Den ultimata cPanel-guiden för WordPress-nybörjare

cpanel-guide-wordpress-1.png


Varje blogg eller en webbplats, inklusive en WordPress, behöver en webbhotell. När du bestämmer dig för vem du ska lita på kommer du att starta en blogg och installera WordPress. Som du antagligen redan vet tar det både tid och lite skicklighet att hantera en webbplats. WordPress kan hjälpa dig mycket med din blogg, men när det gäller din server behöver du en annan typ av hjälp. Och det är där cPanel kommer in för att hjälpa dig.

cPanel är en Linux-baserad kontrollpanel designad specifikt för webbhotellhantering. Den här kraftfulla panelen består av många verktyg som hjälper dig att hantera din webbplats från många olika aspekter. Det har ett användarvänligt grafiskt gränssnitt som är ganska intuitivt och även första gången användare inte har problem med att utföra specifika uppgifter via cPanel. Du kan lära sig mer om cPanel på Wikipedia-sidor.

Eftersom denna kontrollpanel har blivit så populär att praktiskt taget alla värdföretag använder den, kommer du förr eller senare att behöva lära dig hur man gör några grundläggande saker med det. Istället för att gå igenom varje detalj om denna enorma panel kommer vi att fokusera på WordPress-nybörjare.

Innehållsförteckning

 1. Introduktion
 2. filer
  1. Ladda upp teman / plugins via File Manager
  2. Skapa ett nytt FTP-konto
  3. Skapa en snabb säkerhetskopia
  4. Återställ en säkerhetskopia
  5. Skapa miniatyrbilder från bilder
  6. Skala bilder
  7. Konvertera bilder till ett annat format
 3. databaser
  1. Skapa din första databas
  2. Skapa ytterligare databaser
  3. Skapa en tabell i en databas
  4. Exportera
  5. Importera
  6. Tillåt fjärråtkomst
 4. domäner
  1. Skapa Addon-domän
  2. Skapa underdomän
  3. Skapa alias
  4. Omdirigera en domän
 5. E-post
  1. Skapa ett nytt e-postkonto
  2. Öppna Webmail-appen
  3. Lägg till din nya e-post till en stationär app
 6. Metrik
 7. säkerhet
  1. Blockera IP
  2. Aktivera Hotlink-skydd
  3. Aktivera Leech-skydd
  4. Aktivera ModSecurity
 8. programvara
  1. Hur man installerar WordPress
 9. Inställningar
  1. Ändra cPanel-lösenord
  2. Ändra språket
  3. Ändra kontaktinformation
  4. Lägg till en ny användare

Introduktion

För att logga in på ditt konto måste du ange användarnamn och lösenord. Detta kommer att skilja sig från dina WordPress-referenser; kontoinformation skickas vanligtvis till dig direkt efter att du betalat för din webbhotell. Och när du har loggat in kan det roliga börja.

För att logga in på cPanel, besök https://www.yourdomain.com:2083 eller https: // server IP-adress: 2083

Det första du kommer att märka är hemsidan som är ett hem för alla tillgängliga verktyg. På vänster sida kommer du att märka Stats widget där du kan hitta alla grundläggande detaljer om din server. Här kommer du att kunna se din domän och platsen för hemkatalogen, information om den senaste inloggningen, information om din diskanvändning, e-postkonto och flera andra statistik som alltid är bra att veta.

På höger sida hittar du alla verktyg grupperade i flera kategorier. Dessa kategorier kan dras och släppas för att ordna om dem, och du kan hitta några riktigt användbara saker för din WordPress-webbplats. Så låt oss dela upp cPanel i dessa kategorier.

filer

cPanel-filer

Alla verktyg du behöver när du arbetar med filer hittas i denna grupp. Till att börja med kommer du här kunna styra FTP-konton som du kan behöva för manuell WordPress-installation. Du kan enkelt lägga till nya konton, ändra lösenord, styra kvoter och göra praktiskt taget allt FTP-klokt. När du arbetar med ett större projekt måste du ibland övervaka FTP-anslutningar och se vem som är ansluten till vilket FTP-konto. Om du följer FirstSiteGuide vet du att vi alltid betonar hur viktigt det är att ha en säker webbplats. Du vill skanna din webbplats regelbundet och göra allt du kan för att skydda din WP-webbplats genom teman och plugins, men ibland måste du analysera FTP-åtkomst till din webbplats.

