Drupal vs. WordPress Összehasonlítás 2020

Drupal és WordPress összehasonlítás 2017


Lehet, hogy egy egyszerű blogplatform kiválasztása nem olyan nehéz. Ha nem érdekli a bonyolult webprojektek építése, vannak kiváló eszközök, amelyek lehetővé teszik a blog elküldését anélkül, hogy a műszaki problémák miatt kellene aggódnia. Ebben az esetben azt javasoljuk, hogy vessen egy pillantást a WordPress és a WordPress.com közötti különbségekre, és azt is megnézze, érdemes-e a WordPress-t vagy a Bloggert keresni..

Tartalomjegyzék

  • Mi az a Drupal??
  • Telepítés
  • Egyszerűség
  • Témák és beépülő modulok
  • Blogolás
  • Támogatás
  • Biztonság
  • Többnyelvű oldalak
  • Összehasonlító táblázat
  • Záró szavak

Mi az a Drupal??

Drupal egy ingyenes, nyílt forrású CMS, amely mindenki számára lehetővé teszi webhelyek és egyéb összetett webes projektek készítését. A CMS segítségével blogok, személyes vagy üzleti oldalak, fórumok, online áruházak, intranetek és akár közösségi oldalak is létrehozhatók. Noha a kezdők és a professzionális egyaránt használhatják, a Drupal inkább azoknak a tapasztalt felhasználóknak felel meg, akik legalább egy-két dolgot tudnak a webes technológiákról és a kódolásról. Ahogy el tudod képzelni, a közösségi hálózati webhelynek a nulláról történő felépítése nem minősíthető egyszerűnek.

A Drupal támogatja a tartalomkezelést, az együttműködő szerzőket, a podcastokat, képgalériákat, a p2p hálózatot és még sok minden mást. Ez lehetővé teszi a modulok formájában történő egyszerű kiterjesztést, bár bár minden nagyon hasonlónak hangzik, mint a WordPress, mégis vannak kritikus különbségek, amelyek segítenek az egyik kiválasztásában a másikhoz.

Bár a következő videó a WordPress és a Drupal régebbi verzióit mutatja be, az alapvető funkciók nem változtak ennyire. Emiatt az összehasonlítás a két CMS új verzióira is érvényes.

Telepítés

Mielőtt elkezdené webhely készítését a WordPress vagy a Drupal segítségével, telepítenie kell a választott CMS-t. Bár mindkettő gyors telepítést kínál, van néhány különbség, amelyekről tudnia kell.

WordPress

WordPress.org híres öt perces telepítési folyamatáról. Mivel a legtöbb webtárhely-szolgáltató már kínál telepítési szkripteket, a felhasználóknak csak ki kell nyitniuk őket, és követniük kell a képernyőn megjelenő utasításokat. A szkripttől függően a felhasználók teljesen elkerülhetik az adatbázisok létrehozását és más, a kezdők számára zavaró dolgokat.

Ha úgy dönt, hogy manuálisan telepíti a WordPress-t, akkor még néhány további lépést megtesz, de a folyamat továbbra is gyors.

Drupal

Csakúgy, mint a WordPress, a telepítés nagyjából egyszerű. A felhasználóknak csak le kell tölteniük a legfrissebb verziót a hivatalos webhelyről, és követniük kell a telepítési útmutatót. Néhány percet vesz igénybe a Drupal telepítése, de a folyamat során nem lehet problémája.

A telepítés érdekessége, hogy a Drupal speciális telepítőcsomagokat kínál. Tehát, ha már tudja, hogy milyen típusú webhelyre keres, automatikusan telepíthet bizonyos modulokat a Drupal segítségével.

Egyszerűség

Szeretne egyszerű vagy összetett tartalomkezelő rendszert? Valószínűleg attól függ, hogy mit akar elérni a saját webhelyével, de természetes, hogy mindenki olyan egyszerű rendszert akar, amely még mindig megkaphatja azt, amit akar. Hogyan WordPress és Drupal játszani ezen a területen?

WordPress

A WordPress kezdőbarát és könnyen érthető. Még ha teljesen újszülött vagy is, továbbra is saját maga hozhat létre blogot, és probléma nélkül közzétehet hozzászólásokat. Csak a felhasználói felületek vizsgálatával, a menük és lehetőségek áttekintésével módosíthatja új webhelyének megjelenését és hangulatát..

Miután úgy dönt, hogy többet foglalkoztat blogjával, új dolgokat kell megismernie a WordPressről. De oly sok online erőforrás esetén nem sok igénybe vesz, amíg el nem kezdi használni a platformot, mint egy profi.

Drupal

Drupal admin

A Drupal nem alkalmas kezdőknek. A CMS összetett, ezért a webhely kezelése érdekében legalább néhány alapvető HTML, CSS és PHP ismerete szükséges. Ha úgy dönt, hogy kifinomultabb webhelyeket fejleszti ki, akkor készítse elő jobban a programozási útmutatót, mivel a vizuális szerkesztővel nem fog mindent megszerezni (mint néhány más platform által kínált).

