De ultieme cPanel-gids voor WordPress-beginners

cpanel-guide-wordpress-1.png


Elke blog of website, inclusief een WordPress, heeft een hostingprovider nodig. Zodra u heeft besloten wie u gaat vertrouwen, start u een blog en installeert u WordPress. Zoals u waarschijnlijk al weet, kost het beheren van een site zowel tijd als enige vaardigheid. WordPress kan je veel helpen met je blog, maar als het op je server aankomt, heb je een ander soort hulp nodig. En dat is waar cPanel binnenkomt om u te helpen.

cPanel is een op Linux gebaseerd configuratiescherm dat speciaal is ontworpen voor webhostingbeheer. Dit krachtige paneel bestaat uit tal van tools waarmee u uw website vanuit veel verschillende aspecten kunt beheren. Het heeft een gebruiksvriendelijke grafische interface die vrij intuïtief is en zelfs beginnende gebruikers zullen geen problemen ondervinden bij het uitvoeren van specifieke taken via cPanel. Jij kan lees meer over cPanel op de Wikipedia-pagina’s.

Omdat dit configuratiescherm zo populair is geworden dat praktisch elk hostingbedrijf het gebruikt, zult u vroeg of laat moeten leren hoe u er iets basaals mee kunt doen. In plaats van elk detail over dit enorme paneel te bespreken, richten we ons op WordPress-beginners.

Inhoudsopgave

 1. Invoering
 2. Bestanden
  1. Upload thema’s / plug-ins via Bestandsbeheer
  2. Maak een nieuw FTP-account aan
  3. Maak een snelle back-up
  4. Herstel een back-up
  5. Maak miniaturen van afbeeldingen
  6. Schaal afbeeldingen
  7. Converteer afbeeldingen naar een ander formaat
 3. Databases
  1. Maak je eerste database
  2. Maak extra databases
  3. Maak een tabel in een database
  4. Exporteren
  5. Importeren
  6. Sta externe toegang toe
 4. Domeinen
  1. Addon-domein maken
  2. Subdomein maken
  3. Maak een alias
  4. Leid een domein om
 5. E-mail
  1. Maak een nieuw e-mailaccount aan
  2. Toegang tot Webmail-app
  3. Voeg uw nieuwe e-mail toe aan een desktop-app
 6. Metrische gegevens
 7. Veiligheid
  1. IP blokkeren
  2. Schakel Hotlink-beveiliging in
  3. Schakel bloedzuigerbescherming in
  4. Schakel ModSecurity in
 8. Software
  1. Hoe WordPress te installeren
 9. Voorkeuren
  1. Wijzig cPanel-wachtwoord
  2. Verander de taal
  3. Contactgegevens wijzigen
  4. Voeg een nieuwe gebruiker toe

Invoering

Om in te loggen op uw account, moet u uw gebruikersnaam en wachtwoord invoeren. Dit zal verschillen van uw WordPress-inloggegevens; accountgegevens worden meestal naar u gemaild direct nadat u voor uw hosting heeft betaald. En nadat je bent ingelogd, kan het plezier beginnen.

Om in te loggen op cPanel, ga naar https://www.uwdomein.com:2083 of https: // server-ip-adres: 2083

Het eerste dat opvalt is de homepagina waar alle toegankelijke tools staan. Aan de linkerkant zul je het merken Widget Statistieken waar u alle basisgegevens over uw server kunt vinden. Hier ziet u uw domein en de locatie van de homedirectory, informatie over de laatste login, informatie over uw schijfgebruik, e-mailaccount en verschillende andere statistieken die altijd goed zijn om te weten.

Aan de rechterkant vindt u alle tools gegroepeerd in verschillende categorieën. Deze categorieën kunnen worden gesleept en neergezet om ze opnieuw te rangschikken, en je kunt een aantal echt nuttige dingen vinden voor je WordPress-site. Laten we het cPanel dus opsplitsen in die categorieën.