Medan du kan dölja och skydda WordPress-kataloger genom att ändra .htaccess-fil eller installera plugins som WP Hide and Security Enhancer, du kan använda cPanel för att låsa vilken mapp du vill ha. Öppna helt enkelt mappen Directory Privacy, välj vilken mapp som helst och lägg till ett lösenord. Cool, är det inte?

I den här kategorin hittar du också ett enkelt backupverktyg som ibland kan vara en livräddare. Bara genom flera klick kan du ladda ner hela serverns innehåll. Detta innebär att du enkelt kan ladda ner hela WordPress-mappen och överföra den till ett annat värdföretag eller installera det lokalt för vidareutveckling. Om du bara vill säkerhetskopiera specifika filer och databaser kan du välja dem istället för att ladda ner hela webbplatsen. Naturligtvis kommer backupverktyget också att låta dig återställa en säkerhetskopia.

När det gäller bilder vet du förmodligen redan att WordPress kan packas med många galleriplugins och bildverktyg som hjälper dig att hantera små bilder eller hela fotosamlingen. Du kan också installera några av de bästa premiumtema som är dedikerade till fotografering, regenerera ytterligare bildstorlekar eller ändra hur WordPress komprimerar dina JPEG-bilder, men ibland räcker det bara att använda bilder cPanel-verktyg som hjälper dig att skapa miniatyrbilder från alla bilder i ett valt mapp, skala dem eller till och med konvertera dem till ett annat format.

Hur man laddar upp teman / plugins via File Manager

Om du inte har en FTP-åtkomst och du måste ladda upp teman och plugins-filer direkt till din server kan du göra det via cPanel:

 1. Navigera till filer kategori och öppna Filhanterare verktyg
 2. Öppna public_html -> wp-innehåll där du hittar mappen “teman” och “plugins”
 3. Öppna mappen
 4. Dra och släpp tema / plugin-filer

Hur man skapar ett nytt FTP-konto

 1. Navigera till filer kategori och öppna FTP-konton verktyg
 2. Välj ett användarnamn
 3. Välj ett lösenord
 4. Välj katalog på toppnivå för det kontot – till exempel om du väljer public_html / wp-content / teman det kontot kan bara komma åt temakatalogen
 5. Lägg en kvot på kontot om du behöver
 6. Klick Skapa FTP-konto knapp

Hur man skapar en snabb säkerhetskopia

 1. Navigera till filer kategori och öppna Backup Wizard verktyg
 2. Klick Säkerhetskopiering knappen på vänster sida
 3. Välj en Full säkerhetskopiering eller välj specifika mappar, databaser eller e-postsändare och filter
 4. Klick Generera säkerhetskopiering om du har valt en fullständig säkerhetskopia eller välj en knapp för andra säkerhetskopior
 5. Klicka på en länk för att ladda ner säkerhetskopian och spara den lokalt

Hur återställer du en säkerhetskopia

Om du redan har en säkerhetskopieringsfil på din dator kan du snabbt återställa dem med hjälp av verktyget Backup Wizard:

 1. Navigera till filer kategori och öppna Backup Wizard verktyg
 2. Klick Återställ knappen på vänster sida
 3. Välj återställningstyp (hemmakatalog, MySQL-databaser eller e-postsändare och filter)
 4. Välj en fil från din dator
 5. Klicka på Ladda upp knapp

Hur man skapar miniatyrbilder från bilder

 1. Navigera till filer kategori
 2. Välj Bilder verktyg
 3. Välja thumbnailer
 4. Välj katalogen med bilder du vill konvertera
 5. Ange den procentandel med vilken du vill krympa bilderna
 6. Välj Håll bildformat kryssruta
 7. Klick Miniatyrbilder knapp

Hur man skalar bilder

 1. Navigera till filer kategori
 2. Välj Bilder verktyg
 3. Välja Scaler
 4. Navigera till en mapp och välj en bild
 5. Ställ in måtten
 6. Välj Håll bildformat kryssruta
 7. Välj Spara en kopia av den gamla bilden
 8. Klick Skala bild knapp

Hur konverterar jag en bild till ett annat format

 1. Navigera till filer kategori
 2. Välj Bilder verktyg
 3. Välja Omvandlare
 4. Bläddra till en mapp och välj en bild
 5. Välj från menyn vilket format du vill konvertera en bild till
 6. Klick Konvertera

databaser

cPanel-databaser

Nästan allt i WordPress använder databaser. Du måste skapa en innan du kan installera WordPress (oroa dig inte; om du använder ett installationsprogram som det vi ska nämna nedan behöver du inte göra det manuellt), och en databas kommer att behålla fyllning med nya tabeller för varje tema och plugin du använder, för varje inlägg och sida du publicerar, för varje kommentar, användare etc. WordPress kommer att be dig att namnge din databas under installationsprocessen, och du måste välja ett databasprefix som kommer att användas för alla framtida tabeller i den specifika databasen. Även om det kan låta välvilligt kan databasnamn och prefix vara viktiga faktorer för din framtida webbplatssäkerhet, så se till att de är unika. Om du redan har ett WordPress installerat kan du ändra databasprefix.

cPanel låter dig hantera databaser. För att vara mer korrekt är ett av verktygen till cPanels förfogande phpMyAdmin. Detta är ett gratis (open source) verktyg som används för databashantering. Det gör att du kan skapa, redigera och ta bort databaser och deras tabeller och göra så mycket mer. Du kommer att kunna ändra saker direkt i WordPress genom databaser. Till exempel, om ett plugin använde din databas för att lagra inställningar i en tabell, kommer du att kunna ändra eller återställa allt genom phpMyAdmin. Om du vill återställa en WordPress-databas behöver du inte göra det med en manuell fråga – du kan använda ett gratis plugin istället.

Med databaskategori kan du också använda MySQL-databaser och MySQL-databasguiden, som också hjälper dig att hantera databaser. Om en annan tjänst eller applikation behöver arbeta med MySQL på distans, kan du konfigurera allt via cPanel.

Hur du skapar din första databas

 1. Navigera till databaser kategori
 2. Välj MySQL-databasguiden
 3. Fyll i namnet på din nya databas och klicka på Nästa steg
 4. Välj ett användarnamn som du vill använda och ställ in ett lösenord
 5. Klick Skapa användare knapp
 6. Välj behörigheter och klicka på Nästa steg

Hur man skapar ytterligare databaser

 1. Navigera till databaser kategori
 2. Öppna MySQL-databaser
 3. Fyll i databasens namn (upp till 64 tecken inklusive prefixet)
 4. Klick Skapa databas knapp

Hur man skapar en tabell i databasen

 1. Navigera till databaser kategori
 2. Öppna phpMyAdmin
 3. Välj en databas från vänster sida
 4. På botten hittar du Skapa bord flik
 5. Fyll i namnet på din tabell och välj antalet rader det kommer att ha
 6. Klicka på knapp
 7. Ange fältens namn och deras egenskaper

Säkerhetskopiera en databas

 1. Navigera till databaser kategori
 2. Öppna phpMyAdmin
 3. Välj den Exportera flik
 4. Välj en metod (snabba eller ange alternativ i den anpassade metoden)
 5. Välj ett format för databasen
 6. Klick -knappen som sparar databasen på din dator

Hur man importerar en databas

 1. Navigera till databaser kategori
 2. Öppna phpMyAdmin
 3. Välj den Importera flik
 4. Klick Välj FIL knapp
 5. Välj databasformat
 6. Klick knapp

