Hoe een auteursrechtvermelding in WordPress toe te voegen

Hoe een auteursrechtvermelding in WordPress toe te voegen


Bijna elke website die u op internet vindt, heeft een copyrightvermelding die basisinformatie over de site geeft. Ook al is de wet gewijzigd en het plaatsen van een copyright-symbool zal uw werk niet echt beschermen, er is een ongeschreven regel voor webontwerpers om een ​​kennisgeving te plaatsen in de voettekst van de website die ze hebben gemaakt.

Meestal is een copyrightvermelding een eenvoudige tekst die uit slechts een paar elementen bestaat. Om er een te maken, heb je nodig:

 • symbool van auteursrecht
 • datum van creatie
 • auteur naam
 • rechtenverklaring

Zoals we je al zeiden, ben je vrij om alles toe te voegen wat je wilt. U hoeft geen copyright-symbool te plaatsen als u dat niet wilt, u kunt een link naar uw melding of een andere tekst die u leuk vindt gebruiken.

Hoe u een dynamische copyrightmelding kunt maken

OK, we denken dat je hier niet bent om te lezen over copyrightvermelding zelf, maar je wilt weten hoe je er een kunt maken in WordPress. Maak er misschien een die dynamisch verandert, zodat u uw voettekst niet elk jaar hoeft bij te werken om het label te wijzigen. Laten we er een maken en in de toekomst geen zorgen meer maken over een auteursrechtvermelding. Als je de code niet wilt wijzigen, kun je een plug-in gebruiken om hetzelfde werk voor je te doen.

 1. Kopieer de volgende code en plak deze in het functies.php-bestand van uw thema:
 2. functie create_copyright () {
  $ all_posts = get_posts ('post_status = publish & order = ASC');
  $ first_post = $ all_posts [0];
  $ first_date = $ first_post-> post_date_gmt;
  _e ('Copyright ©');
  if (substr ($ first_date, 0, 4) == date ('Y')) {
  echo datum ('Y');
  } anders {
  echo substr ($ first_date, 0, 4). "-". datum ('Y');
  }
  echo ' '. get_bloginfo ('naam'). ' ';
  _e ('Alle rechten voorbehouden.');
  }
 3. Wijzigingen opslaan
 4. Open footer.php-bestand
 5. Zoek de copyrightinformatie die je al in het thema hebt (als die er is) en vervang deze door de volgende PHP-code.

 6. Als u bijvoorbeeld met Twenty Seventeen-thema werkt, vindt u in het voettekstgebied de HTML-code die de melding “Trots aangedreven door WordPress” weergeeft. Overschrijf eenvoudig die code met deze:

 7. Wijzigingen opslaan

Als je niets in de code hebt gewijzigd, zou je nieuw gemaakte copyrightmelding er ongeveer zo uit moeten zien:

Copyright © 2017 Eerste sitegids Alle rechten voorbehouden.

Als je alleen de copyrightvermelding wilt wijzigen, ben je klaar. In de volgende paar regels gaan we de bovenstaande code uitleggen.

De bovenstaande functie zoekt naar alle berichten in uw WordPress-directory. Het krijgt de eerste ooit gepubliceerd en haalt de datum op. Dit onderdeel is belangrijk als u de afgelopen jaren aan uw WordPress-project bent begonnen. Als dat zo is, zal de copyrightvermelding automatisch het jaar vermelden waarin u bent begonnen en waar nodig het huidige jaar toevoegen. Als je dit jaar met de blog bent begonnen, wordt alleen het huidige jaar weergegeven.

Daarna schrijft de functie “Copyright” -tekst gevolgd door een bekend © -symbool en voegt uw blognaam toe vanaf uw pagina Algemene instellingen. Uiteindelijk zal er “Alle rechten voorbehouden” tekst zijn die u natuurlijk kunt veranderen naar wat u maar wilt.

Genesis gebruikers:

Als je een thema hebt dat is gebouwd op Genesis-framework, heb je al alles wat je nodig hebt in één shortcode. Gebruik gewoon de volgende shortcode om automatisch het lopende jaar te genereren en weer te geven met wat tekst ervoor en erna:

[footer_copyright first = “2007 ″ before =” Text “after =” Text “]

Als je de code niet wilt aanpassen, is er een eenvoudige oplossing in de vorm van een gratis plug-in die alles voor je kan doen. OK, het zal uw persoonlijke gegevens niet raden, dus u zult hier nog steeds een woord en daar een woord moeten invoeren, maar u hoeft de code die u waarschijnlijk zo erg haat niet te bewerken.

Footer Putter

PRIJS: gratis

Footer Putter

Footer Putter is een gratis plug-in met een grappige naam (we dagen je uit om driemaal achter elkaar “Footer Putter” te zeggen en een serieus gezicht te behouden). De plug-in doet het vuile werk voor u en het enige dat u hoeft te doen, is het snel instellen. Daarna kunt u Footer Putter en uw copyrightvermelding vergeten, omdat alles zonder uw tussenkomst wordt gedaan.

 1. Ga eerst naar Plug-ins-> Nieuw toevoegen
 2. Zoek naar “Footer Putter”
 3. Installeer en activeer de plug-in
 4. Navigeer naar Footer Putter in het WP-menu en open Footer Credits

 5. Hier moet u details invullen zoals informatie over de site-eigenaar, adres van de organisatie, geografische coördinaten die worden gebruikt door zoekmachines, contactgegevens en juridische details. Nadat je dat hebt gedaan, scroll je naar beneden om het voorbeeld van je nieuw gemaakte copyrightmelding te zien.

 6. Wijzigingen opslaan
 7. Open Uiterlijk -> Widgets
 8. Zoek Footer Copyright Widget en sleep het naar een widgetgebied waar u nieuw gecreëerde informatie wilt weergeven

Als uw thema geen widgetgebied in de voettekst heeft, moet u er een maken.

Voeg een copyrightvermelding toe aan het klembord wanneer iemand een tekst kopieert

Zodra u besluit iets op internet te publiceren, kunt u niet voorkomen dat mensen uw inhoud kopiëren. U weet dat, en u kunt er praktisch niets aan doen. Of het nu gaat om een ​​zin of je hebt een heel verhaal geschreven, of het nu een foto of een afbeelding is die je hebt getekend, een video die je hebt gemaakt of iets anders, het wordt openbaar en toegankelijk voor vrijwel iedereen, ongeacht wat je doet Bescherm het.

Zelfs als u extra voorzorgsmaatregelen neemt en uw inhoud veiliger maakt, kunt u deze nooit volledig kopieerbeveiligd maken.

Voeg een copyrightvermelding toe in WordPress

Met dat in gedachten, kunt u nog steeds uw best doen en waarschuwingen en copyrightvermeldingen maken of zelfs proberen het kopiëren volledig uit te schakelen. Een van de andere dingen die u kunt doen, is een link toevoegen aan de tekst die mensen van uw site kunnen kopiëren en ze daar ook in laten plakken. Je hebt de functie waarschijnlijk in actie gezien op een van de vele populaire websites die dit doen. Als je tekst van hun website hebt gekopieerd, kreeg je extra tekst met zoiets als ‘Lees meer op www.domain.com’.

In plaats van te voorkomen dat mensen tekst van uw website kopiëren (ze zullen een weg vinden als ze dat echt willen), kunt u eenvoudig de naam van uw website toevoegen en naar het originele bericht linken.

Voeg een link toe naar gekopieerde tekst van uw site:

 1. Open footer.php
 2. Kopieer en plak de volgende code:
 3. Wijzigingen opslaan

Nu u de code in uw voettekst hebt opgeslagen, wordt elke keer dat iemand een tekst van uw website probeert te kopiëren, een addendum met een link naar het originele bericht toegevoegd na de oorspronkelijk gekopieerde inhoud.

Hoewel een persoon die de tekst heeft gekopieerd, uw toevoeging nog steeds gemakkelijk in een teksteditor kan verwijderen, heeft u in ieder geval laten zien dat u op de hoogte bent van het gekopieerde materiaal. Hoewel de meeste mensen die toevoeging gewoon verwijderen, kunt u hopen dat iemand een link naar uw site achterlaat (opzettelijk of niet) en daarom bedankt voor uw werk.

Afsluiten

Hoewel een eenvoudige copyrightmelding mensen er misschien niet van weerhoudt uw inhoud te kopiëren, is het belangrijk dat u er een heeft. Of je de code nu handmatig toevoegt of een plug-in gebruikt om een ​​auteursrechtvermelding te genereren, WordPress maakt het gemakkelijk om de functie af te handelen, ben je het er niet mee eens?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map