Een overzicht van de sectie WordPress-instellingen

wordpress-settings.png


Een van de eerste dingen waar je naar wilt kijken na het installeren van een nieuwe WordPress-website is de instellingenpagina. Bij nieuwe installaties verschijnen WordPress-instellingen helemaal onderaan het admin-menu dat u aan de linkerkant van uw scherm kunt vinden.

Gewoon door over de Instellingen link, zult u verschillende submenupagina’s opmerken die zijn gewijd aan specifieke WordPress-instellingen. Elk bevat belangrijke opties die van invloed zijn op de hele website, dus het is van cruciaal belang dat u de tijd neemt om alles correct in te stellen. Totdat u aanvullende plug-ins en thema’s installeert die nieuwe submenu’s kunnen toevoegen, ziet u de volgende pagina’s:

 1. Algemeen
 2. Schrijven
 3. Lezing
 4. Discussie
 5. Media
 6. Permalinks

In dit artikel worden die standaard WordPress-instellingen zeer gedetailleerd uitgelegd en wordt u door het installatieproces geleid.

1. Algemeen

Op deze pagina vindt u verschillende opties waarmee u de titel en slogan van uw site, verschillende soorten adressen en tijd- en datumindelingen kunt wijzigen.

Sitetitel en slogan

Hoewel WordPress deze velden voor u heeft ingevuld, mag u er niet vanuit gaan dat het goed genoeg is voor uw website. Aangezien de sitetitel en slogan belangrijke onderdelen van uw blog zijn als het gaat om Google en andere zoekmachines, is het absoluut noodzakelijk dat u aangepaste schrijft. Terwijl het schrijven van een aangepaste titel en slogan u kan helpen het juiste publiek aan te trekken, kan de standaard uw SEO (uw positie in de resultaten van zoekmachines) en uw geloofwaardigheid schaden. U wilt niet dat uw potentiële klanten zien dat u de allereerste stap bij het aanpassen van uw site heeft genegeerd, nietwaar??

WordPress en siteadres (URL)

Algemene instellingen van WordPress

WordPress-adres is de URL die naar de directory leidt waar je WordPress hebt geïnstalleerd. In de meeste gevallen moet het siteadres dat naar uw startpagina verwijst hetzelfde zijn. Als u zojuist uw nieuwe site heeft geïnstalleerd, hoeft u geen van de velden te wijzigen. Tenzij u wilt dat uw startpagina anders is dan de installatiemap, maar daar hoeft u zich geen zorgen over te maken als dit de eerste keer is dat u WordPress gebruikt. Heb ze gewoon hetzelfde.

Als u bijvoorbeeld WordPress niet in de hoofdmap wilt hebben (u wilt misschien dingen schoon houden of u hebt andere dingen daarbinnen), kunt u het in elke submap installeren, zoals https://example.com/wordpress. Door het siteadres te verlaten, zou hetzelfde betekenen dat mensen naar moeten navigeren https://example.com/wordpress om naar uw voorpagina te gaan. In dit voorbeeld kunt u het siteadres wijzigen in https://voorbeeld.com wat WordPress zou vertellen dat de URL van je homepage anders is dan de installatiemap.

Wees voorzichtig bij het wijzigen van het adres van de site, want elke fout zal uw site (tijdelijk) doden.

Soms (meestal als je de instellingen al hebt verprutst), moet je deze URL’s op een andere manier wijzigen, omdat je de pagina met WordPress-instellingen niet kunt openen. Dat kan via PHP of door de database direct te bewerken. We raden u aan een professional in te huren om dat voor u op te lossen als u geen ervaring hebt op die gebieden.

E-mailadres

Deze is een goed idee; voer een functioneel e-mailadres in waar u belangrijke meldingen over updates, nieuwe gebruikers, opmerkingen en andere informatie van WordPress ontvangt.

Lidmaatschap en standaardrol voor nieuwe gebruikers

Zoals u misschien al weet, kunt u met WordPress lidmaatschapssites ontwikkelen. In dat geval ben je geïnteresseerd in de bijbehorende optie waarmee je inschrijvingen voor iedereen kunt openen. Als u dat doet, is het essentieel dat u een standaard gebruikersrol kiest voor nieuw geregistreerde gebruikers.

Standaard worden alle nieuwe gebruikers abonnees. Maar als u ze meer autoriteit op uw site wilt geven, kunt u dit wijzigen in elke andere beschikbare gebruikersrol. Het is aan jou. We raden aan om de optie “Iedereen kan zich registreren” uitgeschakeld te houden.