Tillåt fjärråtkomst till dina databaser

 1. Navigera till databaser kategori
 2. Öppna Remote MySQL
 3. Lägg till åtkomstvärd (domännamn eller en IP-adress)
 4. Klick Lägg till värd knapp

domäner

cPanel-domäner

Om du har mer än en domän som du vill använda på din WordPress-webbplats kommer cPanel att ha flera mycket viktiga verktyg som du kan arbeta med. Genom att använda Addon-domäner kan du inkludera en ny domän som kommer att lagras som ett underdomän på din webbplats. Om du vill ha en ny webbplats utan att behöva köpa en ny domän kan du använda domäner. Ett enkelt verktyg i cPanel låter dig snabbt skapa ett nytt underdomän så att du till exempel kan skapa en WordPress-blogg på din företagswebbplats och helt enkelt flytta den till blog.yoursite.com som fungerar som en helt ny webbplats. Du kan göra samma sak för att vara värd för dina andra webbplatser, och du kan använda en för en utvecklings- eller en demosida för att nämna ett exempel.

Om du har överfört din webbplats från en domän till en annan och du vill behålla dem båda kommer du att vara intresserad av alias verktyg. Detta enkla verktyg låter dig ansluta två domäner så att du kommer åt samma webbplats från båda. Om du till exempel hade din blogg tillgänglig från www.yourblog.net och nu har du köpt www.yourblog.com en kan du hålla båda domänerna länka till din webbplats.

Om du vill omdirigera en domän till en annan, omdirigeringar verktyget är här för att hjälpa. Bestäm om du vill ha en tillfällig eller permanent omdirigering, lägg till domännamn och du är klar.

Hur man skapar ett Addon-domän

 1. Navigera till domäner kategori
 2. Välj Addon-domäner verktyg
 3. Ange domännamn (cPanel fyller automatiskt resten)
 4. Välj om du vill skapa ett FTP-konto för den nya addon-domänen och fyll i detaljerna
 5. Klick Lägg till domän knapp

Hur man skapar ett underdomän

 1. Navigera till domäner kategori
 2. Välj Addon-domäner verktyg
 3. Ange underdomännamn (till exempel: “blogg”)
 4. Klick Skapa knapp

Hur man skapar en ny aliasdomän

 1. Navigera till domäner kategori
 2. Öppna alias verktyg
 3. Fyll i domännamn
 4. Klick Lägg till domän knapp

Hur du omdirigerar en domän eller en webbsida

 1. Navigera till domäner kategori
 2. Öppna omdirigeringar verktyg
 3. Välj en omdirigeringstyp
  Permanent (301) – meddelar besökarens webbläsare att uppdatera sina poster
  Tillfälligt (302) – meddelar inte besökarens bokmärken
 4. Välj en domän som du vill omdirigera
 5. Fyll i webbadressen där du vill att den domänen ska omdirigeras
 6. Välj om du vill omdirigera besökare som kommer från “www” eller utan det
 7. Välj jokertecken om du vill omdirigera alla filer från en katalog till samma filnamn i den nya katalogen
 8. Klick Lägg till knapp

E-post

cPanel e-post
Om du inte har haft mycket erfarenhet av att hantera webbplatser och webbteknologi undrade du förmodligen hur vissa människor hade anpassade e-postadresser istället för populära som Gmail. När du har en egen domän kan du skapa sådana e-postadresser för dig själv. cPanel kommer att vara till stor hjälp här eftersom du kommer att skapa anpassade adresser i flera enkla klick genom panelen.

Låt oss säga att du vill skapa en ny e-postadress för din WordPress-blogg där människor kan kontakta dig och en ytterligare adress för varje författare som arbetar på din webbplats. Allt du behöver göra är att öppna verktyget från cPanel och lägga till nya konton. Du får välja format för e-postadresser och du måste ange lösenord. Bestäm om nya e-postkonton kommer att vara obegränsade eller lägg till högsta kvoter till vart och ett av kontona. Även om detta beror på dig beror det också på den webbhotellplan du har valt. Det bra med allt detta är att cPanel kommer att ansluta dig till en webbmail där du direkt kan öppna och leta efter nya e-postmeddelanden.

