Drupal jämfört med WordPress jämförelse 2020

Drupal jämfört med WordPress jämförelse 2017


Att välja en enkel bloggplattform är kanske inte så svårt. Om du inte är intresserad av att bygga komplexa webbprojekt finns det fantastiska verktyg som låter dig blogga utan att behöva oroa dig för tekniska detaljer. I så fall föreslår vi att du tittar på skillnaderna mellan WordPress och WordPress.com och också ser om du bör gå till WordPress eller Blogger.

Innehållsförteckning

 • Vad är Drupal?
 • Installation
 • Enkelhet
 • Teman och plugins
 • blogga
 • Stöd
 • säkerhet
 • Flerspråkiga webbplatser
 • Jämförelsetabell
 • Sista ord

Vad är Drupal?

Drupal är ett gratis open source CMS som gör att alla kan bygga webbplatser och andra komplexa webbprojekt. Med CMS kan du skapa bloggar, personliga eller affärssidor, forum, onlinebutiker, intranät och till och med sociala nätverkssajter. Även om det kan användas både av nybörjare och professionella, är Drupal mer lämpad för erfarna användare som vet en sak eller två om webbteknologi och kodning. Som ni kan föreställa er att bygga en webbplats för socialt nätverk från början inte kan kategoriseras som enkelt.

Drupal stöder innehållshantering, samarbetsförfattare, podcast, bildgallerier, p2p-nätverk och mycket mer. Det tillåter enkla tillägg i form av moduler, men även om allt låter väldigt likt WordPress, finns det fortfarande avgörande skillnader som hjälper dig att välja en över den andra.

Även om följande video visar äldre versioner av WordPress och Drupal, har de grundläggande funktionerna inte förändrats så mycket. Därför gäller jämförelsen även för de nya versionerna av de två CMS.

Installation

Innan du kan börja skapa en webbplats med WordPress eller Drupal måste du installera CMS efter ditt val. Även om båda har snabb installation är det några skillnader som du bör veta om.

WordPress

WordPress.org är känd för sin fem minuters installationsprocess. Eftersom de flesta webbhotellföretag redan erbjuder installationsskript måste användare bara öppna dem och följa instruktionerna på skärmen. Beroende på ett skript kan användare helt undvika att ställa in databaser och andra saker som kan vara förvirrande för nybörjare.

Om du bestämmer dig för att installera WordPress manuellt kommer det att ta några extra steg, men processen kommer fortfarande att vara snabb att slutföra.

Drupal

Precis som WordPress är installationen ganska mycket enkel. Användare måste bara ladda ner den senaste versionen från den officiella sajten och följa installationsguiden. Det tar några minuter mer att installera Drupal, men du bör inte ha problem under processen.

Den intressanta delen med installationen är att Drupal erbjuder speciella installationspaket. Så, om du redan vet vilken typ av webbplats du ska till, kan du automatiskt installera vissa moduler med Drupal.

Enkelhet

Vill du ha ett enkelt eller komplext innehållshanteringssystem? Det beror antagligen på vad du vill uppnå med din webbplats, men det är bara naturligt att alla vill ha ett enkelt system som fortfarande kan få dig vad du vill. Hur gör WordPress och Drupal spela på detta fält?

WordPress

WordPress är nybörjarvänligt och lätt att förstå. Även om du är en helt nybörjare kan du fortfarande skapa en blogg på egen hand och publicera inlägg utan problem. Bara genom att undersöka användargränssnitt, gå igenom menyer och alternativ kommer du att kunna ändra utseendet på din nya webbplats.

När du väl bestämmer dig för att göra mer med din blogg måste du lära dig nya saker om WordPress. Men med så många online-resurser tar det inte så mycket förrän du börjar använda plattformen som en proffs.

Drupal

Drupal admin

Drupal är inte lämplig för nybörjare. CMS är komplicerat, det kräver åtminstone några grundläggande färdigheter i HTML, CSS och PHP bara för att hantera webbplatsen. Om du bestämmer dig för att utveckla mer sofistikerade webbplatser kan du bättre förbereda dina programmeringsguider eftersom du inte får allt med en visuell redigerare (som vissa andra plattformar erbjuder).

