Drupal vs. WordPress-vertailu 2020

Drupal vs. WordPress-vertailu 2017


Yksinkertaisen blogialustan valitseminen ei ehkä ole niin vaikeaa. Jos et ole kiinnostunut monimutkaisten verkkoprojektien rakentamisesta, on olemassa hienoja työkaluja, joiden avulla voit kirjoittaa blogia tarvitsematta huolehtia teknisistä ominaisuuksista. Tässä tapauksessa suosittelemme, että tutkit WordPressin ja WordPress.comin välisiä eroja ja katso, kannattaako etsiä WordPressiä tai Bloggeria.

Sisällysluettelo

 • Mikä on Drupal?
 • Asennus
 • Yksinkertaisuus
 • Teemat ja laajennukset
 • bloggaaminen
 • Tuki
 • turvallisuus
 • Monikieliset sivustot
 • Vertailu Taulukko
 • Loppusanat

Mikä on Drupal?

Drupal on ilmainen avoimen lähdekoodin CMS, jonka avulla kaikki voivat rakentaa verkkosivustoja ja muita monimutkaisia ​​verkkoprojekteja. CMS: n avulla voit luoda blogeja, henkilökohtaisia ​​tai yrityssivustoja, foorumeita, verkkokauppoja, intranetteja ja jopa sosiaalisen verkottumisen sivustoja. Vaikka Drupal voi käyttää sitä sekä aloittelijoille että ammattilaisille, se sopii paremmin kokeneille käyttäjille, jotka tietävät jonkin verran web-tekniikoista ja koodauksesta. Kuten voitte kuvitella, sosiaalisen verkostoitumisen sivuston rakentamista tyhjästä ei voida luokitella helpoksi.

Drupal tukee sisällönhallintaa, yhteistyöhakuista kirjoittamista, podcasteja, kuvagallerioita, p2p-verkostoitumista ja paljon muuta. Se sallii helposti laajennukset moduulien muodossa, mutta vaikka kaikki kuulostaa hyvin WordPressin kaltaiselta, on kuitenkin ratkaisevia eroja, jotka auttavat sinua valitsemaan yhden toisen yli.

Vaikka seuraava video näyttää WordPressin ja Drupalin vanhemmat versiot, perusominaisuudet eivät ole muuttuneet niin paljon. Tämän vuoksi vertailu pätee myös kahden CMS: n uusiin versioihin.

Asennus

Ennen kuin voit aloittaa verkkosivuston luomisen WordPressillä tai Drupalilla, sinun on asennettava valitsemasi CMS. Vaikka molemmissa on nopea asennus, on joitain eroja, jotka sinun pitäisi tietää.

WordPress

WordPress.org on kuuluisa viiden minuutin asennusprosessistaan. Koska suurin osa web-hosting-yrityksistä tarjoaa jo asennuskomentosarjoja, käyttäjien on vain avattava ne ja noudatettava näytön ohjeita. Käsikirjoituksesta riippuen käyttäjät voivat kokonaan välttää tietokantojen perustamista ja muita asioita, jotka saattavat olla hämmentäviä aloittelijoille.

Jos päätät asentaa WordPressin manuaalisesti, se vie vielä muutaman lisävaiheen, mutta prosessi suoritetaan silti nopeasti.

Drupal

Aivan kuten WordPress, myös asennus on melko yksinkertaista. Käyttäjien on vain ladattava uusin versio viralliselta sivustolta ja noudatettava asennusopasta. Drupalin asentaminen vie muutama minuutti lisää, mutta prosessin aikana sinulla ei pitäisi olla ongelmia.

Mielenkiintoinen osa asennuksesta on se, että Drupal tarjoaa erityisiä asennuspaketteja. Joten, jos tiedät jo tietyn tyyppisen sivuston, voit asentaa tietyt moduulit automaattisesti Drupalin kanssa.

