Gör det bästa av WordPress-taggar

Gör det bästa av taggarna i WordPress


I likhet med kategorier är taggar ett sätt att gruppera WordPress-inlägg och sidor. De är vanligtvis mer specifika än kategorier men är helt frivilliga. Även om du enkelt kan välja att inte använda taggar i dina inlägg taggar de flesta i WordPress sina inlägg med minst ett ord som är det mest relevanta för artikeln de har skrivit.

Problemet med taggar är att de flesta nya bloggare som startade sina bloggar inte använder dem korrekt. Vissa kommer att fylla i taggtextrutan bara för att känna att deras inlägg blir bättre, medan de andra fortsätter att lägga till irrelevanta taggar och överbefolka textrutan. Som med de flesta saker i livet, bör du vara måttlig. Vi föreslår att du lägger till 2-3 taggar per inlägg och också behåller minimiantalet unika. Eftersom WordPress skapar en extra sida för varje tagg, vill du inte fylla i din databas med onödig information.

I den här guiden kommer vi att visa dig:

 • Hur du automatiskt lägger till taggar i WordPress
 • Hur man begränsar antalet taggar per inlägg
 • Hur man begränsar antalet taggar i Tag Cloud-widgeten

Hur du automatiskt lägger till taggar i WordPress

Om du ser allvar med att tagga dina inlägg vet du redan att du kan tappa till och med flera värdefulla minuter per varje inlägg genom att välja rätt taggar. Men vad händer om vi sa till dig att du automatiskt kunde lägga till taggar till dina WordPress-inlägg?

Smart Tag Insert

PRIS: Gratis

Smart Tag Insert

Som du redan kan se kan du automatiskt lägga till taggar med hjälp av ett gratis plugin. Du behöver inte ändra filer eller skriva kod eftersom Smart Tag Insert gör jobbet åt dig. Istället för att förlora tid på att tänka på taggar för varje inlägg du skriver, låter plugin-programmet du ställa in saker genom ett vänligt användargränssnitt. Plugin hittar flera taggar som är bäst för dina inlägg, och du får använda dem eller ändra om du behöver.

Skapa en lista med taggar

När du har installerat och aktiverat plugin är det första du vill göra skapa en lista med taggar. Smart Tag Insert kommer att använda denna lista i framtiden; plugin skannar alla taggar du har listat så att de kan hitta de mest lämpliga för dina artiklar.

Du kan använda ord eller hela fraserna. För att skriva en längre tagg lägger du bara till ett avstånd mellan ord.

Tillåtna inläggstyper

Istället för att automatiskt lägga till taggar till varje posttyp du har, låter plugin-programmet välja vilken posttyp (er) den ska fungera med. Det betyder att du bara kan välja inlägg, sidor eller revisioner, till exempel. Den goda nyheten är att plugin kommer att känna igen alla dina anpassade inläggstyper så att du också kan välja att arbeta med dem.

Smarta taggar Infoga inställningar

Användarroller får lägga till nya anpassade taggar

Det här alternativet låter dig välja användarroller som kan lägga till anpassade taggar från widget-taggen. Om du till exempel markerar rutan bredvid författare kan bara de komma med nya tagidéer när du skriver artiklar. Alla andra användare kan inte se taggen-widgeten.

Lägg automatiskt till taggar till äldre inlägg

Allt som nämns ovan fungerar för dina framtida inlägg. I de flesta fall har du redan några publicerade inlägg innan installationen av detta plugin. Men det behöver inte oroa dig eftersom Smart Tag Insert fick dig täckt med det senaste alternativet, så att du kan ägna mer tid åt att marknadsföra ditt innehåll och tjäna pengar på din webbplats.

Med ett enda klick på en knapp kan du automatiskt lägga till de mest relevanta taggarna till alla dina äldre inlägg. Den första knappen lägger till det definierade antalet taggar till valda posttyper, medan den andra knappen tar bort alla gamla taggar och ersätter dem med de nya. Innan du trycker på knappen bör du veta att det här alternativet är oåterkalleligt så se till att du vet vad du gör och skapa en säkerhetskopia innan du tillämpar ändringar.