Bestanden

cPanel-bestanden

Alle tools die je nodig hebt bij het werken met bestanden vind je in deze groep. Om te beginnen kunt u hier FTP-accounts beheren die u mogelijk nodig heeft voor handmatige WordPress-installatie. U kunt eenvoudig nieuwe accounts toevoegen, wachtwoorden wijzigen, quota beheren en praktisch alles doen op FTP-gebied. Wanneer u aan een groter project werkt, moet u soms toezicht houden FTP-verbindingen en kijk wie is verbonden met welk FTP-account. Als u FirstSiteGuide volgt, weet u dat we altijd benadrukken hoe belangrijk het is om een ​​veilige website te hebben. U wilt uw website regelmatig scannen en er alles aan doen om uw WP-site te beschermen door middel van thema’s en plug-ins, maar soms moet u FTP-toegang tot uw site analyseren.

Terwijl u WordPress-mappen kunt verbergen en beschermen door het .htaccess-bestand te wijzigen of plug-ins zoals te installeren WP Hide and Security Enhancer, u kunt cPanel gebruiken om elke gewenste map te vergrendelen. Open gewoon de map Directory Privacy, kies een map en zet er een wachtwoord op. Cool, is het niet?

In deze categorie vindt u ook een eenvoudige back-uptool die soms een redder in nood kan zijn. Met een paar klikken kunt u de volledige inhoud van uw server downloaden. Dit betekent dat u eenvoudig de volledige WordPress-map kunt downloaden en deze naar een ander hostingbedrijf kunt overzetten of lokaal kunt installeren voor verdere ontwikkeling. Als u alleen een back-up van specifieke bestanden en databases wilt maken, kunt u deze selecteren in plaats van de hele site te downloaden. Natuurlijk kunt u met de back-uptool ook een back-up herstellen.

Als het op afbeeldingen aankomt, weet u waarschijnlijk al dat WordPress kan worden gevuld met talloze galerij-plug-ins en afbeeldingstools om u te helpen bij het beheren van kleine afbeeldingen of de volledige fotocollecties. U kunt ook enkele van de beste premiumthema’s voor fotografie installeren, extra afbeeldingsformaten regenereren of de manier wijzigen waarop WordPress uw JPEG-afbeeldingen comprimeert, maar soms is het net genoeg om de cPanel-tool Afbeeldingen te gebruiken waarmee u miniaturen kunt maken van alle afbeeldingen in een geselecteerde map, schaal ze of converteer ze zelfs naar een ander formaat.

Thema’s / plug-ins uploaden via Bestandsbeheer

Als je geen FTP-toegang hebt en je moet thema’s en plug-ins rechtstreeks naar je server uploaden, dan kun je dat doen via het cPanel:

 1. Navigeren naar Bestanden categorie en open Bestandsbeheer gereedschap
 2. Open public_html -> wp-content waar u de map “thema’s” en “plug-ins” zult vinden
 3. Open de map
 4. Sleep thema- / plug-inbestanden

Een nieuw FTP-account aanmaken

 1. Navigeren naar Bestanden categorie en open FTP-accounts gereedschap
 2. Kies een gebruikersnaam
 3. kies een wachtwoord
 4. Kies een map op het hoogste niveau voor dat account, bijvoorbeeld als u daarvoor kiest public_html / wp-content / themes dat account heeft alleen toegang tot de map met thema’s
 5. Zet indien nodig een quotum op het account
 6. Klik Maak een FTP-account aan knop

Een snelle back-up maken

 1. Navigeren naar Bestanden categorie en open Back-upwizard gereedschap
 2. Klik Back-up knop aan de linkerkant
 3. Kies een Volledige back-up of selecteer specifieke mappen, databases of e-mail doorstuurprogramma’s en filters
 4. Klik Genereer back-up als u een Volledige back-up hebt gekozen of een knop selecteert voor andere back-ups
 5. Klik op een link om de back-up te downloaden en lokaal op te slaan