Yksinkertaisuus

Haluatko yksinkertaisen tai monimutkaisen sisällönhallintajärjestelmän? Se todennäköisesti riippuu siitä, mitä haluat saavuttaa verkkosivustollasi, mutta on luonnollista, että jokainen haluaa yksinkertaisen järjestelmän, joka voi silti antaa sinulle mitä haluat. Kuinka WordPress ja Drupal pelata tällä kentällä?

WordPress

WordPress on aloittelijaystävällinen ja helppo ymmärtää. Vaikka oletkin aloittelija, voit silti luoda itsellesi blogin ja julkaista viestejä ilman ongelmia. Vain tutkimalla käyttöliittymiä, käymällä läpi valikoita ja vaihtoehtoja, voit muokata uuden verkkosivustosi ulkoasua ja tunnetta..

Kun päätät tehdä enemmän blogiisi, joudut oppimaan uusia asioita WordPressistä. Mutta niin monilla verkkoresursseilla ei vie paljon, ennen kuin aloitat käyttöjärjestelmän käytön kuten ammattilainen.

Drupal

Drupalin järjestelmänvalvoja

Drupal ei sovellu aloittelijoille. CMS on monimutkainen, ja se vaatii ainakin joitain HTML, CSS ja PHP perustaidoja vain sivuston hallintaan. Jos päätät kehittää kehittyneempiä verkkosivustoja, valmistele ohjelmointioppaasi paremmin, koska et saa kaikkea visuaalisen muokkausohjelman avulla (kuten jotkut muut alustat tarjoavat).

Teemat ja laajennukset

Jos et ole ammattimainen web-suunnittelija, tarvitset teema verkkosivustolle. Lisäksi, jos et ole ohjelmoija, haluat laajennuksia ja moduuleja, jotka lisäävät ominaisuuksia sivustoon. Sekä WordPress että Drupal sallivat sinun asentaa malleja ja laajennuksia, mutta ne tekevät sen eri tavalla.

WordPress

Suosittu CMS tarjoaa tuhansia WordPress-teemoja ja -laajennuksia, jotka auttavat käyttäjiä laajentamaan tavanomaista verkkosivustoaan. Ilman teknistä tietämystä jokainen voi lisätä ja muokata omien blogiensa ominaisuuksia. Koska saatavana olevia laajennuksia on niin paljon, on mahdollista löytää käytännöllisesti mitä tahansa, mitä tarvitset sivustollesi.

On jopa tuhansia premium-tuotteita, jotka yleensä koodataan paremmin ja joille tarjotaan ammattitaitoista tukea. Joten WordPressin avulla et todellakaan voi sanoa, että puuttuit jostakin.

Drupal

Vaikka Drupal ei olekaan niin suosittu kuin WordPress, se yllättää, että Drupalilla on niin suuri määrä käytettävissä olevia laajennuksia. Toisin kuin WordPress, sinun on poistuttava järjestelmästä ja etsittävä moduuli manuaalisesti ennen kuin voit asentaa ne. Aloittelijat saattavat pelätä koko prosessin, vaikka se ei ole ongelma henkilölle, jolla on hyvä tietokoneiden käyttö.

Drupalin teema

Keskimäärin Drupalin moduulit eivät ole yhtä hyviä kuin WordPress-kollegansa, ja joudut yleensä maksamaan oikeista. Sama koskee teemoja. Parempia teemoja varten sinun on palkattava ammattimaisia ​​suunnittelijoita.

bloggaaminen

Jos haluat aloittaa blogin, on tärkeää, että valitsemasi CMS tukee bloggaamista. Tietysti kaikkien järjestelmien avulla voit nyt lisätä henkilökohtaisen blogin, mutta kuinka hyvät WordPress ja Drupal ovat blogoinnille?

WordPress

Kuten olet jo kuullut, WordPress on lopullinen blogialusta. Ja jos kysyt meiltä, ​​niin se on totta.

Blogissa ei voi tehdä mitään WordPressin avulla. Suuri osa on, että sinun ei tarvitse valmistaa mitään tai sekoittaa koodia.

