste link opnieuw toe te voegen.

Submenu’s zijn geneste menu-items die van elkaar afhankelijk zijn. De elementen van een submenu worden menu-items voor ouders en kinderen genoemd. Om een ​​submenu te bekijken, moet een gebruiker meestal de muiscursor bewegen of op het bovenliggende item klikken. Submenu’s worden gebruikt om inhoud in categorieën in te delen en om een ​​compacter navigatiemenu weer te geven dat gemakkelijker te begrijpen is.

Om een ​​submenu met een drag & drop-techniek te creëren, verplaatst u het ene item onder het andere – maar zorg ervoor dat u het een klein beetje naar de rechterkant verplaatst voordat u de linkermuisknop loslaat.

Als je gewoon niet graag items sleept en neerzet (en de waarheid is dat het soms frustrerend is om te bereiken wat je in gedachten had), kun je met WordPress de elementen beheren via eenvoudige links:

 1. Voeg zowel ouder- als kinditems toe aan het menu
 2. Klik op de kleine pijl op het menu-item dat je als kind bedoelde (de ingesprongen)
 3. Klik op de link ‘Onder’ ouder ‘, waar’ ouder ‘het label is van het item erboven

Hoe maak je een submenu in WordPress

Als u besluit een submenu-item te verwijderen, kunt u het gewoon een beetje naar links verplaatsen. U kunt ook op de kleine pijl op het item klikken en ‘Uit het gedeelte’ ouder ‘selecteren, waar’ ouder ‘weer een label is van het item erboven.

Menu-instellingen

Voordat u het zojuist gemaakte menu opslaat, zijn er nog twee belangrijke opties waarmee u rekening moet houden.

 1. Pagina’s automatisch toevoegen – elke keer dat een nieuwe pagina op het hoogste niveau (de hoofdpagina zonder ouder) wordt gemaakt, wordt deze automatisch aan dit menu toegevoegd
 2. Locatie weergeven – als u met een thema meerdere menu’s kunt gebruiken, selecteert u de locatie in de lijst

Menu-instellingen

Als u tevreden bent met de structuur, vergeet dan niet op de knop ‘Menu Opslaan’ te klikken, die u zowel rechts bovenaan als onderaan de editor kunt vinden.

Schermopties

Helemaal bovenaan de pagina vindt u het tabblad Schermopties. Eenmaal geklikt, zal het tabblad nog een paar instellingen weergeven waarmee u menu-instellingen kunt beheren.

 • Boxen – naast standaardelementen kunt u tags en indelingen weergeven die vervolgens aan menu’s kunnen worden toegevoegd
 • Geavanceerde menu-eigenschappen – voeg Link Target, Target Attribuut, CSS Classes, Link Relationship (XFN) en Beschrijving toe

Hoewel thema’s vooraf gedefinieerde gebieden hebben voor het toevoegen van menu’s, kunt u eenvoudig aangepaste gebieden toevoegen aan een zijbalk of andere widget-ready gebieden.

 1. Ga naar Uiterlijk -> Widgets
 2. Zoek de widget ‘Aangepast menu’ aan de linkerkant
 3. Sleep het naar de rechterkant naar elk widget-klaar gebied dat je hebt (zoals een zijbalk)
 4. Kies een naam
 5. Selecteer een menu dat je eerder hebt gemaakt
 6. Klik op de knop “Opslaan”

Menu in zijbalk

Als u niet vertrouwd bent met het werken met widgets, volg dan de link voor meer informatie over het aanpassen van widgets in WordPress.

Conclusie

Een website maken zonder navigatiemenu is net als je bezoekers recht in het gezicht slaan. Dus, voordat u een site voor het publiek inschakelt en promoot, moet u ervoor zorgen dat u een functioneel WordPress-menu maakt waarmee u en bezoekers sneller door de site kunnen navigeren. Een goed navigatiemenu kan u ook helpen om beter te scoren op zoekmachines.

We hopen dat deze tutorial je heeft geholpen met de eerste stap naar WordPress-menu’s en dat je zonder problemen nieuwe kunt maken. Vergeet indien nodig geen submenu’s te maken en gebruik extra locaties voor het weergeven van navigatiemenu’s. Het is ook mogelijk om menu’s toe te voegen aan widgetgebieden. Maar als u meer controle wilt over WordPress-menu’s, moet u een thema wijzigen of extra plug-ins installeren.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map