Teman och plugins

Om du inte är en professionell webbdesigner behöver du ett tema för webbplatsen. Om du inte är programmerare vill du ha plugins och moduler som lägger till funktioner på webbplatsen. Både WordPress och Drupal låter dig installera mallar och tillägg, men de gör det annorlunda.

WordPress

Det populära CMS erbjuder tusentals WordPress-teman och plugins som hjälper användare att utöka sin vanliga webbplats. Utan teknisk kunskap får alla lägga till och ändra funktioner i sina personliga bloggar. Eftersom det finns så många tillgängliga tillägg är det möjligt att hitta praktiskt taget allt du behöver för din webbplats.

Det finns till och med tusentals fler premiumprodukter som vanligtvis kodas bättre och kommer med professionellt stöd. Så med WordPress kan du verkligen inte säga att du saknar något.

Drupal

Även om det inte är så lika populärt som WordPress, förvånar det att Drupal har ett så stort antal tillgängliga tillägg. Till skillnad från WordPress måste du lämna systemet och manuellt söka efter modulen innan du kan installera dem. Även om det inte är ett problem för någon som har det bra med datorer, kan nybörjare bli rädda bort genom hela processen.

Drupal tema

I genomsnitt är Drupals moduler inte lika bra som WordPress-motsvarigheterna, och du måste vanligtvis betala för de rätta. Detsamma gäller för teman. För bättre teman måste du anställa professionella designers.

blogga

Om du vill starta en blogg kommer det att vara viktigt att CMS efter ditt val stöder bloggning. Naturligtvis tillåter alla system nu att du lägger till en personlig blogg, men hur bra WordPress och Drupal är för att blogga?

WordPress

Som du kanske redan har hört är WordPress den ultimata bloggplattformen. Och om du frågar oss är det sant.

Det finns ingenting du kan göra med din blogg med WordPress, och den stora delen är att du inte behöver förbereda något eller röra med koden.

Efter att ha installerat WordPress kan du få ditt första inlägg publicerat inom några minuter. Medan Visual Editor låter dig njuta av att skriva och medihantera, hjälper Text Editor att inkludera HTML- och CSS-koden vid behov. Hela innehållshanteringsområdet är användarvänligt och du har inga problem med att driva bloggen även om du är en nybörjare.

Drupal

Å andra sidan är Drupal inte specifikt avsedd för bloggning. Det är därför du måste aktivera modulen innan du ens kan börja skriva det första inlägget. Även om du använder textredigeraren för att skriva innehållet och infoga mediefiler, känns det bara inte så bra som WordPress-motsvarigheten.

Drupal bloggmodul

Från första gången du öppnar bloggmodulen kommer det att vara uppenbart att bloggning bara är en del av systemet och inte något det har byggts för.

Stöd

Eftersom du letar efter något mer än bara en bloggplattform är det viktigt att du har bra stöd för det. Uppenbarligen kan komplexiteten på din webbplats få dig i problem. Så vilken typ av hjälp kan du förvänta dig med WordPress och Drupal?

WordPress

WordPress har en massiva online-community det är alltid redo att hjälpa. När du börjar bygga en webbplats föreslår vi att du går med i officiella forum och supportgrupper. Det finns också otaliga resurser online, handledning, videoguider och podcast som lär dig allt om WordPress.

Drupal

Precis som WordPress och Joomla har Drupal en aktiv online-community. Så du kan förvänta dig omfattande dokumentation, supportforum, användargrupper, chattrum och andra resurser. Alla hjälper dig att lösa problem gratis.

Drupal är välkänt för sin Marketplace som försöker ansluta användare till utvecklare. Detta är ett bra sätt att hitta professionell hjälp. Tyvärr kommer att anställa professionella förmodligen kosta dig mer än att anställa någon för ett WordPress-relaterat jobb.

säkerhet

Ingen vill ha ett icke-säkert system. Precis som om du inte skulle nöja dig med att ha ett hus utan låset på dörrarna, bör du inte använda en webbbyggnadsplattform som inte är tillräckligt säker. Lyckligtvis, oavsett om du bestämmer dig för WordPress eller Drupal, kommer du att ha befäst system som kommer att hålla inkräktare borta i de flesta fall.