Asennuksen jälkeen WordPress, voit julkaista ensimmäisen viestisi muutamassa minuutissa. Vaikka Visual-editori antaa sinun nauttia kirjoittamisesta ja median hallinnasta, tekstieditori auttaa sinua sisällyttämään HTML- ja CSS-koodit tarvittaessa. Koko sisällönhallinta-alue on käyttäjäystävällinen, eikä sinulla ole ongelmia blogin toiminnassa, vaikka olet aloittelija.

Drupal

Toisaalta Drupalia ei ole erityisesti tehty bloggaamiseen. Siksi sinun on otettava moduuli käyttöön ennen kuin voit jopa aloittaa ensimmäisen viestin kirjoittamisen. Vaikka käytät tekstieditoria sisällön kirjoittamiseen ja mediatiedostojen lisäämiseen, se ei vain tunnu niin hyvältä kuin WordPress-vastine.

Drupalin blogin moduuli

Ensimmäisestä avaamisesta blogiyksikköön on ilmeistä, että bloggaaminen on vain osa järjestelmää eikä jotain mitä se on rakennettu.

Tuki

Koska etsit jotain muutakin kuin vain blogialustaa, on erittäin tärkeää, että sinulla on hyvä tuki sille. Ilmeisesti verkkosivustosi monimutkaisuus saattaa saada sinut vaikeuksiin. Joten, millaista apua voit odottaa WordPressin ja Drupalin kanssa?

WordPress

WordPressillä on massiivinen verkkoyhteisö joka on aina valmis auttamaan. Kun aloitat sivuston rakentamisen, suosittelemme liittymistä virallisiin foorumeihin ja tukiryhmiin. Siellä on myös lukemattomia verkkoresursseja, oppaita, video-oppaita ja podcasteja, jotka opettavat sinulle kaiken WordPressista.

Drupal

Kuten WordPress ja Joomla, myös Drupalilla on aktiivinen verkkoyhteisö. Joten voit odottaa kattavaa dokumentaatiota, tukifoorumeita, käyttäjäryhmiä, chat-huoneita ja muita resursseja. Ne kaikki auttavat sinua ratkaisemaan ongelmat ilmaiseksi.

Drupal on tunnettu Marketplacesta, joka yrittää yhdistää käyttäjät kehittäjiin. Tämä on hieno tapa löytää ammatillista apua. Valitettavasti ammattilaisten palkkaaminen maksaa todennäköisesti enemmän kuin jonkun palkkaaminen WordPressiin liittyvään työhön.

turvallisuus

Kukaan ei halua suojaamatonta järjestelmää. Aivan kuten et halua asettua taloon ilman ovien lukkoa, sinun ei pitäisi käyttää verkkorakennuksen alustaa, joka ei ole riittävän turvallinen. Onneksi päätätkö mennä WordPressiin tai Drupaliin, sinulla on väkevöityjä järjestelmiä, jotka pitävät tunkeilijat poissa useimmissa tapauksissa.

WordPress-tietoturva

WordPress

Alustaa on vaikea pitää turvassa, kun siihen on rakennettu satoja miljoonia aktiivisia käyttäjiä ja verkkosivustoja. WordPress-sivustot ovat yleensä ensimmäisiä hakkereiden ja haitallisten komentosarjojen kohteita, ja on pahoja poikia, jotka etsivät suojausaukkoja WordPressistä päivittäin. Juuri siksi hyvät kaverit (WordPress-kehittäjät) työskentelevät jatkuvasti korjataksesi ongelmia. He tekevät kaikkensa pitääkseen järjestelmän turvassa ja tekevät hienoa työtä.

Auttaaksesi ahkeraa kehittäjää voit asentaa kolmannen osapuolen laajennukset, jotka tekevät sivustostasi entistä turvallisemman. On satoja laajennuksia, jotka auttavat sinua vahvistamaan blogiasi, mutta joudut huolehtimaan niistä koko ajan. Monissa tapauksissa joudut maksamaan premium-laajennuksesta, jos todella haluat parhaan suojauksen sivustollesi. Ensinnäkin, ole varovainen, ettet käytä yhtä blogin pahimmista salasanoista.

