Drupal mod WordPress sammenligning 2020

Drupal mod WordPress sammenligning 2017


Det er måske ikke så svært at vælge en enkel blogplatform. Hvis du ikke er interesseret i at bygge komplekse webprojekter, er der gode værktøjer, der giver dig mulighed for at blogge uden at skulle bekymre dig om tekniske forhold. I dette tilfælde foreslår vi, at du kigger på forskelle mellem WordPress og WordPress.com og også ser om du skal gå til WordPress eller Blogger.

Indholdsfortegnelse

 • Hvad er Drupal?
 • Installation
 • Enkelhed
 • Temaer og plugins
 • Blogging
 • Support
 • Sikkerhed
 • Flersprogede steder
 • Sammenligningstabel
 • Afsluttende ord

Hvad er Drupal?

Drupal er et gratis open source CMS, der giver alle mulighed for at bygge websteder og andre komplekse webprojekter. Med CMS kan du oprette blogs, personlige eller forretningssteder, fora, online butikker, intranet og endda sociale netværkswebsteder. Selvom det kan bruges både af begyndere og professionelle, er Drupal mere velegnet til erfarne brugere, der ved en ting eller to om webteknologier og kodning. Som du kan forestille dig, kan opbygning af et socialt netværkswebsted fra bunden ikke kategoriseres som let.

Drupal understøtter indholdsstyring, samarbejdsforfatter, podcasts, billedgallerier, p2p-netværk og meget mere. Det giver let udvidelser i form af moduler, men selvom alt lyder meget ligner WordPress, er der stadig afgørende forskelle, der hjælper dig med at vælge det ene over det andet.

Selvom følgende video viser ældre versioner af WordPress og Drupal, ændrede de grundlæggende funktioner ikke så meget. På grund af dette gælder sammenligningen også for de nye versioner af de to CMS.

Installation

Før du kan begynde at oprette et websted med WordPress eller Drupal, skal du installere det valgte CMS. Selvom begge har hurtig installation, er der nogle forskelle, som du bør vide om.

WordPress

WordPress.org er berømt for sin fem minutters installationsproces. Da de fleste webhostingfirmaer allerede tilbyder installationsskripts, skal brugerne bare åbne dem og følge instruktionerne på skærmen. Afhængigt af et script kan brugerne helt undgå at opsætte databaser og andre ting, der kan være forvirrende for begyndere.

Hvis du beslutter at installere WordPress manuelt, tager det et par ekstra trin, men processen vil stadig være hurtig at afslutte.

Drupal

Ligesom WordPress er installationen stort set ligetil. Brugere skal bare downloade den nyeste version fra det officielle websted og følge installationsguiden. Det tager et par minutter mere at installere Drupal, men du skulle ikke have problemer under processen.

Den interessante del om installationen er, at Drupal tilbyder specielle installationspakker. Så hvis du allerede ved, hvilken type websted du går til, kan du automatisk installere bestemte moduler med Drupal.

Enkelhed

Vil du have et enkelt eller komplekst indholdsstyringssystem? Det afhænger sandsynligvis af, hvad du vil opnå med dit websted, men det er bare naturligt, at alle ønsker et simpelt system, der stadig kan få dig, hvad du ønsker. Hvordan WordPress og Drupal leg på dette felt?

WordPress

WordPress er begyndervenlig og let at forstå. Selv hvis du er en komplet nybegynder, kan du stadig oprette en blog på egen hånd og offentliggøre indlæg uden problemer. Bare ved at undersøge brugergrænseflader, gennemgå menuer og indstillinger, vil du være i stand til at ændre udseendet og følelsen af ​​dit nye websted.

Når du beslutter dig for at gøre mere med din blog, bliver du nødt til at lære nye ting om WordPress. Men med så mange online-ressourcer tager det ikke meget, før du begynder at bruge platformen som en professionel.

Drupal

Drupal admin

Drupal er ikke egnet til begyndere. CMS er kompliceret, da det i det mindste kræver nogle basale færdigheder inden for HTML, CSS og PHP bare for at administrere webstedet. Hvis du beslutter at udvikle mere sofistikerede websteder, skal du bedre forberede dine programmeringsvejledninger, da du ikke får alt med en visuel editor (som nogle andre platforme tilbyder).