Som du kanske hade förväntat sig är detta bara början. Om du behöver mer arbete kring e-postkonton, låter cPanel dig göra mycket mer. Till exempel kan du enkelt konfigurera en speditionssystem så att e-postmeddelanden från ett specifikt konto automatiskt kan vidarebefordras till ett annat. Om du inte har åtkomst till din e-post under en tid, som när du är på semester, kan du ställa in Automatiska responder genom ett annat verktyg i cPanel.

Beroende på din hosting hittar du här Anti Spam verktyg som kommer att bekämpa skräppost redan innan det kommer till din inkorg. Om du behöver mer flexibilitet, MX-ingång låter dig omdirigera en domäns inkommande e-post till en specifik server som kan fungera som en säkerhetskopia.

Här skapar du e-postfilter, importerar kontakter, skapar e-postlistor, hanterar krypteringar och mycket mer.

Hur man skapar ett nytt e-postkonto

 1. Navigera till E-post kategori
 2. Öppna E-postkonton
 3. Fyll i kontonamn (e-postadress) och lösenord
 4. Välj kvot för kontot
 5. Klick Skapa konto knapp

Hur du kommer åt Webmail-appen

Du kan komma åt din webbmailapplikation från cPanel:

 1. Gå till E-post kategori
 2. Hitta E-postkonton verktyg och öppna det
 3. Rulla ner och hitta Gå till webmail länk
 4. Logga in med dina referenser

Eller så får du direkt åtkomst till Webmail-applikationen genom att öppna https://yourdomain.com:2096

Så lägger du till ditt nya e-postkonto till en stationär applikation

Om du vill ta emot och skicka e-postmeddelanden från din stationära applikation måste du konfigurera det ordentligt. Lyckligtvis behöver du bara veta en detalj om din e-post, och det är e-postserveradressen. I de flesta fall kommer din e-postserver att vara det mail.yourdomain.com, och du kommer att behöva ditt fulla användarnamn (användarnamn @ ditt domän.se) och lösenord. Det är bra att kontrollera Min server kräver autentiseringsalternativ. Om ditt e-postmeddelande inte ansluts framgångsrikt, är det möjligt att värdföretaget har ändrat något så det är bäst att be dem om information eller kolla e-postmeddelandet du fick efter att ha betalat för webbhotellet. Värdföretag är vanligtvis noggranna så att du kommer att ha alla viktiga detaljer i e-postmeddelandet.

Hur man vidarebefordrar e-post

 1. Navigera till E-post kategori
 2. Öppna skotare verktyg
 3. Klick Lägg till speditör
 4. Fyll i e-postadressen för att vidarebefordra och välja en domän
 5. Fyll i adressen där du vill ta emot vidarebefordrade e-postmeddelanden eller välj att kassera e-post och skicka ett felmeddelande till avsändaren
 6. Klick Lägg till speditör

Metrik

cPanel Metrics

När du börjar få första besök på din webbplats måste du börja analysera data. För det första kommer du att hålla ett öga på Bandbredd. Det här fantastiska verktyget visar bandbreddanvändning av din webbplats. Du får se diagram och nummer som representerar bandbreddanvändning som kommer att berätta datamängden som överförs via HTTP, IMAP, POP3, SMTP och FTP. Beroende på din värdplan kan du ha begränsade resurser så det kommer att vara viktigt att du känner till statistiken. Om du når tröskeln för en begränsad plan kan din webbplats sluta dyka upp för en ny besökare. När det händer betyder det förmodligen att det är dags för en värduppgradering.

Besökare funktionen visar dig upp till 1 000 senaste besök på din webbplats. awstats och Webalizer verktyg ger dig information om besökare med hjälp av visuella hjälpmedel, men om du inte behöver diagram och ett användargränssnitt, a Rå åtkomst verktyget kan exportera information om dina besökare i en enkel textfil. Dessa verktyg kan vara en bra start för nybörjare, men om du vill spåra din besökare i mer detaljer, vill du börja använda Google Analytics. Eftersom du kan ha Google Analytics visas direkt på din WordPress-instrumentpanel, du behöver inte logga in på cPanel bara för det.

Oavsett hur mycket du försöker kommer det alltid att finnas fel på din webbplats. Med fel , kommer du att kunna se de senaste 300 felen som kan inkludera trasiga länkar och saknade filer. Även om verktyget kan vara till stor hjälp kan du göra mycket med WordPress-plugin. Till exempel kan du kontrollera trasiga länkar automatiskt.

I slutändan kan du ställa in statistikprogram med Metrics Editor. Om du får göra det (beroende på dina serverprivilegier) kan du välja vilken statistik du vill visa i de andra statistikverktygen..

säkerhet

cPanel Security

Du vet redan att du måste göra allt du kan för att göra din nya blogg säker. Du vill inte att skadlig programvara och hackare ska få hand på din webbplats så att du måste ta hand om det. cPanel låter dig hantera din Säkra skalnycklar (SSH). SSH är ett kryptografiskt nätverksprotokoll för drift av nätverkstjänster på ett säkert nätverk. Du kan lära dig mer om det på Wikipedia-sidor.

Hur man blockerar IP-adresser

Förr eller senare kommer du att bli ett mål för spam- eller hackerattacker. De kommer att fortsätta lämna oönskade kommentarer på din WordPress-webbplats eller till och med försöka logga in på din instrumentpanel hela tiden. I så fall kanske du vill blockera den specifika IP-adressen. Det är verkligen lätt att blockera någon IP-adress från att komma åt din webbplats:

 1. Navigera till säkerhet kategori i cPanel
 2. Öppna IP-blockerare verktyg
 3. Lägg till IP-adress eller domän som du vill blockera

Du kan använda något av dessa format för att blockera IP:

 • Enkel IP-adress: 192.168.0.1
 • Område: 192.168.0.1-192.168.0.40
 • Implicit Range: 192.168.0.1-40
 • CIDR-format: 192.168.0.1/32
 • Implicerar 192. *. *. *

Betrakta hotlinking som innehåll och bandbredd stjäla. Om du inte skyddar din webbplats kan alla på internet stjäla från din och länka direkt till dina filer. Det betyder att alla kan stjäla dina filer och dessutom kommer de att använda din bandbredd! Till exempel kan någon stjäla en bild från din webbplats genom att länka direkt till den. Den här metoden visar din bild på deras webbplats genom att använda din bandbredd som du betalar för. Så hur man stoppar hotlinking via cPanel?

 1. Navigera till säkerhet kategori i cPanel och öppen Hotlink-skydd verktyg
 2. Klicka på Gör det möjligt knapp
 3. Lägg till webbadresser för att tillåta åtkomst
 4. Välj format du vill blockera direktåtkomst för (exempel: jpg, jpeg, gif, png, bmp)
 5. Klicka på Skicka in knapp

Hotlinking kan bromsa din webbplats och du kan faktiskt förlora pengar om du inte agerar på den.

Hur du aktiverar Leech Protection

Om du använder WordPress-konton för att tillåta registrerade användare att ha åtkomst till ett specifikt område på din webbplats, kommer du att vilja skydda din webbplats ytterligare. Om du på något sätt har begränsat åtkomsten (kanske du bara vill att ett visst antal användare ska registrera sig eller användare måste betala för kontot) kan användare dela sina konton så att andra kan komma åt den begränsade zonen på din webbplats. Du kan förhindra det genom att aktivera Leech Protection:

 1. Öppna Leech-skydd verktyg från säkerhet kategori
 2. Välj en mapp du vill skydda
 3. Ställ in skyddet genom att välja följande:
  • Antal inloggningar per användarnamn tillåtet under en 2-timmarsperiod
  • URL till omdirigera Leech-användare till
  • Välj en e-postadress där du vill ta emot varningar
  • Välj om du vill inaktivera komprometterade konton
 4. Klicka på Gör det möjligt knapp

Vad är ModSecurity och hur aktiveras det för dina domäner

ModSecurity är en gratis Apache-modul som används för att stoppa hackerattacker. Denna modul är faktiskt en uppsättning regler; den skannar förfrågningar som kommer till din webbplats och motsätter dem reglerna. Om en begäran är giltig fungerar webbplatsen normalt. Om begäran utgör ett hot mot din webbplats kommer ModSecurity att blockera den.