Een back-up herstellen

Als u al een back-upbestand op uw computer heeft, kunt u deze snel herstellen met behulp van de Backup Wizard-tool:

 1. Navigeren naar Bestanden categorie en open Back-upwizard gereedschap
 2. Klik Herstellen knop aan de linkerkant
 3. Selecteer hersteltype (homedirectory, MySQL-databases of e-mail doorstuurservers en filters)
 4. Kies een bestand op je computer
 5. Klik op de Uploaden knop

Miniaturen maken van afbeeldingen

 1. Navigeren naar Bestanden categorie
 2. Selecteer Afbeeldingen gereedschap
 3. Kiezen Thumbnailer
 4. Selecteer de map met afbeeldingen die u wilt converteren
 5. Voer het percentage in waarmee u de afbeeldingen wilt verkleinen
 6. Selecteer de Houd aspectverhouding checkbox
 7. Klik Miniatuurafbeeldingen knop

Afbeeldingen schalen

 1. Navigeren naar Bestanden categorie
 2. Selecteer Afbeeldingen gereedschap
 3. Kiezen Scaler
 4. Navigeer naar een map en selecteer een afbeelding
 5. Stel de afmetingen in
 6. Selecteer de Houd aspectverhouding checkbox
 7. Selecteer de Bewaar een kopie van de oude afbeelding
 8. Klik Afbeelding schalen knop

Hoe een afbeelding naar een ander formaat te converteren

 1. Navigeren naar Bestanden categorie
 2. Selecteer Afbeeldingen gereedschap
 3. Kiezen Converter
 4. Blader naar een map en selecteer een afbeelding
 5. Kies in het menu naar welk formaat je een afbeelding wilt converteren
 6. Klik Converteren

Databases

cPanel-databases

Vrijwel alles in WordPress gebruikt databases. U moet er een maken voordat u WordPress kunt installeren (maak u geen zorgen; als u een installatieprogramma gebruikt zoals het programma dat we hieronder zullen noemen, hoeft u dat niet handmatig te doen), en een database blijft behouden vullen met nieuwe tabellen voor elk thema en elke plug-in die u gebruikt, voor elk bericht en elke pagina die u publiceert, voor elke opmerking, gebruiker, enz. WordPress zal u vragen om uw database een naam te geven tijdens het installatieproces, en u zult moeten kiezen een databasevoorvoegsel dat zal worden gebruikt voor alle toekomstige tabellen in die specifieke database. Het klinkt misschien welwillend, maar databasenaam en voorvoegsels kunnen belangrijke factoren zijn voor de beveiliging van uw toekomstige site, dus zorg ervoor dat ze uniek zijn. Als je al een WordPress hebt geïnstalleerd, kun je nog steeds het databasevoorvoegsel wijzigen.

Met cPanel kunt u databases beheren. Om juister te zijn, een van de tools waarover cPanel beschikt, is phpMyAdmin. Dit is een gratis (open source) tool die wordt gebruikt voor databasebeheer. Hiermee kunt u databases en hun tabellen maken, bewerken en verwijderen, en nog veel meer. U kunt dingen in WordPress rechtstreeks wijzigen via databases. Als een plug-in bijvoorbeeld uw database heeft gebruikt om instellingen in een tabel op te slaan, kunt u alles wijzigen of resetten via phpMyAdmin. Als u een WordPress-database opnieuw wilt instellen, hoeft u dat niet te doen met een handmatige zoekopdracht – u kunt in plaats daarvan een gratis plug-in gebruiken.

Met de databasecategorie kunt u ook MySQL-databases en MySQL Databases Wizard gebruiken, die u ook zullen helpen bij het beheren van databases. Als een andere service of applicatie moet werken MySQL op afstand, je kunt alles instellen via cPanel.