Témák és beépülő modulok

Ha nem profi webdesigner, akkor szüksége lesz egy témára a weboldal számára. Továbbá, ha nem programozó, akkor plug-inekre és modulokra lesz szüksége, amelyek funkciókkal bővítik a webhelyet. Mind a WordPress, mind a Drupal lehetővé teszi sablonok és kiterjesztések telepítését, de eltérően teszik.

WordPress

A népszerű CMS több ezer WordPress témát és bővítményt kínál, amelyek segítenek a felhasználóknak szokásos webhelyük kibővítésében. Technikai ismeretek nélkül mindenkinek hozzá kell adnia és módosítania kell személyes blogjainak szolgáltatásait. Mivel annyi elérhető bővítmény létezik, gyakorlatilag bármi megtalálható, amire szüksége van a webhelyéhez.

Még több ezer prémium elem van, amelyek általában jobban vannak kódolva és professzionális támogatással érkeznek. Tehát a WordPress használatával valójában nem mondhatja el, hogy hiányzik valami.

Drupal

Noha nem olyan közel áll népszerűnek, mint a WordPress, meglepő, hogy a Drupal ilyen hatalmas számú bővítményt kínál. A WordPress-szel ellentétben el kell hagynia a rendszert, és manuálisan meg kell keresnie a modult, mielőtt telepítheti őket. Bár a kezdőknek ez nem jelent problémát valaki számára, aki jól játszik a számítógépekkel, az a teljes folyamat miatt félhet.

Drupal téma

A Drupal moduljai átlagosan nem olyan jóak, mint a WordPress kollekciói, és általában a megfelelő modulokat kell fizetnie. Ugyanez vonatkozik a témákra. A jobb témákhoz professzionális tervezőket kell felvennie.

Blogolás

Ha blogot szeretne indítani, akkor fontos, hogy a választott CMS támogassa a blogolást. Természetesen az összes rendszer lehetővé teszi személyes blog felvételét, de milyen jó a WordPress és a Drupal a blogkészítéshez?

WordPress

Mint már hallotta, a WordPress a végső blogplatform. És ha kérdezel tőlünk, az igaz.

A WordPress-rel nem tehetsz semmit, amit te nem tudsz tenni, és a nagy rész az, hogy nem kell semmit elkészítenie, vagy rendetleníteni a kóddal.

A WordPress telepítése után percek alatt közzéteheti első bejegyzését. Míg a Visual szerkesztő lehetővé teszi az írás és a médiakezelés élvezését, a Szövegszerkesztő segít beilleszteni a HTML és a CSS kódot, ha szükséges. A teljes tartalomkezelési terület felhasználóbarát, és akkor sem jelent problémát a blog működtetése, még ha újszülött vagy.

Drupal

Másrészt, a Drupal nem kifejezetten blogolásra készült. Ezért engedélyeznie kell a modult, mielőtt még az első hozzászólást megkezdené. Bár a szövegszerkesztőt használja a tartalom írására és a médiafájlok beillesztésére, az nem érzi magát annyira jól, mint a WordPress társa.

Drupal blogging modul

A blogmodul első megnyitásától kezdve nyilvánvalóvá válik, hogy a blogolás csak a rendszer része, nem pedig valami, amelyre épült..

Támogatás

Mivel nem csupán blogplatformon keres valamit, ezért alapvető fontosságú, hogy megfelelő támogatást nyújtson ehhez. Nyilvánvaló, hogy webhelyének összetettsége bajba juthat. Szóval, milyen segítségre számíthat a WordPress és a Drupal segítségével?

WordPress

A WordPress rendelkezik egy hatalmas online közösség hogy mindig kész segíteni. Miután elkezdte építeni egy webhelyet, javasoljuk, hogy csatlakozzon hivatalos fórumokhoz és támogatási csoportokhoz. Számos online forrás, oktatóanyag, video útmutató és podcast is található, amelyek mindent megtanítanak a WordPressről.

Drupal

Csakúgy, mint a WordPress és a Joomla, a Drupal rendelkezik egy aktív online közösség. Így elvárhatja az átfogó dokumentációt, támogatási fórumokat, felhasználói csoportokat, csevegőszobákat és egyéb forrásokat. Mindegyik segít Önnek a problémák ingyen megoldásában.

A Drupal jól ismert Marketplace-ről, amely megpróbálja összekötni a felhasználókat a fejlesztőkkel. Ez egy nagyszerű módszer a szakmai segítség megtalálására. Sajnos a szakemberek felvétele valószínűleg többet fog fizetni, mint valaki WordPress-hez kapcsolódó munka felvétele.

Biztonság

Senki sem akar egy nem biztonságos rendszert. Csakúgy, mintha nem rendezné, hogy házunkkal rendelkezik az ajtók bezárása nélkül, ne használjon olyan biztonságos webes építési platformot. Szerencsére, függetlenül attól, hogy a WordPress vagy a Drupal mellett dönt, megerősített rendszerekre lesz szert, amelyek a legtöbb esetben távol tartják a betolakodókat.

WordPress biztonság

WordPress

Nehéz egy platformon biztonságot tartani, ha több száz millió aktív felhasználó és weboldal épül fel ehhez. A WordPress-webhelyek általában a hackerek és a rosszindulatú szkriptek első célpontjai között vannak, és vannak rossz fiúk, akik napi rendszerességgel biztonsági lyukakat keresnek a WordPress-ben. Éppen ezért a jó fiúk (WordPress fejlesztők) folyamatosan dolgoznak a problémák kijavításában. Mindent megtesznek a rendszer biztonságának megőrzése érdekében, és nagyszerű munkát végeznek.

A szorgalmas fejlesztők elősegítése érdekében telepíthet harmadik féltől származó bővítményeket, amelyek még biztonságosabbá teszik a webhelyet. Számos olyan plugin létezik, amelyek segítenek megerősíteni a blogod, de minden alkalommal vigyáznod kell rájuk. Sok esetben fizetnie kell egy prémium pluginért, ha valóban a legjobb biztonságot akarja a webhelye számára. A kezdőknek, vigyázzon, ne használd a blogod egyik legrosszabb jelszavát.

Drupal

Nem olvashat arról, hogy a Drupal-webhelyek feltörtek-e? Nos, bár sokkal kevesebb webhely van a Drupal segítségével épített, mint például a WordPress vagy a Joomla által működtetett webhelyek, az igazság az, hogy a Drupal a biztonságot hangsúlyozza. Az összes biztonsági kérdést rendszeresen közzéteszik a hivatalos webhelyen, és a fejlesztők állandóan keményen dolgoznak a rendszer javításán.

Többnyelvű oldalak

A többnyelvű oldalak iránti kereslet folyamatosan növekszik. Az emberek felismerték a különböző nyelveken működő webhelyek mögött rejlő lehetőségeket, így sok felhasználó számára ez a szolgáltatás kötelező. Hogyan segíthet a WordPress és a Drupal abban?

WordPress

A telepítés során a WordPress felkéri Önt, hogy válasszon nyelvet az adminisztrátori területhez. A nyelvet bármikor könnyedén válthatja.

De ha a tartalom nem nyelven áll, akkor harmadik féltől származó megoldásokat kell keresnie.

Szerencsére többen vannak olyan bővítmények, amelyek segítségével az egész weboldalt több száz nyelvre lefordíthatja. De ha valóban komolyan veszi a többnyelvű webhelyeket, akkor be kell érnie a pénztárcáját, és fizetnie kell a prémium pluginekért vagy szolgáltatásokért, amelyek segítenek a tökéletes többnyelvű webhely felépítésében..

Drupal

Hasonlóképpen, a Drupal lehetővé teszi a nem angol nyelvű webhelyek probléma nélküli kezelését. Csak el kell aktiválnia a nyelvekért felelős modulokat, és le tudja fordítani a weboldalt bármilyen kívánt nyelvre..

Összehasonlító táblázat

WordPress

Drupal

Telepítés: 5 perc telepítés 10 perc; vannak speciális telepítőcsomagok
Megjelenés és kiterjesztések: Több tízezer kiterjesztés Jó számú kiterjesztés, nehezebb telepíteni
Blogolás:  Tökéletes blogplatform Blogging modul; nem olyan jó, mint a WP
Támogatás: Közösségi közösség, fizet a támogatásért Közösség, piactér
Biztonság:  Gyakran frissített biztonsági bővítmények Gyakran frissített biztonsági bővítmények
Többnyelvű lehetőségek:  Használjon harmadik fél szolgáltatásait  Aktiválja a nyelvi modulokat

Záró szavak

Ha olyan blogplatformot keres, amely lehetővé teszi webhelyének nagy műszaki ismeretek nélküli kezelését, telepítenie kell a WordPress programot. A népszerű platform segít kisebb webhelyek felépítésében, testreszabásában, valamint ezer csodálatos téma és bővítmény segítségével. Sokkal könnyebb lesz segítséget találni és szakembereket felvenni, ha úgy dönt, hogy olyan funkciókat keres, amelyeket önmagában nem tud létrehozni.

Másrészt, a Drupal tökéletes választás összetettebb webhelyekhez és más webes projektekhez, amelyekben a WordPress egyszerűen nem képes ilyen jól kezelni. De ahhoz, hogy mindezt a hatalmat ki tudja használni, akkor ismernie kell a HTML-t, a CSS-t és a PHP-t, csak a webhely megfelelő kezelése érdekében. Ha érdekli a Drupallal összetett webhelyek felépítése, akkor jobb, ha profi programozó vagy.

A Drupalnak és a WordPressnek is vannak erősségei és gyengeségei, de a céloktól függően a választásnak nagyon egyszerűnek kell lennie. Melyikre mentél??

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Liked Liked