Även om det tar dig lite tid att ställa in plugin kommer du att spara dig lite tid i framtiden. Plugin kommer att ta hand om dina taggar och du kan koppla av och tänka på att skapa innehållet. Har du provat plugin för Smart Tag Insert? Hur vill du ha det?

Hur man begränsar antalet taggar per inlägg

När du arbetar ensam behöver du förmodligen inte använda funktioner och plugins för att begränsa dig från att publicera till mycket eller skriva taggar i dina inlägg alltför mycket. Det är förmodligen fallet om du har en personlig blogg eller en enkel webbplats som du kan hålla underhåll själv.

Men om du har mer än bara några få författare som skriver på din WordPress-webbplats är chansen inte att alla kommer alltid att ta hand om reglerna du har skapat.

Även om fler taggar ibland är bättre alternativ än att bara ha en eller ingen, så är för många taggar inte heller bra för din webbplats. Att placera för många taggar i ett inlägg kommer förr eller senare att förlora sitt syfte. Så om du måste begränsa dina författare till några taggar kan du göra det enkelt. Naturligtvis finns det ett plugin för det och det här är gratis och enkelt att installera och konfigurera.

WP Limit-tagg

PRIS: Gratis

Eftersom plugin-programmet är gratis måste du bara installera och aktivera det innan du går till inställningsområdet. När du gör det kan du enkelt ställa in det maximala antalet taggar en användare kan använda i ett inlägg. När du har sparat ändringar, när en författare kommer att ställa in gränsen, försvinner “Lägg till ny” -knappen helt enkelt och gör det inte möjligt att lägga till nya taggar. På så sätt kommer dina författare att välja bara de mest lämpliga taggarna för ett inlägg.

Inte bara det, men du har makt att välja vilka inläggstyper som är begränsade av detta plugin och vilka inte, medan plugin kommer att fungera för alla taxonomier som inte är hierarkiska.

Begränsa antalet taggar i WordPress Tag Cloud widget

Som en funktion i det tidiga Web 2.0 har taggmoln blivit en mycket populär del av nyskapade webbplatser. Taggmoln är en visuell representation av nyckelordmetadata, alias taggar, där de vanligaste orden vanligtvis visas i ett större teckensnitt eller i en annan färg som skulle accentuera det ordet. Molnet ser ut som en liten karta som omedelbart kan berätta för en besökare vad som är de vanligaste ämnena på din webbplats och navigera dem direkt till artiklar av intresse.

Även om ett taggmoln kan se bra ut och kan hjälpa mycket, om du använder för många olika taggar, ser ditt moln väldigt trångt. Inte bara det kommer att vara rörigt, utan vissa viktiga taggar kan gå vilse i mängden på grund av det.

Så du undrar förmodligen hur du begränsar det maximala taggetalet i WordPress. Eftersom det inte finns något enkelt alternativ i WordPress-instrumentpanelen eller inställningsområdet för att begränsa taggar i Tag Cloud, måste du göra en för dig själv. Ja, du måste kopiera och klistra in några kodrader, men jobbet är gjort på några sekunder.

  1. Öppna function.php-filen för ett tema du använder
  2. Kopiera och klistra in följande kod:
add_filter ('widget_tag_cloud_args', 'limit_tag_in_tag_cloud_widget');

funktion limit_tag_in_tag_cloud_widget ($ args) {
if (isset ($ args ['taxonomy']) && $ args ['taxonomy'] == 'post_tag') {
$ args ['number'] = 10; // Begränsa antalet taggar
}

returnera $ args;
}
 1. I rad 5 ändrar du nummer till valfritt antal taggar du vill ha i ett moln.
 2. Spara ändringar

Det är allt. Du kan nu lägga till en Tag Cloud-widget som inte får visa mer än antalet taggar du har angett i koden. Njut av!

Slutsats

Ibland kan taggar kännas som en arkaisk teknik. Om du känner dig så har du bara fel. Taggar är fortfarande ett viktigt inslag i många bloggar och webbplatser, men problemet är att de flesta människor bara inte använder dem korrekt.

Se till att hålla saker snygga och organiserade när du arbetar med taggar. Om du behöver hjälp med att begränsa antalet taggar eller om du automatiskt vill ställa in taggar för dina inlägg hjälper den här guiden dig. Låt oss veta nu – använder du taggar på din webbplats? Har du några specifika regler om dem?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map