Hoe u uw eerste database aanmaakt

 1. Navigeren naar Databases categorie
 2. Selecteer MySQL Database Wizard
 3. Vul de naam van uw nieuwe database in en klik op Volgende stap
 4. Kies een gebruikersnaam die u wilt gebruiken en stel een wachtwoord in
 5. Klik Gebruiker aanmaken knop
 6. Selecteer privileges en klik op Volgende stap

Extra databases maken

 1. Navigeren naar Databases categorie
 2. Open MySQL-databases
 3. Vul de naam van de database in (tot 64 tekens, inclusief het voorvoegsel)
 4. Klik Database aanmaken knop

Hoe maak je een tabel in de database

 1. Navigeren naar Databases categorie
 2. Open phpMyAdmin
 3. Selecteer een database aan de linkerkant
 4. Onderaan vind je Maak een tafel tabblad
 5. Vul de naam van uw tabel in en selecteer het aantal rijen dat het zal hebben
 6. Klik op de Gaan knop
 7. Voer de namen van velden en hun eigenschappen in

Een back-up maken van een database

 1. Navigeren naar Databases categorie
 2. Open phpMyAdmin
 3. Kies de Exporteren tabblad
 4. Kies een methode (snelle of ingestelde opties in de aangepaste methode)
 5. Kies een formaat voor de database
 6. Klik Gaan knop die de database op uw computer opslaat

Een database importeren

 1. Navigeren naar Databases categorie
 2. Open phpMyAdmin
 3. Kies de Importeren tabblad
 4. Klik Kies bestand knop
 5. Selecteer database-indeling
 6. Klik Gaan knop

Sta externe toegang tot uw databases toe

 1. Navigeren naar Databases categorie
 2. Open Externe MySQL
 3. Toegangshost toevoegen (domeinnaam of een IP-adres)
 4. Klik Host toevoegen knop

Domeinen

cPanel-domeinen

Als u meer dan één domein heeft dat u met uw WordPress-site wilt gebruiken, heeft cPanel verschillende zeer belangrijke tools waarmee u kunt werken. Door het gebruiken van Addon-domeinen kunt u een nieuw domein opnemen dat wordt opgeslagen als een subdomein van uw site. Als u een nieuwe website wilt zonder een nieuw domein aan te schaffen, kunt u gebruik maken van Subdomeinen. Met een eenvoudige tool in cPanel kunt u snel een nieuw subdomein maken, zodat u bijvoorbeeld een WordPress-blog op uw bedrijfssite kunt maken en deze eenvoudig kunt verplaatsen naar blog.uwsite.com die zal fungeren als een volledig nieuwe site. U kunt hetzelfde doen om uw andere websites te hosten en u kunt er een gebruiken voor een ontwikkel- of een demosite, om een ​​voorbeeld te noemen.

Als u uw website van het ene domein naar het andere heeft overgebracht en u wilt ze allebei behouden, dan bent u geïnteresseerd in de Aliassen gereedschap. Met deze eenvoudige tool kunt u twee domeinen verbinden, zodat u vanaf beide toegang heeft tot dezelfde site. Als u bijvoorbeeld uw blog toegankelijk had www.uwblog.net en nu heb je gekocht www.uwblog.com Ten eerste kunt u ervoor zorgen dat beide domeinen naar uw site linken.

Als u het ene domein naar het andere wilt omleiden, Omleidingen tool is hier om te helpen. Bepaal of u een tijdelijke of een permanente omleiding wilt, voeg domeinnamen toe en u bent klaar.

Hoe een addon-domein te creëren

 1. Navigeren naar Domeinen categorie
 2. Selecteer Addon-domeinen gereedschap
 3. Voer domeinnaam in (cPanel vult automatisch de rest in)
 4. Kies of u een FTP-account wilt maken voor het nieuwe addon-domein en vul de details in
 5. Klik Domein toevoegen knop

Hoe maak je een subdomein aan?