Drupal

Et voi lukea Drupalin sivustojen hakkeroinnista. No, vaikka Drupalilla on rakennettu paljon vähemmän verkkosivustoja kuin esimerkiksi WordPressin tai Joomlan käyttämiä verkkosivustoja, totuus on, että Drupal korostaa turvallisuutta. Kaikki tietoturvaongelmat julkaistaan ​​säännöllisesti virallisella sivustolla, ja kehittäjät työskentelevät ahkerasti järjestelmän korjaamiseen jatkuvasti.

Monikieliset sivustot

Monikielisten sivustojen kysyntä kasvaa jatkuvasti. Ihmiset ovat ymmärtäneet useilla eri kielillä toimivien verkkosivustojen voiman, joten ominaisuus on pakollinen monille käyttäjille. Kuinka WordPress ja Drupal voivat auttaa sinua tässä?

WordPress

Asennuksen aikana WordPress pyytää sinua valitsemaan järjestelmänvalvojan kielen. Voit myös vaihtaa kielen helposti milloin tahansa.

Mutta kun kyse on sisällöstä, joka sisältää enemmän kuin kieltä, joudut etsimään kolmansien osapuolien ratkaisuja.

Onneksi on enemmän kuin muutama laajennus, joiden avulla voit kääntää koko verkkosivuston satoihin kieliin. Mutta jos olet tosissasi tosissasi monikielisistä sivustoistasi, sinun on päästävä lompakkoon ja maksettava premium-plugineista tai palveluista, jotka auttavat sinua rakentamaan täydellisen monikielisen sivuston.

Drupal

Samoin Drupal antaa sinun käsitellä muita kuin englantilaisia ​​sivustoja ilman ongelmia. Sinun on vain aktivoitava kielestä vastaavat moduulit, ja voit kääntää sivuston mille tahansa haluamallesi kielelle.

Vertailu Taulukko

WordPress

Drupal

Asennus:5min asennus10min; on olemassa erityisiä asennuspaketteja
Ulkonäkö ja laajennukset:Kymmeniä tuhansia laajennuksiaHyvä määrä laajennuksia, vaikeampi asentaa
blogging: Täydellinen blogialustaBlogging moduuli; ei niin hyvä kuin WP
Tuki:Yhteisö, maksa tukiYhteisö, tori
turvallisuus: Usein päivitetyt tietoturvalaajennuksetUsein päivitetyt tietoturvalaajennukset
Monikieliset vaihtoehdot: Pitäisi käyttää kolmannen osapuolen palveluita Aktivoi kielimoduulit

Loppusanat

Jos etsit blogging-alustaa, jonka avulla voit hallita sivustoasi ilman paljon teknistä tietämystä, asenna WordPress. Suosittu alusta auttaa sinua rakentamaan pienempiä verkkosivustoja, mukauttamaan niitä itse ja laajentamaan tuhansia uskomattomia teemoja ja laajennuksia. On paljon helpompaa löytää apua ja palkata ammattilaisia, jos päätät etsiä ominaisuuksia, joita et voi luoda omin keinoin.

Toisaalta Drupal on täydellinen valinta monimutkaisemmille verkkosivustoille ja muille verkkoprojekteille, joita WordPress ei yksinkertaisesti pysty käsittelemään niin hyvin. Mutta kaiken tämän vallan hyödyntämiseksi sinun on tunnettava HTML, CSS ja PHP vain sivuston hallitsemiseksi. Jos olet kiinnostunut rakentamaan monimutkaisia ​​verkkosivustoja Drupalin kanssa, ole parempi olla ammattimainen ohjelmoija.

Sekä Drupalilla että WordPressillä on vahvuutensa ja heikkoutensa, mutta tavoitteista riippuen valinnan tulee olla erittäin helppoa. Kumpaan menit?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked