Hoe aangepaste berichttypen te maken in WordPress

Hoe aangepaste berichttypen te maken in WordPress


Voordat we je laten zien hoe je je eigen aangepaste berichttype kunt maken dat je met trots zult gebruiken op je nieuwe WordPress-aangedreven blog, laten we eens kijken wat een aangepast berichttype eigenlijk is.

Een berichttype is gewoon een set regels die worden gebruikt om de manier te beschrijven waarop inhoud in uw artikel wordt gepresenteerd. Elk berichttype heeft zijn eigen parameters die het definiëren, zodat u een verschil kunt zien tussen een bericht, pagina, archief, revisie of een navigatiemenu. Maar zoals je zult zien, als je begint met het schrijven van artikelen als je berichten, heeft alles wat je schrijft dezelfde structuur. Dat komt omdat je voor de post dezelfde sjabloon gebruikt. Maar dat is helemaal OK als u een blog schrijft waarin één berichttype voldoende is om uw artikelen af ​​te handelen.

Door de niet zo lange geschiedenis is WordPress enorm geëvolueerd en is het zeker zijn rol als blogplatform ontgroeid. Het is een van de meest gebruikte en gewaardeerde contentbeheersystemen ter wereld geworden. Mensen toestaan ​​om aangepaste berichttypen te maken, is een van de belangrijkste redenen daarvoor.

Laten we in een eenvoudig voorbeeld bekijken wat een aangepast berichttype voor u kan doen. Stel je voor dat je een gaming-website runt. U wilt regelmatig nieuws publiceren, er worden elke dag talloze trailers gepubliceerd die u kunt delen met uw publiek, uw auteurs spelen nieuwe games en schrijven recensies, u wilt screenshots publiceren van uw laatste online wedstrijd, enz..

Zoals u al kunt raden, zijn er in dit geval verschillende inhoudstypen die u nodig heeft en als u doorgaat met het gebruik van reguliere berichten, ziet alle inhoud er hetzelfde uit en wordt het voor u en voor uw bezoekers moeilijker om een ​​verschil te vinden tussen een video-artikel en een recensie. Ja, je wilt een aangepast berichttype om alles er overzichtelijker uit te laten zien.

Blijf nog een paar seconden bij die foto. Als je een aangepast berichttype maakt, kan je nieuws een speciaal gebied hebben waar je een link naar de bron kunt plaatsen. Het posttype van uw game-recensie kan een beoordeling hebben die de auteur aan een bepaalde game heeft gegeven, inclusief een op sterren gebaseerd systeem, en u kunt verschillende stijlen toepassen voor, bijvoorbeeld, de ondertitel van uw recensie. Het posttype van je trailer zou een video accentueren en mensen ervan laten genieten vanuit een lightbox in plaats van het in een post te bekijken. We kunnen eeuwig doorgaan, maar je begrijpt het goed?

 • Maak een aangepast berichttype
 • Maak aangepaste berichttypen met plug-ins

Maak een aangepast berichttype:

OK, we weten dat je je gaat vervelen met ons gesprek – je bent hier om te leren hoe je een aangepast bericht kunt maken, dus laten we beginnen. Strek je spieren, haal diep adem en als je klaar bent, laten we beginnen. Als je geïnteresseerd bent in dieper graven WordPress en de code, ga naar de plug-in die u zal helpen.

 1. Open het bestand functions.php en plak de volgende code.
 2. Zorg ervoor dat de code voor de afsluitende PHP-tag (?>) Wordt geplaatst, anders werkt deze niet.

  // Maakt spelrecensies Aangepast berichttype
  functie game CC0_init () {
  $ args = array (
  'label' => 'Game Recensies',
  'public' => waar,
  'show_ui' => waar,
  'capacity_type' => 'post',
  'hierarchical' => false,
  'rewrite' => array ('slug' => 'game-reviews'),
  'query_var' => waar,
  'menu_icon' => 'dashicons-video-alt',
  'ondersteunt' => array (
  'titel',
  'editor',
  'uittreksel',
  'trackbacks',
  'custom-velden',
  'opmerkingen',
  'herzieningen',
  'miniatuur',
  'auteur',
  'pagina-attributen',)
  );
  register_post_type ('game-reviews', $ args);
  }
  add_action ('init', 'game CC0_init');
 3. Wijzigingen opslaan

Als je je admin-gedeelte in WordPress bekijkt, zul je merken dat er een nieuw item “Game Reviews” beschikbaar is in het menu. Tot nu toe ziet het eruit als elk ander bericht, maar je kunt deze berichten nog steeds niet online bekijken. Je moet nog een paar stappen doorlopen om het meeste uit dit aangepaste berichttype te halen.

Zorg ervoor dat je je permalinks instelt voordat je je nieuwe post probeert, anders krijg je een foutmelding.

Maak een sjabloon voor uw nieuwe aangepaste berichttype:

 1. Open de map van je thema
 2. Maak een nieuw bestand en noem het zoiets als game-review-template.php
 3. Open het bestand en plak het volgende:
 4. 
  
 5. Open het page.php-bestand dat zich in de map van uw thema bevindt
 6. Kopieer en plak de code in je game-review-template.php
 7. Zoek een stuk code dat hetzelfde is of vergelijkbaar is (kan afhangen van uw thema):
 8. 
  
  
  

  Wanneer u dit onderdeel heeft gevonden, kunnen we het wijzigen zodat u uw aangepaste berichttype op een nieuwe pagina kunt laten zien. Je zou de moeten toevoegen $ vraag lijn boven uw lus en wijzig vervolgens de lus zelf. Wanneer u de code wijzigt, zou deze er als volgt uit moeten zien:

   'game-reviews', 'posts_per_page' => 5));
  while ($ query-> have_posts ()): $ query-> the_post (); ?>
  // Uw code b.v. "de inhoud();"
  
  
  
 9. Wijzigingen opslaan
 10. Ga naar Pagina’s -> Nieuw toevoegen
 11. Maak een pagina met de naam “Game Reviews”
 12. Aan de rechterkant, onder het tabblad “Paginakenmerken”, zou u “Sjabloon” moeten vinden
 13. Kies een sjabloon die u in een van de vorige stappen hebt gemaakt en wijs deze toe aan de pagina.
  Aangepaste paginasjablonen in WordPress

 14. Wijzigingen opslaan

Dat is het. Je moet alles proberen en een nieuw Game Review-bericht maken. Zodra je je Game Review-pagina hebt geopend, zou je de soorten nieuwsberichten chronologisch moeten kunnen zien, net zoals je normale bericht zou zijn.

En dit is nog maar het begin. Je hebt het aangepaste berichttype gemaakt, maar nu moet je het aanpassen zoals je wilt en de code toevoegen die je nodig hebt.

Maak aangepaste berichttypen met plug-ins

Wanneer u begint met het maken van uw eigen berichttypen om uw WordPress uit te breiden, zijn er twee manieren om te gaan. We hebben je er al een laten zien – hoe je handmatig een aangepast berichttype kunt maken. Door verschillende stappen te volgen, kunt u een aangepast berichttype maken, maar het kan veel tijd kosten als u een WordPress-beginner bent en niet gewend bent om met de code om te gaan. Maar u hoeft niet met de code te rommelen – als u een eenvoudigere en snellere oplossing nodig heeft, kunt u talloze aangepaste berichttypen maken met behulp van een van de plug-ins.

In dit deel van de zelfstudie laten we u een van de beste plug-ins zien waarmee u deze aangepaste berichttypen kunt maken. U hoeft de code niet te coderen of zelfs te kopiëren / plakken. Installeer eenvoudig de plug-in, schrijf in de naam van uw nieuwe berichttype en stel het in via GUI.

Gebruikersinterface voor aangepast berichttype

PRIJS: gratis

Gebruikersinterface voor aangepast berichttype
Als u alleen een aangepast berichttype hoeft te registreren, doet deze plug-in het goed. Nadat je het hebt geïnstalleerd, kun je aangepaste berichttypen en taxonomieën maken. Ga gewoon naar een nieuw gemaakt menu, voeg een nieuw aangepast berichttype toe en schrijf de naam en beschrijving van uw nieuwe berichttype. Zo eenvoudig is het, maar dat zul je moeten merken deze plug-in kan uw nieuwe berichttype niet weergeven. Nadat u het nieuwe berichttype hebt geregistreerd, is het nog aan u hoe u het weergeeft. We raden je aan om te kijken hoe je dat moet doen of om een ​​andere plug-in te gebruiken die ook je berichten kan weergeven.

Extra lezing: Diepgaande gids over WordPress Custom Post Types

Conclusie

Aangepaste berichttypen zijn zelfs vandaag een van de beste WordPress-functies. Door simpelweg een paar regels code te wijzigen of een plug-in te gebruiken, kunt u een berichttype genereren dat uniek is voor uw site. De waarheid is dat het misschien een beetje moeilijker is voor een beginner om alles voor de eerste keer te voltooien, maar als je je aan deze tutorial houdt, zou je geen problemen moeten hebben.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked