Hoe aanbevolen afbeeldingen in WordPress te wijzigen

Uitgelichte afbeelding van WordPress


Afbeeldingen zijn essentiële componenten van elke website. Voordat je het belang van afbeeldingen in twijfel trekt, probeer je je favoriete blog of website zonder afbeeldingen voor te stellen. Zou je net zo geïnteresseerd zijn om te lezen over technologie, auto’s, eten of mode en make-up als de website geen afbeeldingen bevat?

Toen de eerste websites online gingen, konden afbeeldingen geen belangrijke rol spelen in hun bestaan. Internetverbindingen waren te traag en niemand kon tientallen foto’s per pagina laden. Gelukkig zijn de dingen veranderd en kunnen we nu niet meer zonder online media. Hetzelfde principe kan van toepassing zijn op een persoonlijke blog of uw website. In een moderne wereld kun je gewoon geen blogsite hebben zonder afbeeldingen. Ze zijn veel belangrijker dan je zou denken.

 1. Wat is een aanbevolen afbeelding in WordPress
 2. De gids voor aanbevolen afbeeldingsgrootte – Hoe deze te wijzigen in WordPress
 3. Stel automatisch de aanbevolen afbeelding in WordPress in
 4. Koppel automatisch uitgelichte postminiaturen aan hun originele posts
 5. Hoe miniatuurvoorvertoningen toe te voegen in de lijst voor het bewerken van berichten / pagina’s
 6. Laat uw auteurs aanbevolen afbeeldingen selecteren voordat ze berichten publiceren
 7. Wijzig de uitgelichte afbeeldingstekst op de beheerpagina’s

1. Wat is een uitgelichte afbeelding in WordPress

Hoewel een uitgelichte afbeelding slechts een ander mediabestand is dat u aan WordPress kunt toevoegen, verdient het een speciale behandeling. Dit soort foto kan u helpen de aandacht van uw bezoekers te trekken. Het wordt gebruikt om individuen te verleiden om uw verhalen te lezen, de visuele kwaliteit van uw blog te verbeteren en het speelt zelfs een opmerkelijke rol bij het delen van sociale media. Dus negeer het belang van een uitgelichte afbeelding niet.

Uitgelichte afbeeldingen worden beheerd door WordPress-thema’s.

Nog niet zo lang geleden hadden veel WordPress-thema’s er geen ondersteuning voor. Alleen de meest voorzichtige ontwikkelaars waren zo vriendelijk om aanbevolen afbeeldingen in hun thema’s te introduceren, terwijl alle anderen de functie zelf moesten coderen. Gelukkig zijn de tijden veranderd en nu de meeste thema’s zijn helemaal klaar voor aanbevolen afbeeldingen.

Waar verschijnen uitgelichte afbeeldingen op uw site?

Meestal vindt een uitgelichte afbeelding in WordPress zijn plaats onder de schijnwerpers van uw startpagina. Ze worden gebruikt als miniaturen die de hele post vertegenwoordigen. Vaker wel dan niet, dezelfde postminiatuur (die ook een andere naam is voor een uitgelichte afbeelding) linkt rechtstreeks naar dat bericht. Door een aanbevolen afbeelding voor een bericht te selecteren, kun je de hele toon van je verhaal bepalen. Hoewel een goede foto een bezoeker kan verleiden om het hele bericht te lezen, kan een slechte foto een gemiddelde lezer gemakkelijk afstoten.

WordPress bevatte afbeeldingen op de voorpagina

Ook dezelfde uitgelichte afbeeldingen verschijnen meestal bovenop de afzonderlijke berichten, pagina’s en aangepaste berichttypen in WordPress. Afhankelijk van het thema dat je gebruikt, kan een uitgelichte afbeelding net boven of onder verschijnen de titel. Het kan in verschillende dimensies voorkomen; het hangt allemaal af van een thema-ontwikkelaar die aan de details heeft gewerkt.

Nogmaals, afhankelijk van het thema kunnen afgebeelde afbeeldingen elders worden gebruikt. Als u bijvoorbeeld een widget toevoegt om de meest recente berichten weer te geven, kunnen postminiaturen worden gebruikt om meer stijl aan de widget toe te voegen en om meer aandacht van uw bezoekers te krijgen.

Sommige thema’s tonen zelfs de afbeeldingen op de WordPress-beheerderspagina’s, direct naast hun toegewezen berichten.

Hoe een uitgelichte afbeelding toe te voegen

Toen we je begeleidden bij het toevoegen van je eerste bericht in WordPress, noemden we ook het tabblad met de uitgelichte afbeelding aan de rechterkant van het scherm. Voor het geval u het tabblad niet kunt vinden, moet u uw schermopties controleren:

 1. Voeg een nieuw bericht toe of bewerk een bestaand bericht
 2. Scroll helemaal naar boven
 3. Klik op het tabblad ‘Schermopties’ in de rechterbovenhoek
 4. Zorg ervoor dat het vakje ‘Uitgelichte afbeelding’ is aangevinkt

Post-editor voor WordPress-schermopties

Op een nieuwe WordPress-site bevindt het tabblad met de uitgelichte afbeelding zich helemaal onderaan de zijbalk aan de rechterkant. Controleer of je er een hebt en bereid je erop voor je eerste postminiatuur toevoegen:

 1. Klik op de link ‘Uitgelichte afbeelding instellen’ in het vak ‘Uitgelichte afbeelding’
 2. Een nieuw venster opent de mediabibliotheek
 3. Selecteer een afbeelding die je hebt of upload een nieuwe van de computer
 4. Zodra je de afbeelding hebt gekozen, klik je op de knop ‘Uitgelichte afbeelding instellen’

Uitgelichte afbeelding van WordPress

Dit is het! Je kunt nu de voorbeeldweergave van een foto direct in het vak Uitgelichte afbeelding zien. Als je wilt zien hoe het eruit ziet in de post, kun je snel naar boven scrollen en op de knop “Voorbeeld” klikken.

Uitgelichte afbeelding slepen en neerzetten

PRIJS: gratis

Uitgelichte afbeelding slepen en neerzetten in WordPress

Als u afbeeldingen naar uw WordPress-mediabibliotheek wilt slepen en neerzetten, zou u dat moeten doen overweeg om deze gratis plug-in toe te voegen naar de lijst met actieve op uw site. Alleen al door de plug-in Drag & Drop Featured Image te installeren, verandert de reguliere link voor het toevoegen van miniatuurposts. In plaats van op de link te klikken en vervolgens een nieuwe afbeelding te uploaden, kunt u de afbeelding rechtstreeks naar de plek slepen en neerzetten.

Hoe een miniatuur van een bericht te verwijderen of te vervangen

Soms wilt u een miniatuur van een bericht verwijderen of vervangen. Of je nu een betere foto hebt gevonden of gemaakt, of er was een probleem met de eerste, het kost maar een paar klikken om de wijziging door te voeren:

 1. Klik op de link ‘Aanbevolen afbeelding verwijderen’ in het vak ‘Aanbevolen afbeelding’ onder de miniatuur
 2. Als u een nieuwe afbeelding wilt instellen, herhaalt u de stappen voor het toevoegen van een nieuwe aanbevolen afbeelding

Wat als uw thema de optie niet heeft?

Hoewel de meeste thema’s van vandaag klaar zijn voor aanbevolen afbeeldingen, zijn er nog steeds enkele die de functie niet gebruiken. Om het element handmatig toe te voegen, moet u enige basiskennis hebben van de ontwikkeling van WordPress. Gelukkig kun je dat omzeilen en de code vergeten. We laten u enkele WordPress-plug-ins zien die snel postminiaturen introduceren in uw thema. Met die extensies kunt u WordPress zelfs automatisch de aanbevolen afbeeldingen laten verwerken.

Dynamisch uitgelicht beeld

PRIJS: gratis

Dynamisch uitgelicht beeld

Het feit dat deze gratis plug-in meer dan 70.000 actieve gebruikers telt, geeft aan dat er nog steeds behoorlijk wat thema’s zijn die extra zorg nodig hebben over postminiaturen. Met Dynamic Featured Image kunt u dat doen toevoegen meerdere afbeeldingen, dus u hoeft niet alleen afhankelijk te zijn van degene die normaal gesproken beschikbaar is. Zonder code aan te raken, zal de plug-in geselecteerde afbeeldingen voorbereiden en andere themafuncties toestaan ​​om ze indien nodig te openen. Je kunt gewoon ontspannen; u hoeft daar niets aan te doen.

De plug-in is een uitstekende keuze wanneer u met andere plug-ins werkt die aanbevolen afbeeldingen en schuifregelaars nodig hebben om ze aan uw gebruikers weer te geven. Er is zelfs een premium-versie die verschillende functies toevoegt.

Snel aanbevolen afbeeldingen

PRIJS: gratis

Snel aanbevolen afbeeldingen

Vanaf het moment dat u deze plug-in installeert, kan alles werken op de automatische piloot. Met Quick Featured Images kunt u stel een standaard aanbevolen afbeelding in. Dus wanneer u vergeet er een in te stellen, gebruikt de plug-in de standaardminiatuur. Het kan ook afbeeldingen van een willekeurig aantal geselecteerde berichten tegelijk vervangen of verwijderen.

Bovendien voegt deze gratis plug-in een afbeelding toe in een sorteerbare afbeeldingskolom in lijsten met berichten, pagina’s en aangepaste berichttypen. Er zijn ook verschillende filters en regels waarmee u de manier kunt aanpassen waarop uw site postminiaturen verwerkt.

In een moderne online wereld bestaat alles uit mediabestanden. Hoewel video’s het internet beginnen over te nemen, zijn afbeeldingen nog steeds een essentieel onderdeel waar je niet zonder kunt. Welke site u ook opent, er moeten ten minste een paar afbeeldingen aan zijn gekoppeld. Mediabestanden verrijken berichten en homepages, en je zult jezelf herinneren aan het belang van mediabestanden wanneer je een site zonder die tegenkomt. U kunt zelfs zelf gratis afbeeldingen zoeken. Zodra je ze aan je blog hebt toegevoegd, zal de hele blog er levendiger en aantrekkelijker uitzien voor een gemiddelde bezoeker.

De gids voor aanbevolen afbeeldingsgrootte

Meestal worden aanbevolen afbeeldingen bepaald door het thema. Of je er nu een hebt, hoeveel opties voor grootte je krijgt en waar het zal verschijnen, hangt volledig af van uw thema-ontwikkelaar. Helaas hebben niet alle ontwikkelaars de neiging om aanbevolen afbeeldingen voldoende aandacht te geven. In sommige gevallen moet u dus de afbeeldingsgrootte aanpassen. In andere gevallen heeft u een extra dimensieset nodig voor een plug-in, een nieuwe widget of een ander deel van uw site dat u wilt aanpassen.

Hoewel het registreren van nieuwe afbeeldingsformaten een fluitje van een cent is voor een WordPress-ontwikkelaar, kan het een nachtmerrie zijn voor een niet-programmeur. Dus in dit deel, we laten u geen codefragmenten zien. In plaats daarvan laten we u zien hoe basisinstellingen werken en hoe u de functionaliteit van aanbevolen afbeeldingen kunt uitbreiden met een gratis WordPress-plug-in.

Basisinstellingen voor afbeeldingen

Om te beginnen moet u weten dat u met WordPress enkele basismedia-instellingen kunt wijzigen die van invloed zijn op alle nieuwe afbeeldingen die u naar de site uploadt. Standaard werkt elke WordPress-installatie met slechts vier afbeeldingsformaten:

 • Het oorspronkelijke formaat
 • Thumbnail
 • Medium
 • Groot

Basisinstellingen voor afbeeldingen

Zodra je een nieuwe afbeelding hebt geüpload, slaat WordPress het originele bestand op zonder wijzigingen aan te brengen. Na de gegevensoverdracht neemt het systeem dat originele bestand en maakt het alle extra dimensies die u hebt ingesteld in de Media-instellingen. Het kan ook een paar extra formaten toevoegen die zijn geregistreerd volgens het thema dat u gebruikt en die mogelijk niet zichtbaar zijn in de media-instellingen.

Ga naar voor toegang tot de media-instellingen Instellingen -> Media

De miniatuurafbeelding is enigszins uniek. Het is vierkant en ongeacht de dimensie die u hebt ingesteld, WordPress zal zich centreren op het deel van de afbeelding en deze bijsnijden om de benodigde afmetingen te krijgen. Sommige thema’s kunnen deze voorinstelling gebruiken als uitgelichte afbeelding.

Als het gaat om middelgrote en grote formaten, werkt WordPress een beetje anders. U kunt de maximale breedte en hoogte specificeren en het systeem zal de afbeelding volgens die instellingen verkleinen, zodat deze niet wordt bijgesneden. Dit zijn meestal afbeeldingen die u in berichten en pagina’s zult gebruiken.

Waarom genereert WordPress extra formaten??

Als WordPress geen extra afbeeldingsformaten heeft gegenereerd, moet u deze handmatig maken. Het alternatief is om op uw hele site dezelfde afbeeldingsgrootte te hebben of ontwerpers zouden veel harder moeten werken om de afmetingen van elke afbeelding via de code in te stellen. Deze optie maakt het ook veel moeilijker om aan te passen.

Stel je voor hoeveel tijd je nodig hebt om elk bestand in een foto-editor te openen, een aangepaste dimensie in te stellen en het vervolgens naar WordPress te uploaden?

Weet je dat WordPress-thema’s dezelfde afbeelding in verschillende dimensies kunnen gebruiken, afhankelijk van de locatie? Dat betekent dat u elke keer dat u een nieuwe afbeelding gaat uploaden meerdere afbeeldingsbestanden moet genereren! Daar zou niemand tijd voor hebben.

Verander de afbeeldingsgrootte

Het is duidelijk dat niet alle WordPress-thema’s dezelfde afbeeldingsgrootte gebruiken. Dus, wanneer u schakelt tussen thema’s of gewoon wanneer u er een wilt aanpassen aan uw behoeften en voorkeuren, wilt u misschien de aanbevolen afbeeldingsgrootte aanpassen.

Wijzig de aanbevolen afbeeldingsgrootte in WordPress

Misschien zal een kleiner formaat er beter uitzien en de titel accentueren? Misschien wilt u dat uw uitgelichte afbeelding breder is? Gelukkig, wat de reden ook is om de afbeeldingsgrootte te wijzigen, u hoeft zelf niets te coderen. We gaan u een fantastische gratis plug-in laten zien die u zal helpen.

Controleer uw thema-instellingen

Voordat u extra plug-ins installeert, moet u uw thema-instellingen grondig controleren. In de afgelopen jaren hebben themaontwikkelaars aanpassingen van vele themafuncties toegestaan. Dus, afhankelijk van een thema dat je hebt, er is een kans om een ​​aanbevolen afbeeldingsformaatoptie te vinden in de thema-instellingen.

Ga naar Uiterlijk -> Thema’s -> Aanpassen en zoek naar de opties. Sommige thema’s hebben ook aanvullende instellingen die u meestal kunt vinden in de Verschijning menu. Als je er een kunt vinden, heb je geluk, want je kunt de afbeeldingsgrootte in slechts een paar klikken wijzigen. Zo niet, maak je geen zorgen; de volgende plug-in zal nog steeds meer dan eenvoudig genoeg zijn om de nodige wijzigingen aan te brengen.

Eenvoudige afbeeldingsformaten

PRIJS: gratis

Eenvoudige afbeeldingsformaten

Wanneer u Simple Image Sizes installeert, worden de basismedia-instellingen waar we het zojuist over hadden meteen uitgebreid. De plug-in herkent alle andere afbeeldingsformaten van het momenteel actieve thema en u kunt ook zelf aangepaste formaten maken.

Nadat u de plug-in heeft geactiveerd, gaat u naar Instellingen -> Media. Onder alle extra afbeeldingsformaten, je zou degene moeten vinden die is toegewijd aan de aanbevolen afbeelding. Als u een standaard Twenty Eighteen-thema gebruikt, moet u de optie “Twentyeighteen-featured-image-size” vinden. Hier kunt u eenvoudig een aangepaste breedte en hoogte instellen voor aanbevolen afbeeldingen.

Afhankelijk van een thema dat u gebruikt, is er mogelijk meer dan één aanbevolen afbeeldingsformaat. Een thema kan bijvoorbeeld een uitgelichte afbeelding op de voorpagina, afzonderlijke berichten en ook enkele widgets weergeven. In dat geval zijn er drie formaten nodig om het beste uit de functie te halen. Wijzig de instellingen dienovereenkomstig, afhankelijk van hoe u de weergegeven afbeelding wilt personaliseren. Vergeet niet op de updateknop te drukken, wijzigingen op te slaan en uw site te openen om te zien wat er met de foto’s is gebeurd.

Hoe zit het met de oudere afbeeldingen?

Meestal bij het wijzigen van afbeeldingsafmetingen, WordPress brengt alleen wijzigingen aan in de nieuwe die u gaat uploaden. Maar hoe zit het met de oude die u al gebruikt?

Miniatuurregeneratie

Gelukkig was de ontwikkelaar van Simple Images Size zo vriendelijk om een ​​functie te introduceren die dit probleem zal oplossen. Blader op dezelfde pagina met media-instellingen door de lijst met afbeeldingsafmetingen. U zult een vinden Functie voor miniatuurregeneratie waarmee u kunt selecteren welke miniaturen u opnieuw wilt opbouwen. Aangezien we het alleen hebben over aanbevolen afbeeldingen, selecteert u dezelfde miniaturen die u eerder heeft bewerkt.

Als je nog meer controle wilt over miniaturen, scrol dan een beetje meer en selecteer een berichttype waarop je wilt herbouwen.

Als u klaar bent, klikt u op als u miniaturen wilt regenereren en vergeet u de wijzigingen niet op te slaan.

Nadelen van veranderende beeldformaten

Het instellen van de nieuwe afbeeldingsafmetingen is vrij eenvoudig met Simple Image Sizes, wees voorzichtig bij het wijzigen van uw foto’s.

Als u op een kleinere site werkt die nog steeds niet zoveel foto’s heeft, kunt u ontspannen en de miniaturen opnieuw genereren. Maar merk op dat er sites zijn met honderdduizenden afbeeldingen.

Het genereren van een nieuwe dimensie voor elke afbeelding kan veel ruimte op uw server in beslag nemen. Zorg er dus voor dat u, voordat u de wijziging bevestigt, weet wat u doet.

WordPress zorgt ook niet echt voor je oude miniaturen. Dus ook als je ze niet meer gebruikt, al die afbeeldingen blijven zitten in de map en neem kostbare ruimte op de harde schijf in beslag. Sommige plug-ins voor het opschonen van afbeeldingen kunnen u helpen als u een kleinere site beheert. Maar voor grotere websites met tonnen foto’s heb je een professionelere (en helaas ingewikkelder en duurdere) aanpak nodig.

3. Stel automatisch de aanbevolen afbeelding in WordPress in

Het gebruik van aanbevolen afbeeldingen in WordPress is eenvoudig en relatief eenvoudig in te stellen, zelfs als uw thema de functie helemaal niet ondersteunt. We hebben je al laten zien hoe je de basisafbeelding met afbeeldingen instelt en weergeeft, en je leert hoe je kunt controleren of er een afbeelding met afbeeldingen is geplaatst en je krijgt een melding te zien van de auteur die er een vergeten is.

Als je die optie niet leuk vindt, kun je snel een iets andere functie implementeren – je kunt je WordPress programmeren om automatisch een aanbevolen afbeelding voor je in te stellen.

In tegenstelling tot de hierboven genoemde methode, waarbij WP u op de hoogte stelt van ontbrekende uitgelichte afbeeldingen waar u er nog een moet kiezen, stelt deze aanpak automatisch een afbeelding in als uitgelichte afbeelding. Om dit te laten werken, moet je ten minste één afbeelding aan je bericht hebben toegevoegd.

Nadat je het bericht hebt gepubliceerd zonder de afgebeelde afbeelding, de functie neemt de eerste foto van dat artikel en stelt deze in als de uitgelichte afbeelding.

Het mooie hiervan is dat zodra de functie de uitgelichte afbeelding voor je instelt, deze blijft branden, zelfs als je besluit om de afbeelding uit de post te verwijderen (de enige functie die wordt gebruikt om de uitgelichte afbeelding in de eerste plaats te maken).

Als je geen afbeeldingen bij je bericht hebt en je op de publicatieknop klikt, zijn er geen meldingen en natuurlijk zijn er geen afbeeldingen waaruit de functie kan kiezen. Dit is dus een geweldige optie voor iemand die afbeeldingen in de meeste van hun berichten gebruikt. Maar als u de neiging heeft om afbeeldingen vaker wel dan niet te vergeten en u niet regelmatig afbeeldingen toevoegt, raden we u aan de eerdere methode te controleren om te voorkomen dat berichten zonder de afbeelding worden gepubliceerd.

Als u nu weet wat u hiermee kunt krijgen, laten we u de code zien. Om de functie te installeren, moet u het bestand functions.php openen en het volgende fragment kopiëren / plakken:

functie autoset_featured () {
wereldwijde $ post;
$ already_has_thumb = has_post_thumbnail ($ post-> ID);
if (! $ already_has_thumb) {
$ attached_image = get_children ("post_parent = $ post-> ID & post_type = attachment & post_mime_type = image & numberposts = 1");
if ($ attachment_image) {
foreach ($ attachment_image as $ attachment_id => $ attachment) {
set_post_thumbnail ($ post-> ID, $ attachment_id);
}
}
}
}

add_action ('the_post', 'autoset_featured');
add_action ('save_post', 'autoset_featured');
add_action ('draft_to_publish', 'autoset_featured');
add_action ('new_to_publish', 'autoset_featured');
add_action ('pending_to_publish', 'autoset_featured');
add_action ('future_to_publish', 'autoset_featured');

Vergeet de wijzigingen niet op te slaan na het plakken van de code. Nu kunt u proberen een nieuw bericht toe te voegen met elke afbeelding erin en deze te publiceren. Zie je hoe de uitgelichte afbeelding op de site verscheen? Magie.

Moderne WordPress-thema’s zijn kunstwerken die zijn ontworpen met de nieuwste technologie in gedachten. Dat betekent dat ontwikkelaars alles hebben geregeld wat jij en je toekomstige websitebezoekers nodig hebben vanuit een thema. Dat omvat een prachtig ontwerp en talloze functies die zowel aan de backend als de frontend zijn toegevoegd.

Nadat WordPress uitgelichte postminiaturen had geïntroduceerd, themaontwikkelaars moesten een manier vinden om die afbeeldingen aan hun oorspronkelijke berichten te koppelen. Die eenvoudige afbeelding werd een game-wisselaar voor WordPress, die een populair blogplatform transformeerde in nog populairder CMS. Soms hoeven die foto’s nergens naar te linken, maar als je het ons vraagt, elke aanbevolen miniatuurafbeelding moet naar de oorspronkelijke post leiden.

Ook al vinden veel ontwikkelaars dit een onmisbare functie in een thema, veel WordPress-thema’s (de meeste zijn freebies) zullen het niet standaard hebben geïnstalleerd. En als u problemen heeft met het niet klikbaar zijn van miniatuurafbeeldingen van berichten, zoals wij, kan dit u op de zenuwen werken. Maar maak je geen zorgen, een snelle oplossing vind je een paar regels hieronder.

In dit deel van de tutorial laten we u zien hoe u de uitgelichte afbeelding automatisch koppelt aan de post permalink en dus laat iedereen die op de afbeelding klikt worden omgeleid naar de oorspronkelijke post.

Link uitgelichte afbeelding naar de post:

 1. Open functies.php
 2. Kopieer en plak de volgende code:
 3. functie wcs_auto_link_post_thumbnails ($ html, $ post_id, $ post_image_id) {
  $ html = ''. $ html. '';
  $ html retourneren;
  }
  add_filter ('post_thumbnail_html', 'wcs_auto_link_post_thumbnails', 10, 3);
 4. Wijzigingen opslaan

Dat is alles Mensen. Nadat je de wijzigingen hebt opgeslagen, hoef je je geen zorgen te maken dat de uitgelichte postminiaturen niet linken naar het oorspronkelijke bericht. Nu zullen zowel de uitgelichte miniatuurafbeelding als de tekst “lees meer” uw bezoekers naar uw bericht leiden.

5. Hoe miniatuurvoorvertoningen toe te voegen in de lijst voor het bewerken van berichten / pagina’s

Als je je alledaagse WordPress-thema met standaardfuncties hebt, ben je waarschijnlijk gewend geraakt aan een bepaald uiterlijk van het WordPress-beheerderspaneel. Als we het hebben over bewerkingsopties voor berichten en pagina’s, heb je waarschijnlijk een standaardweergave waarin de titel, auteur, categorieën, tags en datums in verschillende kolommen worden weergegeven.

Zoals je kunt zien, is er geen informatie over aanbevolen afbeeldingen. Dus, als je wilt zien of een bericht al een uitgelichte afbeelding heeft en mogelijk wilt zien hoe de afbeelding eruit ziet, moet je elk bericht afzonderlijk bewerken.

Hoe miniatuurvoorvertoningen toe te voegen in de lijst voor het bewerken van berichten / pagina's

Stel je voor dat je tientallen berichten doorneemt om de aanbevolen afbeelding snel te bekijken, zodat je er geen een dupliceert of een bericht zonder laat. Dat is slechts tijdverspilling en daarom laten we je hier een snelle oplossing voor zien.

In dit deel van de tutorial, we laten u een eenvoudige code zien die u aan uw thema kunt toevoegen en die vervolgens een miniatuur rechtstreeks aan de post / paginakolom toevoegt. Om ervoor te zorgen dat deze ‘truc’ werkt, moet u ervoor zorgen dat uw thema werkt postminiaturen ondersteunen.