 1. Navigeren naar Domeinen categorie
 2. Selecteer Addon-domeinen gereedschap
 3. Voer de naam van het subdomein in (bijvoorbeeld: “blog”)
 4. Klik Creëer knop

Een nieuw aliasdomein maken

 1. Navigeren naar Domeinen categorie
 2. Open Aliassen gereedschap
 3. Vul domeinnaam in
 4. Klik Domein toevoegen knop

Hoe u een domein of een webpagina omleidt

 1. Navigeren naar Domeinen categorie
 2. Open Omleidingen gereedschap
 3. Kies een omleidingstype
  Permanent (301) – waarschuwt de browser van de bezoeker om zijn gegevens bij te werken
  Tijdelijk (302) – stelt de bladwijzers van de bezoeker niet op de hoogte
 4. Selecteer een domein dat u wilt omleiden
 5. Vul de URL in waar je dat domein naartoe wilt leiden
 6. Selecteer of u bezoekers wilt omleiden die van “www” komen of zonder
 7. Kies een jokerteken als u alle bestanden van één map naar dezelfde bestandsnaam in de nieuwe map wilt omleiden
 8. Klik Toevoegen knop

E-mail

cPanel-e-mail
Als je niet veel ervaring hebt met het beheren van websites en webtechnologieën, vroeg je je waarschijnlijk af hoe sommige mensen aangepaste e-mailadressen hadden in plaats van populaire e-mailadressen zoals Gmail. Zodra u uw eigen domein heeft, kunt u dergelijke e-mailadressen voor uzelf aanmaken. cPanel zal hier een grote hulp zijn, omdat u via het paneel in enkele eenvoudige klikken aangepaste adressen kunt maken.

Stel dat u dat wilt maak een nieuw e-mailadres aan voor uw WordPress-blog waar mensen contact met u kunnen opnemen, en een extra adres voor elke auteur die op uw site werkt. Het enige wat u hoeft te doen is de tool vanuit het cPanel te openen en nieuwe accounts toe te voegen. U mag het formaat van e-mailadressen kiezen en u moet wachtwoorden instellen. Bepaal of nieuwe e-mailaccounts onbeperkt zijn of voeg maximale quota toe aan elk van de accounts. Hoewel dit van u afhangt, hangt het ook af van het hostingplan dat u heeft gekozen. Het goede van dit alles is dat cPanel je verbindt met een webmail waar je direct kunt openen en controleren op nieuwe e-mails.

Zoals je misschien had verwacht, is dit nog maar het begin. Als je meer werk nodig hebt rond e-mailaccounts, laat cPanel je veel meer doen. U kunt bijvoorbeeld eenvoudig een doorstuursysteem zodat e-mails van een specifiek account automatisch kunnen worden doorgestuurd naar een ander account. Als u enige tijd geen toegang heeft tot uw e-mail, zoals wanneer u op vakantie bent, kunt u dit instellen Automatische responders via een andere tool in cPanel.

Afhankelijk van je hosting vind je hier een Anti spam tool die spam zal bestrijden, zelfs voordat het in uw inbox terechtkomt. Als u meer flexibiliteit nodig heeft, MX-invoer kunt u de binnenkomende e-mail van een domein omleiden naar een specifieke server die als back-up kan dienen.

Hier kunt u e-mailfilters maken, contacten importeren, mailinglijsten maken, coderingen beheren en nog veel meer.

Een nieuw e-mailaccount maken

 1. Navigeren naar E-mail categorie
 2. Open Emailaccounts
 3. Vul accountnaam (e-mail) en wachtwoord in
 4. Kies quota voor het account
 5. Klik Account aanmaken knop

Toegang krijgen tot de Webmail-app

Je hebt toegang tot je webmailapplicatie vanuit het cPanel:

 1. Ga naar E-mail categorie
 2. Vind Emailaccounts gereedschap en open het
 3. Scroll naar beneden en vind Ga naar Webmail koppeling
 4. Log in met uw inloggegevens

Of u hebt rechtstreeks toegang tot de Webmail-applicatie door te openen https://uwdomein.com:2096

Hoe u uw nieuwe e-mailaccount toevoegt aan een desktop-applicatie

Als u e-mails van uw desktop-applicatie wilt ontvangen en verzenden, moet u deze correct configureren. Gelukkig hoef je maar één detail van je e-mail te weten, en dat is het adres van de mailserver. In de meeste gevallen is dat uw mailserver mail.uwdomein.com, en je hebt je volledige gebruikersnaam ([email protected]) en wachtwoord nodig. Het is een goed idee om de optie Mijn server vereist authenticatie aan te vinken. Als uw e-mail niet succesvol verbinding maakt, is het mogelijk dat het hostingbedrijf iets heeft gewijzigd, dus u kunt hem het beste om details vragen of de e-mail controleren die u heeft ontvangen nadat u voor de hosting heeft betaald. Hostingbedrijven zijn meestal grondig, dus u zult alle belangrijke details in de e-mail hebben.

E-mails doorsturen

 1. Navigeren naar E-mail categorie
 2. Open Expediteurs gereedschap
 3. Klik Forwarder toevoegen
 4. Vul het e-mailadres in om door te sturen en kies een domein
 5. Vul het adres in waar u doorgestuurde e-mails wilt ontvangen of kies ervoor om e-mail te verwijderen en stuur een foutbericht naar de afzender
 6. Klik Forwarder toevoegen

Metrische gegevens

cPanel Metrics

Zodra u de eerste bezoeken aan uw site krijgt, moet u beginnen met het analyseren van gegevens. Om te beginnen moet je goed in de gaten houden Bandbreedte. Deze geweldige tool laat u het bandbreedtegebruik van uw site zien. U krijgt grafieken en cijfers te zien die het bandbreedtegebruik vertegenwoordigen, dat u het gegevensbedrag zal vertellen dat wordt overgedragen via HTTP, IMAP, POP3, SMTP en FTP. Afhankelijk van uw hostingplan heeft u mogelijk beperkte middelen, dus het is belangrijk dat u de statistieken kent. Als u de drempel bereikt met een beperkt abonnement, wordt uw website mogelijk niet meer weergegeven voor een nieuwe bezoeker. Als dat eenmaal is gebeurd, betekent dit waarschijnlijk dat het tijd is voor een hostingupgrade.

Bezoekers functie toont u tot 1000 laatste bezoeken aan uw site. Awstats en Webalizer tools vertellen u meer over bezoekers door visuele hulpmiddelen te gebruiken, maar als u geen grafieken en een gebruikersinterface nodig heeft, een Raw Access tool kan informatie over uw bezoekers exporteren in een eenvoudig tekstbestand. Deze tools kunnen een goede start zijn voor beginners, maar als u uw bezoeker in meer detail wilt volgen, wilt u Google Analytics gaan gebruiken. Omdat je kunt hebben Google Analytics wordt direct weergegeven op uw WordPress-dashboard, daarvoor hoeft u zich niet aan te melden bij cPanel.

Het maakt niet uit hoeveel u probeert, er zullen altijd fouten op uw site zijn. Met de Fouten tool, kunt u de laatste 300 fouten zien, waaronder verbroken links en ontbrekende bestanden. Hoewel de tool behoorlijk nuttig kan zijn, kunt u veel doen met de WordPress-plug-in. U kunt bijvoorbeeld automatisch verbroken links controleren.

Uiteindelijk kunt u statistiekenprogramma’s instellen met Metrische editor. Als u dit mag doen (afhankelijk van uw serverprivileges), kunt u kiezen welke statistieken u wilt weergeven in de andere statistiekenhulpmiddelen.

Veiligheid

cPanel-beveiliging

Je weet al dat je alles moet doen om je nieuwe blog veilig te maken. U wilt niet dat schadelijke software en hackers uw site in handen krijgen, dus u moet ervoor zorgen. cPanel laat je je beheren Secure Shell-sleutels (SSH). SSH is een cryptografisch netwerkprotocol voor het veilig bedienen van netwerkdiensten via een onbeveiligd netwerk. U kunt er meer over leren op de Wikipedia-pagina’s.

IP-adressen blokkeren

Vroeg of laat wordt u het doelwit van spam- of hackeraanvallen. Ze blijven ongewenste reacties achterlaten op uw WordPress-site of proberen zelfs constant in te loggen op uw dashboard. In dat geval wil je misschien dat specifieke IP blokkeren. Het is heel eenvoudig om elk IP-adres de toegang tot uw site te blokkeren:

 1. Navigeren naar Veiligheid categorie in cPanel
 2. Open IP-blokkering gereedschap
 3. Voeg een IP-adres of domein toe dat u wilt blokkeren

U kunt elk van deze formaten gebruiken om IP te blokkeren:

 • Eén IP-adres: 192.168.0.1
 • Bereik: 192.168.0.1-192.168.0.40
 • Impliciet bereik: 192.168.0.1-40
 • CIDR-indeling: 192.168.0.1/32
 • Impliceert 192. *. *. *

Beschouw hotlinking als diefstal van inhoud en bandbreedte. Als u uw site niet beschermt, kan iedereen op internet van u stelen en rechtstreeks naar uw bestanden linken. Dat betekent dat iedereen uw bestanden kan stelen en bovendien uw bandbreedte gebruikt! Iemand kan bijvoorbeeld een afbeelding van uw site stelen door er rechtstreeks naar te linken. Deze methode zou uw afbeelding op hun site laten zien door uw bandbreedte te gebruiken waarvoor u betaalt. Dus, hoe je hotlinking kunt stoppen via cPanel?

 1. Navigeren naar Veiligheid categorie in cPanel en open Hotlink-bescherming gereedschap
 2. Klik op de Inschakelen knop
 3. Voeg URL’s toe om toegang toe te staan
 4. Kies formaten waarvoor u directe toegang wilt blokkeren (bijvoorbeeld: jpg, jpeg, gif, png, bmp)
 5. Klik op de Verzenden knop

Hotlinking kan uw site vertragen en u kunt zelfs geld verliezen als u er niets aan doet.

Leech Protection inschakelen

Als u WordPress-accounts gebruikt om geregistreerde gebruikers toegang te geven tot een specifiek gebied op uw site, wilt u uw website extra beschermen. Als u op een of andere manier de toegang hebt beperkt (misschien wilde u slechts een bepaald aantal gebruikers om zich te registreren of gebruikers moeten betalen voor het account), kunnen gebruikers hun accounts delen om anderen toegang te geven tot de beperkte zone van uw site. U kunt dat voorkomen door Leech Protection te activeren:

 1. Open Bloedzuiger tool van de Veiligheid categorie
 2. Selecteer een map die je wilt beschermen
 3. Stel de beveiliging in door het volgende te kiezen:
  • Aantal aanmeldingen per gebruikersnaam toegestaan ​​in een periode van 2 uur
  • URL om gebruikers van bloedzuigers om te leiden
  • Kies een e-mailadres waar u waarschuwingen wilt ontvangen
  • Kies of je gecompromitteerde accounts wilt uitschakelen
 4. Klik op de Inschakelen knop

Wat is ModSecurity en hoe kunt u dit inschakelen voor uw domeinen

ModSecurity is een gratis Apache-module die wordt gebruikt om aanvallen van hackers te stoppen. Deze module is eigenlijk een set regels; het scant verzoeken die naar uw site komen en verzet zich tegen de regels. Als een verzoek geldig is, werkt de website normaal. Als het verzoek een bedreiging voor uw site vormt, zal ModSecurity het blokkeren.

We raden u aan ModSecurity in te schakelen en zo werkt het:

 1. Navigeer naar de Veiligheid categorie en open de ModSecurity-tool
 2. Zoek uw domein in de lijst met beschikbare domeinen
 3. Klik op de Aan knop

Software

cPanel-software

Afhankelijk van het hostingbedrijf dat u gebruikt voor uw WordPress-website, zullen er verschillende applicaties op u wachten onder de categorie Software. Van de vele CMS-, forum- en e-commerce-software die u kunt installeren, hebben de meeste moderne hostingbedrijven WordPress op de lijst.

WordPress installeren met Softaculous

 1. Navigeren naar Software categorie
 2. Open Softaculous Apps Installer (of vind de widget onderaan je cPanel)
 3. Kiezen WordPress en klik op de Installeren knop
 4. Vul alle benodigde informatie in (domein, directory, admin gebruikersnaam, e-mail en wachtwoord)
 5. Klik Installeren

Als de verstrekte informatie correct was, installeert Softacoulus Apps Installer WordPress in de opgegeven directory en kunt u uw nieuwe installatie in de lijst zien. Je bent klaar! U kunt nu uw nieuwe website bezoeken. Om bij het dashboard te komen, moet u inloggen op uw nieuwe site door naar te navigeren www.uwdomein.com/wp-login. Hier moet u de admin-gebruikersnaam en het wachtwoord invoeren dat u tijdens het installatieproces hebt gebruikt en u kunt eindelijk aan uw WP-site gaan werken.

Voorkeuren

cPanel-voorkeuren

Voorkeuren zijn direct verbonden met uw cPanel-account. Hier kunt u uw en andere gebruikersaccounts beheren, de taal van uw cPanel wijzigen en contactgegevens wijzigen.

Hoe u uw cPanel-wachtwoord kunt wijzigen

Het is absoluut noodzakelijk om een ​​goed, sterk wachtwoord voor uw cPanel te maken. Zoals je in dit artikel kunt zien, is cPanel een plek waar je je website en je server tot in de kleinste details beheert. Je kunt je alleen maar voorstellen wat er zou gebeuren als je cPanel-account zou zijn gehackt. Zorg ervoor dat u uw wachtwoord wijzigt voordat u verder werkt aan iets anders:

 1. Ga naar Voorkeuren categorie en kies Wachtwoord en beveiliging gereedschap
 2. Typ je oude wachtwoord
 3. Typ uw nieuwe wachtwoord en zorg ervoor dat het sterk is (u kunt hier een wachtwoordgenerator gebruiken in plaats van het wachtwoord naar de sportschool te sturen)
 4. Klik op de Verander nu uw wachtwoord! knop

Als uw server geen SSL-certificaat heeft dat is ondertekend door een erkende autoriteit en u gebruikt Windows Vista, 7 of 8 via gewone tekst / niet-versleutelde verbinding, moet u inschakelen Digest-verificatie.

Hoe de taal van het cPanel te veranderen

In de meeste gevallen wordt uw cPanel ingesteld op Engels. Als je het in een andere taal wilt gebruiken, kun je het snel wijzigen via de voorkeuren:

 1. Navigeren naar Voorkeuren categorie en kies Verander taal gereedschap
 2. Kies een taal uit de lijst
 3. Klik Verandering knop

Contactgegevens wijzigen

 1. Navigeren naar Voorkeuren categorie en kies Contactgegevens gereedschap
 2. Voer e-mailadressen in waar u meldingen wilt ontvangen
 3. Schakel de meldingen in en verwijder deze die u wilt ontvangen
 4. Klik Opslaan knop

Een nieuwe gebruiker toevoegen

 1. Navigeren naar Voorkeuren categorie
 2. Open Gebruikersmanager gereedschap
 3. Klik Voeg gebruiker toe knop
 4. Vul alle details over de nieuwe gebruiker in
 5. Klik Creëer knop
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map