Få det beste ut av WordPress-tagger

Få det beste ut av taggene i WordPress


I likhet med kategorier er tagger en måte å gruppere WordPress-innlegg og sider. De er vanligvis mer spesifikke enn kategorier, men er helt valgfrie. Selv om du enkelt kan bestemme deg for å ikke bruke koder i innleggene dine, merker de fleste i WordPress innleggene sine med minst ett ord som er det mest relevante for artikkelen de har skrevet.

Problemet med tagger er at de fleste nye bloggere som startet bloggene sine, ikke bruker dem riktig. Noen vil fylle ut merketekstboksen bare for å føle at innlegget deres blir bedre, mens de andre vil fortsette å legge til irrelevante koder og overbefolke tekstboksen. Som med de fleste ting i livet, bør du være moderat. Vi foreslår at du legger til 2-3 koder per innlegg og også beholder minimum antall unike. Siden WordPress oppretter en ekstra side for hver tagg, vil du ikke overfylle databasen med unødvendig informasjon.

I denne guiden skal vi vise deg:

 • Hvordan legge til koder automatisk i WordPress
 • Slik begrenser du antall tagger per innlegg
 • Slik begrenser du antall tagger i Tag Cloud-widgeten

Hvordan legge til koder automatisk i WordPress

Hvis du ser alvorlig på å tagge innleggene dine, vet du allerede at du kan tape enda flere dyrebare minutter per hvert innlegg ved å velge riktige tagger. Men hva om vi fortalte deg at du automatisk kunne legge til koder i WordPress-innleggene dine?

Sett inn smart tag

PRIS: Gratis

Sett inn smart tag

Som du allerede ser, kan du automatisk legge til koder ved hjelp av en gratis plugin. Du trenger ikke å endre filer eller skrive kode siden Smart Tag Insert vil gjøre jobben for deg. I stedet for å miste tid på å tenke på tagger for hvert innlegg du skriver, lar plugin-en deg konfigurere ting gjennom et vennlig brukergrensesnitt. Plugin-en finner flere koder som er best for innleggene dine, og du kan bruke dem eller endre om du trenger det.

Lag en liste over koder

Etter at du har installert og aktivert plugin-modulen, er det første du vil gjøre opprette en liste over koder. Smart Tag Insert vil bruke denne listen i fremtiden; pluginen vil skanne alle kodene du har listet opp, slik at den kan finne de mest passende for artiklene dine.

Du kan bruke ord eller hele setningene. Hvis du vil skrive et lengre tag, kan du bare legge til et mellomrom mellom ord.

Tillatte innleggstyper

I stedet for automatisk å legge til koder til hver innleggstype du har, lar plugin-en deg velge innleggstypene de vil fungere med. Dette betyr at du bare kan velge innlegg, sider eller revisjoner, for eksempel. Den gode nyheten er at plugin-filen vil kjenne igjen alle dine tilpassede innleggstyper, slik at du også kan velge å jobbe med dem.

Smart tags Sett inn innstillinger

Brukerroller tillatt å legge til nye tilpassede koder

Dette alternativet lar deg velge brukerroller som vil kunne legge til tilpassede koder fra taggen-widgeten. Hvis du for eksempel merker av i ruten ved siden av Forfattere, er det bare de som kan komme med nye merkeideer når du skriver artikler. Alle de andre brukerne kan ikke se taggen-widgeten.

Legg til koder automatisk til eldre innlegg

Alt nevnt over fungerer for dine fremtidige innlegg. I de fleste tilfeller vil du allerede ha noen publiserte innlegg før installasjonen av denne pluginen. Men det trenger ikke å bekymre deg fordi Smart Tag Insert fikk deg dekket med det siste alternativet, slik at du kan bruke mer tid på å markedsføre innholdet ditt og tjene penger på nettstedet ditt.

Med et enkelt klikk på en knapp kan du automatisk legge til de mest relevante taggene til alle dine eldre innlegg. Den første knappen vil legge til det definerte antallet tagger til valgte innleggstyper, mens den andre knappen vil fjerne alle de gamle kodene og erstatte dem med de nye. Før du trykker på knappen, bør du vite at dette alternativet er irreversibelt, så sørg for at du vet hva du gjør og oppretter en sikkerhetskopi før du bruker endringer.

Selv om det vil ta litt tid å konfigurere plugin-en, sparer du deg selv litt tid i fremtiden. Plugin vil ta vare på kodene dine, og du kan slappe av og tenke på å lage innholdet. Har du prøvd Smart Tag Insert plugin? Hvordan liker du det?

Slik begrenser du antall tagger per innlegg

Når du jobber alene, trenger du sannsynligvis ikke bruke funksjoner og plugins for å begrense deg fra å legge ut til mye eller skrive koder i innleggene dine. Det er sannsynligvis tilfelle hvis du har en personlig blogg eller et enkelt nettsted som du kan holde vedlikeholdt av deg selv.

Men hvis du har mer enn bare noen få forfattere som skriver på WordPress-nettstedet ditt, er sjansen stor for at ikke alle av dem alltid vil ta vare på reglene du har laget.

Selv om flere koder noen ganger er bedre alternativer enn å ha bare en eller ingen, vil for mange koder heller ikke være bra for nettstedet ditt. Å plassere for mange koder i et innlegg vil før eller siden miste formålet. Så hvis du må begrense forfatterne til få tagger, kan du gjøre det enkelt. Selvfølgelig er det en plugin for det, og denne er gratis og enkel å installere og sette opp.

WP Limit tag

PRIS: Gratis

Siden plugin-en er gratis, trenger du bare å installere og aktivere den før du går til innstillingsområdet. Når du har gjort det, kan du enkelt angi det maksimale antallet koder en bruker kan bruke i et innlegg. Når du har lagret endringer, når en forfatter kommer til å sette opp grensen, forsvinner “Legg til ny” -knappen og gjør det ikke mulig å legge til nye koder. På den måten må forfatterne velge bare de mest passende taggene for et innlegg.

Ikke bare det, men du har makt til å velge hvilke innleggstyper som er begrenset av denne pluginen og hvilke som ikke er det, mens pluginprogrammet fungerer for alle taksonomier som ikke er hierarkiske..

Begrens antall koder i WordPress Tag Cloud widget

Som en funksjon i den tidlige Web 2.0, har tagsky blitt en veldig populær del av nyopprettede nettsteder. Taggskyen er en visuell representasjon av nøkkelordmetadata, også koder, der de hyppigste ordene vanligvis vises i en større skrift eller i en annen farge som vil fremheve det ordet. Skyen ser ut som et lite kart som umiddelbart kan fortelle en besøkende hva som er de vanligste temaene rundt nettstedet ditt og navigere dem direkte til artikler av interesse.

Selv om en tag-sky kan se bra ut og kan hjelpe mye, hvis du bruker for mange forskjellige tagger, vil skyen din se veldig overfylt ut. Ikke bare det vil se rotete ut, men noen viktige koder kan gå seg vill i mengden på grunn av det.

Så, du lurer sikkert på hvordan du kan begrense det maksimale taggetallet i WordPress. Siden det ikke er noe enkelt alternativ i WordPress-dashbordet eller innstillingsområdet for å begrense koder i Tag Cloud, må du lage et for deg selv. Ja, du må kopiere og lime inn noen kodelinjer, men jobben gjøres om noen sekunder.

  1. Åpne function.php-filen for et tema du bruker
  2. Kopier og lim inn følgende kode:
add_filter ('widget_tag_cloud_args', 'limit_tag_in_tag_cloud_widget');

funksjon limit_tag_in_tag_cloud_widget ($ args) {
if (isset ($ args ['taxonomy']) && $ args ['taxonomy'] == 'post_tag') {
$ args ['number'] = 10; // Begrens antall koder
}

returner $ args;
}
 1. I linje 5, endre nummer til hvilket som helst antall tagger du vil ha i en sky.
 2. Lagre endringer

Det er alt. Du kan nå legge til en Tag Cloud-widget som ikke skal vise mer enn antallet tagger du har angitt i koden. Nyt!

Konklusjon

Noen ganger kan tagger føles som en arkaisk teknologi. Hvis du føler deg slik, har du bare feil. Merkelapper er fortsatt et viktig element i mange blogger og nettsteder, men problemet er at de fleste ikke bruker dem riktig.

Når du jobber med tagger, må du sørge for å holde ting pent og organisert. Hvis du trenger hjelp med å begrense antallet koder, eller du automatisk vil angi koder for innleggene dine, vil denne guiden hjelpe deg. Nå, gi oss beskjed – bruker du koder på nettstedet ditt? Har du noen spesifikke regler om dem?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map