Πώς να προσθέσετε το Google Analytics σε έναν ιστότοπο WordPress

Πώς να προσθέσετε το Google Analytics σε έναν ιστότοπο WordPress


Είτε πρόκειται για ιστολόγιο, απλό προσωπικό ιστότοπο ή επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο που δημιουργείτε με το WordPress, το κάνετε για έναν λόγο. Θέλετε τα άτομα να μπορούν να φτάσουν στο περιεχόμενο που έχετε παρουσιάσει στο διαδίκτυο. Χωρίς κοινό, το έργο ιστού σας δεν εξυπηρετεί το σκοπό του. Έτσι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πρέπει να αρχίσετε να κατανοείτε άτομα που επισκέπτονται τον τομέα σας.

Ποια είναι τα άτομα που άνοιξαν τον ιστότοπό σας; Πόσα από αυτά επισκέπτονται τον ιστότοπό σας σε ένα μήνα; Επιστρέφουν και πόσο καιρό διατηρούν τον ιστότοπό σας ανοιχτό; Προήλθαν από μια μηχανή αναζήτησης, έναν ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ή ίσως εισήγαγαν τη διεύθυνση χειροκίνητα; Αυτές είναι μόνο μερικές σημαντικές ερωτήσεις που κάθε ιδιοκτήτης ιστότοπου θα πρέπει να ρωτούν τακτικά.

Η ερώτηση είναι το εύκολο μέρος. αλλά πώς τους απαντάτε?

Τι είναι το Google Analytics?

Μπορείτε να απαντήσετε στις παραπάνω ερωτήσεις με μια δωρεάν υπηρεσία Google. Το Google Analytics είναι πολύ ισχυρό (αυτό εξακολουθεί να είναι υποτιμημένο) διαδικτυακά αναλυτικά στοιχεία ιστού εργαλείο που μπορεί να παρακολουθεί τη συμπεριφορά ενός ιστότοπου και όλων των επισκεπτών που ανήκουν σε αυτόν. Αν και δεν είναι το μόνο είδος, το Google Analytics είναι σίγουρα ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία ανάλυσης για τη δουλειά. Οι χρήστες το χρησιμοποιούν παγκοσμίως για να λαμβάνουν στατιστικά στοιχεία για ιστότοπους που κυμαίνονται από απλά blogs έως εταιρικές πύλες που δημιουργούν εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες.

Η υπηρεσία παρουσιάστηκε το 2005. Προσφέρει αμέτρητα εργαλεία αναφοράς. από την εμφάνιση επισκεπτών σε πραγματικό χρόνο, τοποθεσιών και τεχνολογίας σε δεδομένα ηλεκτρονικού εμπορίου που μπορούν να παρακολουθούν τον αριθμό των πωλήσεων.

Πώς λειτουργεί?

Το Google Analytics απαιτεί από όλους να ανοίξουν έναν δωρεάν λογαριασμό που λαμβάνει έναν μοναδικό κωδικό αναγνωριστικού παρακολούθησης. Μετά την τοποθέτηση του κώδικα σε έναν ιστότοπο, το Google Analytics εκτελείται κάθε φορά που ένας επισκέπτης φορτώνει οποιαδήποτε από τις σχετικές σελίδες.

Αυτός ο κώδικας παρακολούθησης εκτελείται στη συνέχεια στα προγράμματα περιήγησης των πελατών και παρακολουθεί τη συμπεριφορά. Αν και αυτό δεν ήταν δυνατό πριν από λίγα χρόνια, τα δεδομένα αποστέλλονται συνήθως σε πραγματικό χρόνο στην υπηρεσία, η οποία ερμηνεύει γρήγορα όλα τα σήματα. Σας επιτρέπει να δείτε αμέσως πόσους χρήστες φορτώνουν τον ιστότοπό σας και όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την επίσκεψή τους.

Προτεινόμενη ανάγνωση: Ο οδηγός για αρχάριους στο Google Analytics

Πώς να προσθέσετε το Google Analytics στον ιστότοπό σας

Προτού τοποθετήσετε τον κώδικα παρακολούθησης στον ιστότοπό σας, θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Google Analytics:

 1. Μεταβείτε στο Google Analytics
 2. Συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο Gmail
 3. Κάντε κλικ στο κουμπί “Εγγραφή”
 4. Ορίστε την επιλογή “ιστότοπος”
 5. Εισαγάγετε τις πληροφορίες όπως το όνομα του λογαριασμού σας, το όνομα του ιστότοπου, τη διεύθυνση URL, τη χώρα και τη ζώνη ώρας
 6. Συμφωνείτε με τους όρους και τις προϋποθέσεις

Αφού ολοκληρώσετε τα βήματα, ο λογαριασμός θα πρέπει να είναι έτοιμος και τώρα μπορείτε να αρχίσετε να τον συνδέετε στον ιστότοπό σας. Όπως και με οτιδήποτε στο WordPress, μπορείτε να κάνετε τη δουλειά με διάφορους τρόπους. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε δύο διαφορετικές τεχνικές προσθήκης του Google Analytics στον ιστότοπό σας στο WordPress.

1. Χρησιμοποιήστε τις προσθήκες WordPress για να προσθέσετε το Google Analytics

Αν θέλετε απλώς βασικές πληροφορίες παρακολούθησης μέσω του Google Analytics, οι μη αυτόματες μέθοδοι είναι εντάξει. Αλλά αν θέλετε να μπορείτε να παρακολουθείτε τα στατιστικά στοιχεία σε καθημερινή βάση, η προσθήκη μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή. Υπάρχουν πολλές εκπληκτικές προσθήκες WordPress που είναι αφιερωμένες στην υπηρεσία παρακολούθησης της Google. Θα σας βοηθήσουν να συνδέσετε τον ιστότοπο σε αυτόν χωρίς να διαφωνήσετε τον κωδικό και θα παρέχουν επίσης μερικές επιπλέον δυνατότητες που πιθανώς θα λατρέψετε.

Χρησιμοποιώντας μια προσθήκη, μπορείτε να έχετε το Google Analytics στον πίνακα ελέγχου του WordPress. Έτσι, αντί να ανοίγετε πάντα τις επίσημες σελίδες υπηρεσίας, μπορείτε να δείτε τα πιο σχετικά στατιστικά στοιχεία απευθείας από τη σελίδα διαχειριστή του WordPress.

Πίνακας ελέγχου Google Analytics για WP (GADWP)

ΤΙΜΗ: Δωρεάν

Με περισσότερους από ένα εκατομμύριο ενεργούς χρήστες, αυτή είναι η πιο δημοφιλής προσθήκη WordPress που μπορεί να συνδέσει τον ιστότοπό σας με το δημοφιλές εργαλείο παρακολούθησης της Google. Οι αριθμοί δεν εκπλήσσουν όταν συνειδητοποιήσετε ότι είναι αναφέρεται ως ο επίσημος συνεργάτης του Google Analytics.

Θα σας επιτρέψει να προσθέσετε τον κωδικό αναγνώρισης παρακολούθησης για το οποίο μιλήσαμε και θα εγκαταστήσει επίσης ένα ενότητα ταμπλό ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε στατιστικά απευθείας από τον ιστότοπο.

Το GADWP προχωρά ακόμη περισσότερο από την απλή σύνδεση της υπηρεσίας. Λόγω των προηγμένων δυνατοτήτων του, μπορείτε αναλύστε τον ιστότοπο μέσω άλλων συλλογών δεδομένων υψηλού επιπέδου. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε συμβάντα και τμήματα απευθείας από τον πίνακα ελέγχου.

Τώρα ας δούμε πώς να εγκαταστήσουμε την προσθήκη και να κάνουμε τη σύνδεση με την υπηρεσία:

 1. Παω σε Πρόσθετα -> Προσθήκη νέου
 2. Αναζήτηση για “Πίνακας ελέγχου Google Analytics για WP”
 3. Εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε την προσθήκη
 4. Στην αριστερή πλευρά, βρείτε το στοιχείο μενού του Google Analytics και ανοίξτε τις Γενικές ρυθμίσεις
 5. Κάντε κλικ στο κουμπί “Εξουσιοδότηση προσθήκης”
 6. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο “Λήψη κωδικού πρόσβασης”
 7. Σε ένα νέο παράθυρο, επιλέξτε το λογαριασμό σας στο Google Analytics και επιτρέψτε την πρόσβαση στην προσθήκη
 8. Αντιγράψτε τον δημιουργημένο κωδικό
 9. Επιστρέψτε στην προσθήκη και επικολλήστε τον κωδικό πρόσβασης

Εάν ο λογαριασμός Google Analytics έχει ρυθμιστεί σωστά, θα πρέπει να δείτε τη λίστα των διαθέσιμων αναφορών από αυτόν τον λογαριασμό (εάν έχετε νέο λογαριασμό, προφανώς θα έχετε μόνο ένα στοιχείο στη λίστα). Μετά από αυτό, μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε την προσθήκη, να αλλάξετε τις ρυθμίσεις και να παρακολουθείτε τις αλλαγές στα στατιστικά στοιχεία.