Tijdsinstellingen

Volgende op de lijst zijn instellingen die van invloed zijn op de manier waarop tijd wordt gebruikt en weergegeven op uw site. Kies een tijdzone, datum- en tijdnotatie en de dag waarop uw week begint (ja, het hoeft geen maandag te zijn). Hoewel dit op dit moment misschien triviaal klinkt, merk op dat alles wat WordPress doet (en dat omvat nieuwe plug-ins en thema’s) deze tijdinstellingen zal gebruiken.

Als uw datumstempels voor e-mail niet kloppen, uw nieuwe agenda-plug-in kapot lijkt of uw geplande berichten niet lijken te werken, ga dan terug naar deze opties en corrigeer ze.

Taal

Als u de taal van uw site wilt wijzigen, hoeft u alleen maar een nieuwe uit de lijst te selecteren. Deze optie kan het volledige dashboard van uw site vertalen, terwijl de inhoud intact blijft.

Houd er echter rekening mee dat het wijzigen van de taal ook een aantal dingen verandert die uw bezoekers te zien krijgen (bijvoorbeeld widgetnamen en tijdstempellabels).

2. Instellingen schrijven

Deze WordPress-instellingen zijn van invloed op een paar dingen over uw berichten en categorieën. U kunt er ook voor kiezen om artikelen via e-mail te publiceren en updateservices te wijzigen.

Standaard post- en categorie-indelingen

WordPress schrijfinstellingen

Om correct te werken, heeft WordPress een standaard post- en categorie-indeling nodig. Dus als u vergeet om die details voor een nieuw bericht te kiezen, kan WordPress ze automatisch aan de standaardwaarden toewijzen om fouten te voorkomen.

Hoewel de categorie ‘Uncategorized’ net goed genoeg lijkt als je begint, is de waarheid dat veel mensen dat afkeuren. Denk dus nog eens goed na en hernoem het naar iets dat u op de blog zult gebruiken. Vroeg of laat zult u zich realiseren hoe slecht de ongecategoriseerde map er voor het publiek uitziet.

Wat de berichten betreft, het is net goed genoeg om een ​​standaardbericht als standaardbericht te hebben. Tenzij je een aangepast berichttype hebt dat je wilt gebruiken. Dat hangt alleen af ​​van jou en het WordPress-thema dat je gebruikt.

Plaats via e-mail

WordPress-bericht via e-mail

Wist je dat je via e-mail een bericht naar je WordPress-site kunt sturen en het onmiddellijk voor je lezers kunt publiceren? Om het te laten werken, moet je een geheim e-mailaccount aanmaken en POP3-toegang inschakelen. Voeg uw mailserver, loginnaam en wachtwoord toe en kies de categorie voor dat bericht. Als je alle gegevens correct hebt ingevoerd, hoef je alleen maar een e-mail naar dat adres te sturen en WordPress helpt je bij het publiceren van de post.

Updateservices

Servicetools kunnen u helpen andere mensen te informeren over updates op uw site. Hoewel WordPress automatisch de meest populaire updateservices op de hoogte stelt van nieuwe inhoud op uw blog, kunt u hier nieuwe toevoegen.

Als het uw doel is om zoveel mogelijk bezoekers te hebben, beschikt u in ieder geval over de standaardservice (http://rpc.pingomatic.com/). Maar als je meer wilt weten over updateservices en de lijst met extra services wilt zien, ga dan naar XML-RPC Ping-services.

3. Leesinstellingen

Net zoals schrijfinstellingen van invloed zijn op wat u invoert, hebben leesinstellingen invloed op de uitvoer. Op deze pagina kunnen verschillende instellingen over uw voorpagina, blog, RSS en zichtbaarheid van zoekmachines worden geconfigureerd.

Voorpagina-displays

Door op deze pagina een andere optie te kiezen, kunt u het uiterlijk van uw site volledig veranderen. Met WordPress kunt u de nieuwste berichten (een chronologische lijst ervan) of een statische pagina gebruiken als uw voorpagina.

WordPress leesinstellingen

Meestal is een voorpagina een aangepaste pagina die door u of de themaontwikkelaars is gemaakt. Er zijn geen grenzen aan hoe het eruit kan zien, noch aan welke gegevens het kan vertegenwoordigen. De enige beperking is je fantasie. Een goed WordPress-thema heeft een paar voorpagina- en berichtenpagina-ontwerpen die een uniek gevoel creëren, dus kies verstandig een thema.