WordPress-säkerhet

WordPress

Det är svårt att hålla en plattform säker när det finns hundratals miljoner aktiva användare och webbplatser byggda med den. WordPress-webbplatser är vanligtvis bland de första målen för hackare och skadliga skript, och det finns skurkar som söker säkerhetshål i WordPress dagligen. Bara på grund av det fungerar de goda killarna (WordPress-utvecklare) oavbrutet för att fixa problem. De gör allt för att hålla systemet säkert, och de gör ett bra jobb.

För att hjälpa de hårt arbetande utvecklarna kan du installera tredjeparts plugins som gör din webbplats ännu säkrare. Det finns hundratals plugins som hjälper dig att stärka din blogg, men du måste ta hand om dem hela tiden. I många fall måste du betala för ett premium-plugin om du verkligen vill ha den bästa säkerheten för din webbplats. Till att börja med ska du vara försiktig så att du inte använder ett av de värsta lösenorden för din blogg.

Drupal

Du kan inte läsa om att Drupal-webbplatser blir hackade, eller hur? Tja, även om det finns mycket färre webbplatser byggda med Drupal än de som drivs av WordPress eller Joomla till exempel, är sanningen att Drupal betonar säkerhet. Alla säkerhetsproblem publiceras regelbundet på den officiella sajten, och utvecklarna arbetar hårt med att lappa upp systemet hela tiden.

Flerspråkiga webbplatser

Efterfrågan på flerspråkiga webbplatser fortsätter att växa. Människor har insett kraften bakom webbplatser som körs på flera olika språk, så för många användare är funktionen ett måste. Hur kan WordPress och Drupal hjälpa dig med det?

WordPress

Under installationen kommer WordPress att be dig att välja ett språk för adminområdet. Du kan också enkelt byta språk när du vill.

Men när det gäller att ha innehållet på mer än språk måste du leta efter lösningar från tredje part.

Lyckligtvis finns det mer än några plugins som låter dig översätta hela webbplatsen till hundratals språk. Men om du verkligen ser allvar med dina flerspråkiga webbplatser måste du räcka ut i plånboken och betala för premium-plugins eller tjänster som hjälper dig att bygga den perfekta flerspråkiga webbplatsen.

Drupal

På samma sätt tillåter Drupal att hantera webbplatser som inte är engelska utan problem. Du måste bara aktivera de moduler som ansvarar för språk, och du kommer att kunna översätta webbplatsen till vilket språk du vill.

Jämförelsetabell

WordPress

Drupal

Installation:5min installation10 minuter; det finns speciella installationspaket
Utseende och tillägg:Tiotusentals tilläggBra antal tillägg, svårare att installera
blogga: Perfekt bloggplattformBloggmodul; inte lika bra som WP
Stöd:Gemenskapen, betala för stödGemenskap, marknadsplats
Säkerhet: Ofta uppdaterade säkerhetspluginsOfta uppdaterade säkerhetsplugins
Flerspråkiga alternativ: Bör använda tredje parts tjänster Aktivera språkmoduler

Sista ord

Om du letar efter en bloggplattform som gör att du kan hantera din webbplats utan mycket teknisk kunskap, bör du installera WordPress. Den populära plattformen hjälper dig att bygga mindre webbplatser, anpassa dem på egen hand och utöka med tusentals fantastiska teman och plugins. Det kommer att bli mycket lättare att hitta hjälp och anställa proffs om du bestämmer dig för funktioner du inte kan skapa på egen hand.

Å andra sidan är Drupal det perfekta valet för mer komplexa webbplatser och andra webbprojekt som WordPress helt enkelt inte klarar så bra. Men för att utnyttja all den kraften måste du känna till HTML, CSS och PHP bara för att hantera webbplatsen väl. Om du är intresserad av att bygga komplexa webbplatser med Drupal, bör du vara en professionell programmerare.

Både Drupal och WordPress har sina styrkor och svagheter, men beroende på dina mål borde valet vara mycket enkelt. Vilken gick du för?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked