Funcions i permisos dels usuaris de WordPress

wordpress-user-roles.png


Quan arriba el moment de gestionar un bloc de WordPress, no tots els usuaris es creen per igual. Alguns podran fer pràcticament tot el que els agradi, mentre que d’altres tindran accés limitat al contingut, característiques, opcions i configuracions del vostre lloc. I hi ha una bona raó per això: no voleu que ningú tingui accés a informació valuosa del lloc.

Per exemple, si contracteu un escriptor, no necessita tenir accés a temes i a complements. O bé, si permet que els usuaris es registrin al vostre lloc només per poder deixar comentaris i tenir alguns avantatges addicionals, no voldreu que comencin a publicar publicacions i canviar contrasenyes, no??

Funcions d’usuari de WordPress

Per sort, els desenvolupadors de WordPress han estat prou creatius per introduir el sistema de funcions dels usuaris. Quan es crea un compte nou, es descriu un usuari amb un dels cinc rols d’usuari predefinits. En funció d’un paper, l’usuari tindrà permisos diferents i accés limitat a àrees específiques del lloc. A les següents línies, us mostrarem els cinc rols d’usuari amb l’addició de Super Admin que només es mostra en una instància d’un lloc multisectorial.

1. Administrador (administrador)

Un administrador (també conegut com a administrador) és el responsable de tota la instal·lació de WordPress. Aquest rol d’usuari us permet controlar-ho tot; inclosa la instal·lació de nous plugins, el canvi de temes de WordPress, la publicació de publicacions, la supressió de contingut, etc.. L’administrador és el rol d’usuari més potent d’un lloc de WordPress habitual.

L’administrador també pot assignar funcions d’usuari a qualsevol altra persona en un bloc de WordPress i és l’única persona que pot actualitzar i fins i tot eliminar tot el lloc.

Una persona que instal·li WordPress obté automàticament els drets d’administrador.

L’únic usuari de més alta qualitat és Super Admin que s’encarrega d’una xarxa multisectorial (un sistema de blocs de WordPress interconnectats que s’uneixen sota el mateix domini).

2. Editor

Igual que un editor d’una revista de notícies s’encarregarà del contingut que es publica al diari, un editor a WordPress s’encarrega de totes les publicacions i pàgines d’un bloc. Aquest rol d’usuari pot controlar tot el relacionat amb el contingut.

Això vol dir que un editor pot escriure, editar, publicar i eliminar publicacions i pàgines.

Normalment, els editors esperen que els autors i col·laboradors puguin enviar articles per a la seva revisió, comprovar-los i modificar-los quan calgui i després distribuir-los al públic. Els editors també poden tenir un control complet sobre els comentaris de WordPress.

Com que són els responsables del contingut, els editors no aconsegueixen gestionar els complements i temes de WordPress ni poden treballar amb altres configuracions.

3. Autor

Aquest rol d’usuari determina una persona amb capacitat d’escriure, editar, publicar i eliminar el seu propi contingut i una persona que pugui penjar fitxers sense limitacions.

Els autors poden afegir etiquetes noves, però no poden afegir categories noves (només poden escollir categories existents de la llista). Quan es tracta de comentaris, els autors poden veure tots, però no tenen permís per editar comentaris.

Els autors tenen un nivell d’usuari més elevat que els col·laboradors, però inferior als editors.

4. Col·laborador

Aquest paper d’usuari és molt similar a l’autor, però té encara més limitacions.

Els col·laboradors poden crear publicacions noves i editar els seus propis articles, però no els poden publicar ni eliminar.

Només poden enviar publicacions per a la seva aprovació perquè els editors o administradors les puguin publicar.

La diferència més gran entre Autors i Col·laborador és que els posteriors no poden pujar fitxers multimèdia. També poden seleccionar categories existents i afegir etiquetes noves. Els col·laboradors estan autoritzats a veure comentaris, però no tenen la possibilitat de modificar-los ni aprovar-los.

5. Subscriptor

Els subscriptors són el rol d’usuari més limitat a WordPress.

Només poden iniciar la sessió al vostre lloc, accedir al seu perfil personal i canviar els detalls i la contrasenya.

Aquest paper d’usuari no pot funcionar amb publicacions, pàgines, comentaris, configuracions ni res del vostre lloc. Els subscriptors són la funció d’usuari perfecte per utilitzar quan creeu un lloc de membre. Com que podeu decidir permetre que només els usuaris que inicien la sessió publiquin comentaris al vostre lloc, heu de tenir un paper amb limitacions estrictes. Si escolliu subscriptors, no podreu equivocar-vos, ja que tindran el privilegi de deixar comentaris, però quedaran restringits d’altres zones del lloc..

6. Super administrador

En alguns casos, els administradors volen diversos llocs web en una instal·lació de WordPress. Des de fora, aquests blocs poden semblar instal·lacions de WordPress individuals, però realment serien part de la xarxa multisectorial.

En aquest cas, Super Admin és una persona que controla tota la xarxa de llocs web de WordPress.

A més de tots els privilegis d’Administrador que ja hem esmentat al principi, els Super Administradors poden afegir nous llocs a la xarxa, gestionar-los i eliminar-los. Poden instal·lar temes i plugins que es poden utilitzar a tot el sistema i també funcionen amb configuracions específiques de xarxa.

El Super Administrador es classificarà entre els usuaris disponibles només quan activeu la xarxa de diversos llocs i no us preocupeu si no podeu veure aquest rol d’usuari.

Com gestionar usuaris a WordPress

Per veure la llista de tots els usuaris que han registrat comptes al vostre bloc, aneu a Usuaris -> Tots els usuaris al menú d’administració del tauler de control. Aquí podeu veure tots els noms d’usuari, noms reals, correus electrònics, rols d’usuari i nombre de publicacions assignades.

Gestiona els usuaris de WordPress

Com a administrador, podeu col·locar el cursor del ratolí sobre qualsevol usuari de manera que pugueu editar-los o eliminar-los. A la part superior de la llista, podeu veure enllaços dedicats a cada grup de funcions d’usuaris. Així, per exemple, si voleu enumerar només els editors, feu clic a l’enllaç corresponent.

Les accions a granel permeten seleccionar diversos usuaris alhora i canviar el rol d’usuari escollint-lo a la llista desplegable.

Cada usuari pot gestionar el seu compte individual. Per fer-ho, obriu Usuaris -> El vostre perfil enllaça on podeu editar informació personal, opcions i controlar el compte.

Com afegir un nou usuari

Afegir relativament usuaris a WordPress és relativament fàcil:

  1. Anar a Usuaris -> Afegir nous
  2. Ompliu els detalls (només cal nom d’usuari i correu electrònic)
  3. Feu clic a “Mostra la contrasenya” per veure la contrasenya generada o introduïu-ne una de personalitzada
  4. Trieu si voleu enviar un correu electrònic amb informació del compte
  5. Trieu un rol d’usuari
  6. Feu clic al botó “Afegeix un nou usuari”

Com afegir nous usuaris de WordPress

El vostre nou usuari ara s’inclourà a la llista de tots els usuaris. Si heu seleccionat l’opció d’enviar un correu electrònic de notificació, aquest usuari rebrà un missatge amb la informació del compte. Des del mateix correu electrònic, el vostre nou usuari podrà obrir la pàgina d’inici de sessió i canviar la contrasenya per alguna cosa única.

Funcions d’usuari personalitzades

Tot i que els desenvolupadors de WordPress han creat funcions d’usuari per tal que s’adaptin pràcticament a tots els llocs que hi ha, algunes persones necessiten funcions personalitzades. Per exemple, potser voldreu permetre als vostres editors instal·lar plugins i controlar algunes configuracions al vostre lloc.

Malauradament, de manera predeterminada, WordPress no admet la creació de rols d’usuari personalitzats. Però podeu crear-ne de nous amb un ajut de complement. Un d’aquests complements és gratuït Capacitat de Gestor millorat que us permetrà canviar els permisos per a qualsevol rol, afegir-ne de nous, copiar funcions existents i, fins i tot, afegir noves funcions als usuaris existents.

Capacitat de Gestor millorat

Conclusió

És important treballar la gestió dels rols dels usuaris al teu bloc de WordPress. Després de llegir aquest article, heu d’estar més informat sobre els rols d’usuaris predeterminats i saber assignar-los als usuaris. Si voleu rols d’usuari personalitzats, feu un cop d’ull al complement gratuït que us permetrà controlar totes les parts de cada rol d’usuari de WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Liked Liked