Blog en RSS

Als u besluit om uw laatste berichten als voorpagina te hebben, is dit de plaats om te beslissen hoeveel recente artikelen moeten worden weergegeven. Hoewel het misschien leuk lijkt om meer dan tien berichten weer te geven, moet u er rekening mee houden dat het hebben van te veel berichten op de voorpagina uw site kan vertragen.

Het aantal berichten dat in de feeds wordt weergegeven, kan ook worden gewijzigd. Tien of twintig is een goed nummer om mee te beginnen.

Hoewel het altijd wordt aanbevolen om fragmenten weer te geven in plaats van hele artikelen, kunt u de leesinstellingen configureren toon alleen een volledige tekst of samenvatting.

Zichtbaarheid van zoekmachines

Als u een site alleen als testomgeving gebruikt en u niet wilt dat zoekmachines deze crawlen en archiveren, kunt u het selectievakje naast de zichtbaarheid van zoekmachines aanvinken. In dat geval vertelt WordPress alle zoekmachines zoals Google dat je niet geïndexeerd en gevonden wilt worden door andere mensen. Maar onthoud dat dit slechts een suggestie is. Elke zoekmachine beslist of u uw verzoek wilt honoreren of niet.

4. Discussie

WordPress-discussie-instellingen

Discussie-instellingen helpen u met links en opmerkingen. Hier kunt u de manier wijzigen waarop WordPress met pingbacks en trackbacks omgaat, en ook hoe commentaarsecties zich bij elk artikel zullen gedragen.

Standaard artikelinstellingen

Door de overeenkomstige vakjes aan te vinken, kunt u proberen blogs te melden die u vanuit uw artikelen hebt gelinkt. In dat geval moeten alle blogs waarnaar u hebt gelinkt, zodra u een artikel publiceert, een melding ontvangen. U kunt ook koppelingsmeldingen van andere blogs (bekend als pingbacks en trackbacks) toestaan ​​en mensen toestaan ​​opmerkingen te plaatsen bij nieuwe artikelen.

Andere instellingen voor opmerkingen

Als u op het punt staat om het standaard reactiesysteem te gebruiken dat voorverpakt is met WordPress, zijn hier alle details die u nodig hebt om naar uw behoeften te configureren.

Kies of auteurs hun naam en e-mailadres moeten invullen voordat ze de opmerkingen publiceren. Bepaal of u wilt dat uw bezoekers alleen kunnen reageren als ze geregistreerd en ingelogd zijn. Sluit automatisch commentaren op artikelen die ouder zijn dan een bepaald aantal dagen, schakel threaded reacties in en kies hoeveel niveaus ze kunnen hebben (weet u dat wilt kunnen reageren op een antwoord). U kunt zelfs opmerkingen opsplitsen in pagina’s als er al meer dan een bepaald aantal opmerkingen is gepubliceerd. Als u tientallen (of honderden) opmerkingen per artikel heeft, is dit een onmisbare optie voor u.

Moderatie van opmerkingen

Beheer WordPress-opmerkingen

In de volgende instellingen kunt u instellen wanneer u e-mails met opmerkingen wilt ontvangen en u kunt ervoor kiezen om elke opmerking handmatig goed te keuren. Als alternatief kunt u WordPress automatisch opmerkingen laten publiceren van auteurs die al ten minste één goedgekeurde opmerking hebben.

Meestal bevatten spamreacties verschillende links die uw aandacht moeten trekken. U kunt spam snel stoppen in WordPress-opmerkingen door ze te markeren met meer dan twee of drie links. U kunt hier het filter activeren en snel het aantal toegestane links selecteren. Hoewel spammers hiervan op de hoogte zijn en velen slechts één link per opmerking gebruiken, moet u ervoor zorgen dat de optie is geselecteerd. Zelfs als het slechts één spamcommentaar stopt, is het de moeite waard, toch?

Blacklist voor opmerkingen

In het volgende veld op de pagina met discussie-instellingen kunt u opmerkingen blokkeren die specifieke woorden bevatten in inhoud, naam, URL of e-mailvelden. U kunt hier zelfs IP-adressen blokkeren.

De woorden die je hier gaat gebruiken, zijn afhankelijk van je blog. Als u bijvoorbeeld over smartphones schrijft, gebruiken commentatoren waarschijnlijk geen namen van pillen en medicijnen, een veelvoorkomend thema in spamcommentaar. Je kunt dus een lijst met medicijnen vinden en ze hier toevoegen. We raden u ook aan om een ​​kijkje te nemen een lijst met veelvoorkomende spamwoorden dat zal je helpen. Als je het IP-adres weet van een spammer die niet meer loslaat, voeg je deze hier toe.

Evenzo kunt u opmerkingen met specifieke woorden en IP-adres rechtstreeks in de prullenbak plaatsen.

Avatars

WordPress Avatars

Avatar is een eenvoudige afbeelding die is gekoppeld aan het e-mailadres dat u op de site heeft geregistreerd. Het zal zichtbaar zijn in het profiel en naast je naam in de reacties. Met de volgende opties kun je beslissen of je avatars op je WordPress-site gaat gebruiken, welke maximale leeftijdsclassificatie je toestaat en kiezen hoe de standaard avatar-afbeelding eruit zal zien (die zal worden gebruikt voor mensen die dat niet hebben gedaan) t zetten hun eigen avatar aan Gravatar).

5. Media

Met media-instellingen kunt u een paar dingen wijzigen met betrekking tot de afbeeldingen op uw website. WordPress heeft standaard drie afbeeldingsformaten die u op de hele site kunt gebruiken. Hier kunt u dus de afmetingen wijzigen voor de miniatuur, middelgrote en grote afbeeldingsformaten. Zodra u een afbeelding uploadt, zal WordPress deze aanpassen aan deze extra afmetingen. Een belangrijk ding om te onthouden is dat het wijzigen van deze instelling geen invloed heeft op afbeeldingen die al zijn geüpload. Ze worden op geen enkele manier verkleind of gewijzigd. Deze instelling is alleen van toepassing op afbeeldingen die u uploadt nadat u de formaten hebt gewijzigd.

Wanneer u nieuwe mediabestanden uploadt, kunt u ze indelen in maand- en jaarmappen voor beter mediabeheer. Vink gewoon de optie aan.

Permanente links of permalinks zijn URL’s die WordPress voor altijd opslaat; d.w.z. ze mogen nooit veranderen. Deze links worden gebruikt door uw bezoekers en zoekmachines om het exacte pad naar uw inhoud te kennen. Beschouw ze als de exacte adressen van inhoud op uw blog – elke pagina op uw site heeft een unieke permalink die deze identificeert. Bijvoorbeeld, www.uwsite.com/eerste-post is een type permalink die zou linken naar je eerste bericht. Het is niet mogelijk dat twee berichten of pagina’s dezelfde permalink delen.

Wanneer u WordPress voor het eerst installeert, zien permalinks er niet gebruiksvriendelijk uit. Dat komt omdat het systeem ID-nummers gebruikt voor elk bericht en elke pagina op uw site. Je permalinks zien er waarschijnlijk ongeveer zo uit: http://uwsite.com/?p=123.

Veelvoorkomende instellingen

Om het voor beginners gemakkelijker te maken, hebben WordPress-ontwikkelaars verschillende structuren voorbereid die u mogelijk interesseren. U hoeft er slechts één te selecteren en wijzigingen op te slaan om de volledige structuur van permalinks op uw site te verbeteren:

 • Gewoon: http://example.com/wordpress/?p=123
 • Dag en naam: http://example.com/wordpress/2017/05/12/sample-post/
 • Maand en naam: http://example.com/wordpress/2017/05/sample-post/
 • Numeriek: http://example.com/wordpress/archives/123
 • Plaats naam: http://example.com/wordpress/sample-post/

Aangepaste structuur en bases

Als geen van de vijf structuren naar wens en behoefte is, kunt u altijd een aangepaste structuur maken. Hier kun je een permalink-structuur maken die uniek is voor je blog. Het is zelfs mogelijk om de standaardlabels voor “categorie” en “tags” te hernoemen naar wat u maar wilt. Zie de details over WordPress permalinks-instellingen en aangepaste URL-structuur voor meer informatie over deze functie.

Conclusie

WordPress-instellingen bevatten de meest waardevolle informatie over uw site. Van het kiezen van de titel van uw site tot de structuur van uw links. Daarom is het belangrijk dat u ze allemaal zorgvuldig doorneemt totdat u de site naar uw wensen en voorkeuren instelt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map