Πίνακας ελέγχου Google Analytics στο GADWP

Για να δείτε την πρώτη οπτική αναφορά, απλώς μεταβείτε στον Πίνακα ελέγχου του WordPress όπου θα μπορείτε να δείτε ένα γράφημα με στατιστικά στοιχεία των τελευταίων τριάντα ημερών. Εντυπωσιακό, έτσι δεν είναι?

NK Google Analytics

ΤΙΜΗ: Δωρεάν

Ένα από αυτά τα πρόσθετα είναι το δωρεάν NK Google Analytics. Εφόσον έχουμε ήδη δημιουργήσει ένα βήμα προς βήμα εκπαιδευτικό βίντεο, ρίξτε μια ματιά παραπάνω και μάθετε πώς να εγκαταστήσετε την προσθήκη και να τη συνδέσετε στον προσωπικό σας λογαριασμό Google Analytics.

Άλλες προσθήκες

Σε αυτό το άρθρο, έχουμε αναφέρει μόνο δύο προσθήκες WordPress. Για να σας δώσουμε περισσότερες επιλογές, μπορείτε επίσης να ρίξετε μια ματιά σε άλλες δημοφιλείς λύσεις όπως:

2. Προσθέστε με μη αυτόματο τρόπο τον κωδικό

Εάν το μόνο που θέλετε είναι να συνδέσετε την υπηρεσία στον ιστότοπό σας, ο μη αυτόματος τρόπος θα είναι περισσότερο από αρκετός. Παρόλο που δεν θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε επιπλέον προσθήκες, δεν θα μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε στατιστικά στοιχεία απευθείας από τον ιστότοπο. Αντ ‘αυτού, θα πρέπει πάντα να περιηγείστε στις σελίδες του Google Analytics για να ξεκινήσετε την ανάλυση.

Προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο μόνο εάν γνωρίζετε πώς να χειριστείτε τα πρότυπα κώδικα και WordPress. Δεδομένου ότι θα πρέπει να ενημερώσετε τα αρχεία, διακινδυνεύετε να κάνετε λάθη και να φρενάρετε τον ιστότοπό σας. Επίσης, εάν δεν εργάζεστε με παιδικό θέμα, μπορείτε να χάσετε τον κωδικό μόλις ενημερώσετε το ενεργό θέμα WordPress.

Μέθοδος # 1

Ο κώδικας του Google Analytics πρέπει να τοποθετηθεί στο αρχείο header.php που φορτώνεται σε κάθε σελίδα του ιστότοπού σας. Επομένως, είναι λογικό να επεξεργαστείτε το αρχείο και να επικολλήσετε τον κώδικα στο σωστό σημείο:

 1. Μεταβείτε στο Google Analytics
 2. Κάντε κλικ στο Διαχειριστής -> Πληροφορίες παρακολούθησης -> Κώδικας παρακολούθησης
 3. Αντιγράψτε ολόκληρο τον κώδικα ξεκινώντας και τελειώνοντας με ετικέτα
 4. Παω σε Εμφάνιση -> Πρόγραμμα επεξεργασίας
 5. Βρείτε το αρχείο header.php και επεξεργαστείτε το
 6. Επικολλήστε τον κώδικα παρακολούθησης αμέσως μετά το ετικέτα
 7. Αποθήκευσε τις αλλαγές

Κώδικας παρακολούθησης του Google Analytics

Μέθοδος # 2

Η άλλη μέθοδος σας επιτρέπει να προσθέσετε τον ίδιο κωδικό στην κεφαλίδα του ιστότοπού σας μέσω του αρχείου functions.php:

 1. Παω σε Εμφάνιση -> Πρόγραμμα επεξεργασίας
 2. Επεξεργασία αρχείου functions.php
 3. Αντιγράψτε και επικολλήστε τον ακόλουθο κώδικα:

add_action ('wp_head', 'fsg_googleanalytics');
συνάρτηση fsg_googleanalytics () {?>

// Επικολλήστε τον κώδικα παρακολούθησης του Google Analytics εδώ (αυτός που ξεκινά και τελειώνει με τοe

Adblock
detector
map