Hoe de sectie Tools te gebruiken in het WordPress-dashboard

wordpress-tools.png


Naast WordPress-instellingen die vrijwel alle opties voor een site bevatten, zijn er nog een paar functies te vinden in de tools-riem van WordPress. Omdat deze WordPress-tools een beetje anders zijn dan de rest van de instellingen, hebben ze een speciale plaats in het admin-menu.

De sectie WordPress-tools bevat scripts die alleen bij buitengewone gelegenheden nodig zijn. Daarom worden deze scripts niet vooraf geïnstalleerd met WordPress, maar worden ze alleen vermeld, zodat u ze gemakkelijker kunt terugvinden wanneer dat nodig is.

Beschikbare tools

Om te beginnen Druk op This and Categories & Tags Converter, navigeer naar Extra -> Beschikbare tools.

De sectie bevat slechts twee scripts die u moet installeren als u ze wilt gebruiken.

Druk hierop

Met deze eenvoudige widget kunt u delen van het web pakken en met slechts één klik nieuwe inhoud maken. Door tekst, afbeeldingen en video’s van andere websites te selecteren, drukt u op Dit voegt de selectie in de WordPress-editor in. Vervolgens kan de door u gekozen inhoud gemakkelijk worden bewerkt en op uw site worden gepubliceerd.

De installatie van Press This is heel eenvoudig. Sleep gewoon de bookmarklet naar uw bladwijzerbalk (meestal bovenaan uw browser). Als je dat niet kunt, gebruik dan een andere methode:

 1. Klik op de knop naast de bookmarklet met het label “Press This”
 2. Kopieer de code
 3. Maak een nieuwe bladwijzer in uw browser
 4. Plak de code in het URL-veld

Als je Press This op een mobiel apparaat wilt gebruiken, gebruik je de knop onderaan het gedeelte met het label “Open Press This”. Nadat het is geladen, voegt u de pagina toe aan uw mobiele bladwijzers.

Wanneer u nu de inhoud naar de WordPress-editor wilt kopiëren, drukt u op de knop op het bladwijzertabblad. Druk op Dit opent de editor op een nieuwe pagina waar u de standaard WordPress-editor kunt gebruiken om tekst te schrijven en op te maken, mediabestanden toe te voegen en de post te beheren zoals elke andere. Het is gemakkelijk om een ​​bericht als concept op te slaan of direct vanuit het nieuwe venster te publiceren.

Converter van categorieën en tags

Deze tool linkt je naar het script dat de conversie voor je kan doen. Als je het script al hebt geïnstalleerd, is dit de plek waar je het kunt uitvoeren. Anders kunt u met WordPress de Converter installeren.

Importeren

Als je een ander blogplatform hebt gebruikt en je wilt overschakelen naar WordPress, heb je de tool Importeren nodig. Hiermee kunt u inhoud van andere blogs en andere WordPress-sites uploaden naar de nieuwe. Standaard vindt u de volgende tools in de importlijst:

 • Blogger – importeer berichten, opmerkingen en gebruikers van een Blogger-blog
 • Blogroll – importeer links in OPML-formaat
 • Converter van categorieën en tags – converteer bestaande tags naar categorieën en vice versa
 • LiveJournal – importeer berichten uit LiveJournal
 • Verplaatsbaar Type en TypePad – importeer berichten en opmerkingen van een Verplaatsbaar Type of TypePad blog
 • RSS – importeer berichten uit een RSS-feed
 • Tumblr – Importeer berichten en media van Tumblr
 • WordPress – importeer berichten, pagina’s, opmerkingen, aangepaste velden, categorieën en tags uit een WordPress exportbestand

Importeer WordPress-tools

Er zijn andere importopties beschikbaar via verschillende WordPress-plug-ins. Als je degene die je nodig hebt niet kunt vinden, zoek dan in de officiële WordPress-plug-ins opslagplaats voor de juiste importtool.

Exporteren

De exporttool haalt inhoud van de huidige WordPress-site en verplaatst deze naar een bestand zodat u deze elders kunt gebruiken. Het is mogelijk om te exporteren:

 • Alle inhoud
 • Berichten
 • Pagina’s
 • Media

Als u Alle inhoud kiest, bevat het exportbestand al uw berichten, pagina’s, opmerkingen, aangepaste velden, voorwaarden, navigatiemenu’s en aangepaste berichten. Door de optie Berichten of Pagina’s te selecteren, kunt u alleen specifieke exporteren op basis van auteur, datum en status. Met Media-optie kunt u bestanden filteren op basis van het tijdstip van uploaden.

Exporteer WordPress-tools

Nadat u de optie heeft geselecteerd, klikt u op de knop “Exportbestand downloaden”. Nadat WordPress een XML-bestand met de inhoud heeft gegenereerd, moet u dit op een veilige locatie op uw computer opslaan. Dit is het bestand dat je nodig hebt zodra je besluit de inhoud te importeren naar een andere WordPress of een ander type blog.

Het is goed om te weten dat WordPress Tools er voor je is

Nadat je hebt gezien waaruit WordPress-tools bestaan, is het duidelijk dat je ze niet elke dag zult gebruiken. Of u Press This moet instellen of Export- en importtools moet gebruiken, de kans is groot dat u ze maar één keer hoeft te openen.

Maar het is leuk om te weten dat de ontwikkelaars hebben aan alles nagedacht en dat u niet buiten WordPress hoeft te reiken om scripts te vinden die u kunnen helpen. Zelfs als u op dit moment geen van de tools nodig heeft, kunnen ze in de toekomst van pas komen. Bewaar de memo gewoon in je achterhoofd of beter nog, maak een bladwijzer van dit bericht zodat je het indien nodig opnieuw kunt lezen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map