Vi föreslår att du aktiverar ModSecurity och så här gör du:

 1. Navigera till säkerhet kategori och öppna ModSecurity-verktyget
 2. Hitta din domän i listan över tillgängliga domäner
 3. Klicka på knapp

programvara

cPanel-programvara

Beroende på värdföretaget du använder för din WordPress-webbplats kommer olika applikationer att vänta på dig under kategorin Programvara. Bland många CMS-, forum- och e-handelsprogramvara du kan installera kommer de flesta moderna värdföretag att ha WordPress på listan.

Hur man installerar WordPress med Softaculous

 1. Navigera till programvara kategori
 2. Öppna Softaculous Apps Installer (eller hitta widgeten längst ner på din cPanel)
 3. Välja WordPress och klicka på Installera knapp
 4. Fyll i all nödvändig information (domän, katalog, admin användarnamn, e-post och lösenord)
 5. Klick Installera

Om den angivna informationen var korrekt installerar Softacoulus Apps Installer WordPress i den angivna katalogen och du kan se din nya installation på listan. Du är färdig! Du kan nu besöka din nya webbplats. För att komma till instrumentpanelen måste du logga in på din nya webbplats genom att navigera till www.yourdomain.com/wp-login. Här ska du ange admin-användarnamnet och lösenordet du använde under installationsprocessen och du kan äntligen börja arbeta på din WP-webbplats.

Inställningar

cPanel-inställningar

Inställningar är direkt anslutna till ditt cPanel-konto. Här kan du hantera dina och andra användares konton, ändra språket på din cPanel och ändra kontaktinformation.

Hur du ändrar ditt cPanel-lösenord

Att skapa ett bra, starkt lösenord för din cPanel är absolut nödvändigt. Som du kan se från den här artikeln är cPanel en plats där du kontrollerar din webbplats och din server i mycket detaljerade. Du kan bara tänka dig vad som skulle hända om ditt cPanel-konto komprometterades. Innan du fortsätter att arbeta med något mer, se till att du ändrar ditt lösenord:

 1. Gå till Inställningar kategori och välj Lösenord & säkerhet verktyg
 2. Skriv ditt gamla lösenord
 3. Skriv ditt nya lösenord och se till att det är starkt (du kan använda lösenordgenerator här istället för att skicka lösenordet till gymmet)
 4. Klicka på Ändra ditt lösenord nu! knapp

Om din server inte har ett SSL-certifikat undertecknat av en erkänd myndighet och du använder Windows Vista, 7 eller 8 via klar text / okrypterad anslutning, måste du aktivera Digest Autenticering.

Hur man ändrar språket på cPanel

I de flesta vanliga fall kommer din cPanel att ställas in på engelska. Om du vill använda det på något annat språk kan du snabbt ändra det genom inställningarna:

 1. Navigera till Inställningar kategori och välj Ändra språk verktyg
 2. Välj ett språk från listan
 3. Klick Förändra knapp

Hur man ändrar kontaktinformation

 1. Navigera till Inställningar kategori och välj Kontaktinformation verktyg
 2. Ange e-postadresser där du vill ta emot aviseringar
 3. Markera och avmarkera aviseringar du vill ta emot
 4. Klick Spara knapp

Hur man lägger till en ny användare

 1. Navigera till Inställningar kategori
 2. Öppna Användarhanterare verktyg
 3. Klick Lägg till användare knapp
 4. Fyll i alla detaljer om den nya användaren
 5. Klick Skapa knapp
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Liked Liked