Genoeg met het gesprek; laten we de code in het thema invoegen en een miniatuur weergeven in je berichteneditor:

 1. Open uw function.php-bestand
 2. Kopieer en plak de volgende code:
 3. add_filter ('manage_posts_columns', 'posts_columns', 5);
  add_action ('manage_posts_custom_column', 'posts_custom_columns', 5, 2);
  
  add_filter ('manage_post-type_posts_columns', 'posts_columns', 5);
  add_action ('manage_post-type_posts_custom_column', 'posts_custom_columns', 5, 2);
  functie posts_columns ($ defaults) {
  $ defaults ['riv_post_thumbs'] = __ ('Thumbs');
  retourneer $ defaults;
  }
  functie posts_custom_columns ($ column_name, $ id) {
  if ($ column_name === 'riv_post_thumbs') {
  if (has_post_thumbnail ()) {
  echo the_post_thumbnail ('medium');
  } anders {
  _e ('Geen miniatuur voor bericht');
  }
  
  echo "";}}
 4. Wijzigingen opslaan
 5. Ga naar Berichten-> Alle berichten en zie de verandering

In de bovenstaande code hebben we de miniatuurgrootte ingesteld op 100 × 100 pixels. Omdat dit alleen wordt gebruikt als voorbeeld van een uitgelichte afbeelding, is er eigenlijk geen grotere afbeelding nodig. Het staat u natuurlijk vrij om de grootte van de miniatuur te wijzigen in elke gewenste grootte. In de volgende regels ziet u enkele voorbeelden van hoe u de laatste regel van de code kunt bewerken:

Toon volledige afbeelding in plaats van een miniatuur:

echo the_post_thumbnail ('featured-thumbnail');

Verdubbel de miniatuurgrootte:

echo the_post_thumbnail (array (200.200));

Onze titel zegt dat je miniaturen kunt weergeven in berichten en pagina’s voor het bewerken van pagina’s. Je hebt de code geprobeerd, maar je ziet geen duimen op pagina’s? Maak je geen zorgen, je hebt deze twee coderegels nodig en je moet ze aan het begin van het bovenstaande fragment toevoegen:

add_filter ('manage_pages_columns', 'posts_columns', 5);
add_action ('manage_pages_custom_column', 'posts_custom_columns', 5, 2);

Nadat u dit stuk code heeft toegevoegd, zijn uw miniaturen ook zichtbaar in de pagina-editor.

6. Laat uw auteurs aanbevolen afbeeldingen selecteren voordat ze berichten publiceren

Toen WordPress versie 2.9 bereikte, kregen mensen de kans om uitgelichte afbeeldingen aan hun berichten toe te voegen. Sindsdien, als de thema’s het toelieten, was je in staat om een ​​afbeelding voor je bericht te uploaden of te selecteren die het mooi zou weergeven, en je was nog steeds niet verplicht om die foto in het bericht te tonen.

WordPress-gebruikers raakten snel gewend aan de nieuwe functie en nu is het moeilijk geworden om een ​​thema zonder aanbevolen afbeeldingen te vinden.

Maar als je veel publiceert en meer dan één auteur hebt, soms vergeet je om een ​​uitgelichte afbeelding toe te voegen wat kan resulteren in een rommelige website. Je post zonder afbeelding ziet er leeg en onvoltooid uit op de startpagina, er is zeker een gat gemaakt in je widget voor recente berichten en als je miniaturen gebruikt om de afbeeldingen aan het begin van je artikelen te tonen, zien je berichten er heel eenvoudig uit zonder een foto.

Dit zijn slechts een paar eenvoudige problemen die u zou kunnen hebben als u vergeet een aanbevolen afbeelding op te nemen. Laten we, voordat die problemen zich voordoen, eens kijken hoe we het voor altijd kunnen laten verdwijnen.

In dit deel van de tutorial laten we je een stukje code zien waarmee je het probleem kunt vergeten. Nadat je de code hebt geïnstalleerd, krijgt elke auteur die een bericht probeert te publiceren zonder een uitgelichte afbeelding te hebben, een foutmelding. Zijn of haar post wordt dan opgeslagen als concept in plaats van gepubliceerd. Dit zorgt ervoor dat die specifieke auteur een uitgelichte afbeelding gebruikt voordat hij een bericht publiceert en zal een redder in nood zijn als je haast hebt.

Als u klaar bent om de functie te laten werken, volgen hier de stappen die u moet volgen:

 1. Open uw functies.php-bestand
 2. Kopieer en plak de volgende code:
 3. add_action ('save_post', 'pu_validate_thumbnail');
  
  functie pu_validate_thumbnail ($ post_id)
  {
  // Alleen het berichttype van het bericht valideren
  if (get_post_type ($ post_id)! = 'post')
  terugkeren;
  
  // Controleer of het bericht een miniatuur heeft
  if (! has_post_thumbnail ($ post_id)) {
  
  // Bevestig dat de miniatuur voor valideren is mislukt
  set_transient ("pu_validate_thumbnail_failed", "true");
  
  // Verwijder deze actie zodat we de post opnieuw kunnen opslaan als concept en vervolgens de post opnieuw kunnen bevestigen
  remove_action ('save_post', 'pu_validate_thumbnail');
  
  wp_update_post (array ('ID' => $ post_id, 'post_status' => 'concept'));
  add_action ('save_post', 'pu_validate_thumbnail');
  } anders {
  
  // Als de post een miniatuur heeft, verwijder dan de overgang
  delete_transient ("pu_validate_thumbnail_failed");
  
  }
  }
 4. Wijzigingen opslaan

Deze code controleert de berichtstatus zodra de auteur op de publicatieknop klikt. Het werkt alleen voor berichten en als de functie geen miniatuur erbij vindt, wordt een concept opgeslagen en wordt WordPress voorbereid op het weergeven van een foutmelding. Als er een miniatuur wordt gevonden, wordt een bericht normaal gesproken gepubliceerd zonder het bericht te tonen.

Aangezien de hierboven getoonde code niet de foutmelding zelf bevat, heb je nog steeds een klein codefragment nodig om het voor te bereiden:

 1. Kopieer en plak direct na de vorige code:
 2. add_action ('admin_notices', 'pu_validate_thumbnail_error');
  functie pu_validate_thumbnail_error ()
  {
  if (get_transient ("pu_validate_thumbnail_failed") == "true") {
  echo "

  Er moet een postminiatuur worden ingesteld voordat je de post opslaat.

  "; delete_transient ("pu_validate_thumbnail_failed"); } }
 3. Sla wijzigingen op en probeer uw nieuwe functie

Als u het foutbericht wilt personaliseren, navigeert u naar rij # 5 en wijzigt u de “Een postminiatuur moet zijn ingesteld voordat u de post opslaat” in wat u maar wilt.

Dat is het. Geniet van je berichten zonder je zorgen te hoeven maken dat je geen uitgelichte afbeelding hebt.

7. Wijzig de uitgelichte afbeeldingstekst op admin-pagina’s

Als u een thema bewerkt of een nieuw maakt, moet u waarschijnlijk dingen omzeilen met aanbevolen afbeeldingen.

Uitgelichte afbeelding van WordPress

Als je bijvoorbeeld een functie hebt gebruikt die automatisch de uitgelichte afbeelding uit de eerste afbeelding in een bericht toevoegt, zou het leuk zijn om laat je auteurs weten wat er gebeurt. U kunt de tekst eenvoudig wijzigen en gebruiken als een korte melding die een auteur vertelt dat de aanbevolen afbeelding automatisch wordt geselecteerd als een auteur er zelf geen heeft gekozen. Dus, hoe u die tekst met de tekst “Uitgelichte afbeelding instellen” kunt wijzigen in iets anders?

 1. Open het functions.php-bestand van het thema dat u gebruikt
 2. Kopieer en plak de volgende code:
 3. functie change_featured_image_text ($ content) {
  retourneer $ content = str_replace (__ ('Stel aanbevolen afbeelding in'), __ ('Uw aangepaste tekst komt hier'), $ content);
  }
  add_filter ('admin_post_thumbnail_html', 'change_featured_image_text');
 4. Wijzig de ‘Uw aangepaste tekst komt hier’, maar vergeet niet de enkele aanhalingstekens achter te laten
 5. Wijzigingen opslaan
 6. Ga naar een post en bekijk de gewijzigde tekst

Afsluiten

Uitgelichte afbeeldingen zijn waarschijnlijk het belangrijkste mediabestandstype dat u op uw blog zult hebben. Daarom is het cruciaal dat ze er goed uitzien. Hoewel het essentieel is om een ​​mooie foto of een mooi gegenereerd computerbeeld te hebben, moet je er alles aan doen om het zo goed mogelijk te maken.

Gelukkig hoef je geen ontwikkelaar te zijn of volledig te begrijpen hoe WordPress afbeeldingen verwerkt. Je hebt alleen een eenvoudige plug-in of codefragment nodig die je helpt bij het instellen van nieuwe aanbevolen afbeeldingen; we hopen dat deze gids je daarbij heeft geholpen.

Dit bericht is gepost in WordPress. Maak een bladwijzer van de permalink.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map