Temaer og plugins

Hvis du ikke er en professionel webdesigner, har du brug for et tema til webstedet. Hvis du ikke er en programmør, vil du have plugins og moduler, der tilføjer funktioner til webstedet. Både WordPress og Drupal giver dig mulighed for at installere skabeloner og udvidelser, men de gør det anderledes.

WordPress

Det populære CMS tilbyder tusinder af WordPress-temaer og plugins, der hjælper brugere med at udvide deres almindelige websted. Uden teknisk viden får alle tilføje og ændre funktioner i deres personlige blogs. Da der er så mange tilgængelige udvidelser, er det muligt at finde praktisk talt alt, hvad du har brug for til dit websted.

Der er endda tusinder mere premium-varer, som normalt kodes bedre og leveres med professionel support. Så med WordPress kan du virkelig ikke sige, at du mangler noget.

Drupal

Selvom det ikke er så langt som populært som WordPress, overrasker det, at Drupal har et så stort antal tilgængelige udvidelser. I modsætning til WordPress bliver du nødt til at forlade systemet og manuelt søge efter modulet, før du kan installere dem. Selvom det ikke er et problem for nogen, der har det godt med computere, bliver begyndere måske bange væk af hele processen.

Drupal tema

I gennemsnit er Drupals moduler ikke så gode som WordPress-modparterne, og du bliver normalt nødt til at betale for de rigtige. Det samme gælder for temaerne. For bedre temaer bliver du nødt til at ansætte professionelle designere.

Blogging

Hvis du vil starte en blog, vil det være vigtigt, at det valgte CMS understøtter blogging. Naturligvis giver alle systemerne nu mulighed for at tilføje en personlig blog, men hvor gode WordPress og Drupal er til blogging?

WordPress

Som du måske allerede har hørt, er WordPress den ultimative blogplatform. Og hvis du spørger os, er det sandt.

Der er intet, du ikke kan gøre ved din blog med WordPress, og den store del er, at du ikke behøver at forberede noget eller rod med koden.

Efter installation af WordPress kan du få dit første indlæg offentliggjort i løbet af få minutter. Mens Visual Editor giver dig mulighed for at nyde skrivning og mediehåndtering, hjælper Teksteditoren dig med at inkludere HTML- og CSS-koden om nødvendigt. Hele indholdsstyringsområdet er brugervenligt, og du har ingen problemer med at betjene bloggen, selvom du er en newbie.

Drupal

På den anden side er Drupal ikke specielt lavet til blogging. Derfor er du nødt til at aktivere modulet, før du endda kan begynde at skrive det første indlæg. Selvom du bruger teksteditoren til at skrive indholdet og indsætte mediefiler, føles det bare ikke så godt som WordPress-modstykket.

Drupal blogging-modul

Fra første gang du åbner blogging-modulet, vil det være tydeligt, at blogging kun er en del af systemet, og ikke noget, det er blevet bygget til.

Support

Da du leder efter noget mere end bare en blogplatform, er det vigtigt, at du har god støtte til det. Det er klart, at kompleksiteten af ​​dit websted kan få dig i problemer. Så hvad slags hjælp kan du forvente med WordPress og Drupal?

WordPress

WordPress har en massivt online community det er altid klar til at hjælpe. Når du begynder at opbygge et websted, foreslår vi, at du slutter dig til officielle fora og supportgrupper. Der er også utallige online ressourcer, tutorials, video guider og podcasts der lærer dig alt om WordPress.

Drupal

Ligesom WordPress og Joomla, har Drupal en aktivt online community. Så du kan forvente omfattende dokumentation, supportfora, brugergrupper, chatrum og andre ressourcer. Alle af dem hjælper dig med at løse problemer gratis.

Drupal er kendt for sin Marketplace, der forsøger at forbinde brugere til udviklere. Dette er en fantastisk måde at finde professionel hjælp på. Desværre vil ansættelse af fagfolk sandsynligvis koste dig mere end at ansætte nogen til et WordPress-relateret job.

Sikkerhed

Ingen ønsker et ikke-sikkert system. Ligesom du ikke ville nøjes med at have et hus uden låsen på dørene, bør du ikke bruge en webbygningsplatform, der ikke er sikker nok. Heldigvis, uanset om du beslutter dig for at gå til WordPress eller Drupal, vil du ende med at have befæstede systemer, der vil holde indtrængende væk i de fleste tilfælde.

WordPress sikkerhed

WordPress

Det er svært at holde en platform sikker, når der er hundredvis af millioner aktive brugere og websteder bygget med den. WordPress-websteder er normalt blandt de første mål for hackere og ondsindede scripts, og der er slemme fyre, der søger efter sikkerhedshuller i WordPress dagligt. Bare på grund af det arbejder de gode fyre (WordPress-udviklere) non-stop for at løse problemer. De gør alt for at holde systemet sikkert, og de gør et godt stykke arbejde.

For at hjælpe de hårdtarbejdende udviklere kan du installere tredjeparts plugins, der vil gøre dit websted endnu mere sikkert. Der er hundredvis af plugins, der hjælper dig med at styrke din blog, men du bliver nødt til at passe på dem hele tiden. I mange tilfælde bliver du nødt til at betale for et premium-plugin, hvis du virkelig ønsker den bedste sikkerhed for dit websted. For det første skal du være forsigtig med ikke at bruge et af de værste adgangskoder til din blog.

Drupal

Du kan ikke læse om, at Drupal-websteder bliver hacket, ikke? Selvom der for eksempel er langt færre websteder bygget med Drupal end dem, der er drevet af WordPress eller Joomla for eksempel, er sandheden, at Drupal understreger sikkerhed. Alle sikkerhedsspørgsmål offentliggøres regelmæssigt på det officielle websted, og udviklerne arbejder hårdt på at lappe systemet op på alle tidspunkter.

Flersprogede steder

Efterspørgslen efter flersprogede steder fortsætter med at vokse. Folk har indset kraften bag websteder, der kører på flere forskellige sprog, så for mange brugere er funktionen et must-have. Hvordan kan WordPress og Drupal hjælpe dig med det?

WordPress

Under installationen vil WordPress bede dig om at vælge et sprog til admin-området. Du kan også nemt skifte sprog, når du vil.

Men når det kommer til at have indholdet på mere end sprog, bliver du nødt til at lede efter tredjepartsløsninger.

Heldigvis er der mere end et par plugins, der lader dig oversætte hele websitet til hundreder af sprog. Men hvis du virkelig ser alvorligt med dine flersprogede websteder, bliver du nødt til at nå i tegnebogen og betale for premium plugins eller tjenester, der hjælper dig med at opbygge det perfekte flersprogede websted.

Drupal

Tilsvarende giver Drupal dig mulighed for at håndtere websteder, der ikke er engelsk, uden problemer. Du bliver bare nødt til at aktivere de moduler, der er ansvarlige for sprog, og du vil kunne oversætte webstedet til ethvert sprog, du ønsker.

Sammenligningstabel

WordPress

Drupal

Installation:5min installation10min; der er specielle installationspakker
Udseende og udvidelser:Titusinder af udvidelserGodt antal udvidelser, sværere at installere
Blogging: Perfekt blogplatformBlogging-modul; ikke så god som WP
Support:Fællesskab, betaler for støtteFællesskab, markedsplads
Sikkerhed: Ofte opdaterede sikkerhedspluginsOfte opdaterede sikkerhedsplugins
Flersprogede indstillinger: Skal bruge tredjeparts tjenester Aktivér sprogmoduler

Afsluttende ord

Hvis du leder efter en blogplatform, der giver dig mulighed for at administrere dit websted uden meget teknisk viden, skal du installere WordPress. Den populære platform vil hjælpe dig med at opbygge mindre websteder, tilpasse dem på egen hånd og udvide med tusinder af fantastiske temaer og plugins. Det vil være meget lettere at finde hjælp og ansætte fagfolk, hvis du beslutter dig for at gå efter funktioner, du ikke kan oprette på egen hånd.

På den anden side er Drupal det perfekte valg til mere komplekse websteder og andre webprojekter, som WordPress simpelthen ikke kan håndtere så godt. Men for at udnytte al den magt, bliver du nødt til at kende HTML, CSS og PHP bare for at administrere webstedet godt. Hvis du er interesseret i at bygge komplekse websteder med Drupal, skal du være en professionel programmør.

Både Drupal og WordPress har deres styrker og svagheder, men afhængigt af dine mål skal valget være meget let. Hvilken du gik for?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map